Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Jarodwest
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Jarodwest » 02 dec 2025, 18:23

Nije narastao ništa.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 05 dec 2025, 10:00

Pa jedino ako su mu s majcine strane bas patuljasti ostat ce na ovoj visini. Uz onaj skillset koji ima, mekanu rucicu, nama je dovoljno da izraste na nivo sase vasiljevica i bice kandidat za repku. Nekad djeca znaju dobit 10-15 cm za jedno ljeto... pa vidjecemo.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 06 dec 2025, 20:00

Sinoć igrana utakmica ABA lige, Zadar-Vienna. Rezultat 51-41, Zadar gubi loptu Mahalbašić ide u kontru, osvrće se i vidi iza njega ide suigrač br 8 (mislim Runjić ili tako nešt), on se okreće, zaustavlja i prosljeđuje loptu malcu koji poentira. Iako je mogao svoju statistiku učiniti ljepšom Mahalbašić je nesebično dao loptu klincu.
Mene lično dugo nije neko pozitivnije iznenadio. Bravo za Mahalbašića a i za nauk ovim našim nadolazećim "zvijezdama", menađžerima im, naučite se/ih šta je pojam "tim" i kad počnete igrati sa timom počećete i da osjećate slatkoću i te statistike koju ganjate. :salut:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 07 dec 2025, 00:48

Sa ocem Hasibom smo pohađali istu srednju skolu. On je dvije godine mlađi od mene i tada je bio visok oko 185 cm. Mozda je dogurao do 190. I bio je fino građen. Kada sam cuo za malca i nesto ga gledao, uprkos godinama bas mi zgoljav i sitan bio. Jeste da mu je tek 15 godina, al daj boze da on rastom bukne za 25-30 cm. Mozda, ali samo mozda da taj minus nadoknadi manijakalnim radom zbog Hasiba jer je isti bio takmicarski nastrojen, prepotentan. Zbog toga smo ga mi stariji jedne prilike dobro izbuhali jastucima da je zavrsio u bolnici zbog potresa mozga. U tom slucaju mozda bude iznimka u svijetu kosarke i postigne vise od Campare, recimo.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 08 dec 2025, 07:09

costacurta08 je napisao/la:
06 dec 2025, 20:00
Sinoć igrana utakmica ABA lige, Zadar-Vienna. Rezultat 51-41, Zadar gubi loptu Mahalbašić ide u kontru, osvrće se i vidi iza njega ide suigrač br 8 (mislim Runjić ili tako nešt), on se okreće, zaustavlja i prosljeđuje loptu malcu koji poentira. Iako je mogao svoju statistiku učiniti ljepšom Mahalbašić je nesebično dao loptu klincu.
Mene lično dugo nije neko pozitivnije iznenadio. Bravo za Mahalbašića a i za nauk ovim našim nadolazećim "zvijezdama", menađžerima im, naučite se/ih šta je pojam "tim" i kad počnete igrati sa timom počećete i da osjećate slatkoću i te statistike koju ganjate. :salut:
Sve okej, samo što "malac" Runjić ima 25 godina.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 08 dec 2025, 15:20

marlostanf1eld je napisao/la:
08 dec 2025, 07:09
costacurta08 je napisao/la:
06 dec 2025, 20:00
Sve okej, samo što "malac" Runjić ima 25 godina.
Za ovog je malac, 10 god je stariji od njega. :mrgreen:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 14 jan 2026, 06:38

Ne znam Jel pisano već, neda mi se listati ali neki malac iz Francuske Davud Šarić će od slijedeće godine preci u Real Madrid, 2013. Godište.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 14 jan 2026, 07:06

Tracy3McGrady je napisao/la:
14 jan 2026, 06:38
Ne znam Jel pisano već, neda mi se listati ali neki malac iz Francuske Davud Šarić će od slijedeće godine preci u Real Madrid, 2013. Godište.
Kakve Francuske, dijete je iz Sarajeva, ovog ljeta otišao za Španiju. Otac mu je igrao za Bosnu.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 14 jan 2026, 07:14

14 jan 2026, 07:06
Kakve Francuske, dijete je iz Sarajeva, ovog ljeta otišao za Španiju. Otac mu je igrao za Bosnu.
Yebaji ga ja vidio da je igrao na nekom turniru u Francuskoj pa sam mislio da je iz Francuske 😂

Nebitno, poenta je bitna halalite
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 14 jan 2026, 07:43

14 jan 2026, 07:14
Yebaji ga ja vidio da je igrao na nekom turniru u Francuskoj pa sam mislio da je iz Francuske 😂

Nije Šarić nego Saric…
Otac mu je igrao košarku u postratnom periodu. Mislim da je bio i u Cenexu. Drži ugostiteljski objekat u Sarajevu. Drag momak ilivam čovjek. Znam da je posvećen i siguran sam da će mali postati veliki igrač…

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 14 jan 2026, 07:43

14 jan 2026, 07:14

Nije Šarić nego Saric…
Otac mu je igrao košarku u postratnom periodu. Mislim da je bio i u Cenexu. Drži ugostiteljski objekat u Sarajevu. Drag momak ilivam čovjek. Znam da je posvećen i siguran sam da će mali postati veliki igrač…

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 19 jan 2026, 20:49

Momci 2010 godište, mislim da su bili u Beogradu na Junior NBA i igrali za BiH, idu iz Sarajeva za Hrvatsku gdje će nastaviti razvijati.

https://www.facebook.com/share/p/1CQHPSCYts/

slika

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 19 jan 2026, 22:42

Darkus je napisao/la:
19 jan 2026, 20:49
Momci 2010 godište, mislim da su bili u Beogradu na Junior NBA i igrali za BiH, idu iz Sarajeva za Hrvatsku gdje će nastaviti razvijati.

slika
Odgovor na prvog pitanje iz facebook posta, jer im je otac najveca budala koja se bavila kosarkom u Kantonu Sarajevu a mozda i sire. A jedini nacin je upravo ovo da odu sto dalje od njega da se bave kosarkom, sto je nadam se ovdje i slucaj.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 20 jan 2026, 01:09

Zabit je napisao/la:
19 jan 2026, 22:42
Darkus je napisao/la:
19 jan 2026, 20:49

slika
Odgovor na prvog pitanje iz facebook posta, jer im je otac najveca budala koja se bavila kosarkom u Kantonu Sarajevu a mozda i sire. A jedini nacin je upravo ovo da odu sto dalje od njega da se bave kosarkom, sto je nadam se ovdje i slucaj.
momci su izmjenjali klubova i klubova, istina je za oca. Skidam mu kapu samo sto je uporan sa njima, momci su potencijal nadam se da idu sami zivjet, jer dok su sami funkcionisu...
nek crknu dusmani, najjaci smo

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 20 jan 2026, 07:47

Momci su talentovani, ali mogli su i bolje prilike naći za razvijanje od Hrvatske.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 20 jan 2026, 08:21

Mislim da ce Ado Tutic iz Kosa biti najsretniji sto oni odlaze. Kada su potpisali za Kos Seje Bukve, dogovor je bio da njihov otac ne smije dolaziti na utakmice, jer sta je taj covjek radio po utakmicama to nije bilo realno.

Djeca su naucena da dodaju samo jedan drugom i kada nemaju drugu opciju onda da dodaju nekom drugom. Ovo je najbolje za sve, a mislim da su otisli u Akademiju u Rijeku preko Brune Sundova, bivseg NBA igraca. Djeca su visoka, atleticna, ali s ocem koji je sve redom maltretirao nisu imali sanse. Ako bude upravljao s njima na daljinu da njega slusaju, a ne trenere, ne pise im se dobro.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 20 jan 2026, 13:20

DirkNowitzki je napisao/la:
20 jan 2026, 08:21
Mislim da ce Ado Tutic iz Kosa biti najsretniji sto oni odlaze. Kada su potpisali za Kos Seje Bukve, dogovor je bio da njihov otac ne smije dolaziti na utakmice, jer sta je taj covjek radio po utakmicama to nije bilo realno.

Djeca su naucena da dodaju samo jedan drugom i kada nemaju drugu opciju onda da dodaju nekom drugom. Ovo je najbolje za sve, a mislim da su otisli u Akademiju u Rijeku preko Brune Sundova, bivseg NBA igraca. Djeca su visoka, atleticna, ali s ocem koji je sve redom maltretirao nisu imali sanse. Ako bude upravljao s njima na daljinu da njega slusaju, a ne trenere, ne pise im se dobro.
ja odavno govorim, posto ih pofino pratim, onaj koji ne bude oca slušao taj ce uspjet
nek crknu dusmani, najjaci smo

reds123
Kontakt:

Post Postao/la reds123 » 20 jan 2026, 13:38

Bas mi je drago da su djeca otisla. Zajedno sa svojim ocem maltertirali su trenere i drugu djecu u vise sarajevskih klubova. Najbitnije za njih je da se maknu od oca, mozda onda i imaju neke sanse. Nazalost on je covjek kojem je potrebna strucna pomoc, navodno se i vodi kao neuracunljiva osoba sa sifrom.
Sretno djeci. Ne znam o kakvoj je akademiji rijec, ali vjerujem da se radi kvalitetno i u dobrom okruzenju. Fizicki su jako interesantni, ako se ne varam, jedan je i ljevak. Iako ih, ruku na srce, nisam gledao u zadnjih godinu dana, vjerujem da su kalibar za u16 repku koja je jako potentna u 2010. godistu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.