Opet kažem, nisam napisao da je loš, nego da je nevidljiv. Jer isto mu se dešava i kad igra na krilu. Ne otvara se dovoljno za prijem lopte, uvijek je zabijen u neku gužvu između 2 protivnička igrača, ha igrao napadača ili krilo ili ofanzivnog veznog. Ne možeš se ti kao ofanzivni igrač prebaciti na drugu ofanzivnu poziciju i izgledati kao amater koji je zalutao iz druge lige zapad.lolcina je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:25Sve razumijem, ali nije na ledu nego na fudbalskom terenu. Fudbaler je, napadač. Svaka pozicija u vrhu napada MORA mu biti poznata i MORA se učiti da funkcioniše na svakoj poziciji na tom dijelu terena. Razumijem da kad ima loptu da mu kretanje desnom stranom najprirodnije, da mu je sve na nogu i da je tad najopasniji. Ali izgubiti se na terenu samo zato što nisi tamo gdje ti odgovara, to je nedopustivo.
Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Esmir Bajraktarević
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 17 jan 2026, 21:42, ukupno mijenjano 3 puta.
Danas je imao svoju veliku šansu da se dokaže, ali nije pokazao ništa. Sada se ovdje ljudi žale da nije igrao na svojoj omiljenoj poziciji. On je ofanzivni igrač i mora se snaći naprijed ako zaista ima to svoje toliko hvaljeno veliko potencijal.
Igrači sa Afričkog kupa će već sljedeće kolo ponovo biti tu, a i poneki povrijeđeni se vraća. Gledao sam malo utakmicu, meni je generalno imao premalo žara čim mu nešto ne odgovara. Tako će mu biti teško u PSV‑u. Ne mora dati gol, ali mora pokazati više kada dobije 70 minut
Igrači sa Afričkog kupa će već sljedeće kolo ponovo biti tu, a i poneki povrijeđeni se vraća. Gledao sam malo utakmicu, meni je generalno imao premalo žara čim mu nešto ne odgovara. Tako će mu biti teško u PSV‑u. Ne mora dati gol, ali mora pokazati više kada dobije 70 minut
Sta on moze uraditi sa 175 cm u vrhu napada kad su im stoperi za 2 glave veci od njega. Ne znam zasto ga ne isprobaju na ofanzivnom veznom.lolcina je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:25Sve razumijem, ali nije na ledu nego na fudbalskom terenu. Fudbaler je, napadač. Svaka pozicija u vrhu napada MORA mu biti poznata i MORA se učiti da funkcioniše na svakoj poziciji na tom dijelu terena. Razumijem da kad ima loptu da mu kretanje desnom stranom najprirodnije, da mu je sve na nogu i da je tad najopasniji. Ali izgubiti se na terenu samo zato što nisi tamo gdje ti odgovara, to je nedopustivo.
On da moze igrati svaku poziciju u napadu, vrijedio bi dosad 30 miliona. Jedini mec gdje je bio na prirodnoj poziciji je bio protiv Volendama i odlicno je igrao. Ako si gledao tada, vjerovatno znas o cemu govorim.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
Dobice sansu ubuduce kao ofanzivni vezni.
Spica je igrao samo jer nemaju napadaca na raspolaganju trenutno.
Spica je igrao samo jer nemaju napadaca na raspolaganju trenutno.
Ograniceniji je vise nego sto ljudi misle. On je za desne strane ili eventualno kao desetka i nikako za spica. A i na primarnoj poziciji on treba jos puno da napreduje. Valjda je Bosz skontao da ne moze u vrhu napada.lolcina je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:25Sve razumijem, ali nije na ledu nego na fudbalskom terenu. Fudbaler je, napadač. Svaka pozicija u vrhu napada MORA mu biti poznata i MORA se učiti da funkcioniše na svakoj poziciji na tom dijelu terena. Razumijem da kad ima loptu da mu kretanje desnom stranom najprirodnije, da mu je sve na nogu i da je tad najopasniji. Ali izgubiti se na terenu samo zato što nisi tamo gdje ti odgovara, to je nedopustivo.
Ne moze on sam 9 igrat , mozda bi mogao igrati napadaca ako bi igrali sa dva , da se izvlaci na desetku jer strasan sut ima i da se upacuje iz drugog plana jer je pokazao da i to zna , samo je jednom u 70 minuta bilo gdje je imao malo vise prostora i odma bila gol sansa ni golman ne zna kako je ono odbranio , uglavnom razvija se dosta bolje nego sto je bilo ko ocekivao na pocetku sezone kad je bio zadnja opcija sa klupe .
Ma svima je jasno da frajer ne može napadača igrati. Zamjeram mu danas što se više nije izvlačio i otvarao prostor za krila, ali sve u svemu niti je šta bolji niti gori od ostatka prvotimaca koji su katastrofalno odigrali večeras.
Za nas bi najbolje bilo kad bi fakat postao 10, onda komotno možeš formaciju mijenjati na 3-4-2-1 gdje bi zategnuo odbranu, maskirao impotenciju veznjaka, a Kerimu i Esmiru dao slobodu naprijed.
Za nas bi najbolje bilo kad bi fakat postao 10, onda komotno možeš formaciju mijenjati na 3-4-2-1 gdje bi zategnuo odbranu, maskirao impotenciju veznjaka, a Kerimu i Esmiru dao slobodu naprijed.
DamirT je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:41Sta on moze uraditi sa 175 cm u vrhu napada kad su im stoperi za 2 glave veci od njega. Ne znam zasto ga ne isprobaju na ofanzivnom veznom.lolcina je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:25Sve razumijem, ali nije na ledu nego na fudbalskom terenu. Fudbaler je, napadač. Svaka pozicija u vrhu napada MORA mu biti poznata i MORA se učiti da funkcioniše na svakoj poziciji na tom dijelu terena. Razumijem da kad ima loptu da mu kretanje desnom stranom najprirodnije, da mu je sve na nogu i da je tad najopasniji. Ali izgubiti se na terenu samo zato što nisi tamo gdje ti odgovara, to je nedopustivo.
On da moze igrati svaku poziciju u napadu, vrijedio bi dosad 30 miliona. Jedini mec gdje je bio na prirodnoj poziciji je bio protiv Volendama i odlicno je igrao. Ako si gledao tada, vjerovatno znas o cemu govorim.
zvučis emotivno nego objektivno, i dosta stvari mu se može lako pobiti.
Prvo, visina 175 cm na vrhu napada danas nije nikakav automatski minus. Mnogo vrhunskih ofanzivaca je tu negdje ili niže, pa prave razliku jer igra ide na njihove kvalitete – kretnje, tehnika, dribling, igra između linija – a ne na to da se samo tuku glavom sa stoperima koji su „za dvije glave veći“.
Ako trener forsira stil sa visokim loptama na špica između štopera od 1,90+, normalno je da će takav profil igrača izgledati lošije, ali to govori više o planu igre nego o samom Bajraktareviću. Undav, demirovic ili mogu isto bez veličine.
Drugo, ni protiv Volendama nije „razvalio“, ali to je bilo jedno od rijetkih utakmica gdje je igrao na prirodnijoj ofanzivnoj poziciji i odigrao prosjecno.
Eto Perisic zabije za pobjedu a ne igra poziciju prirodnu.
Dobro glupost je usporediti, zasad nije pokazao ono što hype priča, ali je prerano da ga se otpiše i da se priča da „ne može ništa uraditi sa 175 cm“
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Nije isto igrati krilo i 9ku, ko je ikad izašao na fudbalski teren to zna. On je desno krilo eventualno moze igrati 10ku iza napadaca. On prvo nema snage da igra 9ku on nije fizički jak igrac, on je dribler, kreativac, igrac poteza a ne sad golgeter, razbijac, sila. Ako si 9ak il si visoki teret man i golgeter, ili si nizak jak i brz. On jednostavno nema karakteristike da se pokaže ma 9tci, moze jednu utakmicu tako odigrati protiv levata 2 vec teško.
hansbosna je napisao/la: ↑17 jan 2026, 22:06DamirT je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:41Sta on moze uraditi sa 175 cm u vrhu napada kad su im stoperi za 2 glave veci od njega. Ne znam zasto ga ne isprobaju na ofanzivnom veznom.lolcina je napisao/la: ↑17 jan 2026, 21:25
Sve razumijem, ali nije na ledu nego na fudbalskom terenu. Fudbaler je, napadač. Svaka pozicija u vrhu napada MORA mu biti poznata i MORA se učiti da funkcioniše na svakoj poziciji na tom dijelu terena. Razumijem da kad ima loptu da mu kretanje desnom stranom najprirodnije, da mu je sve na nogu i da je tad najopasniji. Ali izgubiti se na terenu samo zato što nisi tamo gdje ti odgovara, to je nedopustivo.
zvučis emotivno nego objektivno, i dosta stvari mu se može lako pobiti.
Prvo, visina 175 cm na vrhu napada danas nije nikakav automatski minus. Mnogo vrhunskih ofanzivaca je tu negdje ili niže, pa prave razliku jer igra ide na njihove kvalitete – kretnje, tehnika, dribling, igra između linija – a ne na to da se samo tuku glavom sa stoperima koji su „za dvije glave veći“.
Ako trener forsira stil sa visokim loptama na špica između štopera od 1,90+, normalno je da će takav profil igrača izgledati lošije, ali to govori više o planu igre nego o samom Bajraktareviću. Undav, demirovic ili mogu isto bez veličine.
Drugo, ni protiv Volendama nije „razvalio“, ali to je bilo jedno od rijetkih utakmica gdje je igrao na prirodnijoj ofanzivnoj poziciji i odigrao prosjecno.Ovo je pozoriste u kuci
Eto Perisic zabije za pobjedu a ne igra poziciju prirodnu.
Dobro glupost je usporediti, zasad nije pokazao ono što hype priča, ali je prerano da ga se otpiše i da se priča da „ne može ništa uraditi sa 175 cm“
Vi niste normalni,tuzlanskinacin, hansbosna , DamirT,vi kao ono fanovi,da je zensko skontao bi vas ili da igra u Realu ili Barsi pa da pravdate svaki korak,a ovako vi ste budale nevidjene
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Evo Roki moj odgovora i na ovaj i na svaki tvoj post, nadam se da se bodes onda te mogu shvatiti. A kad smo kod ženskih izgleda momak ti skino neku pa ti udara na kompleks. Pozztuzlanskinacin je napisao/la: ↑11 jan 2026, 09:56Roki je samo u elementu, da je sta pametno reko bilo bi zabrinjavajuće.
Ne bi me cudilo da je to ovaj hans sa 50 profila.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jan 2026, 23:21Evo Roki moj odgovora i na ovaj i na svaki tvoj post, nadam se da se bodes onda te mogu shvatiti. A kad smo kod ženskih izgleda momak ti skino neku pa ti udara na kompleks. Pozztuzlanskinacin je napisao/la: ↑11 jan 2026, 09:56Roki je samo u elementu, da je sta pametno reko bilo bi zabrinjavajuće.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Brate veoma moguće ovo je neki zesci kompleks. Jbg mora se neko i s njim sloziti pa makar i on sam sa sobom, malo šizofrenih cijepanja al nista novo na forumu.DamirT je napisao/la: ↑17 jan 2026, 23:22Ne bi me cudilo da je to ovaj hans sa 50 profila.tuzlanskinacin je napisao/la: ↑17 jan 2026, 23:21Evo Roki moj odgovora i na ovaj i na svaki tvoj post, nadam se da se bodes onda te mogu shvatiti. A kad smo kod ženskih izgleda momak ti skino neku pa ti udara na kompleks. Pozztuzlanskinacin je napisao/la: ↑11 jan 2026, 09:56Roki je samo u elementu, da je sta pametno reko bilo bi zabrinjavajuće.
A zasto niko ne prica kako je kod prvog gola povukao protivnickog igraca, kao sto lazna devetka i treba raditi.
Kaze sta je pokazao...
Pokazao da sa 20 godina - u prvoj punoj sezoni - moze igrati za top 20 klub u svijetu i daleko najdominantniji klub u holandiji na neprirodnoj poziciji (koju igra treci put u zivotu)
kritike su vam smijesne
Pokazao da sa 20 godina - u prvoj punoj sezoni - moze igrati za top 20 klub u svijetu i daleko najdominantniji klub u holandiji na neprirodnoj poziciji (koju igra treci put u zivotu)
kritike su vam smijesne
-
General505
- Kontakt:
Kakav god da je, najbitnije da dobiva minute sve cesce i cesce da igra bilo gdje i bilo kako u ovom uzrastu dok se jos razvija.
U kakvom je polozaju bio do sad, situacija trenutno uopce ne izgleda tako loše a naravno ima nekih nedostataka, ali jos je u fazi kada ih moze popraviti posebno fizicki.
Psv preozbiljan klub pokazuje se iz kola u kolu iz sezone u sezonu, ovakve utakmice igra i pobjedjuje rutinski, tako da i sinoc odigrano tek da se upisu 3 boda.
U kakvom je polozaju bio do sad, situacija trenutno uopce ne izgleda tako loše a naravno ima nekih nedostataka, ali jos je u fazi kada ih moze popraviti posebno fizicki.
Psv preozbiljan klub pokazuje se iz kola u kolu iz sezone u sezonu, ovakve utakmice igra i pobjedjuje rutinski, tako da i sinoc odigrano tek da se upisu 3 boda.
Nas problem su nerealna ocekivanja. Momak dobiva solidne minute u odlicnom evropskom klubu. Ima mogucnost za dalji razvoj, kako fizički tako takticki... Najbolje od njega moze se ocekivati za sezonu - dvije. E tad mora dobiti status prvotimca, pa gdje god to bilo.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ovo je potpuno tacno, s tim da očekujem da već do kraja sezone postane prvotimac. Cijenim da većina ovdje nije baš pratila njegove igre u Americi. On naime uopste nije bio standardan u MLS-u. Hoću reći, u pitanju je generacijski talenat, ali još uvijek taktički neizbrušen i ne baš zreo. Zato prilagodba teče sporo. Mislim, sporo… momku je i dalje prva kalendarska godina u Holandiji, i to u ubjedljivo najboljem holandskom klubu u ovom trenutku. Sjetite se da smo 2014. svi svrsavali na Hajrovića kao na, za nas tada, mega giga mladog igrača jer je imao 23. Esmir je u ovom trenutku 3 godine mlađi i igra već u punom boljem klubu i ligi od Grasshoppersa i švicarske. Lakapo.Profesor je napisao/la: ↑18 jan 2026, 10:52Nas problem su nerealna ocekivanja. Momak dobiva solidne minute u odlicnom evropskom klubu. Ima mogucnost za dalji razvoj, kako fizički tako takticki... Najbolje od njega moze se ocekivati za sezonu - dvije. E tad mora dobiti status prvotimca, pa gdje god to bilo.
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Kada stari majstor kao Bosz ga stavlja u spic, lijevo desno krilo, iza spica znaci samo najvece. To da ga covjek samo tako cijeni i vidi velike stvari u njemu,jer nikad loseg igraca nece neko stavit na razlicite pozicije. Samo rad Esmire, drzi se Ivana i maestra Bosza
. Imaj postovanje ipak je to Psv veliki a ne amaterska bosna. Sretno sine americki
. Imaj postovanje ipak je to Psv veliki a ne amaterska bosna. Sretno sine americki
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

.jpg)