FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
13%
Drugi
31
10%
Treći
94
29%
Četvrti
71
22%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
22
7%

Ukupno glasova: 320

rimljanin90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la rimljanin90 » 15 jan 2026, 12:06

Ako budemo igrali 4 nazad, ko ce nam pokriti lijevo krilo?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jan 2026, 12:10

Da se fulalo da ce fulat sa akademcima to je 100%, al procenat koji nabadamo u zadnjih 5 godina je idlican, odprilike prodamo 2 igraca godisnje. Takodje odkad je Mirvic dosao ne samo da prodajemo vec sto je mnogo vaznije CIFRE KOJE UZIMAMO SUPREOZBILJNE.

Beganovic kupresak marodja i mujkic, su poprilicno slabi ofanzivno, i slabi su probijaci, KEREMEH je ok ofanzivno al totalno los defanzivno, sad tome svemu kad dodamo da je Gulijashvili otiso, moze se doc do zakljucka da cemo bit poprilicno slaba i spora ekipa sto se tice krilno/bekovski pozicija.

Jos gora situacija je Turkes koji ima 2 m visinu i 61 kg koji nijedan zracni duel nemoze uzet junioru kamoli senioru.

Renan moze biti top moze floop, takodhe on vec moze pregovarat sa klubovima jer je u zadnjih 6 mjeseci ugovora

Jos ako se uzme u obzir da ovih 10 prvi dana igraci nisu nista radili ozbiljno radi snijega, i da ce fakticki uc u sezonu sa 12 dana priprema neznam kakoce to sve izgkedat.

Ljajic cimirot ignjatov ekezi djordjevic sve teski dizel, imamo jos tu Mlinarica koji nista nije bolji brzi od nabrojani.

22 dana je do prve utakmice 0 pojacanja, na krilu, 0 bodiva na beku 0 pojacanja na spicu

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 jan 2026, 12:14

Raspadamo se.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 jan 2026, 12:33

Pa iskreno sam sad za sad malo razočaran situacijom.
Okej, riješili smo se škarta iz ekipe i veliki plus što se toga tiče, ne možemo reći ništa po tom pitanju.
Međutim, sad za sad je loša situacija povodom ulaznih transfera. Okej, Telalović je super potez i vjerujem da će nam se dugoročno isplatiti, sad u ovom trenutku vjerujem da neće odmah preuzeti ulogu lidera, ali recimo da bi već iduće sezone mogao biti važan “kotačić” ekipe.
Pored toga, nismo ništa napravili sad za sad u vezi ulaznih transfera, a evo očigledno da će se i u Antaliju ići sa ovim što imamo. Znam da je zimi tržište slabije i sve to stoji, ali mi bez najmanje desnog beka, jednog krila i još jednog ofanzivca džabe ćemo igrati drugi dio sezone.
Jer budemo li se oslonili na Renana i Turkeša u vrhu napada, jadni onda mi u svim mečevima koji nam slijede.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 jan 2026, 12:43

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
15 jan 2026, 12:33
Okej, riješili smo se škarta iz ekipe i veliki plus što se toga tiče, ne možemo reći ništa po tom pitanju.
Međutim, sad za sad je loša situacija povodom ulaznih transfera. Okej, Telalović je super potez i vjerujem da će nam se dugoročno isplatiti, sad u ovom trenutku vjerujem da neće odmah preuzeti ulogu lidera, ali recimo da bi već iduće sezone mogao biti važan “kotačić” ekipe.
Pored toga, nismo ništa napravili sad za sad u vezi ulaznih transfera, a evo očigledno da će se i u Antaliju ići sa ovim što imamo. Znam da je zimi tržište slabije i sve to stoji, ali mi bez najmanje desnog beka, jednog krila i još jednog ofanzivca džabe ćemo igrati drugi dio sezone.
Jer budemo li se oslonili na Renana i Turkeša u vrhu napada, jadni onda mi u svim mečevima koji nam slijede.
Ne vidim ja Turkeša na treninzima.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 jan 2026, 12:43

Po mom misljenju i ovaj sto se spominje nema potrebe da dolazi.
Gdje ces ga uklopit, Gojkovic Ristovski zacementirani, Marudza i Mujkic Beganovic, bespotreban vala. Sumnjam da je toliko dobar da izbaci nekog.

Bek i krilo minimalno se moraju dovesti.
Bek moze Posinkovic ili iz sirokog sto se spominjao onaj
A krilo mora biti prevaga jednostavno, mora se iskesirati i to dobro
Ne bi ja spica dovodio Renan/Turkes/Mlinaric

Mlinaric je ipak zabio 20komada u ovoj formaciji prosle sezone

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jan 2026, 12:43

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bez da dizem paniku ali cilj svakog roka je da ojacas ekipu,bio to zimski a pogotovo ljetni.Mi smo na 20ak dana od nastavka prvenstva sa slabijim kadrom nego jesenas.Maestralno smo odradili odlaske ali i skratili klupu znatno te prodali najboljeg igraca.Nema mi nikakve logike kad neko napise "Ne treba nam niko"
I uoci roka smo konstatovali da nam treba napadac a odlaskom Gulishe to je nezaobilazno,vracanje Turkesa sa posudbe ne moze bit odgovor na njegovu prodaju.
Fino je sto dovodimo i kupimo mlade talente ali nama treba napadac koji ce isporuciti 15 golova po sezoni,kvalitetno krilo 1 na 1 i pristojan desni bek.Bez toga ovaj rok je neuspjesan a igraci se moraju dovesti da prodju barem dio priprema i odigraju barem 2 prijateljske utakmice,poslije toga je kasno.
Na 3 fronta igramo,bit ce kartona,povreda svakako jer to je neizbjezno za nas.Treba nam sirine,necemo sa neprovjerenom djecom gurati na 3 fronta.Moramo kroz 10 dana rijesiti dolaske.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 15 jan 2026, 12:54

Inace završen je transfer rok :kafa:
a sto se raskukase a pravi igraci u 90% slučajeva izbjegavaju pomisao da igraju u plBiH, i obično dodju kad nemaju gdje..

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 15 jan 2026, 13:09

Pendulum je napisao/la:
15 jan 2026, 12:14
Raspadamo se.
Kad ce kapitalci tipa Stojcev, Jajalo, Delač . . . :wave:

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 15 jan 2026, 13:13

DoktorXabaras je napisao/la:
15 jan 2026, 11:24
Nisu mogli očistiti snjeg :evil: gdje su grijači :?: :?:
Kad ćemo sad igrati :?: na proljeće, kad bude bruku utakmica, kup, prvenstvo :!:
Fuj :!: :!: uprava napolje :!: :!:
Stadion odrzzava vlasnik. Opstina Centar

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 jan 2026, 13:16

Jest li vi čitali intervju Cvitanovića? Ako jeste jasno vam je šta se traži, ako niste evo vam dio pa vam valjda bude jasno
"Svi mi koji radimo u sportskom sektoru sve to jako dobro znamo, a i nije to nešto što je novo i što nismo planirali. Zoran Mamić je kao glavni čovjek struke još jesenas krenuo slagati novu ekipu Sarajeva, koju bi trebala krasiti mladost, moć, modernost i glad za radom i uspjesima i to na dugoročne staze. I kad sam dolazio dogovorili smo se da ne ciljamo na nikakav instant uspjeh, nego za sistematski rad za koji svakome treba i vremena i strpljenja. Na tom cilju radili smo jako ustrajno i dok je Tan bio dio kluba, a tako ćemo i nastaviti".

Govorio je Cvitanović i o transfer politici Bordo kluba te je dodao kako su neki igrači finansijski veliki uteg za klub.

"Imamo neke igrače koji su igrali malo, ili nisu igrali, a finansijski su veliki uteg za klub. Nema puno smisla da su kod nas u klubu. Opet ću naglasiti, insistiramo na tome da podmladimo i pojeftinimo ekipu, naveliko tražimo mlade igrače", ispričao je Cvitanović i dotakao se eventualnih pojačanja.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 15 jan 2026, 13:24

NajvecaRadosti je napisao/la:
15 jan 2026, 12:43
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bez da dizem paniku ali cilj svakog roka je da ojacas ekipu,bio to zimski a pogotovo ljetni.Mi smo na 20ak dana od nastavka prvenstva sa slabijim kadrom nego jesenas.Maestralno smo odradili odlaske ali i skratili klupu znatno te prodali najboljeg igraca.Nema mi nikakve logike kad neko napise "Ne treba nam niko"
I uoci roka smo konstatovali da nam treba napadac a odlaskom Gulishe to je nezaobilazno,vracanje Turkesa sa posudbe ne moze bit odgovor na njegovu prodaju.
Fino je sto dovodimo i kupimo mlade talente ali nama treba napadac koji ce isporuciti 15 golova po sezoni,kvalitetno krilo 1 na 1 i pristojan desni bek.Bez toga ovaj rok je neuspjesan a igraci se moraju dovesti da prodju barem dio priprema i odigraju barem 2 prijateljske utakmice,poslije toga je kasno.
Na 3 fronta igramo,bit ce kartona,povreda svakako jer to je neizbjezno za nas.Treba nam sirine,necemo sa neprovjerenom djecom gurati na 3 fronta.Moramo kroz 10 dana rijesiti dolaske.
Kako je dobra liga da Bubanja ode u Osijek koji se bori za opstanak,ovdje igraci dozive traume i zgadi im se fudbal, uostalom i Ristovski je pricao o tome i dobio je kaznu, kapu skinut svakom ko dodje u ovu kvazi ligu i drzavu.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 jan 2026, 13:24

Ekipa nam se satavila tek u desetom kolu i onda smo tek pokazali kojim kvalitetom raspolažemo, treba nam samo utakmica i ova atmosfera koja je među ekipom.
Otošao najbolji igrač, ok! ali nam se vratio isto tako jedan od najboljih, odbrana je ključ! mi svako stvaramo dovoljan broj prilika.
Napadač, Renan, on kad je u svom modu to je najbolji napadač u ligi u zadnje dvije utakmice pokazao je sav svoj kvalitet. Ne vidim razlog zašto ne bi nastavio tako.
Bek, imamo dva vrhunska. Zašto sad dovoditi nekog ko će grijati klupu, odnosno gdje pronaći boljeg od ove dvojice.
trenutno imamo ono što je Mario rekao.
Sedam igrača koji će biti nosioci
Ristovski, Gojković, Marudža, Ljajić, Elezi, Cimirot, Ignjatkov.
Šestorica koja će biti u rotaciji
Beganović, Mlinarić, Mujkić, Renan, Keremeh, Mamas.
Petorka koja će uskakati.
Kuprešak, Krdžalić, Bralić, Turkeš, Telalović.
Tri omladinca koja će se vjerovatno rotirati iz akademije.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 15 jan 2026, 13:28

Puče li ona bomba ikad? :mrgreen:

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 jan 2026, 13:31

Naime, katalonski Sport objavio je vjerovatne sastave za večerašnji meč Racinga i Barcelone, te prema mnogim najavama Guliashvili će na terenu biti od prve minute

Vjerovatni sastav Racinga: Ezkieta, Mario, Manu, Castro, Mantilla, Inigo, Damian, Alda Soro, Suleiman, Manex Lozano, Guliashvili.
Ovo treba pogledati večeras. :mrgreen:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 jan 2026, 13:34

H8Z7 je napisao/la:
15 jan 2026, 13:16
Jest li vi čitali intervju Cvitanovića? Ako jeste jasno vam je šta se traži, ako niste evo vam dio pa vam valjda bude jasno
"Svi mi koji radimo u sportskom sektoru sve to jako dobro znamo, a i nije to nešto što je novo i što nismo planirali. Zoran Mamić je kao glavni čovjek struke još jesenas krenuo slagati novu ekipu Sarajeva, koju bi trebala krasiti mladost, moć, modernost i glad za radom i uspjesima i to na dugoročne staze. I kad sam dolazio dogovorili smo se da ne ciljamo na nikakav instant uspjeh, nego za sistematski rad za koji svakome treba i vremena i strpljenja. Na tom cilju radili smo jako ustrajno i dok je Tan bio dio kluba, a tako ćemo i nastaviti".

Govorio je Cvitanović i o transfer politici Bordo kluba te je dodao kako su neki igrači finansijski veliki uteg za klub.

"Imamo neke igrače koji su igrali malo, ili nisu igrali, a finansijski su veliki uteg za klub. Nema puno smisla da su kod nas u klubu. Opet ću naglasiti, insistiramo na tome da podmladimo i pojeftinimo ekipu, naveliko tražimo mlade igrače", ispričao je Cvitanović i dotakao se eventualnih pojačanja.
Pa meni je jasno to sve, ali ne moramo valjda ući u drugi dio sezone bez normalnog krila i sa 0 ofanzivaca kvalitetnih?
Turkeš je odron do sad bio, čisto sumnjam da će se išta tu promjeniti, Renan je kao vremenska prognoza, nikad ne znaš na čemu si sa njim, a Mlinarić je solidan igrač, ali isto tako igrač koji je isporučio 6 G/A kroz polusezonu, što sumnjam da je dovoljno da bude zvijezda ekipe( što će se od njega očekivati ako niko drugi ne dođe u napad ).
Pri tome ne kukam niti mislim da je ovo kraj prelaznog roka, ali ako nam je ovo što imamo prvih 11 za iduću polusezonu, strah me da će biti ubrzo "Mario odlazi" sa tribina, daj Bože da griješim.
Izgubio si najbitnijeg ofanzivca, plus si u rotaciji izgubio Jovića, Turdu, hajde Paskalev većinski nije ni igrao.
Ne znam, možda ja previše dramim, ali bez najmanje 2 kvalitetna igrača, ne znam čemu se imamo nadati.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 15 jan 2026, 13:39

15 jan 2026, 13:24
Ekipa nam se satavila tek u desetom kolu i onda smo tek pokazali kojim kvalitetom raspolažemo, treba nam samo utakmica i ova atmosfera koja je među ekipom.
Otošao najbolji igrač, ok! ali nam se vratio isto tako jedan od najboljih, odbrana je ključ! mi svako stvaramo dovoljan broj prilika.
Napadač, Renan, on kad je u svom modu to je najbolji napadač u ligi u zadnje dvije utakmice pokazao je sav svoj kvalitet. Ne vidim razlog zašto ne bi nastavio tako.
Bek, imamo dva vrhunska. Zašto sad dovoditi nekog ko će grijati klupu, odnosno gdje pronaći boljeg od ove dvojice.
trenutno imamo ono što je Mario rekao.
Sedam igrača koji će biti nosioci
Ristovski, Gojković, Marudža, Ljajić, Elezi, Cimirot, Ignjatkov.
Šestorica koja će biti u rotaciji
Beganović, Mlinarić, Mujkić, Renan, Keremeh, Mamas.
Petorka koja će uskakati.
Kuprešak, Krdžalić, Bralić, Turkeš, Telalović.
Tri omladinca koja će se vjerovatno rotirati iz akademije.
Ignatkov, Marudža i Cimirot mogu jedino da ti ugaonu ponesu iz jyska i to na prvi sprat max.
Ko je otišao, nek' je otišao, nisu kvalitet za Sarajeva nikad bili i sumnjam da će to postati kroz karijeru al' za Guliashvilija se mora adekvatna zamjena dovesti.
Samo sendvičar može navijati za to da mu ekipa u februaru bude slabija nego u decembru.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 15 jan 2026, 13:45

Bajroni je napisao/la:
15 jan 2026, 13:13
Kad ćemo sad igrati :?: na proljeće, kad bude bruku utakmica, kup, prvenstvo :!:
pa glasajte za komunjaru opet :bih: :bih:

Guli veceras od prve minute.

Kako je zivot nepredvidiv u svega nekoliko sedmica od pasnjaka do utakmice sa Barsom

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jan 2026, 13:50

KarloIvandic je napisao/la:
15 jan 2026, 13:45
Bajroni je napisao/la:
15 jan 2026, 13:13
pa glasajte za komunjaru opet :bih: :bih:

Guli veceras od prve minute.

Kako je zivot nepredvidiv u svega nekoliko sedmica od pasnjaka do utakmice sa Barsom
Podsjeti me na ljeto 2005, kada smo Edina Pehlića prodali u Kaunas. Bili na pripremama u Ilijašu, za par dana igrao protiv Liverpoola na Anfieldu.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 jan 2026, 13:52

15 jan 2026, 13:34
H8Z7 je napisao/la:
15 jan 2026, 13:16

Pa meni je jasno to sve, ali ne moramo valjda ući u drugi dio sezone bez normalnog krila i sa 0 ofanzivaca kvalitetnih?
Turkeš je odron do sad bio, čisto sumnjam da će se išta tu promjeniti, Renan je kao vremenska prognoza, nikad ne znaš na čemu si sa njim, a Mlinarić je solidan igrač, ali isto tako igrač koji je isporučio 6 G/A kroz polusezonu, što sumnjam da je dovoljno da bude zvijezda ekipe( što će se od njega očekivati ako niko drugi ne dođe u napad ).
Pri tome ne kukam niti mislim da je ovo kraj prelaznog roka, ali ako nam je ovo što imamo prvih 11 za iduću polusezonu, strah me da će biti ubrzo "Mario odlazi" sa tribina, daj Bože da griješim.
Izgubio si najbitnijeg ofanzivca, plus si u rotaciji izgubio Jovića, Turdu, hajde Paskalev većinski nije ni igrao.
Ne znam, možda ja previše dramim, ali bez najmanje 2 kvalitetna igrača, ne znam čemu se imamo nadati.
Pretpostavljam da će ovo biti prvih 11 na proljeće
Banić
Ristovski Gojković Mujkić
Beganović Cimirot Elezi Ignatkov Kuprešak
Mlinarić Renan

Opcije sa klupe za odbranu Bralić, Maroodza, Dizdarević
Vezni red Ljajić, Krdžalić, Telalović, Mamas, Đorđević
Napad Turkeš, Kyeremeh, Gelson

Mario je rekao da imamo neke probleme, koje ne znam, vjerovatno nešto manji budžet dok su tanki ulazni transferi. Što kažeš desni bek, krilo su pod moranjem, ako se nema previše novca prosudbe bi bile odlične. Ne znam koliko igra Topić u Dinamu, njega bih baš volio makar na pola godine, bolje i ovo nego panic buy. Mlinarić je vjerovatno zamjena za Guliashvila, njegova loša forma je plod igranja na više pozicija, više uloga. Malo strpljenja i imamo gol mašinu. Evo Kolumbijac se spominje za stopera, sa njim je i zadnja linija popunjena. Vezni red ok, napad bi valjao napadač ako se pronađe zanimljiva opcija, ono što je pod moranje i prioritet roka jeste RB. Od Beganovića teško da možemo boljeg pronaći, možemo ali oni sumnjam da žele u našu ligu, pronaći prikladnu zamjenu i mirni smo u zadnjoj liniji.

Vezni red sasvim ok. Cimirot Elezi Ignatkov za prvih 11 odlični. Zamjena u vidu Ljajić, Telalovića, Mamasa, Đorđevića te Krdžalić kad se oporavi mogu iznijeti nastavak prvenstva.

Napad tu nisam baš optimističan. Nadam se Mlinariću u napadu, ostali su mi sa velikim upitnikom. Turkeš od kojeg očekujem barem 7 golova do kraja sezone, Renan koji je odličan kad je ozbiljan, nadam se da su oni ispadi prošlost, te Gelson za kojeg ne znam kako hoda. Kyeremeh je tu, ali znamo da nema konstantu.

Naš problem je što smo navikli na Vrančiće, Penerande, Ikande i slične. Meni sve ovo miriše na copy-paste Jakirovića iz Zrinjskog.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adicrnac, propoklopac i 29 gostiju.