FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
38
11%
Treći
114
32%
Četvrti
72
20%
Peti
27
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
27
8%

Ukupno glasova: 355

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 19 jan 2026, 13:32

Rule_hz je napisao/la:
19 jan 2026, 12:43
PeppermintSA je napisao/la:
19 jan 2026, 12:41
I pticama na grani je jasno da je ovo najobičnije rezanje troškova, skupa igrača za Homera. Čim OPET dovodimo na PROBE igrače iz hrvatskih trećeligaša, nije dobro.

Pa logicno, o tome se cijelo vrijeme i polemisalo i onda dodju neki nickovi i brane doticnog. Prodaje igrace sto se moze prodat uzet ce sebi pare i zdravo.
Pa logicno je da se skrati igrački kadar , zasto masno plaćati Turdu,Jovica,Paskaleva i slične a igraju svaku sedmu utakmicu , svako razuman isto bi uradio.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 jan 2026, 13:32

Herson je napisao/la:
19 jan 2026, 13:10
NajvecaRadosti je napisao/la:
19 jan 2026, 13:03
nedimmmm1337 je napisao/la:
19 jan 2026, 12:31
Meni probe nikad nece bit jasne bar za klubove koji ciljaju najvise.Znas sta ti treba od pojacanja,to skautiras i dovedes sto bolje.Ako ti moras na treningu procjenit jel on dobar ili ne nema od toga nista.Jedno je utakmica pod pritiskom jedno je bezveze trening.
Hajde kad je 17-18 godina ali sa 21 ti si uveliko formiran igrac sa 100tinjak utakmica(barem bi trebao imati).
Hrvatski treceligasi nam ne trebaju i nisu pojacanja za FK Sarajevo.Kraj price
Ne tražiš štopera za prvih 11 nego jeftiniju varijantu od Turde ili Paskaleva za rotaciju. Imaš Gojkovića, Bralića, Ristovoskog i Marodzu, nema apsolutno nikakvog smisla da dovodiš novog skupog igrača na poziciji gdje već imaš dovoljno kvalitetnih opcija. Zar je to toliko teško za shvatiti?
Zadrzis Jovica kao back up.Jasno je i meni da su troskovi srezani i da se nece prsiti sa igracima neko vrijeme prije svega jer ne ide i jer vec imamo preskup tim radi 3-4 igraca.Cilj za ovaj rok je trebao bit da se rijesimo igraca koji nisu potrebni i da dovedemo rezervnog desnog beka te zamjenu za Guliashvilia kad se proda.Po meni su Jovic i Djordjevic trebali ostati a ovo ostalo sto je otislo ne zalim ni 2%.

Bojim se da smo se doveli u situaciju da nemamo kako treba klupu i da cemo se morati oslanjati na neku djecu 2008/2009 da nas vade sto nikako nije dobro ni za nas ni za njih.Ne treba nam da pregore a ovu ligu nikada neces moci igrati sa 4-5 juniora u sastavu.Mozes ali ces bit 7.-8.Kartoniranja ce sigurno bit a povreda nazalost takodjer.Bez 3-4 igraca iz prvi 11 ovo je tanko.Vidjeli smo sad na jesen kad nema par igraca kakav je to ocaj i patnja.Ne znam kako im to nije bila lekcija.

Hajde to na stranu nikad mi nije bilo mrsko da kvalitetan junior dobije sansu ali niko me ne moze ubjediti da je igrac preko 20 godina iz hrvatske trece lige bilo kakva opcija za Sarajevo.Tu pricu nek budalama i levatima prodaju.
Dakle mi smo se od situacija 6-7 odlazaka i 2 dolaska doveli u situaciju da sada na Telalovica i Hujbera MORAMO dovesti jos 3 igraca i to brzo.A ako ode Mlinaric tesko nama sa Renanom koji igra kako mu je qurcu cejf i Turkesom koji je odjednom Lukaku prema forumu ko da ga nikad nismo gledali.

Meni je zao sto je budalas od predsjednika rasipao se sa yebenim Ibricicem i Hadzicem a odlucio srezati troskove i ograniciti covjeka koji je pokazao da zna posao i kako do te titule.Bit ce ovo zestoka borba za Evropu do kraja koju ako ispuste mogu komotno promjeniti grad svi kolektivno.Titulu vise necu ni spominjati jer smo tu naviku davno izgubili i pomirili se sa realnoscu da smo klub za 3.mjesta,fuj.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 jan 2026, 13:40

19 jan 2026, 13:32
Herson je napisao/la:

Meni probe nikad nece bit jasne bar za klubove koji ciljaju najvise.Znas sta ti treba od pojacanja,to skautiras i dovedes sto bolje.Ako ti moras na treningu procjenit jel on dobar ili ne nema od toga nista.Jedno je utakmica pod pritiskom jedno je bezveze trening.
Hajde kad je 17-18 godina ali sa 21 ti si uveliko formiran igrac sa 100tinjak utakmica(barem bi trebao imati).
Ne tražiš štopera za prvih 11 nego jeftiniju varijantu od Turde ili Paskaleva za rotaciju. Imaš Gojkovića, Bralića, Ristovoskog i Marodzu, nema apsolutno nikakvog smisla da dovodiš novog skupog igrača na poziciji gdje već imaš dovoljno kvalitetnih opcija. Zar je to toliko teško za shvatiti?
Zadrzis Jovica kao back up.Jasno je i meni da su troskovi srezani i da se nece prsiti sa igracima neko vrijeme prije svega jer ne ide i jer vec imamo preskup tim radi 3-4 igraca.Cilj za ovaj rok je trebao bit da se rijesimo igraca koji nisu potrebni i da dovedemo rezervnog desnog beka te zamjenu za Guliashvilia kad se proda.Po meni su Jovic i Djordjevic trebali ostati a ovo ostalo sto je otislo ne zalim ni 2%.

Bojim se da smo se doveli u situaciju da nemamo kako treba klupu i da cemo se morati oslanjati na neku djecu 2008/2009 da nas vade sto nikako nije dobro ni za nas ni za njih.Ne treba nam da pregore a ovu ligu nikada neces moci igrati sa 4-5 juniora u sastavu.Mozes ali ces bit 7.-8.

Hajde to na stranu nikad mi nije bilo mrsko da kvalitetan junior dobije sansu ali niko me ne moze ubjediti da je igrac preko 20 godina iz hrvatske trece lige bilo kakva opcija za Sarajevo.Tu pricu nek budalama i levatima prodaju.
Dakle mi smo se od situacija 6-7 odlazaka i 2 dolaska doveli u situaciju da sada na Telalovica i Hujbera MORAMO dovesti jos 3 igraca i to brzo.A ako ode Mlinaric tesko nama sa Renanom koji igra kako mu je qurcu cejf i Turkesom koji je odjedno Lukaku prema forumu ko da ga nikad nismo gledali.

Meni je zao sto je budalas od predsjednika rasipao se sa yebenim Ibricicem i Hadzicem a odlucio srezati troskove i ograniciti covjeka koji je pokazao da zna posao i kako do te titule.Bit ce ovo zestoka borba za Evropu do kraja koju ako ispuste mogu komotno promjeniti grad svi kolektivno.Titulu vise necu ni spominjati jer smo tu naviku davno izgubili i pomirili se sa realnoscu da smo klub za 3.mjesta,fuj.
Za Jovića se slažem, ali ybg ne mozes držati nezadovoljnog igrača, hoće minutažu. Što ne mijenja činjenicu da smo trebali nekog dovesti, ne može me niko ubjediti da je pozitivno što nam je rotacija totalno smanjena, sveli smo se na to da nam, što kažeš, djeca budu glavna uzdanica sa klupe..
Ne znam, nisam pametan, ali nema nama neke sreće bez 2-3 pojačanja. Pa ko da ne znamo kakvi smo pehovi sa povredama, sa ovakvom klupom nema nas nigdje da se povrijedi nedo Bog npr Renan i Ljajić.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 jan 2026, 13:41

Ma moramo dovesti jos igraca, ne mozemo se uzdati u 3,4 juniora

Herson

Post Postao/la Herson » 19 jan 2026, 13:43

Herson je napisao/la:

Bojim se da smo se doveli u situaciju da nemamo kako treba klupu i da cemo se morati oslanjati na neku djecu 2008/2009 da nas vade sto nikako nije dobro ni za nas ni za njih.Ne treba nam da pregore a ovu ligu nikada neces moci igrati sa 4-5 juniora u sastavu.Mozes ali ces bit 7.-8.

Dakle mi smo se od situacija 6-7 odlazaka i 2 dolaska doveli u situaciju da sada na Telalovica i Hujbera MORAMO dovesti jos 3 igraca i to brzo.A ako ode Mlinaric tesko nama sa Renanom koji igra kako mu je qurcu cejf i Turkesom koji je odjedno Lukaku prema forumu ko da ga nikad nismo gledali.

Jović je ubleha obična. Na piku navijača je bio odma po dolasku i tad sam ga branio i pisao da mu treba vrijeme i šansa. U početku je bio vrlo korektan, a poslije je pravio toliko amaterskih grešaka da se to ne može pravdati na bilo koji način. Osim Gulijashvilija niko ti nije otišao iz ekipe. Doveo si Telalovića, Hujbera i vratio ti se najbolji štoper lige u roster. Znači, ekipa koja je bez problema dobila sve konkurente u ligi je samo pojačana i osvježena. Uz kvalitetnog krilnog igrača kojeg moraš dovesti, imaš za 30% jači roster nego u prvoj polusezoni. Tjeranje ovih 11 igrača je čisto rezonski potez, ne podvodiš valjda to pod rezanje troškova.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 jan 2026, 13:48

ubipara je napisao/la:
19 jan 2026, 12:57
PeppermintSA je napisao/la:
19 jan 2026, 12:49
Pendulum je napisao/la:
19 jan 2026, 12:43

Hvala Bogu pa je tako. Hvala Bogu pa više ne dovodimo i kuntu i pantu. Dođi na probu, ako zadovoljiš potpisati ćeš, ako ne, nikom ništa.
U velike klubove se ne dolazi na probe. U velike klubove se dokazi tako što klub hoće baš tebe jer te iskautirao i platio. Nema šta igrač od 21 (citaj: DVADESET I JEDNE) godine koji igra hrvatsku trecu ligu da traži kod nas. Eventualno da kupi dres u fan shopu.
To sve zavisi od igraca do igraca, pa kad je pocinjao karijeru Ibrahimovic je isao na probu u Arsenal a ti govoris kako to veliki klubovi ne rade. Naravno da rade.
Bio pozvan na probu ali nije otisao, uz komentar "Zlatan ne ide na audicije". :mrgreen:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Braachuka
Kontakt:

Post Postao/la Braachuka » 19 jan 2026, 13:49

Ja se iskreno nadam da ce Cvitanovic dati prostora za igru Anesu Mehmedovicu, pogotovo sad kad smo malo deficitirani sto se tice tog dijela ekipe. 17 golova u 9 utakmica za juniore su stvarno fantasticne brojke.
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Akrep
Kontakt:

Post Postao/la Akrep » 19 jan 2026, 13:49

Bice to sve dobro

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 jan 2026, 13:54

Dobro ba ljudi malac poveden na pripreme zbog Miskovica malo u kompenzacijskom paketu u sklopu transfera sta se ložite, da pokaže zna li ne zna li :D

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 jan 2026, 13:54

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 jan 2026, 13:40
Herson je napisao/la:

Za Jovića se slažem, ali ybg ne mozes držati nezadovoljnog igrača, hoće minutažu. Što ne mijenja činjenicu da smo trebali nekog dovesti, ne može me niko ubjediti da je pozitivno što nam je rotacija totalno smanjena, sveli smo se na to da nam, što kažeš, djeca budu glavna uzdanica sa klupe..
Ne znam, nisam pametan, ali nema nama neke sreće bez 2-3 pojačanja. Pa ko da ne znamo kakvi smo pehovi sa povredama, sa ovakvom klupom nema nas nigdje da se povrijedi nedo Bog npr Renan i Ljajić.
Upravo tako,uvijek poslije ove zimske pauze imamo dosta problema sa povredama i to vrlo cesto najbolji igraci,ne znam sto se misli da ce sad bit nesto drugacije.
Previse su olako shvatili situaciju,kao da bjezimo 4.15-20 bodova pa ne mozemo ni gore ni dole a u biti razlika je jedna utakmica.Velez fenomenalno igra i najavili su jos neke igrace,Zeljo nam se ove polusezone bio odlijepio 9-10 bodova a ovakav horor od polusezone nema sanse da ponove ni 50%.
Da ne spominjem da smo u igri za 2 trofeja koja nam trebaju da bi postali najtrofejniji klub u drzavi i to je jedino sto me zanima ni koliko neko ima platu ni koliko ce Mirvic zaraditi.

Valjda reaguju ubrzo,moze se rijesiti...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 19 jan 2026, 13:55

Akrep je napisao/la:
19 jan 2026, 13:49
Bice to sve dobro
:salut:

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 19 jan 2026, 13:59

jurisicduska je napisao/la:
19 jan 2026, 13:54
Dobro ba ljudi malac poveden na pripreme zbog Miskovica malo u kompenzacijskom paketu u sklopu transfera sta se ložite, da pokaže zna li ne zna li :D
Ma garant neki agencijski igrač, možda kao što kažeš i zbog tog Miškovića. Kao onda kad je Guli produžio ugovor a oni nam uvalili onog Gordezianija.
Ljudi se upalili kao da nam je Bralić jedini stoper i onda ovaj došao a mi trenutno najbolju odbranu u ligi imamo.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jan 2026, 14:00

Joj opet se raspadamo :rol: i to samo jer se poveo neki malac da se proba na pripremama. :wtf:
Al cuj daj bože i europa a nama otisli igraci koji zajedno nemaju 2 utakmice minuta.
Jedino si Gulija prodao od igraca koji su imali doprinos. Sve sami škart se očistio i pravi se ekipa, jeftinija, mlađa koja ce iole imati zelje da napravi nesto.
Paskalev jbg nesto malo je odigrao da valja, poslije lose
Jovic isto
Djordjevic zao mi je njega ali stvarno smo ga istrpili, na rehabilitaciji je vise nego na terenu. Dabogda da on nastavi karijeru kako valja. Nadam se da griješim.
Turda kakve je "intervencije" i bravure taj imao..
Butic kako je lijepo krenuo i onda ga nidje a i sklon povredama.
Julardzija sve receno.

Al daj bože europa, ne ide na dobro :rol: sta ba kukate, jaci cemo biti 30% bar nego prošlu polusezonu. I rasterećeni bez Gulija koliki god je doprinos imao, sve smo na njega igrali...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 jan 2026, 14:01

DoktorXabaras je napisao/la:
19 jan 2026, 13:59
Ma garant neki agencijski igrač, možda kao što kažeš i zbog tog Miškovića. Kao onda kad je Guli produžio ugovor a oni nam uvalili onog Gordezianija.
Ljudi se upalili kao da nam je Bralić jedini stoper i onda ovaj došao a mi trenutno najbolju odbranu u ligi imamo.
Evo kažem ti provjereno, u sklopu ovog transfera misle da je ovaj dobar igrac i završili mu probu od 10 dana. I to je to. Za nas win win. Pa platit cemo 2 karte avionske i 30 obroka i spavanje. Ništa čudno :D svakako će obojica nazad za Solin.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 19 jan 2026, 14:10

Evo sad forumskog puka, gladnog krvi u svom elementu.
Rezanje troškova, otjerali pola tima... Mora se dovoditi, ne možeš na djeci graditi, a hoće da pravimo i prodajemo djecu.

A mi ćemo iskeširati za dva igrača (Telalović i Hujber) koliko su svi ovi imali zajedno para do kraja Ugovora što su otjerani.

I tu sigurno nije kraj, već se čeka tamo gdje zaista treba ili ispadne ultra kvalitet (a realno možda još treba lijevi Wing back i tjt). A ovom timu realno govoreći ne gori ni na jednoj poziciji. Mi smo izuzetno dobro pokriveni i to u većini slučajeva i poduplani na svim pozicijama sa ultra kvalitetnim rješenjima za naše uslove i BH ligu.

I kaže treba dovesti rezervu ako se Ljajić povrijedi ili neki iz prve postave. Ko će doći da je iole kvalitetan i ozbiljan da mu kažeš ti ćeš sjediti pa ako Adem propadne, igraš. To može samo biti neki junior i tako se i igrači prave. Doziranje minuta, učenje od iskusnijeg i onda kroz godinu upadaš u te cipele.

Nego ljudi su ovdje učili fudbal sa FM-a, gdje ide samo Continue Continue daš asistentu da vodi utakmice, čeka prelazni rok da prodaje-kupuje, otjeraj 5 dovedi 5 da se nešto priča.
Ako nekom timu treba 5-6 igrača u januaru, jasno je onda da nema smisla, vođenja, kontinuiteta.

Na vrhunskom nivou i u ozbiljnom klubu - januar se koristi samo da "dopuniš" / zamjeniš ako imaš povrede i slično ili da upecaju igrača kojem ističe Ugovor za pola godine- pa da se iskoristi šansa ako ga hoće prodati ispod cijene, da ne izgube sve pare na ljeto.
Kad se ozbiljno radi.
Ove što troše nemilice a tavore po srednjem dijelu tablice ne uzimam kao referal.

Ako hoćemo biti ozbiljni u januaru bi trebali mjenjati minimalno 1-2 igrača. Osim ako ne prodaš kao Gulija, pa moraš dovest zamjenu.
I ovo što je 10 otjerano je ostavština prethodne strukture, samo što mi mjenjamo vodstvo godišnje pa svaki januar ide remont. Mamić ako ostane malo duže zapamtite slijedeću zimu, minimalno će se mjenjati 1-2 izlaza 1-2 ulaza (ako bude transfera).
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 19 jan 2026, 14:20

19 jan 2026, 14:01
Evo kažem ti provjereno, u sklopu ovog transfera misle da je ovaj dobar igrac i završili mu probu od 10 dana. I to je to. Za nas win win. Pa platit cemo 2 karte avionske i 30 obroka i spavanje. Ništa čudno :D svakako će obojica nazad za Solin.
Ma baš se pretjeruje da ne upotrijebim neku drugu riječ. Nebitno je iz kojeg je razloga tu, nama apsolutni ne škripi niti jedna pozicija da bi sad kmečali kako nam fali igrača a dovode neke na probu.
Ono što je činjenica jeste da smo ostali bez najboljeg igrača ali isto tako moramo biti svjesni da se trenutno teško može naći njegova zamjena. Isto još što ljudi zaboravljaju, Gulija smo mi stvrili, nismo kupili zvjezdu nego je napravili.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 19 jan 2026, 14:22

Opustite se, napravljen salary cap za ljeto kada je veći prostor za manevar.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 19 jan 2026, 14:28

Neka divlja stranica pise da Telalovic nije otputovao u Antaliju , zna li neko nesto ili ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

PajoZdjelar
Kontakt:

Post Postao/la PajoZdjelar » 19 jan 2026, 14:32

nedimmmm1337 je napisao/la:
19 jan 2026, 14:28
Neka divlja stranica pise da Telalovic nije otputovao u Antaliju , zna li neko nesto ili ?
Saznajemo

Sarajevo je nedavno dovelo mladog Rijada Telalovića iz Čelika, a sada su iz bordo kluba objavili da je Telalović jučer otputovao na pripreme u Antaliju

Brojni pratioci naše stranice pišu nam da je Telalović jutros viđen na ulicama Zenice i da nije s bordo klubom.... Razlog su problemi sa pasošem, ali to će biti riješeno u narednim danima
PUNK'S NOT DEAD!
(It's Just Older, Balder and Fatter)

maroon46

Post Postao/la maroon46 » 19 jan 2026, 14:34

Najbolja odbrana u ligi :bow: :bow: Primili 23 gola, da nije bilo derbija imali bi u minusu gol razliku. Rudar okrenuo za 5 minuta najbolju odbranu lige. Povratkom Gojkovica moze se diskutovati o kvaliteti odbrane, ali je daleko od najbolje. Zrinjski primio duplo manje golova, ali mi imamo najbolju odbranu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, haris004, Lecler, nedimmmm1337 i 21 gost.