FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kakvu je trku, presing, dribling i sta vec ne imao Ahmetovic pa nam je bio najbolji centarfor u zadnjih 10-15 godina. Strah i trepet citave lige. Sta od ovog ima onaj jablan iz Sloge Vidic, pa se nadavao i nadavao golova. Pa i ovaj Depotovic, itd, itd. Bezbroj puta se pokazalo da su u PL ovi “jablan” napadaci koji se znaju postavit, uvalit i skocit kad treba dosta uspjesni i da rade posao. Sve dok vecina lige protiv tebe igra ovako kako igra, izbij-nabij-zabij je bas ono za sta ti treba neko kao Turkes.
Ahmetovic i navedeni su imali želju i žar za igrom, nisu se skrivali i plašili dobiti po nogama i lakat u skoku, za razliku od Turkeša. Vi predstavljate Turkeša kao da ga vec nismo vidjeli kako igra kod nas, prosječan igrač, nikakva prevaga u igri.badboy je napisao/la: ↑18 jan 2026, 14:44Kakvu je trku, presing, dribling i sta vec ne imao Ahmetovic pa nam je bio najbolji centarfor u zadnjih 10-15 godina. Strah i trepet citave lige. Sta od ovog ima onaj jablan iz Sloge Vidic, pa se nadavao i nadavao golova. Pa i ovaj Depotovic, itd, itd. Bezbroj puta se pokazalo da su u PL ovi “jablan” napadaci koji se znaju postavit, uvalit i skocit kad treba dosta uspjesni i da rade posao. Sve dok vecina lige protiv tebe igra ovako kako igra, izbij-nabij-zabij je bas ono za sta ti treba neko kao Turkes.
Volio bih vidjeti statistiku osvojenih zračnih duela Turkeša i Kyremeha kada su na terenu, Kyeremeh 10cm niži "bolje" osvaja duele od Turkeša.
+1badboy je napisao/la: ↑18 jan 2026, 14:44Kakvu je trku, presing, dribling i sta vec ne imao Ahmetovic pa nam je bio najbolji centarfor u zadnjih 10-15 godina. Strah i trepet citave lige. Sta od ovog ima onaj jablan iz Sloge Vidic, pa se nadavao i nadavao golova. Pa i ovaj Depotovic, itd, itd. Bezbroj puta se pokazalo da su u PL ovi “jablan” napadaci koji se znaju postavit, uvalit i skocit kad treba dosta uspjesni i da rade posao. Sve dok vecina lige protiv tebe igra ovako kako igra, izbij-nabij-zabij je bas ono za sta ti treba neko kao Turkes.
Možda sam ja subjektivan, ali eto...
Tih modernih napadača što kofol rade sve ja se nagledao i kroz Chelsea, svaki fula bio u zadnjih par godina.
Razigrana, raspoložena, najbolja verzija Turkeša po meni taman za nas
-
jurisicduska
- Kontakt:
Moje misljenje je da se nece vise igrati okomiti presing i nekakav fudbal pritiska na zadnju liniju , mislim da cemo igrat pozicioni fudbal sa posjedom 65-70% , za sta i imamo kadar. To sto smo sa Zekicem igrali pa kasnije ovi preuzeli jer nije bilo vremena ni ispravljat to je druga priča. Vidio sam da Cvitanovic teži igri sa kontroliranim posjedom i kontinuiranim napadima, gdje je utakmica u potpunosti u našim nogama i ne čeka se greška protivnika. Uz dodatak tih tranzicijskih neminovnosti.
Evo zao mi je sto dajem taj primjer ali Zrinjski i Borac ne igraju fudbal gdje ganja spic gore i krila do iznemoglosti pa su poprilično dominantni. Nego igraju pozicioni fudbal sa dosta igraca u završnicama napada. I na momente to djeluje zaista dobro a ja mislim da mi imamo i veću kvalitetu. Šteta bi bilo i igrati to kad imas Cimirota i Adema jedan tempo kreator fantastičan drugi madžionicar.
U takvoj igri ti ne treba spic koji osvaja duele, nego tj treba spic koji zabija golove. A mislim da su i Turkes i Renan ta dva špica. Malo smo se prilagodili fudbalu sa dva napadaca gdje je jedna robustan i spusta lopte a drugi brz i sad gledamo u tom pravcu. Pa smo počeli gledati napadače kroz duele a ne kroz golove.
Fali ekipi jedan napadač svakako. Krila ne znamo kakav je taj Gelson, to cemo tek da vidimo cisto zbog raznovrsnosti, nekad će nam zatrebat i ta dimenzija. Misljenja sam da će se dovest 2 igraca prema gore i da se pregovara sa malo boljim igracima koji sad trenutno vagaju ponude.
Evo zao mi je sto dajem taj primjer ali Zrinjski i Borac ne igraju fudbal gdje ganja spic gore i krila do iznemoglosti pa su poprilično dominantni. Nego igraju pozicioni fudbal sa dosta igraca u završnicama napada. I na momente to djeluje zaista dobro a ja mislim da mi imamo i veću kvalitetu. Šteta bi bilo i igrati to kad imas Cimirota i Adema jedan tempo kreator fantastičan drugi madžionicar.
U takvoj igri ti ne treba spic koji osvaja duele, nego tj treba spic koji zabija golove. A mislim da su i Turkes i Renan ta dva špica. Malo smo se prilagodili fudbalu sa dva napadaca gdje je jedna robustan i spusta lopte a drugi brz i sad gledamo u tom pravcu. Pa smo počeli gledati napadače kroz duele a ne kroz golove.
Fali ekipi jedan napadač svakako. Krila ne znamo kakav je taj Gelson, to cemo tek da vidimo cisto zbog raznovrsnosti, nekad će nam zatrebat i ta dimenzija. Misljenja sam da će se dovest 2 igraca prema gore i da se pregovara sa malo boljim igracima koji sad trenutno vagaju ponude.
Strasan igrac al je morao otici zbog agresivnosti koje su nase sudije sakcionisale brutalno. On bi na savakoj tekmi fobijo zuti ili cveni karton
Mislim da niko nema namjeru da “gura” Turkesa ili ne. Svi bi mi da imamo sto bolju ekipu sastavljenu od sto boljih igraca. Kao i svaki igrac Turkes ima svoje mane i kvalitete. Ovo sto sam ja napisao gore je sasvim objektivno kad se gleda njegov igracki profil i uspjesnost drugih centarfora tog profila. Da li ce on to pokazat na terenu ili ne to ce valjda Cvitanovic i ekipa oko njega procijenit. A to sta je Turkes pokazao u prvom mandatu i jel realno i fer suditi da ce tako bit opet je skroz druga tema. Ako su u klubu odlucili da mu daju drugu sansu (a mogli su bez problema raskinut ugovor ili ga poslat na drugu posudbu komotno) onda ja vjerujem i njima u klubu i njemu dok me ne razuvjere.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Ne mozes porediti fudbal sad i prije 10 godina. I taj "jablan" je izbacen iz igre sarajeva ima vec par godina. Manjak takvog igraca nije uzrok manjka trofeja nego drugi neki problemibadboy je napisao/la: ↑18 jan 2026, 14:44Kakvu je trku, presing, dribling i sta vec ne imao Ahmetovic pa nam je bio najbolji centarfor u zadnjih 10-15 godina. Strah i trepet citave lige. Sta od ovog ima onaj jablan iz Sloge Vidic, pa se nadavao i nadavao golova. Pa i ovaj Depotovic, itd, itd. Bezbroj puta se pokazalo da su u PL ovi “jablan” napadaci koji se znaju postavit, uvalit i skocit kad treba dosta uspjesni i da rade posao. Sve dok vecina lige protiv tebe igra ovako kako igra, izbij-nabij-zabij je bas ono za sta ti treba neko kao Turkes.
-
misstianopenaldo
- Kontakt:
Ja mislim da mi sad imamo dva napadaca koji ce me odvest na onaj svijet ili novi set tableta. Svaka cast pozitivcima koji jos uvjek mogu naci nesto dobro kod ovih. Najsretniji bi bio da ispadne da nisam u pravu.
Tanki smo, ali ko ga yebe, svakako je sezona za zaborav. Ne očekujem ni Kup, ni Superkup, mada nije nerealno da nešto osvojimo, a ako bude nešto toga, puna šaka brade. Ono što znam je to da jedva čekam na Koševo. 
- nedimmmm1337
- Kontakt:
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Gdje smo sviju ti tanki? Ko nas je napustio? Odbrana armirani beton plus jaci za Gojkovica, Sredina prejebena sa Cimirotom Ademom Elezijem, Ignatkovom, krila imas sa Keremehom i vamo to jedno krilo fali samo .. napadaci top za ovih 15 tekmi sto je ostqlo, evo i ovaj potpiso 1+1 sto je ok .
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Kakva je ovo grafika
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Francis je totalno neiskoristivo krilo, jedino u kontra napadu može na osnovu svoje brzine dosta toga napraviti. Na postavljenu odbranu - nula bodova. A i završnica je na nivou Hebibovića.Rule_hz je napisao/la: ↑18 jan 2026, 16:06
Gdje smo sviju ti tanki? Ko nas je napustio? Odbrana armirani beton plus jaci za Gojkovica, Sredina prejebena sa Cimirotom Ademom Elezijem, Ignatkovom, krila imas sa Keremehom i vamo to jedno krilo fali samo .. napadaci top za ovih 15 tekmi sto je ostqlo, evo i ovaj potpiso 1+1 sto je ok .
Daleko od toga da je loš, ima on hejbet svojih prednosti, ali oscilacije u igri su kod njega povelike, ma da bi ga ja zadržao jer je zahvalan igrač.
Ja ću samo napomenuti da je Renan za cijelu polusezonu zabio 2 gola, a da je Turkeš bio 2 meča u protokolu ekipe koja je ubjedljivo zadnja u svojoj ligi, sa cijelih 6 osvojenih bodova.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Mi prvenstva gubimo na tim malim utk i sve te utk Turkes treba poceti ili ako ne ide u drugom pol treba uci, sta ce ti milijardu centarsuteva protiv listice kad imas Gulija i Mlinarica? A ne znas sta ces s njom jer ljudi se povuku nakon 35 min i parkiraju bus? Kakav presing i sl protiv tih ekipa kad ima efektivne igre 20 min po polSHZ82 je napisao/la: ↑18 jan 2026, 11:38ta prica stoji ako pricamo o fudbalu prije 20 godinabb1 je napisao/la: ↑18 jan 2026, 11:00Tip napadača kakav je Turkeš meni najdraži. Čekaj u pet metara, skoči ili ubaci loptu u go i to je tvoj posao. Dok god ostali nisu u stanju da ti serviraju loptu na pet metara, za mene si amnestiran. Za trku, dribling, probijanja imaju krila.
Možda griješim, ali koliko me sjećanje služi, Turkeš je do sada lopte s pet metara uspješno ubacivao u go.
Da je imao kontinuitet, više minuta vjerujem da bi to bilo i bolje.
danas se mora igrati drugacije, presing i kretanja poslije oduzete lopte su glavni dio igre.
Turkes je dobar kad ti npr. Radnik zabije gol i zatvori se i onda zadnjih 10 min bunaris i nabijas sto vise igraca u protivnicki 16metara pa iz toga neki skok, neki odbijanac.
ali protiv Borca, Zrinjskog, Zelje gdje moras mnogo raditi u presingu, u tranziciji onda Turkes tu nema sta da trazi osim ako u ovim pripremama ne dobije na brzini i fizicki se poboljsa za 60-70% vec sto je bio.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Cvitanović je upravo to rekao poslje jedne utakmice kad je odgovarao na pitanje novinara "o tim rizičnim pasovima od odbrane" gdje je rekao da želi da njegov tim ima kontrolu nad utakmicom.jurisicduska je napisao/la: ↑18 jan 2026, 14:55Moje misljenje je da se nece vise igrati okomiti presing i nekakav fudbal pritiska na zadnju liniju , mislim da cemo igrat pozicioni fudbal sa posjedom 65-70% , za sta i imamo kadar. To sto smo sa Zekicem igrali pa kasnije ovi preuzeli jer nije bilo vremena ni ispravljat to je druga priča. Vidio sam da Cvitanovic teži igri sa kontroliranim posjedom i kontinuiranim napadima, gdje je utakmica u potpunosti u našim nogama i ne čeka se greška protivnika. Uz dodatak tih tranzicijskih neminovnosti.
GK | Banić, Mušija, Mehić
RB | Beganović, Hujber
CB | Gojković, Ristovski, Bralić, Maroodza
LB | Mujkić, Kuprešak
CDM | Ignatkov, Mamas
CM | Cimirot, Elezi, Đorđević, Krdžalić
CAM | Ljajić, Mlinarić
LW,RW | Kyeremeh, Gelson
ST | Renan, Turkeš
Plus omladinci Dizdarević, Telalović, Mišković, Mehmedović,...
Ekipa ima spoj mladosti i iskustva, dosta je tu karakternih igrača također. Možemo mijenjati formacije 433, 4231, 442, 442 romb, 352, 3412, 3421, 3142, jer dosta je tu polivalentnih igrača. Ako gledamo na to da li u odnosu na svaku formaciju imamo igrače i za prvih 11 i za klupe, rekao bi da nam fali jedno krilo ili brži, niži napadač kao Guli. Što se napadača tiče, nisam zadovoljan, iako su Renan i Turkeš dva različita napadača koji se fino nadopunjuju, to je tako samo u teoriji. 99% sam siguran da ćemo biti razočarani i da ćemo žaliti što napadača nismo doveli. Moja želja je Seferović, ali i nerealna.
RB | Beganović, Hujber
LB | Mujkić, Kuprešak
CDM | Ignatkov, Mamas
CAM | Ljajić, Mlinarić
LW,RW | Kyeremeh, Gelson
ST | Renan, Turkeš
Ekipa ima spoj mladosti i iskustva, dosta je tu karakternih igrača također. Možemo mijenjati formacije 433, 4231, 442, 442 romb, 352, 3412, 3421, 3142, jer dosta je tu polivalentnih igrača. Ako gledamo na to da li u odnosu na svaku formaciju imamo igrače i za prvih 11 i za klupe, rekao bi da nam fali jedno krilo ili brži, niži napadač kao Guli. Što se napadača tiče, nisam zadovoljan, iako su Renan i Turkeš dva različita napadača koji se fino nadopunjuju, to je tako samo u teoriji. 99% sam siguran da ćemo biti razočarani i da ćemo žaliti što napadača nismo doveli. Moja želja je Seferović, ali i nerealna.
Are you not entertained ?!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Mislim da neće Sale ostati, ne vidim ga nigdje na slikama da trenira.Posejdon je napisao/la: ↑18 jan 2026, 16:37GK | Banić, Mušija, Mehić
RB | Beganović, Hujber
LB | Mujkić, Kuprešak
CDM | Ignatkov, Mamas
CAM | Ljajić, Mlinarić
LW,RW | Kyeremeh, Gelson
ST | Renan, Turkeš
Krdžalić se još nije oporavio od povrede, možemo zaboraviti na njega još neko vrijeme.
I Mišković neće ostati, on će nazada za Solin na pola godine, pa onda od ljeta sa nama. I to mi je malo čudna odluka, ali hajde.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- napoleon72
- Kontakt:
U to doba da, al zadnjih 4-5 kola smo imali stvarno posteno sudjenje. Zamisljam sezonu Jatte uz regularno sudjenje i Mamica na celu kluba. Za godinu bi Camavingu u Realu zamijenio.Bajroni je napisao/la: ↑18 jan 2026, 15:02Strasan igrac al je morao otici zbog agresivnosti koje su nase sudije sakcionisale brutalno. On bi na savakoj tekmi fobijo zuti ili cveni karton
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
-
strahmeipomisliti
- Kontakt:
Prijatelj mi spominje Dmitri Legbo igrac za kojeg smo zainteresovani centarfor neki tj prema gore igra nema bas poziciju odredjenu koliko me informisao
Trenutno korisnika/ca: General505, Hajdeee, jurisicduska i 34 gosta.

.png)