Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
chily-rz
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 15:55

admin je napisao/la:
19 jan 2026, 14:38

Zadatak tih moderatora nije da paze da se ne omalovažava neki grad, već da omoguće navijacima svog kluba da pišu bez padobranaca. Tako da su sve ispravno uradili.

Ti isto da nisi posjećivao podforum Čelika prije nego sto ste odlučili da koristite forum našeg bivšeg dopisnika? Sve potpuno isto bilo, imali ste moderatora koji je ‘plakao’ cim neko drugi nešto napise na temi, ja to brisao, vi pljuvali po navijacima drugih klubova i drugim gradovima… možda nisi ti, ali nisi se ni žalio i nije to smetalo.

Sad odjednom ko da je na vašem podforumu pisao ko je htio, ko da je svako mogao doći da napise da Zenica smrdi a bilino polje se raspada. Bas nidze veze.
Ma ok, bezveze se vrtimo u krug, ti smatraš da si realan, mnogi smatraju da si daleko od toga ali opet svakom njegovo na obraz.

Nisam ja ništa odlučio nit sam korisnik nekog drugog foruma, zamijenio si me s nekim.

Poenta mog upisa ovdje nije u tome što sam ja dobio ban nego što ti nemaš definisanih pravila po kojima se vodiš nego to radiš onako po emocijama, kako te dirne.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2026, 16:25

Vrtimo se u krug jer ti poredis jabuke i kruške i tražiš jednak aršin. Pri tome ne mislim da si glup pa da ne znas primjetiti razliku.

Poredis sto te neko uvrijedio na temi EPL sa banom koji si dobio zbog pisanja po klupskoj temi… pa ti se cini neravnomjernim.

Uporedi podforum zelje i Sarajeva ili onaj na kojem si pisao o Čeliku i onda mi objasni gdje je razlika u pravilima koja se sprovode.

Ili uporedi to sto je neko tebi napisao na temi EPL i nije sankcionisan sa ostalim uvredama sirom foruma, ako hoćeš i onim medju navijacima Sarajeva na njihovoj temi i opet ces morati priznati da se drži jednak nivo svuda.

Pravila su:

1. Navijači drugih klubova ne pišu na klubskim podformima - nema tolerancije, nije teško sprovesti.

2. Nema vrijedjanja forumasa - ima tolerancije jer realno nije moguce sprovesti bez odredjenog nivoa tolerancije.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 16:37

admin je napisao/la:
19 jan 2026, 16:25
Vrtimo se u krug jer ti poredis jabuke i kruške i tražiš jednak aršin.

Poredis sto te neko uvrijedio na temi EPL sa banom koji si dobio zbog pisanja po klupskoj temi… pa ti se cini neravnomjernim.

Uporedi podforum zelje i Sarajeva ili onaj na kojem si pisao o Čeliku i onda mi objasni gdje je razlika u pravilima koja se sprovode.

Ili uporedi to sto je neko tebi napisao na temi EPL i nije sankcionisan sa ostalim uvredama sirom foruma, ako hoćeš i onim medju navijacima Sarajeva na njihovoj temi i opet ces morati priznati da se drži jednak nivo svuda.
Fazon je što si srozao taj nivo. Nekad davno sam ban dobio zato što sam poslao kolegu Centralnog napadača u onu stvar i to nakon što je provocirao na pdf-u istoimenog kluba a nije navijač istog. Nisam se bunio jer sam smatrao da je pošteno da se takve stvari sankcionišu i da to nikako ne može spadati u primjereno izražavanje po bilo kojim pravilima i to mi je bila garancija da mene sutra neko neće poslati u onu stvar bez da to neko vidi.

Vjerovatno sam duže od tebe na ovom forumu, možda ti i ne pamtiš da je sve ono što sam gore potencirao nekad bilo zabranjeno i kažnjavalo se redovno.

Meni je apsurdno to da si dozvolio najgore kletve, psovke, spominjanje familije, mahalanje i babarenje po pdf - u nekog od naših reprezentativaca, itd dok u isto vrijeme kao držiš do nekih pravila, kontradiktorno je.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2026, 16:41

Znaci, ne zalis se sto si dobio ti ban, nego se zalis sto ne banujem redom svakog ko opsuje ili nekom pozeli da umre?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 16:53

admin je napisao/la:
19 jan 2026, 16:41
Znaci, ne zalis se sto si dobio ti ban, nego se zalis sto ne banujem redom svakog ko opsuje ili nekom pozeli da umre?
Pitam te Jel po pravilima ovog foruma dozvoljeno nekom psovati mater? Jel po pravilima ovog foruma poželjeti nekom da umire u najgorim mukama?

Apsolutno svakom ko psuje ili u bilo kojem kontekstu spominje nekom familiju treba ban dati ako to nije u skladu sa pravilima foruma, ako jeste u skladu sa pravilima onda da tebi pišemo na obraz i sve uredno.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2026, 18:46

DamirT je napisao/la:
19 jan 2026, 09:52
filip13 je napisao/la:
19 jan 2026, 09:50
admin je napisao/la:
18 jan 2026, 21:52

Ovo si sad slago.

Nisam moderirao nista na temi KK Bosna, ima bar 10 godina.

Inace, odlican savjet… Nemas sta komentwrisati na podforum FK Sarajevo ako si navijac Celika… ako to za 15 godina nisi skontao, jbg, sedmicni ban je odradio posao.

Bravo moderacija.
to je fakat bas ovako???

nije vic??

je li to za sve teme za sve klubove???
Jest :mrgreen:

Mada obicno svaki klub ima posebnu temu za one koji nisu navijaci, a hoce nesto da napisu.
je li u pravilima foruma piše nesto tako?? je li treba neko nekako dokazati da više ne navija za ovaj ada je počeo navijati za drugi klub i uz to nekako to i dokazati jer da ne bi bio banovan???

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2026, 18:48

čuj nema vrijeđanja forumaša a kad neko to radi na kosarkaskim temama pa čak i prijeti eliminisanjem javnih osoba, niko ništa

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2026, 18:51

chily-rz je napisao/la:
19 jan 2026, 16:53
admin je napisao/la:
Pitam te Jel po pravilima ovog foruma dozvoljeno nekom psovati mater? Jel po pravilima ovog foruma poželjeti nekom da umire u najgorim mukama?

Apsolutno svakom ko psuje ili u bilo kojem kontekstu spominje nekom familiju treba ban dati ako to nije u skladu sa pravilima foruma, ako jeste u skladu sa pravilima onda da tebi pišemo na obraz i sve uredno.
ajde bogati, na kosarkaskim temama ljudi su psovali svu familiju ljudima pa niko nista

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2026, 19:04

chily-rz je napisao/la:
admin je napisao/la:

Po pravilima, to nije dozvoljeno.

Medjutim, to ne znaci da se za svaku psovku iskljucuje sa foruma.

Ozbiljan si covjek, ne djelujes mi kao neki glupan kojem treba crtati, ne shvatam sta ti je tu cudno i nejasno kad je tako isto na svim platformama.

Facebook, YouTube, TikTok isl… vrijedjanje I hate speech nisu dozvoljeni… Ali jednom kad te neko prijavi, nista se nece desiti. Ako si bas uporan I dosao da radis ono sto je kontra pravila bices prije ili kasnije iskljucen.

A Ako im udaris na neke osnovne principe, npr stavis ukradeni materijal na youtube, iskljucenje ide mnogo brze.

E tako isto je i kod nas.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2026, 19:09

filip13 je napisao/la:
19 jan 2026, 18:46
DamirT je napisao/la:
19 jan 2026, 09:52
filip13 je napisao/la:
19 jan 2026, 09:50

to je fakat bas ovako???

nije vic??

je li to za sve teme za sve klubove???
Jest :mrgreen:

Mada obicno svaki klub ima posebnu temu za one koji nisu navijaci, a hoce nesto da napisu.
je li u pravilima foruma piše nesto tako?? je li treba neko nekako dokazati da više ne navija za ovaj ada je počeo navijati za drugi klub i uz to nekako to i dokazati jer da ne bi bio banovan???
Ne postoji takve osobe koje navijaju za jedan klub pa prestanu I pocnu navijati za drugi. Bar ne u slucaju ovih klubova koji imaju svoje podforume.

Ne kontam sto se ubacujes u ovaj razgovor kad te bas ne dotice nikako i uopste ga i ne razumijes

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2026, 19:19

je li ne smijem mozda pisati o tome da se na forumu dopusta psovanje, prijetnje eliminisanjem i tako slične lijepe stvari?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 19:20

admin je napisao/la:
19 jan 2026, 19:04
chily-rz je napisao/la:
admin je napisao/la:

Po pravilima, to nije dozvoljeno.

Medjutim, to ne znaci da se za svaku psovku iskljucuje sa foruma.

Ozbiljan si covjek, ne djelujes mi kao neki glupan kojem treba crtati, ne shvatam sta ti je tu cudno i nejasno kad je tako isto na svim platformama.

Facebook, YouTube, TikTok isl… vrijedjanje I hate speech nisu dozvoljeni… Ali jednom kad te neko prijavi, nista se nece desiti. Ako si bas uporan I dosao da radis ono sto je kontra pravila bices prije ili kasnije iskljucen.

A Ako im udaris na neke osnovne principe, not stavis ukrade materijal na youtube, iskljucenje ide mnogo brze.

E tako isto je i kod nas.
Osim ako ostaviš tri posta na temi Sarajeva, onda odmah ide ban, nema tolerancije, nema emocija i razumijevanja , samo pravilo striktno uz prijetnju ako se ponovi da ide trajni.

U ostalom nije se desilo jednom nit sam pisao ovdje nakon prvog puta, ne bih ni potencirao da nisam shvatio da se na ovom forumu za mnogo manje banuje i da ipak postoji neki red tamo gdje ima volje. Ma da i taj red je u principu na sličan fazon, možeš pljuvati, omaložavati, psovati ali ti ovi što ih prozivaš ne smiju odgovoriti. Ostatak foruma može svak svakom da psuje ili bar da odgovori, čak je i poštenije u odnosu na ovo prvo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 jan 2026, 19:27

E bas tako.

Osnovni princip foruma je da navijac Celika ne moze pisati na podforumu Sarajeva. Ili navijac Sarajeva ne moze pisati na podforumu Željeznicara. To je ko da stavis golove finala lige prvaka na YouTube, dok se okrenes skinuce ti, ako ponovis, nemas vise profil nikako.

Tako je bilo i sa podforumom Celika dok smo imali interesa od strane navijaca Celika. Bio je moderator koji je to pratio, javljao i reagovali smo odmah.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 19:47

admin je napisao/la:
19 jan 2026, 19:27
E bas tako.

Osnovni princip foruma je da navijac Celika ne moze pisati na podforumu Sarajeva. Ili navijac Sarajeva ne moze pisati na podforumu Željeznicara. Ti je ko da stavis golove finala life prvaka na YouTube, dok se okrenes skinuce ti, ako ponovis, nemas vise profil nikako.

Tako je bilo i sa podforumom Celika dok smo imali interesa od strane navijaca Celika. Bio je moderator koji je to pratio, javljao i reagovali smo odmah.
Ma realno samo se vrtimo u krug, naučio sam lekciju, čitamo se do trajnog. Psovke i primitivizam tebi na obraz pišem kad ti već ne spadaju u osnovne principe, nadam se da djecu odgajaš drugačije.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2026, 19:52

viewtopic.php?t=1087

je li ovdje negdje piše da navijač nekog kluba ne smije slovo napisati na temi o nekom drugom klubu,ako piše gdje je to, ja falat to ne vidim?

je li ovdje piše ili ne piše da "Psovke i bilo kakvo vrijeđanje članova foruma nije dozvoljeno",a ipak je to dozvoljeno i to konstantno?

je li ovdje piše ili ipak ne piše da nije dozvoljeno veličanje i opravdavanje protuzakonitih dijela, kao i pozivi na vršenje istih, a ipak je bilo dozvoljeno na pozivanje eliminisanja nekih osoba i niko nista nije uradio povodom toga?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 19:56

filip13 je napisao/la:
19 jan 2026, 19:52
viewtopic.php?t=1087

je li ovdje negdje piše da navijač nekog kluba ne smije slovo napisati na temi o nekom drugom klubu,ako piše gdje je to, ja falat to ne vidim?

je li ovdje piše ili ne piše da "Psovke i bilo kakvo vrijeđanje članova foruma nije dozvoljeno",a ipak je to dozvoljeno i to konstantno?

je li ovdje piše ili ipak ne piše da nije dozvoljeno veličanje i opravdavanje protuzakonitih dijela, kao i pozivi na vršenje istih, a ipak je bilo dozvoljeno na pozivanje eliminisanja nekih osoba i niko nista nije uradio povodom toga?
1. Psovke i bilo kakvo vrijeđanje članova foruma, administracije i uposlenih na portalu SportSport.ba

Bukvalno prva stavka u pravilima. :rol:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 20:11

Admin u fazonu.

Ne ubij! Ubij ali budi milostiv, uradi to s emocijama.

Ne kradi! Ukradi ali nemoj da te skontaju.

Ne piši na temi FK Sarajevo ako nisi učlanio kera! I dare you. :mrgreen:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 jan 2026, 20:16

admin je napisao/la:
19 jan 2026, 19:27
E bas tako.

Osnovni princip foruma je da navijac Celika ne moze pisati na podforumu Sarajeva. Ili navijac Sarajeva ne moze pisati na podforumu Željeznicara. To je ko da stavis golove finala lige prvaka na YouTube, dok se okrenes skinuce ti, ako ponovis, nemas vise profil nikako.

Da li ovo vrijedi za teme domaćih klubova ili i za inostrane klubove ?

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2026, 20:19

chily-rz je napisao/la:
19 jan 2026, 20:11
Admin u fazonu.

je li igdje u pravilima piše da navijač npr. zrinjskog slovo ne smije napisati na temi o npr. širokom?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jan 2026, 20:24

filip13 je napisao/la:
19 jan 2026, 20:19
chily-rz je napisao/la:
19 jan 2026, 20:11
Admin u fazonu.

je li igdje u pravilima piše da navijač npr. zrinjskog slovo ne smije napisati na temi o npr. širokom?
Ma ja mislim da je Admin zaboravio uraditi update na ova pravila. Mene je iznenadilo da se još uvijek može dobiti ban na ovom forumu i to uz jako brzu reakciju, ostavio post na temi FK Sarajevo ko da sam u matrix uletio, uzeo pogrešnu tabletu. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.