AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Cassano2024
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Cassano2024 » 14 jan 2026, 15:11

Nek je dobrodošao. Nadam se da će biti pravo pojačanje od prve utakmice. Školovan je igrač, Ajaxova i Arsenalova škola. Ali najbolje je igrao u napadačkim ekipama Dortmund i PSV. Bojim se da mi nismo takav klub i da će se patiti.
Commando Ultrà Curva Sud

Totti100
Kontakt:

Post Postao/la Totti100 » 14 jan 2026, 17:29

Malen je igrac koji je nedostajao Gasperiniju na ljeto. Bilo kakvo guranje ovog igraca kao cistog spica bit ce promasaj. Desnjak je i najbolji je na krilu. Igrao je desno u Dortmundu i pokidao je. Kod nas bi mogao igrati ljevo i to je ono sto nam fali...ljevo krilo, ljevi poluspic. Brz, dobar sut i solidan dribling. Ne znam koliko ce nas Vaz uciniti odmah boljom, vjerovatno nece ali svaka pomoc je dobrodosla. Gasperini nema pravo da se zali na napad vise.

Tim ima jos nekih nedostataka, po meni fali dubine u vezi i Angelino je misteriozno odsutan preko pola godine. Tsimikas se nije pokazao pa se Wesley koristi na toj strani koja mu nije prirodna. Takodjer, prve zamjene za stopere nisu trenutno neki visok level, ali to je rjesivo, Celik se nije pokazao lose na stoperu. Prije bi ga koristio nego rizikovao sa Gilardijem.

Za nadati se da ce Maroko veceras ispasti da nam se veznjak vrati. Treba nam.

Sve u svemu, pojacali smo se i bodovno smo u igri za top 4.

Btw, drago mi je da smo ispali iz kupa. U Ligi Europe jedino Aston Vilu priznajem kao ekipu protiv koje nismo favoriti. Treba pokusati uzeti taj trofej.

Sto se tice Cristantea, ne razumijem hejt. Kod mene bi uvijek igrao. Svaku utakmicu najvise pretrci, otporan na povrede a dosta dueala dobije, solidan je i sa loptom u nogama i kao dodavac. Malo spor ali pouzdan igrac. Za razliku od Pelegrinija zasluzuje novi ugovor

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 14 jan 2026, 18:08

Za Cristantea se slažem.. Imali smo problema sa njim ali je postao glavni igrač. Puno znaci u sredini.
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 14 jan 2026, 21:48

A što se tice Cristantea hejtam ga jer vec 7 sezona nema ništa od njega, Nama treba veznjak zvijer kao Kone, probije,ode naprijed, zna i odigrat dupli pas.. A Cristante je okretan kao doner kebab, 2, do 3 puta lansira loptu u aut po tekmi,uvijek vraca lopte, meni nije kvalitet za ekipu koja želi najbolje stvari, pa i navijaci ha hejtaju, ima iskljucenje komentare na mrežama... Samo se bojim kad ode Kone na šta nam opet bude licila sredina..... Nije me pridobio još nakon ovih sezona prošlih....

Nego ode nam lord Baldanzi :clap:
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 15 jan 2026, 07:42

Delvechio je napisao/la:
14 jan 2026, 21:48

:njanjanja:
Kome da pošaljem telegram zahvalnice?

Malen danas na pregledima. Vaz završen.
Commando Ultrà Curva Sud

Totti100
Kontakt:

Post Postao/la Totti100 » 15 jan 2026, 07:57

Kristante igra kod svakog trenera i to nesto govori. Sve zavisi s kim se upari u sredini. Ako je to paredes, sredina djeluje sporo, ako je kone ili radja, kristante daje potrebni balans. Ima boljih igraca, ali meni je on dovoljno dobar i koristan.

Opet se pominje Zirkzee, ali vjerujem da se prije toga mora prodati Dovbyk ili vratiti Ferguson.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 jan 2026, 12:00

Cassano2024 je napisao/la:
15 jan 2026, 07:42
Delvechio je napisao/la:
14 jan 2026, 21:48

:njanjanja:
Kome da pošaljem telegram zahvalnice?

Malen danas na pregledima. Vaz završen.
Kako lijepa vijest i za Baldanzija i za Malena :ljepota:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 15 jan 2026, 19:03

Totti100 je napisao/la:
15 jan 2026, 07:57
Opet se pominje Zirkzee, ali vjerujem da se prije toga mora prodati Dovbyk ili vratiti Ferguson.
A to sa Zirkzee je kino od uniteda. Jedan dan bi ga prodali, drugi cekaju trenera,treci cekaju sa zavrsi africki kup, četvrti bi mu dali šansu, peti bi ga posudili ali ne bi ga izgubili i šta sve ne još... Teško izvedljivo jer Dovbyk je out mjesec i pol, Fergusonu treba naci novi klub, trebao je ljetos to massara razmišljati,Gasp je cjelo ljeto kmecao za napadace..
Interesujemo se za ljevog beka viola Fortini i nekog iz Brugea, oba su 20 milki...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 16 jan 2026, 12:49

Inače nama nepotrebni Abraham do sada 17 golova za Bešiktaš zabio. Idioti :clap: .
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 16 jan 2026, 18:00

Cassano2024 je napisao/la:
16 jan 2026, 12:49
Inače nama nepotrebni Abraham do sada 17 golova za Bešiktaš zabio. Idioti :clap: .
A dobro od tih 17 golova dosta je prijateljskih i kvale za konferenciju gdje su igrali s nekim levatima,al opet nisu prošli u grupe... 7 je u ligi zabio, ali ne bi ga htjela Villa da nije dobar.. Također Shomi je prvi strijelac Turske s 12 golova.. Sigurno bi nam dali više nego ova 2 naša drveta...
Dovbyk ode na operaciju i nema ga 2 i pol mjeseca, tako da ga se tesko bude prodalo...
Ajde Massara i ameri poludite i dajte nam još Zirkze,ljevog beka i srednjeg i oprošteno vam je sve ove sezone :lol:
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 16 jan 2026, 18:39

Malen i Vaz potpisali kao sto smo govorili. Bas me zanima kako će to sve izgledati na terenu, još jedan bek i možemo biti zadovoljni. Sad Torino u gostima, nadamo se nekoj pobjedi 0:1 hahaha

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 16 jan 2026, 20:51

A prica se da bi svu trojicu posuđenih vratili i ovi bi pristali... Baily sigurno ide, Fergusona želi dosta timova sad jel bi naši prekinuli posudbu tko zna... Dovbyka nema skoro 3 mj pa se mozda i napadac nabavi, Zirkzee kao trenutno štrajka u unitedu :D

Jel tko prati ovaj divlji afrički kup.. Kažu da naš marokanac ubija, ne znam kak se točno piše, :mrgreen: da je kljucan igrac i da se Barca raspitivala za njega, neka njega tako uigranog i to ce bit pojacanje...
Dali smo Torunu kup sad bi oni trebali na pol gasa tak da vjerujem u pobjedu...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Totti100
Kontakt:

Post Postao/la Totti100 » 17 jan 2026, 16:44

Zbog povrede dovbyka i nemogucnosti da ga prodamo sumnjam da cemo dovesti Zirkzea. Ta prica je zavrsena. Bez ozbiljnijeg rasterecenja nema ozbiljnijeg transfera. Hvala upravi i na ovome. Dvije prinove ce nas kostati preko 50 miliona.

Na presu Gasp je rekao da ce Malen igrati spica. Ne svidja mi se to ali nek radi sta misli da treba. U tom slucaju ljevo opet ostaje supljina i morat cemo tu gledati Pelegrinija, Saravija i povremeno Dybalu. Ja bi forsirao Bailya tu i ubacio ga u formu ako je ikako moguce.

Uskoro ce se vratititi El Aynaui i to ce biti veliki plus za vezni red. Trebali bi ali mislim da tu necemo intervenisati. Prije ce biti da cemo dovesti Fortinia iz Fiorentine, jer Angelino je ocito izgubljen za ovu sezonu, Tsimikas tanak. Koliko vidim najveci presing se sada baca na tog ljevog beka.

Ne moze se reci da Gasperini nema dovoljno izbora za ta dva takmicenja. Sad, da li je to dovoljno dobro za znacajan rezultat..ne znam. Ali ja od uprave ne mogu nista vise ocekivati. Koji je to jos klub u Italiji dao preko 50 miliona u januaru?

Samo Baldanzija pustiti, on sada nema ulogu nikakvu. Ostalo ne dirati vec raditi na formi i izvuci max naredna 4 mjeseca

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 jan 2026, 22:49

Juventus izgubio, moramo dobiti Torino!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 18 jan 2026, 12:51

Totti100 je napisao/la:
17 jan 2026, 16:44
Na presu Gasp je rekao da ce Malen igrati spica. Ne svidja mi se to ali nek radi sta misli da treba. U tom slucaju ljevo opet ostaje supljina i morat cemo tu gledati Pelegrinija, Saravija i povremeno Dybalu. Ja bi forsirao Bailya tu i ubacio ga u formu ako je ikako moguce.
A valjda je i Malen rekao da moze i voli igrati špica, neka proba 60-ak min pa nek stavi maloga a njega na krilo....
Kakav Baily? Lik se ne moze sastat s loptom a usput ne moze spojit 2 tekme u komadu, opet se ozljedio i nema ga 2 tjedna... Kako da ga se vrati u formu? Niti vila ga ne želi nazad, šta cemo s njim nemam pojma...
Elsha je totalno beskoristan na tom krilu a sama pomisao da bi igrao Pelegrini koj se treba oporaviti mi je loše od toga...
Za nadati je da se s ovim dvojcom bude pogodilo inace lose nam se piše....
Treba iskoristiti kiks od ovih nesretnika i pobjeci ima 3 boda, sad imaju tezi raspored, kiksaju i na malima što nam daje dobre šanse na kraju...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 18 jan 2026, 18:43

Ide Malen :clap:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 18 jan 2026, 18:55

Teska utakmica bas, da je i drugi dati nekako. Donyell dobro poluvrijeme, dobra igra. Dybala ne vjerujem da je zavrsio sa fudbalom, mislim da njemu samo ne lezi ovaj sistem, i uvijek je daleko od gola.
embrace the chaos

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 18 jan 2026, 19:10

Fino pojačanje, da je tako svako gdje bi nam bio kraj...
Dybala također odličan danas....
Ali kako me živcira ovaj beskorisno mutavi Pelegrini, šta on doprinosi, daj da i malog Vaza vidimo...

Što Celik ne igra kažu da je zapelo na produžetku, traži valjda previše, zbog toga mozda ili se ozljedio? Rench baš slab.....
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 18 jan 2026, 19:40

Kakav majstorski gol :ljepota:

Totti100
Kontakt:

Post Postao/la Totti100 » 18 jan 2026, 20:09

Rutinska i bitna pobjeda, bas kako i tfeba protiv ovakvih timova.

Brinu me ove povrede. Stanje nije bas normalno. Evo vec neki period uvijek 6-8 igraca fali.

Celik se povrijedio na zagrijavanju, Hermosu u prvih 20 min.

Malen pokazao da ce biti dostojno pojacanje. I samim njegovim dolaskom, dybala je igrao na svojoj poziciji i evo kako je odigrao.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.