FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 12 jan 2026, 13:03

Da nema gdje snimak utakmice posto nisam gledao sinoc

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 12 jan 2026, 15:23

Bolja ekipa smo bili na terenu,posjed sve,njihovi igraci vecinu utakm bili na 30 m od gola,jedina opasnost kontra i korneri u kojem su i dali gol.Yamal prvo poluvrijeme nista jer se carerras ne odmice,drugo je bio bolji,bolji driblinzi,pasovi,igre itd.
Kounde i cubarsi nista na prvom golu reala,takodjer pred gola greska erica,visoko izasao i izgubio loptu.
Drugi gol reala po meni greska joana,prvi udarac ajde i nekako nmvz sto se nije bacio ali drugi udarac je mogao obraniti...Al bitno je sto smo bolji i zabili 3 gola

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 jan 2026, 11:38

Važno je pomenuti i još dva aspekta ovog SC turnira :
- zarada 8 mil. EUR,
- evidentno veći broj navijača Barcelone na finalnoj utakmici, koja je prenošena širom svijeta, marketinški efekt ogroman.

P.S. Gledam onog Joan-a Garcia-u nakon utakmice. Momak skromno slavi, pristojan, ne divlja, smješka se, baš mi je drago
da su "uboli" sa ovim čovjekom. Za 25 mil EUR doveden vrhunski golman. Već sad je na 50ki sigurno. Roony, hahahaha, o njemu
će se tek govoriti. Mislim da je plan za koju godinu ukomponirati njega i Yamala zajedno u prvoj ekipi. 2,5 mil EUR. Komedija.
Idemo dalje.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 14 jan 2026, 08:05

Rodju je napisao/la:
13 jan 2026, 11:38
Važno je pomenuti i još dva aspekta ovog SC turnira :
- zarada 8 mil. EUR,
- evidentno veći broj navijača Barcelone na finalnoj utakmici, koja je prenošena širom svijeta, marketinški efekt ogroman.

P.S. Gledam onog Joan-a Garcia-u nakon utakmice. Momak skromno slavi, pristojan, ne divlja, smješka se, baš mi je drago
da su "uboli" sa ovim čovjekom. Za 25 mil EUR doveden vrhunski golman. Već sad je na 50ki sigurno. Roony, hahahaha, o njemu
će se tek govoriti. Mislim da je plan za koju godinu ukomponirati njega i Yamala zajedno u prvoj ekipi. 2,5 mil EUR. Komedija.
Idemo dalje.
Odluka da se investira sav budzet u golmana (kada imas ogranicen budzet) je bila najbolja odluka. zasita ovaj golman ima neku mirnocu, samopouzdanje, dobar golma i ako nastavi sa ovakvim nivom ubrzo ce biti medju top 5 golmana svijeta. Koliko god je tezak ovaj period sa ovim banom ipak pokazao je za Barcu puno pozitivnih stvari, neki igraci su dosli u prvi tim i dobili prave prilike i iskoristili ih, a sigurno da se imala lova bila bi kupljena kojekakva pojacanja - recimo najbolji primjer je Eric Garsia - koji bi bio sutnut ali zbog nedostatka love dobio je pravu priliku i Flik je u njemu dobio borca koji igra top, PA i Martin je dobio priliku i iskoristio je vrhunski i primjera je dosta. I iskreno ovo meni je puno draze nego da su umogucnosti iskesirati 500 mil dovesti Halanda i slicne i onda kantati Real i ostale. Ovaj scenario gdje bez love, pokupis djecu iz La Masie da rupe popunis napravi posao vrhunski i popunis vitrine trofejima u zadnje 2 sezone 5 trofej od mogucih 6 - neprocjenjivo.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jan 2026, 21:17

Ovo je najbolji princip kad okosnicu tima imas iz vlastite akademije plus nekoliko jeftinih pojacanja koja se pokazu, plus par sako skupih igraca s kojima ubodes

Tako je bilo i s onom pepovom generacijom isto, velike pare bacile se samo na dani alvesa i ubolo se jer ispao je ponajbolji bek u historiji fudbala, za to vrijeme 32 miliona za desnog beka su bile velike pare, i od onog sto je imao pep je napravio pakleni stroj, kasnije je bilo promasaja al ajmo rec kicma ekipe su bili domaci i jeftini igraci

Flik je naslijedio ekipu u koju se ni mi sami nismo uzdali bogzna, neki su placeni puno bili no bili su otpisani, flik ih je prorodio, domace omladince je unaprijedio, al ne treba se uljuljkati, trebace nam jos jedno il dva mocna pojacanja, prije svega mislim spicoka neka ubitacna i nema veze ako ss bace i velike pare, jednog il dva igraca skupo platiti nije problem,tako jednom u tri godine, vidimo kako druge ekipe kesiraju svake godine brutalne cifre a opet nista ne mora to da znaci, liverpool najbolji primjer

Golman joan garcija je brutalno pojacanje u rangu ronaldinha hehe, ogroman uticaj on ima i imat ce na ekipu i rezultate, golman dobar je bitan ko i najbolji fantazista neki i glavni igrac ekipe, kad imas pouzdanog golmana koji skida sve sto se moze i treba skinuti, ne grijesi, i uz to skine jos dva tri metva zivera u toku utakmice, to je ucinak za ekipu strahovito dobar, a takav je garcija, pogotovo je bitno to za ekipe koje igraju otvoreno i napadacki ko barca gdje ostaje prostor protivniku za napade, i u toj streljani na obje strane, golmanske bravure mogu da cesto budu presudnije nego bilo kakve majstorije najvecih majstora napadaca, sjetimo se samo somera za inter prosle godine, frajer je brutalnim reakcijama izbacio barcu iz takmicenja

Joan garcija je cini mi se tip golmana kao curtoa, vrlo stabilan i mocan golman koji ne grijesi, a uz to jos brutalnim odbranama doze ekipu, i ovakav kakav je i kako obecava, bolje nam je to pojacanje nego da smo halanda il mbapea dobili
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 15 jan 2026, 16:57

Lewi treba svega devet golova da uđe u top 10 strijelaca u historiji kluba. Klasa, bilo bi mi drago da produži još jednu sezonu da bude tu u rotaciji.
Don't hate what you don't understand.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 jan 2026, 16:58

xaviesta je napisao/la:
15 jan 2026, 16:57
Lewi treba svega devet golova da uđe u top 10 strijelaca u historiji kluba. Klasa, bilo bi mi drago da produži još jednu sezonu da bude tu u rotaciji.
Koga bi za novu 9ku

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 15 jan 2026, 17:08

Rajaz je napisao/la:
15 jan 2026, 16:58
Koga bi za novu 9ku
Pa neću biti nešto originalan, tu bi Alvareza. Ali ne vrijedi para koje će za njega tražiti.
Don't hate what you don't understand.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 15 jan 2026, 18:09

xaviesta je napisao/la:
15 jan 2026, 17:08
Rajaz je napisao/la:
Koga bi za novu 9ku
Pa neću biti nešto originalan, tu bi Alvareza. Ali ne vrijedi para koje će za njega tražiti.
Alvarez je dobar igrac (vrhunski) ali u ovom sistemu mislim da on nije taj, jer on nije killer. Barci treba kiler kao sto je Lewa. Ali ovako gledajuci niko mi ne pada na pamet osim nesostupnog - Haland. Kane bi mogao ali i on je ugodinama - ali da dodje na ljeto i kao Lewa odigra 3-4 sezone vrhunske moglo bi.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 jan 2026, 18:14

xaviesta je napisao/la:
15 jan 2026, 17:08
Rajaz je napisao/la:
Koga bi za novu 9ku
Kane, Lautaro ?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 jan 2026, 18:40

Lautaro mi je slabija opcija od Alvareza, a i nije taj killer koji će zabiti 30 komada. Treba jedan takav, barem dok Yamal ne bude na tom nivou. Može Kane kao još jedna prelazna opcija poslije Lewe.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 jan 2026, 19:16

xaviesta je napisao/la:
15 jan 2026, 16:57
Kakva je to kradja bila, za male pare :tokralju:
Jedan od najboljih transfera u istoriji kluba, kad se sve sagleda. Brutalne cifre je ispostavio za ove godine.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 15 jan 2026, 22:36

Ovo šta Yamal igra u zadnje vrijeme je očaj živi. Mora se što prije uozbiljiti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 15 jan 2026, 23:08

Joan Garcia :tokralju: :tokralju:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 15 jan 2026, 23:13

BoixosNois1899 je napisao/la:
15 jan 2026, 23:08
I Fermin Lopez. Kakva dva igraca...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 jan 2026, 23:15

15 jan 2026, 22:36
Ovo šta Yamal igra u zadnje vrijeme je očaj živi. Mora se što prije uozbiljiti.
Dok ne operise onu kilu, ne moze se od njega ocekivati vise. A to tek poslije SP.
Ovakav ce biti citavu sezonu, plus na mundijalu u dresu Španije.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 jan 2026, 23:37

Jedva pobjeda, al sta je tu je, zao mi bernala, ne moze meda, vidi se da ga je povreda oducila od fudbala i da nema tu materijala za neku klasu, isto i casado nakon sto je obecavao zapao u neku prosjecnost, i martin nakon nekoliko dobrih utakmica veceras los, rasford opet nekako tromo djeluje za krila… lamin isto igra na mozda 30 posto od prosle sezone, no vidjecemo, valjda procepi kad bude najpotrebnije

Golman Garcija spasi utakmicu ako ono nije bio ofsajd, ne pokazase usporeni da vidimo sta je bilo, brutalan golman, pojaco je ekipu za klasu, da smo ga imali prosle godine vjerovatno bi tripletu osvojili
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 16 jan 2026, 01:18

Zar ono nije bio ofsajd?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 16 jan 2026, 08:17

jasonstatham je napisao/la:
16 jan 2026, 01:18
Zar ono nije bio ofsajd?
Nije.
Pobjeda, prolaz u 1/4 finale, idemo dalje.
Prvo tanko, drugo puno bolja igra, mnoštvo akcija i šansi. Protivnik jedna prilika, ova na kraju, ne razumijem čemu nezadovoljstvo. Prva ekipa segunde, napaljeni, a Barcelona emotivno praznija nakon osvojene SC, pomalo i umorna.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 16 jan 2026, 16:34

jasmin10 je napisao/la:
15 jan 2026, 18:40
Lautaro mi je slabija opcija od Alvareza, a i nije taj killer koji će zabiti 30 komada. Treba jedan takav, barem dok Yamal ne bude na tom nivou. Može Kane kao još jedna prelazna opcija poslije Lewe.
I ja sam za Kejna

Pitanje je i za Alvareza da li je taj koji bi bio u stanju ići na 30+ iz sezone u sezonu
15 jan 2026, 23:08
Donese im još jedan prolaz :tokralju:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.