Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

harishp
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la harishp » 28 apr 2011, 10:00

Edo_77 je napisao/la:Pa oni samo traze vise od 3/4 sto se tice predsjednika ne ostalih odluka. Toliko razumijem iz ovih izjava poslije sastanka. Istina je da treba velika vecina kad se radi o ozbiljnim odlukama, kao promjena statuta il izbor predsjednika, al za ostale odluke je potrebna prosta vecina.

Ja mislim da ce ispasti 2/3, sto bi za RSovce bila dobra stvar, jer koliko primjetih ne traze 3/4, vec vise od 3/4 ,dakle 46 delegata. Ukoliko bude vise od 2/3 to je 41 deelagat za odluku. Srba je tu 20, dakle opet bez njih nebi moglo i mislim da ce pristati.

Statut nema alternative, pitanje je samo sta ce UEFA reci na ovo. Nadam se da ce imati razumjevanja.
Ne i ne.3/4 vaze za sva glasanja i odluke.U tome i jeste problem.
Opstrukcije ce biti sijaset,jer ovi se samo dogovore kad treba povecati dnevnice.O ostalim pitanjima nema govora.
Zato kako rekoh,cisto sumnjam da ce UEFA pristati.Uostalom sama je rekla statut je sa paketom uzmi ili ostavi.
Nije to Karadjordjevo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 10:12

Dobro, daj mi onda dokaze za to da traze?

Evo sta je Mile rekao juce.
Spremni smo podržati prijedlog o jednom predsjedniku ako se on bude birao tročetvrtinskom većinom u Skupštini N/FS BiH, tako da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani“, objasnio je Kovačević uslove pod kojima će delegati iz RS u Skupštini N/FS BiH 26. maja podići ruku za usvajanje Statuta, a time po automatizmu i skidanju sankcija koje su našem Savezu nametnuli FIFA i UEFA.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2011, 10:22

Edo_77 je napisao/la:Dobro, daj mi onda dokaze za to da traze?

Spremni smo podržati prijedlog o jednom predsjedniku ako se on bude birao tročetvrtinskom većinom u Skupštini N/FS BiH, tako da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani“, objasnio je Kovačević uslove pod kojima će delegati iz RS u Skupštini N/FS BiH 26. maja podići ruku za usvajanje Statuta, a time po automatizmu i skidanju sankcija koje su našem Savezu nametnuli FIFA i UEFA.
Dokaze???
Pa bas na ovom portalu imas dokaz.
Pristat cemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja iz 2006.
Pametnom dovoljno,jer da se nesto dogovoris potrebno je glasanje.
A posto traze sistem glasanja iz 2006 ili trocetvtinsku vecinu je samo po sebi sve receno.
Uostalom zar nije nelogicno da s tim sistemom izaberu predsjednika pa onda kasnije ko biva mjenajju sistem.
Sve lete.
Svi bi dogovori isli tim sistemom,jer bi zaboga UEFA dala ''amin''na to.
U sta cisto sumnjam,da ce pristati.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 28 apr 2011, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 apr 2011, 10:23

Ja, s tim se izaslo u medije, ali imaj u vidu da oni nisu novinarima elaborirali citav sastanak, vec su dali za pisanje materijal koji novinare uglavnom i interesuje. Koje sve promjene novi statu sadrzi, mi ne znamo. No sumirajuci izjave delegata i ostalih, koji su govorili kako su problemi dublji i kako se ticu zastite nacionalnih interesa, onda to moze imati veze ponajvise sa sistemom donosenja odluka. Ako FIFA zeli da uspostavi funkcionalan savez, zadnje cime treba da se bavi je funkcija predsjednika, jer isti i ne igra odlucujucu ulogu u donosenju odluka. Glavnu rijec vode IO i skupstina. Dakle, sigurno je da i tu skripi, a sta ce SVE konkrento taj zahtjev koji cemo da saljemo u FIFU sadrzavati, to samo oni znaju...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 10:35

harishp je napisao/la:

Dokaze???
Pa bas na ovom portalu imas dokaz.
Pristat cemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja iz 2006.
Pametnom dovoljno,jer da se nesto dogovoris potrebno je glasanje.
A posto traze sistem glasanja iz 2006 ili trocetvtinsku vecinu je samo po sebi sve receno.
Uostalom zar nije nelogicno da s tim sistemom izaberu predsjednika pa onda kasnije ko biva mjenajju sistem.
Sve lete.
Svi bi dogovori isli tim sistemom,jer bi zaboga UEFA dala ''amin''na to.
U sta cisto sumnjam,da ce pristati.
Mile Kovacevic je dodatno pojasnio sistem odlučivanja:

- Dogovorili smo se da se sve važne odluke donose tročetvrtinski, a ne natpolovično. Znači, želimo da bude isti sistem kao i prije 2006. godine. Osim toga, dogovorili smo se da Komitet zatraži od UEFA i FIFA da bude sazvana nova sjednica Skupštine FSRS, a delegatima bi preporuku dao Izvršni odbor iniciranu zaključcima sa sastanaka kod predsjednika Dodika.

Sace prica, on je to samo rekao a mislio je. Naravno svi znaju sta je mislio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jos:
Darko Ljubojević

Sastanku u Palati predsjednika Republike Srpske prisustvovao je i sportski direktor Fudbalskog kluba Borac Darko Ljubojević.

- Određena rješenja postoje, prema kojima smo išli konstruktivnim i korektnim razgovorom. Predsjednik Dodik je izuzetno pomogao u rješavanju ove situacije i nalazimo se blizu rješenja. Moram da kažem da u ovoj situaciji nije samo Borac u pitanju, ali je evidentno da se određene stvari lome preko leđa Borca - kazao je Ljubojević.
Zadnja izmjena: SrdjanBL, dana/u 28 apr 2011, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 10:36

Eh jbg, a citava zavrzlama je upravo oko tog predsjednika. Vi morate biti svjesni da je vleika stvar sto se preko noci Mile okrenuo pa umjesto ne pristajemo na jednog predsjednika odjednom izjavio jedan predsjednik nije problem. Dakle desio se vleiki pomak.

Druga stvar,Morate biti svjesni. Skupstina se sastaje jednom godisnje i obicno se bavi pitanjima kao sto su budzeti itd. Izvrsni Odbor je taj koji je bog i batina. IO donosi sve ostale odluke, kao selektori, pitanja oko reprezentacija, klubova itd.
Taj novi IO ce imati 15 clanova, po sistemu 6-5-4, za odluku je potrebno 11 glasova. Zbog tog djela su Hrvati odbili, jer hoce 12, a to je 4/5.

Moramo biti zadovoljni da se prihvati statut. UEFA je zadrla, nezna skim se ufatila u kostac. Budimo zadovoljni da smo otjerali postojece predsjednistvo. Lopuze poput Muniba Usanovica i IO sa Bevandom i ostalim glavonjama.

Ako ste mislili da cete imati IO sa Hadzibegicem, Bajevicem, Pasicem, Kajtazom itd itd. Grdno se varate. Moramo uzeti u obzir situaciju na terenu i prema tome graditi buducnost i nadati se najboljem. Gore nije moglo biti. Prije mjesec dana nam je pregovarac bio Suljaga a sad tu sjede Osim, Barbarez, Ljubojevic, Bajevic.

Nikad nismo zadovoljni.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 10:40

Edo druze, nikad nisu zadovoljni jer su neki ljudi na ovom forumu smatrali da FIFA i UEFA sama rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS. Sada kada su vidjeli da to nije moguce, ja sam to davno rekao i jos neki ljudi ovde, onda im nista ne odgovara. Ma nije vrijedno trosenja tastature.... 8-)

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 28 apr 2011, 10:45

Ovaj Dodik izgleda uopste nije bh patriota.
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 10:47

Kome sta nije jasno?
Evo Kulina je sve lijepo objasnio.

http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... ovati.html

Ko hoce shvatice ko nece nek se j.... i neka zivi u nadi da ce se FSRS ukinuti :lol: :lol: :lol: :lol:

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 28 apr 2011, 10:48

Svaka cast g Kulina!
ŽEPČE 2005.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 10:51

SrdjanBL je napisao/la:Edo druze, nikad nisu zadovoljni jer su neki ljudi na ovom forumu smatrali da FIFA i UEFA sama rijesiti stvar tako sto ce ukinuti FSRS. Sada kada su vidjeli da to nije moguce, ja sam to davno rekao i jos neki ljudi ovde, onda im nista ne odgovara. Ma nije vrijedno trosenja tastature.... 8-)
Pa to je poenta.
Mnogi su se radovali, kao evo sad ce nam sve proslavljene legende u savez ovo ono. Ja sam bio zadovoljan i postojecim sistemom, donekle, samo da se makne kompletna garnitura ljudi. Ok, jedan predsjednik, ako to hoce UEFA, evo pristaju sada svi. I sam znas koje ovlasti Predsjednik ima. On je u biti lobist u svijetu, ne donosi nikakve odluke vec s obzirom na svoj autoritet moze uticati na stvari.

Sta je realnost. Imamo 2 saveza entiteta i jedan zajednicki. MORAMO imati savez kojim ce biti zadovoljni svi, to jes da se nadjemo na sredini. Ne trebamo se previse bojati koliko treba za neke dogovore. Evo jel bitno koliko treba za novi statut, pa nije. Za njega ce glasati il SVI il samo Bosnjaci, dakle nebitno.

Zaboravljamo da je svaki selektor izabran JEDNOGLASNO.

Ovdje se radi o nekim velikim odlukama. DA neko ne bude zakinut budzetom, da se ne ugrozi vitalni nacionalni interes itd.

Sastanak sa Dodikom je pun pogodak. Dodik se osjeca kao neki velikan, bez mene nemoze nista, naravno da ce iskoristiti situaciju. Ako se sa Dodikom treba dogovarati oko svega onda je ok. Meni svejedno jel sjedi Mile, il Savo il Ljubisa, bitno je da se pregovara sa pravim pregovaracem, a ocigledno je da Mile ima uticaja na sve. Pa pogledaj kako je Kovacevic promjenio pricu za 180 stepeni za 24h.

Ne treba zaboraviti da je Osim i sigurno Ljubojevic istakao ono sto je dobro i bitno, i Mile je rekao, dobro, al samo jos da uvedemo ove tacke.

Na kraju ce Mile ispasti spasioc, i on je toga svjestan i nece propustiti ovu priliku.

Sto se tice mene niko sretniji ako se usvoji statut. Lopovi istjerani, repka i klubovi nastavljau, novi ljudi u savezu.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 28 apr 2011, 10:54

Ako Dodik spasi BH reprezentaciju,ocekujem od vas,kao gest,da mu se dodjeli specijalna fotelja na stadionu Bilino Polje,iz koje ce pratiti meceve i jos da ga sluze hostese jelom,picem i kubanskim cigarama :D
ŽEPČE 2005.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 28 apr 2011, 10:55

Denis Ispušlić je napisao/la:Ovaj Dodik izgleda uopste nije bh patriota.
ne glupiraj se, svi mi dobro znamo koje dodo, ovo sto radi ( ako ne laze, velike su sanse) su iz nekih njegovih interesa, niko ovdje nije naivan

[youtube][/youtube]
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 10:55

Potpuno se slazem sa gospodinom Kulinom.Nemogu da vjerujem.... 8-) 8-)

Ja neznam gdje ste javno culi da se neko zalagao za ukidanje FSRSa. To mozda jednino negdje na forumu.

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 10:57

Edo_77 je napisao/la: Pa to je poenta.
Mnogi su se radovali, kao evo sad ce nam sve proslavljene legende u savez ovo ono. Ja sam bio zadovoljan i postojecim sistemom, donekle, samo da se makne kompletna garnitura ljudi. Ok, jedan predsjednik, ako to hoce UEFA, evo pristaju sada svi. I sam znas koje ovlasti Predsjednik ima. On je u biti lobist u svijetu, ne donosi nikakve odluke vec s obzirom na svoj autoritet moze uticati na stvari.

Sta je realnost. Imamo 2 saveza entiteta i jedan zajednicki. MORAMO imati savez kojim ce biti zadovoljni svi, to jes da se nadjemo na sredini. Ne trebamo se previse bojati koliko treba za neke dogovore. Evo jel bitno koliko treba za novi statut, pa nije. Za njega ce glasati il SVI il samo Bosnjaci, dakle nebitno.

Zaboravljamo da je svaki selektor izabran JEDNOGLASNO.

Ovdje se radi o nekim velikim odlukama. DA neko ne bude zakinut budzetom, da se ne ugrozi vitalni nacionalni interes itd.

Sastanak sa Dodikom je pun pogodak. Dodik se osjeca kao neki velikan, bez mene nemoze nista, naravno da ce iskoristiti situaciju. Ako se sa Dodikom treba dogovarati oko svega onda je ok. Meni svejedno jel sjedi Mile, il Savo il Ljubisa, bitno je da se pregovara sa pravim pregovaracem, a ocigledno je da Mile ima uticaja na sve. Pa pogledaj kako je Kovacevic promjenio pricu za 180 stepeni za 24h.

Ne treba zaboraviti da je Osim i sigurno Ljubojevic istakao ono sto je dobro i bitno, i Mile je rekao, dobro, al samo jos da uvedemo ove tacke.

Na kraju ce Mile ispasti spasioc, i on je toga svjestan i nece propustiti ovu priliku.

Sto se tice mene niko sretniji ako se usvoji statut. Lopovi istjerani, repka i klubovi nastavljau, novi ljudi u savezu.
Pa ja sam jos juce rekao prije sastanka da ce mile na ovom pobrati jeftine politicke pojene i to od strane bosnjaka. ;)

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 10:57

Denis Ispušlić je napisao/la:Ako Dodik spasi BH reprezentaciju,ocekujem od vas,kao gest,da mu se dodjeli specijalna fotelja na stadionu Bilino Polje,iz koje ce pratiti meceve i jos da ga sluze hostese jelom,picem i kubanskim cigarama :D
8-) :lol:

Diplomatski odgovor u Osimovom stilu. Svi relevantni ljudi koji su pomogli su dobro dosli... :mrgreen:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 apr 2011, 11:08

Ovdje se neki forumaši prave idioti ili su zaista idioti. Sve je jasno kao dan. Opet mi postavljamo ULTIMATUM UEFI i FIFI o nekoj 3/4 većini i želimo biti članica tih fudbalskih asocijacija.
FIFA i UEFA imaju svoja PRAVILA i ukoliko želimo biti njihovi članovi moramo se po tim propisima ponašati.
Niko na Svijetu, ama baš niko nije postavljao ULTIMATUME UEFI i FIFI pa ne bi bilo u redu da to i mi činimo.
Sve je jasno kao dan, a ko to ne želi da shvati, ja mu ne mogu pomoći. Uzdravlje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 28 apr 2011, 11:10

Koje ultimatume? O cemu pricas? Znas li ti sta znaci rijec pregovaranje? Citas li ti sta kazu, Osim, da nece biti problema oko toga.... :roll: :roll: :roll: :roll:

FIFA i UEFA da je mislila de ne pregovara nebi ni napravila Komitet koji sada imamo... Daj malo ti razmisli...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 apr 2011, 11:19

Fleksibilni su oni sto se tice pojedinih tacaka.

Jasmin Bakovic je napominjao poslije sastanka sa Federalnim savezom da ce traziti od UEFE da uvedu amandman oko olduka Izvrsnog odbora, to je na zahtjev Hrvata.
Bakovic ej rekao da to nece biti problem jer je UEFA vec jednom pristala na to u Julu.

Statut je puno vise od samo par tacaka o kojim se pregovara.

Ne vjerujem da ce UEFA zbog jednog clanka napraviti problem, posebno kad se vidi da Komitet radi dobar posao i da su za 15 dana napravili vise nego predsjednistvo za godinu dana.

Zeljezo se kuje dok je vruce.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 28 apr 2011, 11:30

Vi iz Rs uopste niste patriote i necete da vidite da je jedino pravo rjesenje sledece-
1-Tjeranje svih dosadasnjih fudbalskih radnika iz fudbala i zabrana njihovog rada u fudbalu
2-Ukidanje entitetskih saveza i stvaranje jedinstvenog Saveza
3-Dovodjenje na celo Saveza Kodre,Bole i Barbe
4-Na istaknute funkcije postaviti postene Srbe i Hrvate,Predraga Pasica,Vlatka Glavas i Brunu Akrapovica
5-Eliminacija Borca iz Evrope,ali ne i reprezentacije jer jedino je bitno da ona nastupi 6 juna u Rumuniji,a za Borac ce biti vremena sledecih godina,kad se ljudi tamo opamete i postanu posteni patrioti!
6-Izbor novih delegata u Skupstinu FS BIH,tako da svaki klub da po 2 delegata. Nema veze sto ce Bosnjaci biti cak i natpolovicna vecina,necemo valjda brojati krvna zrnca.
7.Veoma vaznu ulogu u odlucivanju dati pravim i istinskim patriotama kakvi su BH Fanaticosi,i pitati ih za sve.
8-Glavatom Bevandi i svim ostalim Hrvatima,osim postenih,oduzeti pravo glasa o bilo cemu!

Dok se ovih 8 tacaka ne sprovede u djelo,nema napretka BH fudbalu,ali zato,kad se to jednog dana sprovede,BH reprezentacija ce dolaziti do polufinala SP i EP,klubovi ce redovno igrati grupnu fazu Lige Sampiona,a svi stadioni ce biti popunjeni na utakmicama Premijer Lige,i to ce jos stadioni biti renovirani sa po 20 000 sjedecih mjesta.
ŽEPČE 2005.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: cutura, labostarmomosa i 29 gostiju.