Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
napapijri1987
- Kontakt:
Re: Esmir Bajraktarević
Kao sto sam napisao krajem prosle godine; oni njega jos traze,ne znaju na kojoj poziciji moze pruziti najvise. Probali su ga na krilu,na laznoj 9,sada kao prednjeg veznog ili napadaca. Nisu ni oni izgleda jos sigurni na kojoj poziciji da ga forsiraju.
Definitivno je bio pravi potez doci u holandsku ligu i u klub kao sto je PSV. Ako se igdje moze isprofilirati kao igrac to je definitivno ovaj klub. Samo mora imati strpljenja i raditi na sebi i za par godina je standardan igrac lige 5.
Definitivno je bio pravi potez doci u holandsku ligu i u klub kao sto je PSV. Ako se igdje moze isprofilirati kao igrac to je definitivno ovaj klub. Samo mora imati strpljenja i raditi na sebi i za par godina je standardan igrac lige 5.
Ako je istina za Miljevića i ako privolimo Mahmića, neće biti problema s klupom, a i Hasić u trenutnoj formi je sigurno dobar za poziv. I to je za naše uslove vrh što se tiče širine, i zlatna generacija s kojom smo išli na Svjetsko je imala situacije da ti starta Zahirović iz bjeloruske lige jer nema Rahimića, boljka koja će nas vječno pratiti.Edincapitano je napisao/la: ↑14 jan 2026, 22:54Sigurno bi bio malo light Guler samo sto bi onda igrali Memic-Esmir-Kerim, sve to fino izgleda ali nemamo onda nikog da udje s klupe..
Kako god, Esmiru bi bilo najbolje da ode u neki klub kao Heerevenen ili slicno godinu dana i onda nek se vrati u PSV.
Bas mi se svidja kako igra, bice ludilo pratiti karijeru i porediti s Kerimom![]()
-
Edincapitano
- Kontakt:
Imam neki osjecaj da bi Ajdin bio top na desetki kod nas a nek Esmir igra na krilu.Zglavkar je napisao/la: ↑15 jan 2026, 00:28Ako je istina za Miljevića i ako privolimo Mahmića, neće biti problema s klupom, a i Hasić u trenutnoj formi je sigurno dobar za poziv. I to je za naše uslove vrh što se tiče širine, i zlatna generacija s kojom smo išli na Svjetsko je imala situacije da ti starta Zahirović iz bjeloruske lige jer nema Rahimića, boljka koja će nas vječno pratiti.Edincapitano je napisao/la: ↑14 jan 2026, 22:54Sigurno bi bio malo light Guler samo sto bi onda igrali Memic-Esmir-Kerim, sve to fino izgleda ali nemamo onda nikog da udje s klupe..
Kako god, Esmiru bi bilo najbolje da ode u neki klub kao Heerevenen ili slicno godinu dana i onda nek se vrati u PSV.
Bas mi se svidja kako igra, bice ludilo pratiti karijeru i porediti s Kerimom![]()
Al dobro ovo su slatke muke, yebiga nama fali jedan pravo dobar vezni igrac al eto.
Slično sam htio napisati. Ova rečenica mnogo govori:napapijri1987 je napisao/la: ↑15 jan 2026, 00:12Kao sto sam napisao krajem prosle godine; oni njega jos traze,ne znaju na kojoj poziciji moze pruziti najvise. Probali su ga na krilu,na laznoj 9,sada kao prednjeg veznog ili napadaca. Nisu ni oni izgleda jos sigurni na kojoj poziciji da ga forsiraju.
„Mislim da će Esmir na kraju završiti kao ofanzivni vezni igrač. Doveli smo ga prošle sezone kao desno krilo, ali ja ga vidim u sredini, jer je vrlo dobar na malom prostoru.“
Znači da je dječko vjerovatno došao pun talenta i potpuno fudbalski/taktički neobrazovan, što je i razumljivo kakav se fudbal tamo igra. Vjerovatno ga sada uče taktici i posmatraju na koji način će se razvijati. Mislim da ga uče, pa s vremena na vrijeme eksperimentišu sa pozicijama da vide šta su dobili. Bukvalno sve je igrao u PSV-u što se tiče napada. Što se tiče odbrane, kada je došao iz SAD bukvalno nije znao šta taj termin znači. Evo za kratko vrijeme je mnogo napredovao i na tom polju. PSV nam brusi novi dijamant
Samo da ga povrede zaobiđu i da počne dobijati više minuta u PSV-u, mogao bi postati baš baš top igrač. Nadam se da će iskoristit sav svoj potencijal, mada kada se sjetim Bešića i koliko sam bio uvjeren da će postati vrhunski igrač... valjda ne bude ista sudbina.
Evo taman prilike da nam igraju Alajbegovic, Bajraktarevic i Memic zajedno na terenu. Ovo bi bila odlicna odluka, pogotovo za nas. Ovako ce uvijek jedan od ovog trojca morati na klupi biti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
General505
- Kontakt:
Dao Bog da ga isprofilišu na ofanzivnom veznom ili polušpic u nesto starijoj fudbalskoj terminologiji.
Upravo na toj pozicji mogao bi kompenzirati sto mu fali fizicke snage, a i mnogo manje bi se trošio nego na krilu gdje stalno mora ici u duel ili prodor.
Klasična 10ta i nama bi prijeko bila potrebna, ako se dobro snalazi tako na malom prostoru upravo bi mogao forsirati brza rjesenja sa što manje kontakta sa pritivnikom jer na ozbiljnijem nivou protiv top igraca, bukvalno nema milimetra prostora posebno ako se previse zadrzava ili 'vuče' lopta oni to lako rješavaju posebno "mesari" koji se hrane ovakvim profinjenim igracima a ima ih danas svaka vrhunska ekipa.
Kako god, treba mu dati slobodu u igri to je najbitnije za ovakve igrace, da rotira pozicije tokom utakmice, izvlaci se, ulazi u sredinu,...ovakvi igraci ne smiju i ne mogu se ograničiti da robuuju samo poziciji na terenu i taktiici.
Upravo na toj pozicji mogao bi kompenzirati sto mu fali fizicke snage, a i mnogo manje bi se trošio nego na krilu gdje stalno mora ici u duel ili prodor.
Klasična 10ta i nama bi prijeko bila potrebna, ako se dobro snalazi tako na malom prostoru upravo bi mogao forsirati brza rjesenja sa što manje kontakta sa pritivnikom jer na ozbiljnijem nivou protiv top igraca, bukvalno nema milimetra prostora posebno ako se previse zadrzava ili 'vuče' lopta oni to lako rješavaju posebno "mesari" koji se hrane ovakvim profinjenim igracima a ima ih danas svaka vrhunska ekipa.
Kako god, treba mu dati slobodu u igri to je najbitnije za ovakve igrace, da rotira pozicije tokom utakmice, izvlaci se, ulazi u sredinu,...ovakvi igraci ne smiju i ne mogu se ograničiti da robuuju samo poziciji na terenu i taktiici.
Esmir je talent, ali hajp koji se ovdje pravi je par klasa iznad onoga što pokazuju minute, učinak i ocjene, daleko od nekog iznadprosječnog ili „specijalnog“ igrača.
Igra još uvijek kao tipični „Jugosaurus“ iz 80‑ih – hakla, trik, još jedan lažnjak, što danas, osim na malom nogometu i YouTube highlightima, ne znači puno ako nemaš konstantu, fizičku moć i ozbiljne brojke iz sezone u sezonu.
Umjesto da se pogleda tabela, statistika i realan status u PSV‑u. Realno, njegova najlogičnija putanja u narednim godinama je neka druga liga (Championship, 2. Bundesliga) ili rang Austrija/Grčka/Turska, a ne vrh Evrope, koliko god se lokalni ekstremisti trudili da od njega naprave mit.
Igra još uvijek kao tipični „Jugosaurus“ iz 80‑ih – hakla, trik, još jedan lažnjak, što danas, osim na malom nogometu i YouTube highlightima, ne znači puno ako nemaš konstantu, fizičku moć i ozbiljne brojke iz sezone u sezonu.
Umjesto da se pogleda tabela, statistika i realan status u PSV‑u. Realno, njegova najlogičnija putanja u narednim godinama je neka druga liga (Championship, 2. Bundesliga) ili rang Austrija/Grčka/Turska, a ne vrh Evrope, koliko god se lokalni ekstremisti trudili da od njega naprave mit.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Hans jadi **** napi se hladne vode i razguli
Ja i dalje mislim da je Esmir po svojim predispozicijama stvoren za poziciju krila i da mu je najviši plafon u karijeri na toj poziciji, ali eto, ima ko je plaćen da misli o tome.
Ovo što kažete da bi nam neko morao na klupu ako Esmir ostane u PSV-u na krilu, ne funkcioniše to baš tako u našoj reprezentaciji.
Šta mislite da li bi Esmir mogao igrati lažnu devetku? Meni je to nekako najlogičnije ako već nije na krilu. Ima dobar dribling, dobru tehniku, nije spor, brzo razmišlja, dobar udarac iz daljine, samo ne znam kakav mu je pregled igre.
Kako Peter Bosz reče da razmišlja o njemu na 10, kontam nešto mogao bi Bosanski Messi i na lažnu devetku, nije da nema logike.
Kako Peter Bosz reče da razmišlja o njemu na 10, kontam nešto mogao bi Bosanski Messi i na lažnu devetku, nije da nema logike.
Nemamo luksuz, samo sto ce Barbarez prije staviti npr Gigovica na neprirodnu poziciju (sto je i radio), nego sto ce ovaj trojac poredati naprijed kako Bog zapovijeda. E sad, ko ce lijevo, desno i u sredinu manje bitno.Zglavkar je napisao/la: ↑15 jan 2026, 11:04Ja i dalje mislim da je Esmir po svojim predispozicijama stvoren za poziciju krila i da mu je najviši plafon u karijeri na toj poziciji, ali eto, ima ko je plaćen da misli o tome.Dok recimo za Alajbegovića mislim da ne bi bio ništa lošiji da se pomjeri prema sredini.
Ovo što kažete da bi nam neko morao na klupu ako Esmir ostane u PSV-u na krilu, ne funkcioniše to baš tako u našoj reprezentaciji.U nekom idealnom scenariju gdje se Alajbegović vraća u Leverkusen, Esmir postaje standardan u PSV-u, a Memić pronalazi klub u Italiji ili Njemačkoj, nemamo mi taj luksuz da ih stavljamo na klupu, nego se rade rokade po onom što mogu pružiti. Znači ili bi jedan prešao u ofanzivnog veznjaka ili bi Memić bio vraćen na beka. Kod nas je i Ibišević pola reprezentativne karijere jadan proveo na krilu, a mislim da je Sejo Salihović prije zaigrao na beku u reprezentaciji nego u klubu.
Druga stvar ako je Dedic povrijedjen, pa pomjeri Memica dole. Ali kad smo kompletni, moraju igrati sva trojica od starta. Eto otkad je Alajbegovic dosao u reprezentaciju, nijednom nisu sva trojica igrali zajedno. Cak stavise, misljenja sam da ce prije uvaliti Hajradinovica na ofanzivnog, nego npr Bajraktarevica, ako se isprofilise tu vise.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
Edincapitano
- Kontakt:
-
napapijri1987
- Kontakt:
Idi ukradi kakav avion i zapucaj se u kakvu zgradu. Nije da je vama ustasama to strano. Vi ste taj vid terorizma i izmislili pa oni talibani prepisali od vashansbosna je napisao/la: ↑15 jan 2026, 10:32Esmir je talent, ali hajp koji se ovdje pravi je par klasa iznad onoga što pokazuju minute, učinak i ocjene, daleko od nekog iznadprosječnog ili „specijalnog“ igrača.
Pa Demir ima bolju fiziku i jači je u defanzivi tako da je generalno gledajući korisniji iako je Haris u odličnoj formi.Edincapitano je napisao/la: ↑15 jan 2026, 15:45Gdje ces Tabakovica u onoj vatrenoj formi staviti na klupu..![]()
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Mogao bi danas igrati, osim što nema Pepija i Dennis Man upitan. Možda Perišić desno, Driouech lijevo a on opet napadač.
Rik Elfrink isto napisa za Mana.
Meni je realnije da stave Marokanca lijevo, Esmira desno, a Ivana u napad.
Valjalo bi da odigra i večeras.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Starter 
Trenutno korisnika/ca: alemsa, Alucard, Amarinho, Arnelv52, Faraon iz Visokog, Goalgetter, legendarnadruga, lol89, MaroonBjelave, nerkolfc, soccerfan, Tihi, tuzlanskinacin, zemuntrg i 159 gostiju.