NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2026, 18:24

Markinhio je napisao/la:
13 jan 2026, 17:12
jestamaji je napisao/la:
13 jan 2026, 16:27
Markinhio je napisao/la:
13 jan 2026, 15:19
@Alemsa ako texansi pobjede patriotse,evo postajem texans fan obecajem
bićeš onda jedini fan texansa van južnog houstona :D :mrgreen:
Pobjedit ce Patriotsi😂
Aha

Ne moze hibrid Bradija, Mahomesa i Manninga igrati protiv ove odbrane. Pa vidis li covjece da ne mozes play napraviti. S nulom bi ih dobili da nije CJ sr.ao

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 jan 2026, 19:01

alemsa je napisao/la:
13 jan 2026, 18:24
Markinhio je napisao/la:
13 jan 2026, 17:12
jestamaji je napisao/la:
13 jan 2026, 16:27

bićeš onda jedini fan texansa van južnog houstona :D :mrgreen:
Pobjedit ce Patriotsi😂
Aha

Ne moze hibrid Bradija, Mahomesa i Manninga igrati protiv ove odbrane. Pa vidis li covjece da ne mozes play napraviti. S nulom bi ih dobili da nije CJ sr.ao
Ja sam rekao :D ako Patsi ovo ne dobiju prelazim na texanse :salut:

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 jan 2026, 19:23

Nego,kad cemo dalje krug onog pogadjanja i kojo si reziltati za sad?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jan 2026, 19:38

pa “pogađaj” niko ti ne brani :D
obično se sačeka do zadnjeg dana da se vidi ko igra a ko ne, ali ima utakmica kod kojih to nema veze …. a i da edo ne kuka kako mora pet klikova više napraviti kad sabira te neke bodove

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 13 jan 2026, 19:56

Nemoj da te zavara napad steelersa inace su oni godinama ko mrtvi konji, jos od razlaza s Bellom i AB ne mogu ni po zemlji ni po zraku osim par bljeskova. Pogotovo trcanje godinama nemaju. Zato im je odbrana sasvim dobra i drzali su egal do zadnje cetvrtine iako napad raspad sistema. Ne treba ni zaboraviti da su se ugurali u PO promasenim FG Ravensa s 40yardi. Isto tako su se ugurali jer su opet Ravensi pola sezone bez Lamara igrali, tako da su uz Panterse zalutali u PO.

Bice zanimljivo u nastavku jer nema lose ekipe i svako ima svoj kvalitet. Zbog povreda ipak najmanje sansi dajem 49ima, Ramsi u zavisnosti od stanja Stafforda. Ovekujem nekako Seahawkse ili Ramse i Billse

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2026, 20:04

JohannWolfgang je napisao/la:
13 jan 2026, 19:56
Nemoj da te zavara napad steelersa inace su oni godinama ko mrtvi konji, jos od razlaza s Bellom i AB ne mogu ni po zemlji ni po zraku osim par bljeskova. Pogotovo trcanje godinama nemaju. Zato im je odbrana sasvim dobra i drzali su egal do zadnje cetvrtine iako napad raspad sistema. Ne treba ni zaboraviti da su se ugurali u PO promasenim FG Ravensa s 40yardi. Isto tako su se ugurali jer su opet Ravensi pola sezone bez Lamara igrali, tako da su uz Panterse zalutali u PO.

Bice zanimljivo u nastavku jer nema lose ekipe i svako ima svoj kvalitet. Zbog povreda ipak najmanje sansi dajem 49ima, Ramsi u zavisnosti od stanja Stafforda. Ovekujem nekako Seahawkse ili Ramse i Billse
Ma burazeru to cijele sezone govorite, a mi demantujemo. Niko nam vise od 20 poena nije dao u ozbiljnim tekmama (mani me ovog protiv Coltsa, Las Vegasa i to) osim Seattle u ranoj fazi sezone i Jagsa (ali smo dobili tu tekmu). Jos je sad jos ozbiljniji nivo u playoffu. Ova odbrana je generacijska i spremna za SB, moze je samo napad ukopati. Protivnicka ekipa kad krece sa svoje polovine 90% je da nece poentirati, 10% da ako i poentiraju da ce biti FG.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jan 2026, 20:09

boom … tomlin se sam povukao

kritika očito boli
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 13 jan 2026, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 13 jan 2026, 20:09

Ode Tomlin, dao otkaz
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 13 jan 2026, 20:35

alemsa je napisao/la:
13 jan 2026, 20:04
JohannWolfgang je napisao/la:
13 jan 2026, 19:56

Ma burazeru to cijele sezone govorite, a mi demantujemo. Niko nam vise od 20 poena nije dao u ozbiljnim tekmama (mani me ovog protiv Coltsa, Las Vegasa i to) osim Seattle u ranoj fazi sezone i Jagsa (ali smo dobili tu tekmu). Jos je sad jos ozbiljniji nivo u playoffu. Ova odbrana je generacijska i spremna za SB, moze je samo napad ukopati. Protivnicka ekipa kad krece sa svoje polovine 90% je da nece poentirati, 10% da ako i poentiraju da ce biti FG.
Ma da ne bude zamjene nisam hajter texansa. Zasluzili su malo srece, nego najvise pratim steelerse pa zato kazem da su godinama vec mrtvi u napadu, odbrana se drzi ali evo hvala Bogu pa se povuce i Tomlin. Mislim da je predugo jahao na onom superbowlu.
Jel moguce da ce im ovo biti cetvrti HC od 1969?

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 jan 2026, 21:34

Ode i Patullo,oce li AJ ostati?

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 jan 2026, 09:06

odose obojica trenera iz rivalskih klubova, dugogodisnji treneri. to je nesto novo.
ko ce se sad bolje snaci, vidjecemo.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2026, 09:17

plisek je napisao/la:
13 jan 2026, 09:11
vala brate CJ je sinoc pokazao koliko je ispodprosjecan QB. Sto se tice te vase super dobre odbrane, dedo i njegova ofanzivna linija kriticno odigrali i raspali se nekon onog interceptiona. Treba bit realan i reci da slabiju ofanzivno liniju vise nece vidjet u play offu. Po meni dosta tanko od Houstona, mislim da je sljedeci krug kraj za njih
Sve objašnjeno, ali ne možeš ti neznalici objasniti da je do skoro sredine četvrte bilo 7:6 i da je to bio duel 2 najgora napada u playoffu. Do jučer je pričao da je Stroud elite, blizu Mahomesa i Allena, a sad mijenja ploču.

Utakmica ista s obje strane terena, dvije dobre odbrane i dva užasna napada. Stroud dao 3 turnovera koja su se tako odbila da nisu rezultat touchdowna, Rodgers dao 2 i oba su rezultirala TD.

Sad neko dođe i vidi rezultat konta ovi dominirali :urnebes: Kakav nonsense nakon 7:6 rezultata u 90% tekme.

Pored toga OL Steelersa i QB sa 40 kuka, kakav god da je, nije mobilan kao prije i treba mu bolja protekcija.

Kopirali su Ravense i iskoristili najveću manu Steelersa u secondaryu, a to su post out i in rute preko Kirka i Collinsa, koje Steelersi brane najgore u ligi. I to su bili jedine ofanzivne akcije vrijedne pomena. Protiv Vrabela će to prolaziti malo morgen. Totalno druga priča Patsi, izbalansirana ekipa sa beton odbranom i odličnom OL. Chargersi su to najbolje vidjeli i jedan Herbert koji je 3 klase iznad Strouda.

Nadam se da im Allen ipak neće dati u SB, a pokazao je da ih može dobiti, ali dug put, valja prvo sa Broncosima.

Treba malo i pameti i razumijevanje igre da se napiše nešto.

Tabela ide u toku dana, a od sutra tipovanje divisional-a. :wave:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 14 jan 2026, 09:59

Edin TM87 je napisao/la:
14 jan 2026, 09:17
plisek je napisao/la:
vala brate CJ je sinoc pokazao koliko je ispodprosjecan QB. Sto se tice te vase super dobre odbrane, dedo i njegova ofanzivna linija kriticno odigrali i raspali se nekon onog interceptiona. Treba bit realan i reci da slabiju ofanzivno liniju vise nece vidjet u play offu. Po meni dosta tanko od Houstona, mislim da je sljedeci krug kraj za njih
Sve objašnjeno, ali ne možeš ti neznalici objasniti da je do skoro sredine četvrte bilo 7:6 i da je to bio duel 2 najgora napada u playoffu. Do jučer je pričao da je Stroud elite, blizu Mahomesa i Allena, a sad mijenja ploču.

Utakmica ista s obje strane terena, dvije dobre odbrane i dva užasna napada. Stroud dao 3 turnovera koja su se tako odbila da nisu rezultat touchdowna, Rodgers dao 2 i oba su rezultirala TD.

Sad neko dođe i vidi rezultat konta ovi dominirali :urnebes: Kakav nonsense nakon 7:6 rezultata u 90% tekme.

Pored toga OL Steelersa i QB sa 40 kuka, kakav god da je, nije mobilan kao prije i treba mu bolja protekcija.

Kopirali su Ravense i iskoristili najveću manu Steelersa u secondaryu, a to su post out i in rute preko Kirka i Collinsa, koje Steelersi brane najgore u ligi. I to su bili jedine ofanzivne akcije vrijedne pomena. Protiv Vrabela će to prolaziti malo morgen. Totalno druga priča Patsi, izbalansirana ekipa sa beton odbranom i odličnom OL. Chargersi su to najbolje vidjeli i jedan Herbert koji je 3 klase iznad Strouda.

Nadam se da im Allen ipak neće dati u SB, a pokazao je da ih može dobiti, ali dug put, valja prvo sa Broncosima.

Potpisujem sve sto si rekao, ne dajem nikakve sanse CJu da prodje i ovaj krug a pogotovo ne finale konferencije. Sto se tice te njihove famozne odbrane, vidjet cemo protiv patsa kako se razbija, mogu ih i trcanjem i actionom razbiti, ne znam odakle im veca prijetnja dolazi :D

Sto se tice Billsa kod Broncosa, pretezak match up za Allena, prvo sto je u gostima, durgo sto broncosi dobro trce a billsi su suplji nazad. Naravno ako zelis da si najbolji qb, ti sam rjesevas takve tekme sa 6/7 big plays :D

Jedva cekam tipovanje, jedini upitnik mi je seahawks san francisco, ostalo sve jasno :D
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2026, 11:25

plisek je napisao/la:
14 jan 2026, 09:59
Edin TM87 je napisao/la:
plisek je napisao/la:

Potpisujem sve sto si rekao, ne dajem nikakve sanse CJu da prodje i ovaj krug a pogotovo ne finale konferencije. Sto se tice te njihove famozne odbrane, vidjet cemo protiv patsa kako se razbija, mogu ih i trcanjem i actionom razbiti, ne znam odakle im veca prijetnja dolazi :D

Sto se tice Billsa kod Broncosa, pretezak match up za Allena, prvo sto je u gostima, durgo sto broncosi dobro trce a billsi su suplji nazad. Naravno ako zelis da si najbolji qb, ti sam rjesevas takve tekme sa 6/7 big plays :D

Jedva cekam tipovanje, jedini upitnik mi je seahawks san francisco, ostalo sve jasno :D
Istina. Allen je bolji nego ikad, ali ekipa mu je lošija nego zadnje 3-4 godine. Nema poštenog hvatača (nikad nije ni imao, ali ovo je dno dna), odbrana dosta lošija i to je rezultat da su izgubili diviziju.

Playoff druga priča, ali 3 tekme u gostima do SB protiv prvog, drugog i trećeg seeda. Pff ako to prođe, bit će ozbiljan legacy. Težak put, ali sami su krivi. Ipak mislim on da je mogao birati da igra 3 u gostima bez Mahomesa i Chiefsa ili HFA, ali protiv njih, izabrao bi ovo prvo :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2026, 12:26

Tabela nakon wc runde:

muhamedhulk - 5 b
alemsa ---------- 5 b
Mig_Mig --------- 4 b
FKSzuti ---------- 4 b
Maestro --------- 4 b
sagitarius ------- 4 b
FoxMulder ------ 4 b
Markinhio ------- 4 b
Slatinash -------- 4 b
qaa18 ------------ 4 b
plisek -------------4 b
jestamaji -------- 4 b
EdinTM87 -------- 3 b
sljivo ------------- 3 b
Manuel ----------- 3 b
phillies ----------- 1 b

Niko nije sve pogodio, samo dvojica 5/6. Teške tekme za prognozirati, 3-4 su išle na jednu loptu.

Možete tipovati iduću rundu od danas do početka prve utakmice. :arrow:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jan 2026, 12:55

Edin TM87 je napisao/la:
plisek je napisao/la:

Vidi budale coj'ka, pa sport je stvari se mijenjaju/nivo igraca, rookie sezonu je odigrao na superstar nivou, logicno da ce se ocekivati pomak dok se ne dokaze suprotno i nazalost po nas dokazuje se suprotno. Logicno da nije taj nivo ove sezone i da je sasvim legtimna sumnja da'l ce se ikad vratit u tu konverzaciju. Ali on nama i ne treba da bude superstar, s ovom odbranom treba samo da igra clean tekme, lagano. No, ocigledno da ga radi ego sto je normalno u ljudskoj prirodi pa izigrava heroja, ne'bil opet usao u konverzaciju.

Vidim koliko razumijes sport, cijele sezone ti se se.re po glavi.

Sto se tice tabele, Eagles se sam samo stavio zbog povreda 49ersa, iskustva i sto igraju kuci, posebno jer su bili bezze pa su imali sansu da u playoffu zagrizu, medjutim nista. Ali 5-6 ucinak experta, za razliku od tebe :kafa:

Muhamed prepisao od mene to je ocigledno.

Ide amidza opet prvi

Bears
Seattle
Bills
Texans

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 jan 2026, 13:11

Ma ukakilo te što su Packersi napravili najveći choke u playoffu nakon Falconsa. Čuj prosuli 21-3 u četvrtoj.

Kad osvojiš tipping, možemo diskutovat, do tad ostavi raji što se razumije samoprozvani expertče :lol:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 jan 2026, 13:29

sacekacu jos koji dan za tipovanje, logicno da sam od tebe prepiso - al u k :lol:
ja sam eagles stavio zbog njihove odbrane jer sam konto da ce purdy usrati motku ali nisam znao da ima je napad ****. da sam navijacki isao odmah bih isao na SF.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jan 2026, 13:35

A ovo sto kazu da su Steelers zalutali u playoff kao i Panthers. Ipak smo imali najubjedljiviju pobjedu prvog kruga playoffa, dok su se Rams patili sa Panthers. Kako god playoff je i igrali smo na strani. Respect :kafa:

@muhamed ma zezam se

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 14 jan 2026, 15:49

Bills
Patriots
49ers
Rams
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.