FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

ronaldo99
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ronaldo99 » 18 jan 2026, 23:14

Rajaz je napisao/la:
18 jan 2026, 23:09
Stvorilo se i više nego dovoljno i bez Raphinhe, ali ne zna niko gola dati.

I opet San Sebastian, pa dokle više :rol:

slika

I ne znam to opet, do prosle godine ih gazite redovno, po ovome sto ti i pojedini jos pisu isto da vi tamo niste dobili 10+ godina

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 18 jan 2026, 23:15

let3 je napisao/la:
18 jan 2026, 23:11
Na stranu sto su ti sudije poniste sve sto se ponistiti moglo, ali fascinantan je nacin na koji su izgubili ovakvu utakmicu :tokralju:
Zabijes konacno gol, imas momentum i odmah u slijedecem napadu domacina ti primis gol :urnebes:

To su odlike neozbiljne komedijaske ekipe.
Da, jedino vrijedno spomenuti veceras… haj sto se masilo, ali toliko su smotani da su uspjeli primiti 2 gola kad su imali tatalnu kontrolu… pa nije ni minuta prosla kad Su izveli loptu na centru od izjednacenja i odmah 2:1

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 jan 2026, 23:16

Iritantna tekma, ali jbga, dokaz da se ne smiju zajebavati ni u jednom momentu. Realno je da nisu zasluzili pobjedu protiv Espanyola i ovdje se vratilo.

Igra je realno bila dobra i ako ovako nastave do kraja sezone, liga nece biti upitna. Sad konacno ide malo laksi raspored.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jan 2026, 23:16

Cancelo je doveden cisto da se pokaze da ljencuga Kounde ipak mora igrati, kakav god da je :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 18 jan 2026, 23:19

ronaldo99 je napisao/la:
18 jan 2026, 23:14
Rajaz je napisao/la:
18 jan 2026, 23:09
Stvorilo se i više nego dovoljno i bez Raphinhe, ali ne zna niko gola dati.

I opet San Sebastian, pa dokle više :rol:
slika
I ne znam to opet, do prosle godine ih gazite redovno, po ovome sto ti i pojedini jos pisu isto da vi tamo niste dobili 10+ godina
Jel moguće da su ovo rezultati :?

Imao sam osjećaj da su bili dosta gori

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 18 jan 2026, 23:20

A moralo je negdje stati, malo sreca okrene ledja, dva gola i penal ponisteni, opravdano sve ali to su milimetri bili u pitanju i razvije se utakmica u pogresnom pravcu.

Moralo se ovo dogoditi prije ili poslije, 11-12 utakmica su pobjedili u nizu.

Bitno je sad uci u novu seriju pobjeda i ovo ce se brzo zaboraviti, sad je vec mentalna igra i zadatak za Flicka da ih vrati kao poslije Celzija.
Mes Que Un Club

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jan 2026, 23:23

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
18 jan 2026, 23:15
let3 je napisao/la:
18 jan 2026, 23:11
Na stranu sto su ti sudije poniste sve sto se ponistiti moglo, ali fascinantan je nacin na koji su izgubili ovakvu utakmicu :tokralju:
Zabijes konacno gol, imas momentum i odmah u slijedecem napadu domacina ti primis gol :urnebes:

To su odlike neozbiljne komedijaske ekipe.
Da, jedino vrijedno spomenuti veceras… haj sto se masilo, ali toliko su smotani da su uspjeli primiti 2 gola kad su imali tatalnu kontrolu… pa nije ni minuta prosla kad Su izveli loptu na centru od izjednacenja i odmah 2:1
Sad je jasno zasto Barca nema velike sanse u LP sa ovakvom odbranom.
Pazi, tebi Sociedad zabija ovako jeftine golove iz svega par sansi. Pa sta ocekivati kad nalete na ozbiljnu ekipu u zavrsnici LP.
Njima je Inter natrpao 7 komada, ekipa penzionera koju je PSG pregazio u finalu.

Ovo je tako neozbiljna ekipa, neozbiljna obrana i to se ne moze popraviti bez novih i boljih igraca u zadnjoj liniji.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 jan 2026, 23:27

Ovakav poraz se morao desiti, to je oko kad ti je sudjeno da budes heban same ti gaće spadaju

Od ofsajda za krampon, stative, precke, idiotski primljeni drugi gol i svasta nesto, vidjelo se tu da gaće same spadaju

Vratilo nam se i za srecu neku koju smo imali u prethodnim utakmicama, al sta je tu je, idemo dalje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 18 jan 2026, 23:33

Odbrana nam je na nivou LaLiga2

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 jan 2026, 23:37

jedna od onih tekmi kad igras dobro i kad ne mozes zabiti gol, al ako zadrze ovaj nivo igre, ponovo ce biti sampioni

opravdano ponisteni golovi i penal

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 18 jan 2026, 23:37

Mquc je napisao/la:
18 jan 2026, 22:28
Nije ragbi, ne gleda se gdje je upućena lopta nego pozicija napadaca u odnosu na loptu
Kako to misliš, ne gleda se gdje je upućena lopta? Šta se gleda onda? Pa to je osnova, da se gleda kome je i kad upućena lopta. Ne može biti ofsajd ako je lopta vraćana prema golu Barcelone.
Ovo je kuhinja Manzana i Cero Grandea. Pa nije prvi put.
Čim sam vidio ta dva smrada, očekivao sam ovo. Produžetak je trebao produžiti još 2 minuta zbog krađe vremena, a on poletio odmah pišta u usta na 98.55.
Pa zar mu VAR treba javiti za onaj brutalan start onog Solera, idiota? I još majmun pravi kao face ne znam o čemu se radi, nisam ga udario.
Uopće nije loše odigrano, isfulali se i to je to.
Na 2 1 ušla voda u uši nekih par minuta. Tako je to.
Šta ste navalili na Cancela? Dva solidna centaršuta.
Pogrešno dodavanje. Da, i? A Martin, Yamal, Pedri?
Dogodi se. I onda ova pametovanja, kao to je zbog Espanjola. Ma nije, nego je to zbog nakaradnog suđenja.
Isto kao i lani, lopovluk. Kako vam nije jasno, da moraju spasiti državnog miljenika? Pa koliko samo faulova nije svirao. Kod onog istrčavanja je bio čisti faul na golmanu, pa onaj nesvirani faul na Ferranu kod aut linije, pa faul na Olmu, start u tijelo+vučenje za dres i to prije gola, itd......
Usudim se reći, jedna od bolje odigranih utakmica u zadnje vrijeme. Kao lani protiv ATM na Montjuicu.
5 x okvir gola. Razbranili golmana.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 18 jan 2026, 23:49

Na kraju krajeva se zaboravlja kako se ovaj klub zove.

Mquc
Kontakt:

Post Postao/la Mquc » 19 jan 2026, 03:06

Rodju je napisao/la:
18 jan 2026, 23:37
Mquc je napisao/la:
Nije ragbi, ne gleda se gdje je upućena lopta nego pozicija napadaca u odnosu na loptu
Kako to misliš, ne gleda se gdje je upućena lopta? Šta se gleda onda? Pa to je osnova, da se gleda kome je i kad upućena lopta. Ne može biti ofsajd ako je lopta vraćana prema golu Barcelone.
Čim sam vidio ta dva smrada, očekivao sam ovo. Produžetak je trebao produžiti još 2 minuta zbog krađe vremena, a on poletio odmah pišta u usta na 98.55.
Pa zar mu VAR treba javiti za onaj brutalan start onog Solera, idiota? I još majmun pravi kao face ne znam o čemu se radi, nisam ga udario.
Dogodi se. I onda ova pametovanja, kao to je zbog Espanjola. Ma nije, nego je to zbog nakaradnog suđenja.
Isto kao i lani, lopovluk. Kako vam nije jasno, da moraju spasiti državnog miljenika? Pa koliko samo faulova nije svirao. Kod onog istrčavanja je bio čisti faul na golmanu, pa onaj nesvirani faul na Ferranu kod aut linije, pa faul na Olmu, start u tijelo+vučenje za dres i to prije gola, itd......
Usudim se reći, jedna od bolje odigranih utakmica u zadnje vrijeme. Kao lani protiv ATM na Montjuicu.
Druze ne kontam kako ne kontam, ako je napadac u trenutku upućivanja lopte bilo kojim dijelom tijela ispred dva zadnja igraca odbrane to je ofsajd u bilo kojem pravcu da se lopta doda. Ukoliko je igrao u trenutku upućivanja pasa iza lopte onda ni u kom slučaju nije ofsajd, ne znam stvarno sta ti nije jasno.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 19 jan 2026, 03:49

Samo da se dobro nahebem majke Manzano, onoj odvratnoj faci. Na toj Anoeti iz godine u godinu sudijske lakrdije.
I dalje tvrdim da je Cancelo klovn. Čim je došao, odmah poraz.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 19 jan 2026, 08:45

Kao prvo cancelo nije kriv,centarsut za kounde nije mogao bolji,ali stativa,i opet i opet,yamal previse dribla u odlucujucim minutama,olmo nije ni za 2.lige,ali po meni dobra utakmica i krađa sudca koji nas krade iz utakmice u utakmicu

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 19 jan 2026, 08:49

A i rashford je panjina,netreba ga kupovat

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 19 jan 2026, 08:54

Mquc je napisao/la:
19 jan 2026, 03:06
Rodju je napisao/la:
18 jan 2026, 23:37
Mquc je napisao/la:
Druze ne kontam kako ne kontam, ako je napadac u trenutku upućivanja lopte bilo kojim dijelom tijela ispred dva zadnja igraca odbrane to je ofsajd u bilo kojem pravcu da se lopta doda. Ukoliko je igrao u trenutku upućivanja pasa iza lopte onda ni u kom slučaju nije ofsajd, ne znam stvarno sta ti nije jasno.
Nije važno.
Flick je nakon utakmice sve rekao. Svi znaju koga ovaj sudija preferira i nikad ne propusti šansu oštetiti Barcelonu, ali nikad. Ne treba uopće imati sumnju u to, da bi Barceloni poništio i onaj gol koji je RSO dao, jer je u trenutku upućivanja lopte 1 igrač RSO bio izpred svih igrača odbrane i uticao je na pažnju Koundea, što se na snimku i vidi.
Smrad sudački je očito cijenio da tom igraču RSO nije upućena lopta, mada je bio na smijeru lopte.

Btw. Da je nekim slučajem pogrešno dodavanje Koundea, dakle u suprotnom pravcu od Yamala (ne prema njemu, a upravo to se dogodilo kod poništenog gola) prouzročilo opasan kontranapad RSO, da li to znači kako Yamal ne smije potrčati prema svom golu, da ga odbrani i spriječi protivnika te oduzme loptu legalno bez sviranja ofsajda i bez obzira što je bio u trenutku upućivanja lopta bio najbliže protivničkom golmanu?
Naravno da ne znači, jer nije njemu upućena lopta.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 19 jan 2026, 09:41

Ma ovo sinoc je nevidjena doza srece kod sociedada odnosno nesrece kod nas. Realan rezultat je trebao biti 1:6, nema se sta zamjeriti igracima, eventualno olmu na par promasaja ili toresu jer se nije primjetio ali bilo je tu jos prilika, okvira gola itd.
Flicku zamjeram ostavljanje Fermina, koliko god se Olmo izmasio prvi je nestao nakon ponistenog gola i on je trebao ici van ali lako je sad poslije utakmice pametovati.
Ako nastave igrati ovako liga ne bi trebala doci u pitanje jer je Real u vecem kanalu.
Sinoc se moglo vidjeti da je napadac pod moranje, tores nije level za prvog sastava a lewa je svoje na najvecem nivou odigrao ali bojim se da cemo jos zadugo krpiti tim poluigracima poput Rasforda i Cancela.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 19 jan 2026, 10:44

Btw 2. Isti sudija ( Cerro Grande ) je i prošle godine odlučio meč RSO-BAR 1 0 ne priznavši gol
Lewandowskom. Pametnom dovoljno. Manzano je isključio Flicka prije EC u oktobru 2025. Manzano nije svirao penal
nad Araujom u EC 2023, Barcelona, prilikom vodstva Barcelone 1 0 u zadnjoj minuti prvog poluvremena i Barcelona gubi 1 2.
To je nešto što se mogu brzinski sjetiti za Manzana. Našlo bi se tu još situacija.

Pique je ovom sudiji u zadnjoj utakmici njegove karijere rekao sve ono što o njemu misle igrači Barcelone, mislim da ga je čak
i nogom nadapeo u stražnjicu.
Dok imaju Soto Grada, Manzana, Hernandez Hernandeza, Quadru Fernandesa i Juan Martínez Munueru smećari će to uvijek raditi.
Zapamtite imena ove petorice. Uvijek kad im treba povoljan rezultat sude ova petorica.

Jedan od potrebnih uvjeta za dosuđivanje ofsajda je da ekipa, koja je kažnjena ofsajdom, odigra dodavanje unaprijed, prema golu suparnika.
Igra loptom unazad, dakle suprotno smijeru igrača koji je došao do lopte, ne može biti kažnjena nedozvoljenom pozicijom.
Još nešto. Sad će kazniti FDJ i Flicka zbog ovih izjava.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 19 jan 2026, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 19 jan 2026, 11:10

I ja ne kontam zasto se cancelo odma proziva, par nekih gresaka imo sto je i normalno jer mu je to prva utakmica na ozbiljnom nivou nakon nekoliko godina, kod centarsuta za kundea kad ovaj precku pogadja pokazao je klasu, i vidi se da mu treba malo vremena samo i bice top pojacanje, prema naprijed u odnosu na baldea vidi se da je ronaldinjo, ima tehniku i razmisljanje i sve sto treba

Sto se tice toga da js defanzivno los mene to uopste ne brine jer i balde i kunde pogotovo u zadnje vrijeme su rupe velike i ne znam da tu neko moze biti gori cak i cancelo, i sinoc gledam kao mnogo puta ove sezone kako kod drugog gola sociedada nasa desna strana odbrane ispada lagano, kunde i cubarsi udvoje krilo al nekako mlohavo i tako lagano ljudi probiju, i neki dan vinicius isto tako, nikakve cvrstine nema i nista

Sinoc se moralo izgubiti jer je tako bilo sudjeno, no mozes se toliko izmasati i te sudijske odluke zbog nekih milimetara da se sve tako poklopi, i jos primis dva gola iz tri napada protivnika, nema se tu sta komentarisat bogzna, bitno je nastaviti pobjedjivati i dizati nivo igr, u odbrani pogotovo, a i u napadu, lamin bi trebao podici formu jos do kraja sezone i trebalo bi biti dosta ubitacniji prema naprijed
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.