Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ja to ne znam za mladje.
Ovo starije znam ljude. Tetka i tetak su bili preko 60 kad su dosli, pa su imali stancic u Chicagu sto je socijala placala. Mozda i malo kesa dobijali. Al to je sve da jedva prezivis, da im nije bilo sina pravo bi se napatili. Nije to Njemacka ili Svedska.
Ovo starije znam ljude. Tetka i tetak su bili preko 60 kad su dosli, pa su imali stancic u Chicagu sto je socijala placala. Mozda i malo kesa dobijali. Al to je sve da jedva prezivis, da im nije bilo sina pravo bi se napatili. Nije to Njemacka ili Svedska.
-
spolacentra
- Kontakt:
Kakva je dzihadisticka obitelj, sta bolan lupetas ?Nemanja99 je napisao/la: ↑15 jan 2026, 14:09Svima koji se iskidaše ovdje da obrane šerijatski zakon i bradate vođe koje ga provode želim što skoriji život pod istim. Dabogda meni sudbinu krojili CIA, Mosad i Trump, koji su po vama krivi za prosvjede, a vama Ajatolah, taj veliki pravednik.
Dabogda meni u susjedstvu živjelo deset židovskih obitelji, a vama jedna džihadistička.
Pošteno? Pošteno.
U Palestini imas primjer kakav je to komsiluk.
Doduse imamo mi ovdje pitome katolike i pravoslavce, civilizovan svijet.
-
samoposmatram
- Kontakt:

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
Wilshere10
- Kontakt:
Boga mi nisam znao da se u Americi može dobit stan od države, kakav god da jealemsa je napisao/la: ↑15 jan 2026, 20:39Ni ja kao i @soko ne znam nikog naseg da je na socijali. A socijala ti je samo zdrastvo i hrana (nekad i smijestaj ali to sumnjam da je s nasim slucaj). Food stamps, zavisno kolika je porodica, i ako ta ista ne zaradjuje dovoljno moze kvalifikovati za oko $1000 mjesecno za hranu, dobiju posebnu karticu koja izgleda kao bankovna kartica i moze samo trositi na hranu ne na alkohol i cigare, mada sam vidjao ako su dobri recimo s nekim na benzinskoj on mu tamo kuca da je uzeo dvije gajbe kole a da mu gajbu pive.
Ja sam si nešto razmišljao, moguće je da dosta naših gore nisu u mogućnosti zaraditi više od tog praga za Food stamps, pa se onda kvalifikuju kao korisnici socijalne pomoći i ako imaš dosta nekvalifikovane radne snage, onda vrlo lako upadaš tu, a s druge strane sjetim se onog MC Aldina s youtubea i tiktoka, što je posto alkoholičar i skontam, pa ja lik sigurno koristi socijalnu pomoć, nema mu druge s onakvim životom
- feniksptica
- Kontakt:
Stan dobiju
Je l mogu spavat na klupi u parku ??
Je l mogu spavat na klupi u parku ??
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ekipa , ima li neko da se registrovao na IDDEEA , kakva je aplikacija u smislu funkcionalnosti , da li vrijedi se ganjati za to
?
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
najbolja je za kazne
Mozes samo je tesko jer ih nema puno a red/lista postoji. A i ne zelis zivjeti tu realno. Dok food stamps odma dobijes, samo moras prikazati da ne zaradjujes vise od cifre koja te kvalifikuje (u svakom state-u je druga cifra). Tako da je moguce da nasi stariji neki koji ne znaju jezik pa rade u Walmart-u ili nesto, zaradjuju dovoljno da plate rezije ali im treba pomoc sa hranom. Mada i ti stariji se docepaju odma kamiona, ali eto.coelho41 je napisao/la: ↑16 jan 2026, 09:03
Boga mi nisam znao da se u Americi može dobit stan od države, kakav god da je![]()
Ja sam si nešto razmišljao, moguće je da dosta naših gore nisu u mogućnosti zaraditi više od tog praga za Food stamps, pa se onda kvalifikuju kao korisnici socijalne pomoći i ako imaš dosta nekvalifikovane radne snage, onda vrlo lako upadaš tu, a s druge strane sjetim se onog MC Aldina s youtubea i tiktoka, što je posto alkoholičar i skontam, pa ja lik sigurno koristi socijalnu pomoć, nema mu druge s onakvim životom
A to sto ima fetiš na to da guzi curice to ništa.
Ma prije bi se uklopio sa svećenicima i oni vole guzit djecu.
Donald se opasno gubi on ako ovako nastavi napraviće ozbiljno sranje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- feniksptica
- Kontakt:
Da l Rosicky vise mrzi sebe il Muslimane....
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Da
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Licemjere kao što je ovaj perač guzova 
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Look on my works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.