FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Jedva cekam tekmu sutra 
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Proteklih dana Valon Berisha se povezuje sa Željezničarom. U međuvremenu je određena njegova sudbina u LASK-u.
Berisha uopće nije putovao s LASK-om na pripreme u Tursku što je jasan znak da je njegova avantura u austrijskom klubu okončana, barem što se tiče igranja.Trener Didi Kuhbauer više ne računa na reprezentativca Kosova, dok su borbenom veznjaku i iz kluba poručili da može tražiti novu sredinu.
Ugovor s LASK-om mu istječe na kraju sezone i vrlo je izvjesno da će brzo doći do raskida saradnje jer i Berishi treba klub gdje će igrati redovno kako bi imao status reprezentativca Kosova.Željezničar je do sada doveo Dominika Prokopa te Bojana Nastića koji je raskinuo ugovor u Poljskoj te se nakon toga kao slobodan igrač priključio Plavima.Da li će na isti način put Grbavice doći i Berisha? Odgovor na to pitanje bit će poznat u narednim danima.
Izvor:Faktor.
Izgleda da bi se možda i moglo nešto dogoditi vezano za ovaj dolazak, malo realnije izgleda.
Berisha uopće nije putovao s LASK-om na pripreme u Tursku što je jasan znak da je njegova avantura u austrijskom klubu okončana, barem što se tiče igranja.Trener Didi Kuhbauer više ne računa na reprezentativca Kosova, dok su borbenom veznjaku i iz kluba poručili da može tražiti novu sredinu.
Ugovor s LASK-om mu istječe na kraju sezone i vrlo je izvjesno da će brzo doći do raskida saradnje jer i Berishi treba klub gdje će igrati redovno kako bi imao status reprezentativca Kosova.Željezničar je do sada doveo Dominika Prokopa te Bojana Nastića koji je raskinuo ugovor u Poljskoj te se nakon toga kao slobodan igrač priključio Plavima.Da li će na isti način put Grbavice doći i Berisha? Odgovor na to pitanje bit će poznat u narednim danima.
Izgleda da bi se možda i moglo nešto dogoditi vezano za ovaj dolazak, malo realnije izgleda.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
- avalPacidoroP
- Kontakt:
AhmedNurudin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:16Proteklih dana Valon Berisha se povezuje sa Željezničarom. U međuvremenu je određena njegova sudbina u LASK-u.
Izgleda da bi se možda i moglo nešto dogoditi vezano za ovaj dolazak, malo realnije izgleda.![]()
Upravo procitah..
Definitivno ako ko ne uleti u posljednji cas, vjerujem da je nas.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ako on dođe,ja ne mogu ni zamisliti kako će nam sastav izgledati. On,Deni,Erik i Radovac defakto konkurišu za jednu poziciju,možemo nazor gurati dvojicu,ali to vjerovatno ne bi dobro izgledalo.avalPacidoroP je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:27AhmedNurudin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:16Proteklih dana Valon Berisha se povezuje sa Željezničarom. U međuvremenu je određena njegova sudbina u LASK-u.
Izgleda da bi se možda i moglo nešto dogoditi vezano za ovaj dolazak, malo realnije izgleda.![]()
Upravo procitah..
uz to, ima papire norveske i kosova. norveska nije eu, a kosovo nasa drzava nije ni priznala. dakle, vodio bi se kao stranac. neka me neko ispravi ako grijesim. plus bi bio daleko najplaceniji i najskuplji igrac lige. nerealan po svakom pitanju, ali bitno je da se nesto pise.imekorisnicko je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:38Ako on dođe,ja ne mogu ni zamisliti kako će nam sastav izgledati. On,Deni,Erik i Radovac defakto konkurišu za jednu poziciju,možemo nazor gurati dvojicu,ali to vjerovatno ne bi dobro izgledalo.avalPacidoroP je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:27AhmedNurudin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:16Proteklih dana Valon Berisha se povezuje sa Željezničarom. U međuvremenu je određena njegova sudbina u LASK-u.
Upravo procitah..
-
tiagofaria25
- Kontakt:
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Da, o tome sam i ja promislio, generalno i sami odnosi sa Kosovom po pitanju administracije nam nisu bajni, a sami znamo ko u savezu vodi glavnu riječ. I još jedna stvar gledao sam sinoć od sezone 2011/12 strance u našoj ligi. Sa Kosova je bio samo jedan igrač, odigrao čini mi se sezonu za zrinjski, i još državljanstvo Kosova ima samo onaj golman Adis Nurković. To vidim kao problem.svemalim1 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:44uz to, ima papire norveske i kosova. norveska nije eu, a kosovo nasa drzava nije ni priznala. dakle, vodio bi se kao stranac. neka me neko ispravi ako grijesim. plus bi bio daleko najplaceniji i najskuplji igrac lige. nerealan po svakom pitanju, ali bitno je da se nesto pise.imekorisnicko je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:38Ako on dođe,ja ne mogu ni zamisliti kako će nam sastav izgledati. On,Deni,Erik i Radovac defakto konkurišu za jednu poziciju,možemo nazor gurati dvojicu,ali to vjerovatno ne bi dobro izgledalo.avalPacidoroP je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:27
Upravo procitah..
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Znam da nam fali dobar zadnji vezni evo nekoliko igrača koji su meni odlični i koji bi bili top za Želju a trenutno su slobodni:
1. Marcel Krnjić
Država: Austrija
Pozicija: Defanzivni vezni
Godine: 23
Visina: 194cm
Statistika i podaci:
Klub i karijera
Prethodni klub: Austria Klagenfurt
Jos je igrao za:
Schwarz‑Weiß Bregenz
FC Dornbirn
USV Eschen/Mauren
Statistikе (sezona 2025/26)
Redovan igrač u prvenstvu austrijske 2. lige
Broj nastupa sezone otprilike 26 utakmica u svim natjecanjima
Odličan u duelima i u zraku, snažan u presingu, dobar u distribuciji lopte, sposoban pokriti cijeli srednji red. Stabilnost u defenzivnom veznom redu, prisutnost u prekidima, opcija za dug pas i držanje lopte pod pritiskom.
Cijena: 200k €
2. Sadou Diallo
Država: Engleska
Pozicija: Zadnji vezni
Godina: 26
Visina: 188cm
Prethodni klubovi:
Derry City ( Irska )
Forrest Green Rovers
Wolverhampton Wanderers
Man City ( djete Citya )
Sezona 2025 – Derry City
Ukupno nastupa: oko 22 utakmice u ligi
Minuti igre: ~1560 minuta
Golovi: 2 (oba u prvenstvu)
Asistencije: 0
Startova od prve minute: ~18
Zuti kartoni: ~11
Čvrst defanzivni veznjak / “motor” u sredini
Fizička prednost i visina
Pomoć u zaštiti obrane
Cijena: 180k €
3. Nemanja Radoja
Ime: Nemanja Radoja
Datum rođenja: 6. februara 1993.
Visina: 186cm
Prethodni klub: Sporting Kansas City (MLS, SAD)
KLUBOVI U KARIJERI:
FK Vojvodina (Srbija)
Celta de Vigo (Španija – La Liga)
Levante UD (Španija – La Liga)
Sporting Kansas City (MLS)
Šta donosi igri:
Stabilnost u sredini – smiruje igru, drži balans ekipe
• Defanzivnu sigurnost – dobar u presijecanju napada i pozicioniranju
• Liderski mentalitet – može voditi mlađe igrače na terenu
• Taktičku disciplinu – zna igrati u sistemu
• Kontrolu tempa – uspori kad treba, zatvori utakmicu
4. Vebjorn Hoff
Ime: Vebjørn Alvestad Hoff
Datum rođenja: 13. februar 1996.
Nacionalnost: Norveška
Pozicija: Defanzivni vezni (CDM)
Prethodni klub: Lillestrøm SK (Norveška Eliteserien)
Karijera – klubovi kroz koje je prošao
Spjelkavik (omladinski / rani senior)
Aalesund (2014–2018) – seniorski debi
Odd (2018–2021)
Rosenborg (2021–2023)
Odd – posudba (2022)
Lillestrøm (2023–2025+)
Također je igrao za mlađe reprezentacije Norveške (do U21). �
Zadnja sezona – 2025 (Lillestrøm / OBOS-ligaen)
Utakmice: ~28
Golovi: 1
Asistencije: 5
Žuti kartoni: 5
Crveni kartoni: 0
Minuta: ~2429
Igrao je uglavnom kao vezni igrač u sredini terena.
Osnovne karakteristike igrača:
Solidan vezni igrač – radi težak posao u sredini
Dobar pas i raspodjela lopte
Iskusan u norveškom nogometu
Učestvuje i u fazi napada (ne baš golgeterski, ali doprinos asistencijama)
Nema često kartone ili discipline probleme
Cijena: 400k €
1. Marcel Krnjić
Država: Austrija
Pozicija: Defanzivni vezni
Godine: 23
Visina: 194cm
Statistika i podaci:
Klub i karijera
Prethodni klub: Austria Klagenfurt
Jos je igrao za:
Schwarz‑Weiß Bregenz
FC Dornbirn
USV Eschen/Mauren
Redovan igrač u prvenstvu austrijske 2. lige
Broj nastupa sezone otprilike 26 utakmica u svim natjecanjima
Odličan u duelima i u zraku, snažan u presingu, dobar u distribuciji lopte, sposoban pokriti cijeli srednji red. Stabilnost u defenzivnom veznom redu, prisutnost u prekidima, opcija za dug pas i držanje lopte pod pritiskom.
2. Sadou Diallo
Država: Engleska
Pozicija: Zadnji vezni
Godina: 26
Visina: 188cm
Prethodni klubovi:
Derry City ( Irska )
Forrest Green Rovers
Wolverhampton Wanderers
Man City ( djete Citya )
Sezona 2025 – Derry City
Ukupno nastupa: oko 22 utakmice u ligi
Minuti igre: ~1560 minuta
Golovi: 2 (oba u prvenstvu)
Asistencije: 0
Startova od prve minute: ~18
Zuti kartoni: ~11
Čvrst defanzivni veznjak / “motor” u sredini
Fizička prednost i visina
Pomoć u zaštiti obrane
Cijena: 180k €
3. Nemanja Radoja
Ime: Nemanja Radoja
Datum rođenja: 6. februara 1993.
Visina: 186cm
Prethodni klub: Sporting Kansas City (MLS, SAD)
KLUBOVI U KARIJERI:
FK Vojvodina (Srbija)
Celta de Vigo (Španija – La Liga)
Levante UD (Španija – La Liga)
Sporting Kansas City (MLS)
Šta donosi igri:
Stabilnost u sredini – smiruje igru, drži balans ekipe
• Defanzivnu sigurnost – dobar u presijecanju napada i pozicioniranju
• Liderski mentalitet – može voditi mlađe igrače na terenu
• Taktičku disciplinu – zna igrati u sistemu
• Kontrolu tempa – uspori kad treba, zatvori utakmicu
4. Vebjorn Hoff
Ime: Vebjørn Alvestad Hoff
Datum rođenja: 13. februar 1996.
Nacionalnost: Norveška
Pozicija: Defanzivni vezni (CDM)
Prethodni klub: Lillestrøm SK (Norveška Eliteserien)
Osnovne karakteristike igrača:
Cijena: 400k €
Kako mi možemo znati je li on realan ili nerealan, da li je on Mirviću skup ili ne
Nije više situacija kao prije
Nije više situacija kao prije
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Imal neko desno krilo da se ulovi negdje? Prezivili bi nekako sa napadacima, kako vidim cveta i vini eventualno nastic su krila plus omladinci ako je neko klasicno krilo od njih ovaj Efendic mozda? Jel ljevak on znal neko.
Mislim bitnije nam je krilo ili napadac nego sad nazor da se Berisha dovede ma da mislim da je to suplja
Mislim bitnije nam je krilo ili napadac nego sad nazor da se Berisha dovede ma da mislim da je to suplja
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Ja koliko sam ga upratio, desna noga mu je primarna.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:51Imal neko desno krilo da se ulovi negdje? Prezivili bi nekako sa napadacima, kako vidim cveta i vini eventualno nastic su krila plus omladinci ako je neko klasicno krilo od njih ovaj Efendic mozda? Jel ljevak on znal neko.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Steta vjerovatno bi imao prednost u odnosu na Vinija, mozda Slavisa iskoristi Odinaku na krilu ono sto smo mi svi govorili ovdje najjaci je fizicki u ligi samo je malo poglup, a da se dovede jos jedan bek slican Nasticu samo desna noga e onda bi tek bili jako raznovrsni sa formacijama ogromna sirina u napadu vjerujem da ce ga probat na krilu sto da neAhmedNurudin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:57Ja koliko sam ga upratio, desna noga mu je primarna.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:51Imal neko desno krilo da se ulovi negdje? Prezivili bi nekako sa napadacima, kako vidim cveta i vini eventualno nastic su krila plus omladinci ako je neko klasicno krilo od njih ovaj Efendic mozda? Jel ljevak on znal neko.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Alic ide u Tursku
-
Lekqqq1921
- Kontakt:
Ide kondicioni,
a i igrač
a i igrač
Mislim da vrijedi i sporazum sa eu,tj bosman pravilo ako se mogu sjetiti,pa se ne bi vodio kao stranacsvemalim1 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:44uz to, ima papire norveske i kosova. norveska nije eu, a kosovo nasa drzava nije ni priznala. dakle, vodio bi se kao stranac. neka me neko ispravi ako grijesim. plus bi bio daleko najplaceniji i najskuplji igrac lige. nerealan po svakom pitanju, ali bitno je da se nesto pise.imekorisnicko je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:38Ako on dođe,ja ne mogu ni zamisliti kako će nam sastav izgledati. On,Deni,Erik i Radovac defakto konkurišu za jednu poziciju,možemo nazor gurati dvojicu,ali to vjerovatno ne bi dobro izgledalo.avalPacidoroP je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:27
Upravo procitah..
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Vinijeva prednost je brzina u odnosu na sve naše ofanzivce izuzev Cvete. Isto tako usudio bi se reći da je Vinijeva prednost i završnica. Gol zrinjskom, dva gola na derbiju, gdje je prvi neopravdano poništen zbog izmišljenog faula. Sutra ćemo ipak biti pametniji i po pitanju formacije i po pitanju igrača i pozicija. Jedino mislim da sigurno nećemo vidjeti Nastića, jer kako sam vidio nije trenirao i eventualno Prokopa, sve ostale očekujem u rosteru.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 15:03Steta vjerovatno bi imao prednost u odnosu na Vinija, mozda Slavisa iskoristi Odinaku na krilu ono sto smo mi svi govorili ovdje najjaci je fizicki u ligi samo je malo poglup, a da se dovede jos jedan bek slican Nasticu samo desna noga e onda bi tek bili jako raznovrsni sa formacijama ogromna sirina u napadu vjerujem da ce ga probat na krilu sto da neAhmedNurudin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:57Ja koliko sam ga upratio, desna noga mu je primarna.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:51Imal neko desno krilo da se ulovi negdje? Prezivili bi nekako sa napadacima, kako vidim cveta i vini eventualno nastic su krila plus omladinci ako je neko klasicno krilo od njih ovaj Efendic mozda? Jel ljevak on znal neko.
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Da je nama nekog engleza na desnom beku brzog kao i odinaka ali da je dobar i u defanzivi onda Desno krilo odinaka desni bek neki englez uffFerroviere1987 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 15:03Steta vjerovatno bi imao prednost u odnosu na Vinija, mozda Slavisa iskoristi Odinaku na krilu ono sto smo mi svi govorili ovdje najjaci je fizicki u ligi samo je malo poglup, a da se dovede jos jedan bek slican Nasticu samo desna noga e onda bi tek bili jako raznovrsni sa formacijama ogromna sirina u napadu vjerujem da ce ga probat na krilu sto da neAhmedNurudin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:57Ja koliko sam ga upratio, desna noga mu je primarna.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 14:51Imal neko desno krilo da se ulovi negdje? Prezivili bi nekako sa napadacima, kako vidim cveta i vini eventualno nastic su krila plus omladinci ako je neko klasicno krilo od njih ovaj Efendic mozda? Jel ljevak on znal neko.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Prije si mogao naći igrača po inicijalima u free agents, sad bezobrazno uzimamo igrače pod ugovorom