Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

nedžad
Kontakt:

Re: 24.kolo Premier lige BiH

Post Postao/la nedžad » 28 apr 2011, 14:49

Buducnost - Rudar 1X nadam se pobjedi buducnosti nakon duzeg vremena jer nisu lose odigrali protiv borca
Sloboda - Borac 1x mislim da borac moze do bodova ali bit ce tesko
Sarajevo - Zvijezda x navijacki
Velez - Leotar 1 sigurna pobjeda veleza
Slavija - Travnik 1 nakon poraza u gradaccu mislim da slavija moze do pobjede
Zrinjski - Olimpic 1 pobjeda uz penal za zrinski :mrgreen: :mrgreen:
Celik - Zeljeznicar 1 ovde je moguc nerijes rezultat ali nadam se pobjedi celika
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 28 apr 2011, 15:09

svima vam fali jedan par :mrgreen: drina široki po meni jednina dvica u ovom kolu u ostalim gosti mogu max do boda možda borac uradi nešto više
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 28 apr 2011, 15:14

Crveni Barun je napisao/la:svima vam fali jedan par :mrgreen: drina široki po meni jednina dvica u ovom kolu u ostalim gosti mogu max do boda možda borac uradi nešto više
U pravu si. :mrgreen: Ovdje sve haman copy-paste. :D
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 apr 2011, 15:15

Crveni Barun je napisao/la:svima vam fali jedan par :mrgreen: drina široki po meni jednina dvica u ovom kolu u ostalim gosti mogu max do boda možda borac uradi nešto više

Sad sam i ja vidio,upisao bio Drina - Siroki,i izbrisem slucajno :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 28 apr 2011, 15:18

Buducnost - Rudar x2 .. domacini najvjerovatnije ispadaju .. sta ce im bodovi onda..bolje prodat' utakmicu :D
Sloboda - Borac x ....mrtva tekma..scenarij ko u Zrinjski Borac..znaci 0 0 :D
Sarajevo - Zvijezda 1 .. ko kuca :D 3:0
Velez - Leotar 1 .. ko kuca :D 3:0
Slavija - Travnik ... 1 .. ali slaba utakmica sigurno.. 1 0 mozda :D
Zrinjski - Olimpik 1 ... bit' ce 1 1 .. i onda u 90 i nekoj penal za domacina :D 2:1 konacan rezultat
Celik - Zeljeznicar x2... ako zeljo hoce da odrzi korak za borcem mora ovdje uzeti barem bod .. 1-1 .. 0-1
Drina - Siroki .. 2 .... sta za reci ovdje :D 0:2
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 28 apr 2011, 15:22

Buducnost - Rudar 1-1 Iznenađenje kola :lol: :lol:
Sloboda - Borac 1-0 sigurica Slobode :D
Sarajevo - Zvijezda 3-0 Bice zanimljivo ko na sahovskom turniru
Velez - Leotar 4-0 Ocekujem svaki minut javljanje Nermina Bise
Slavija - Travnik 2-1 Bosanski El Klasiko :D :D :D
Zrinjski - Olimpik 1-1 Olimpik ozbiljan ko Medina Šehić :D :D
Celik - Zeljeznicar 0-0 Derbi sezone :D :D :D
Drina - Siroki 0-2 Igrat ce se samo na jednoj polovini terena,drugi poplavio :D :D
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 apr 2011, 15:55

Samo ću da komentarišem par VELEŽ - LEOTAR 1 rođeni igraju ovog proljeća ekstra, bolje nego u sezoni 2008/09 kada nas je vodio ibraković i kada smo se također borili za opstanak (isto proljetni dio sezone), a razlika je u tome što u gostima ne igramo previše panično, hrabro, pa šta bog da, leotar bez komentara, da nije budućnost u onakvoj situaciji, oni bi već pakovali kofere s drinom....

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 28 apr 2011, 16:03

Nije mi nikako jasno kako mezete reci za neki tim da mu odredjena utakmica nije bitna.Ukoliko je neki tim osigurao Evropu ili ukoliko neki tim nije na mjestu koje vodi u nizi rang, treba da dodje na gostovanje i da izgubi utakmicu jer mu nije bitna. Skontajte malo, svaka je utakmica bitna, i svaku utakmicu treba ici na pobjedu, ako ne zbog bodova, onda bar zbog casti i zbog postovanja prema publici i navijacima. Taj izraz "da nekom odredjena utakmica nije bitna" je jedna velika glupost koja se vrti iz kola u kolu u postovima velike vecine osoba na forumu. Mislim da bi malo opreznije trebali ici sa tom konstatacijom.
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 28 apr 2011, 16:07

Sloboda - Borac 1
Sarajevo - Zvijezda 1
Velež - Leotar 1
Slavija - Travnik 1 (dekretom bih zabranio da se ova dva kluba takmiče u PL, nema mi odvratnijih ekipa)
Zrinjski - Olimpik x
Čelik - Željezničar x
Drina - Široki 2
Budućnost - Rudar 1

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 28 apr 2011, 17:39

Sloboda - Borac x
Sarajevo - Zvijezda x
Velež - Leotar 1
Slavija - Travnik 1
Zrinjski - Olimpik 1
Čelik - Željezničar 1
Drina - Široki 2
Budućnost - Rudar x
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

tarpi do bagro 2
Kontakt:

Post Postao/la tarpi do bagro 2 » 28 apr 2011, 18:03

Budućnost - Rudar X-Rudar se bori za evropu,a ovi ispadaju iz lige
Sloboda - Borac X-Borac je veoma jak,ali ne dovoljno za pobijedu na Tusnju
Sarajevo - Zvijezda 1 Nadam se da Zalizani nece usrati opet :roll:
Velež - Leotar 1-Lagano sportski
Slavija - Travnik 1-$ $ :D
Zrinjski - Olimpic 2-Olimpic znatno snazan
Čelik - Željezničar 1X-Nece se Celik dati
---Skinhedi oko mene skankuju...

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 28 apr 2011, 18:12

Budućnost - Rudar P. X

Obje ekipe nisu pokazale ništa naročito u drugom dijelu sezone. Budućnost loše igra od početka prvenstva i uz Drinu je prvi konkurent za ispadanje u "cvajtu". S druge strane, od borbe za Europu, Rudar je vezao par kiksova i isti su ga lansirali u sredinu tabele. Očekujem porsječnu utakmicu, s dosta poluprilika i veliku borbu na sredini terena. Ni jedni ni drugi nemaju potreban kvalitet za pobjedu. Tipovao bih na neriješen ishod.

Sloboda - Borac 1x

Borac je trenutno prvoplasirana ekipa Premijer lige BiH i prvi favorit za titulu prvaka, dok je Sloboda na 6. mjestu s izglednim šansama za osvajanje 4. pozicije i odlaska u kvalifikacije za Europsku ligu. Obje ekipe igraju solidno u drugom dijelu prvenstva, Sloboda pormjenjiva a Borac, iako malo posustao, i dalje drži prednost nad Željom. Slobodin najveći adut je domaći teren i želja za iskupljenjem nakon poraza od 4:0 u prethodnom kolu. Mislim da će Tuzlaci ovdje ostvariti minimalnu pobjedu, ili u najgorem slučaju neriješen rezultat.

Sarajevo - Zvijezda 1x

Oba tima pružaju relativno dobre partije u protekla 3-4 kola, dosta više uspjeha imaju na domaćem terenu nego na strani. Koševski klub u proteklih par dana "trese" mini kriza zbog Varešanovićeve ponuđene ostavke, koja nije prihvaćena, dok Gradačačani imaju solidnu ekipu na čelu sa kapitenom Amirom Hamzićem; ujedno ih vodi i Dragan Jović. Realno je očekivati minimalac Sarajeva ili eventualni remi, mada sumnjam da će Sarajlije dopustiti da ih Široki prestigne i "ukrade" im 3. poziciju.

Velež - Leotar 1

Duel ekipa koje su u donjem dijelu tabele. Blagu prednost dajem Mostarcima jer su u dobroj seriji rezultata, dok Leotar redom "prosipa" bodove. Jedva su Drinu kući savladali, da ne govorimo o kiksovima protiv Želje i Slobode. Kada govorimo o Veležu, oni se imaju čime pohvaliti. Igraju dobar fudbal, prošlo kolo su nesretno ispustili 0:2 na Grbavici i vratili se poraženi, ali je vidljivo da nisu ekipe od jesenas. Očekujem pobjedu od 2 ili 3 gola razlike, možda i više.

Slavija - Travnik 1x

I Travnik i slavija igraju po sistemu "toplo-hladno". Oba tima ostvaruju dobre rezultate kod kuće, za razliku od duela na strani. Mišljenja sam da ova utakmica neće biti pretjerano kvalitetna, samim tim jer nema velikog rezultatskog značaja. Niti jedna ekipa ne može napraviti značajan pomak/pad na tabeli, tako da vjerovatno nećemo vidjeti golijadu. Ipak, očekujem rutinsku pobjedu ekipe iz Novog Sarajeva.

Drina Z. - Široki B. 2

Drina definitivno ispada, pitanje je hoće li odigrati sve susrete do kraja. Klub potresa velika finansijska i rezultatska kriza i sve se to odražava na igrama. S druge strane, Širokobriježani koje predvodi Blaž Slišković ostvarili su 4 uzastopne pobjede i žele Europu pod svaku cijenu. Kvalitetniji su od Drine i nije nemoguće da vidimo "petardu" u golu Drine.

Zrinjski - Olimpic 1

Interesantna utakmica. Olimpic igra dobro i "ganja" 4. poziciju koja bi značila pretkola za EL, dok Zrinjski želi stabilizirati ekipu i priključiti se vodećim ekipama. Otočani su savladali Sarajevo, dok je Zrinjski prvo kiksao na domaćem terenu (0:0 protiv Borca) pa onda izgubio protiv Rudara u Prijedoru. Ovakva statistika nameće ekipi Slavena Muse imperativ pobjede i mislim da će Mostarci odoljeti pritisku i savladati Olimpic, možda i uz malu pomoć sudija. ;)

Čelik - Željezničar 1x2

Dvoboj starih rivala u mnogome će zavisiti od večerašnje utakmice finala Kupa BiH na Grbavici, gdje će upravo ove dvije ekipe ukrstiti koplja. Čelikovi navijači žele konačno pobjedu protiv Želje, ali ni Manijacima nije svejedno. I jedni i drugi žele trofej pobjednika kupa, ali i liga utakmica nije beznačajna, naprotiv, obje ekipe moraju dati maksimum da dođu do povoljnog rezultata. Najradije ne bih ništa prognozirao jer se svašta može desiti, ali kad već moram tipovao bih na pobjedu Zeničana, pogotovo jer Željo nije ekipa iz prošle sezone.
Still learning...

mirza_rd07
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd07 » 28 apr 2011, 18:13

Sloboda - Borac-1x moglo bi biti iznenadjenja
Sarajevo - Zvijezda-x2 navijacki
Velež - Leotar-1 ko kuca
Slavija - Travnik-1slvajia igra dobro kod kuce
Zrinjski - Olimpik-1 zrinjski ce da pobijedi imaju sudije tu ako ne moze zrinjski(posto smo na to vec navikli)
Čelik - Željezničar-1 zeljo dobija bodove u prvenstv (Čelik osvaja kup)
Drina - Široki-x2 moglo bi bit iznenadenja
Budućnost - Rudar-1x mslm da banovicani mogu do bodova

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 28 apr 2011, 19:09

Budućnost - Rudar 2 - Za Buducnost sezona u Premijer Ligi je zavrsena vec odavno, 10 bodova se ne moze stici...Rudar se bori za Evropu, i ako su mogli Drinu dobiti moce i Banovice. Po meni cista dvojka, uz poklon kvotu.

Sloboda - Borac 1 - Sad se lomi sezona, dva najteza gostovanja u ligi za redom...Prednost dajem Slobodi.

Sarajevo - Zvijezda - 1 Sarajevo mora dobiti.

Velež - Leotar 1 - Siguran kec, svaki komentar je suvisan.

Slavija - Travnik 1 - Domacinski onako, penal i to haha :D

Zrinjski - Olimpic 1X - Olimpik zna biti neugodan, ali Zrinjski ima kvalitet za 3 boda, ali ipak X kao sigurnost.

Čelik - Željezničar X2 - Mogao bi Zeljo iskoristiti tesko gostovanje Borca, a vratiti Celiku u kup utakmici :D
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

LEŠINAR
Kontakt:

Post Postao/la LEŠINAR » 29 apr 2011, 00:19

Sloboda - Borac 2 - imamo toliku zalihu bodova da na ovom gostovanju vjerujem da će Vlado krenuti na tri boda tj. samljeti Slobodu. Vidakovića vidim od prve minute i kao strelca gola. Siguran sam u pobjedu 1-2!

Sarajevo - Zvijezda 1 Sarajevu treba za Evropu a i dva poraza na svom stadionu (iako je Olimpik bio domaćin) teško. 2-0

Velež - Leotar 1 Velež sigurno kvalitetniji i ovo uzima ladno. 2-0

Slavija - Travnik 1 ovde će nijanse odlučivati 1-0

Zrinjski - Olimpik X Nekako mi je ovo najrealnije gosti se bore za Evropu pa im ovaj bod ide u prilog realizaciji plana.

Čelik - Željezničar X Davno ugovoreno. Kup za bod. Šibicarska posla

Drina - Široki X Zadnji voz ali bukvalno. Nadam se tri boda za drinu ali teško. Ako ovo dobiju zadržavaju kakve takve šanse da prestignu Leotar. Draga mi je drina. Mi ćemo u BL sve uraditi da ako se u zadnjem kolu bude odlučivao putnik u 1. ligu RS to bude Leotar. Mada je X realniji u svakom slučaju Srećno!

Budućnost - Rudar X2 Komšije mogu ovo uzeti mada Budućnost je pokazala u prošlom kolu da nije naivna ekipa. Realno X
.........................U srcu mom samo je jedan dom,U srcu velika moja Republika,U srcu mom najljepša zvijezda sja,Moja Republika, Republika Srpska.....................................

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 apr 2011, 09:49

mirza_rd07 je napisao/la:Čelik - Željezničar-1 zeljo dobija bodove u prvenstv (Čelik osvaja kup)
Ako Zeljo "dobija bodove u prvenstvu" onda je logicno tip 2 na ovoj utakmici. Ne moze dobiti ni boda ako Celik pobjedi .. ;)
LEŠINAR je napisao/la:Čelik - Željezničar X Davno ugovoreno. Kup za bod. Šibicarska posla
J.bem ti logiku! Sta dobiju jednim bodom? Ako su vec dogovorili onda bi bilo logicno da su to tri boda za Zelju. Sibicari su to, nece oni bod .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 29 apr 2011, 10:07

Stole iz Bora je napisao/la:
mirza_rd07 je napisao/la:Čelik - Željezničar-1 zeljo dobija bodove u prvenstv (Čelik osvaja kup)
Ako Zeljo "dobija bodove u prvenstvu" onda je logicno tip 2 na ovoj utakmici. Ne moze dobiti ni boda ako Celik pobjedi .. ;)
LEŠINAR je napisao/la:Čelik - Željezničar X Davno ugovoreno. Kup za bod. Šibicarska posla
J.bem ti logiku! Sta dobiju jednim bodom? Ako su vec dogovorili onda bi bilo logicno da su to tri boda za Zelju. Sibicari su to, nece oni bod .. 8-)
ne mora uopste biti dogovoreno da bi bilo 2 , iz prostog razloga sto celiku pase da zeljo uyme prvenstvo te da oni kao finalisti kupa bez obyira na ishod finala udju u evropu.

Prema tome sve sem 2 ovdje je ludost prognozirati.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 29 apr 2011, 10:13

Buducnost - Rudar x Buducnost ispada, ali ce u rudarskom derbiju biti X, i to 1-1
Sloboda - Borac 2 sa obzirom koliko Tuzlaci simpatisu Borac i BL, dat ce guze da ovjere titulu 0-2
Sarajevo - Zvijezda 1, ko dunjaluk, komsije moraju dobiti nakon sramote proslo kolo, vec su poceli regrutovati i otpisane gladne igrace. Samo da ih ne prejedu pred tekmu, inace 3-1
Velez - Leotar 1, najsigurniji par kola, ocekujem kantanje u Vrapcicima 5-0
Slavija - Travnik ... 1, odmah poslije Veleza, drvosjece VS mesari, ocekujem 2 penala za Slabiju i 2-0
Zrinjski - Olimpik 1, i ovo je 1 i to iz penala, padavicari iz zapadnog mostara uzimaju vucove hlaaaadno 2-0
Celik - Zeljeznicar 1, iako igramo bolje na strani, nemamo sanse u zenici nikakve, ocekujem pobjedu celika od 2 razlike, jer zeljin spic nema zadatak da postize golove 2-0
Drina - Siroki .. 2 , opet mi zao Drine, gube i ovu tekmu, ako bude X na poluvremenu mogu i kakvih para klepiti uglavnom na kraju 1-2
Cuva Bog Zelju svog!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 apr 2011, 10:15

jovanbl je napisao/la:ne mora uopste biti dogovoreno da bi bilo 2 , iz prostog razloga sto celiku pase da zeljo uyme prvenstvo te da oni kao finalisti kupa bez obyira na ishod finala udju u evropu.

Prema tome sve sem 2 ovdje je ludost prognozirati.
Na te gluposti oko dogovora i ostalog uopste necu da se osvrcem. Samo sam rekao da nema logike da dogovore X jer to ni jednima ni drugima nista ne znaci. Znaci ako je dogovor onda je tip 2. A to su, na kraju krajeva, sve samo suplje price i nagadjanja.

To ti je isto, moj Jovane, kad bi ja sad stalno forsirao pricu kako je Borac sredio Zrinjskom bodove na strani (penal od strane sudije iz BL) da bi im ovi dali barem jedan bod u Mostaru. I onda nastavim kako je to isto uradio i sa Slobodom. I sta cu postici sa tim? Navuci samo idiotske postove onih koji vjeruju u te nekakve teorije zavjera. Ako ima neko da moze dokazati sve to, postujem, a sve dok je samo ona rekla-kazala, nabijem na vrsnjaka sve te price i teorije.

U zdravlje!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 29 apr 2011, 10:17

NeToBoLa je napisao/la:Budućnost - Rudar 2 Budućnost je sigurni putnik za niži rang a Rudar se bori za Evropu.
Sloboda - Borac X Mislim da će to biti nešto slično utakmici Zrinjski- Borac.
Sarajevo - Zvijezda 1 Sarajevo mora dobiti.
Velež - Leotar 1 Kec ko kuća. Nije što sam Rođeni. :P
Slavija - Travnik X Mislim da Travnik može do boda, znaju se braniti.
Zrinjski - Olimpic x2 Olimpik igra predobro za naše uslove i sigurno može do bodova. Zrinjski i Evropa. :lol:
Čelik - Željezničar X Mislim da neće nešto zapeti ni jedni ni drugi, bitniji im je Kup.
željo nosi 3 boda
slavija uzima 3 boda
velez 3
sarajevo x daj boze
sloboda mora uzet 3!!!
a buducnost ruda mi je svejedno al eto buducnost 3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.