Evropsko prvenstvo u rukometu - Dan/Šve/Nor 2026.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Dan/Šve/Nor 2026.
Vjerujem i navijam da Hrvatska opet može do SF 
Najljepše je ovo kada Njemačku otpišu i onda odigraju ovakvu fantastičnu utakmicu. I u odbrani i napadu impresivno. Wolff zvijer, a i Späth odličan. Ponudit će ova reprezentacija neko ludilo i u drugoj fazi moguće nešto slično kao na OI, kao u onoj utakmici protiv Francuza.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nadam se SF Slovenija-Njemačka i Danska- Island.
Nema Slovenija ni blizu kvalitet za polufinale. Nisam siguran ni da će Farane riješiti i proći bas tako glatko.
Mene je začudilo da Španci noćas nisu više zapeli, jer sada praktično nemaju šanse, odnosno moraju dobiti Dansku i ne kiksati ništa. Francuzi su tu odradili ogroman posao jer su riješili Norvežane. U biti, teško je da pobjednik utakmice Njemacka-Francuska ne bude polufinalist.
Donji dio je bezveze. Šveđani su apsolutni favoriti. Čak i da izgube od Hrvatske ili nekog, opet mislim da će stići biti prvi. Island je kvalitetom tu prvi do, ali naravno da može zakuhati i Hrvatska. Mađarima vazda malo fali, pa ne ulijevaju povjerenje nikad. Rodili se za to samo da zagorčaju nekome život.
Mene je začudilo da Španci noćas nisu više zapeli, jer sada praktično nemaju šanse, odnosno moraju dobiti Dansku i ne kiksati ništa. Francuzi su tu odradili ogroman posao jer su riješili Norvežane. U biti, teško je da pobjednik utakmice Njemacka-Francuska ne bude polufinalist.
Donji dio je bezveze. Šveđani su apsolutni favoriti. Čak i da izgube od Hrvatske ili nekog, opet mislim da će stići biti prvi. Island je kvalitetom tu prvi do, ali naravno da može zakuhati i Hrvatska. Mađarima vazda malo fali, pa ne ulijevaju povjerenje nikad. Rodili se za to samo da zagorčaju nekome život.
Ma ne treba Slovence otpisivati. Istina da je kod njih neka smjena jer kaskaju na desnom beku ako Janc igra lošiju utakmicu i da se vidi nedostatak Vlaha ali sigurno najveći problem je nedostatak jednog od dvojca Ferlin-Lesjak.
Svakako da će biti težak protivnik svakom što pokazuje i utajmica protiv Švicarske (koja realno nije neki veliki kvalitet ali su kvalitetniji od nas
) gdje ih u prvom poluvremenu ništa nije išlo i u zadnjih 15-ak minuta sve im krenulo u korist.
Ako pobjede Farane kakav bi trebao biti raspored Slovencima? Svakako im je sreća što su u "lakšem" dijelu žrijeba gdje su izbjegli Dansku, Francusku, Njemačku i Portugal. Ali imaju igrati sa Švedskom, Islandom i Hrvatskom te neugodnim Mađarima.
Samo se sjeti OI i kako ih je rijetko neko vidio u SF pa su skoro otišli u finale i izbacili jednu Dansku (po meni pokeadeni za penal u zadnjim sekundama).
Svakako da će biti težak protivnik svakom što pokazuje i utajmica protiv Švicarske (koja realno nije neki veliki kvalitet ali su kvalitetniji od nas
Ako pobjede Farane kakav bi trebao biti raspored Slovencima? Svakako im je sreća što su u "lakšem" dijelu žrijeba gdje su izbjegli Dansku, Francusku, Njemačku i Portugal. Ali imaju igrati sa Švedskom, Islandom i Hrvatskom te neugodnim Mađarima.
Samo se sjeti OI i kako ih je rijetko neko vidio u SF pa su skoro otišli u finale i izbacili jednu Dansku (po meni pokeadeni za penal u zadnjim sekundama).
Ako dobiju Farane, prenose u drugi krug 4 boda. Igraju sa Švedskom, Hrvatskom, Islandom i Mađarskom. I u nekoj normalnoj situaciji bi im trebale 3 pobjede za prolazak dalje (mogu sa 3 i ispasti, ali mogu u teoriji proći i sa 2).
Ne znam, ali ja sam sklon mišljenju da u ove 4 utakmice teško mogu dobiti ikoga. Možda nekog da iznenade i to je to. Sve preko toga, svaka čast, mada bih i ja volio da griješim.
Ne znam, ali ja sam sklon mišljenju da u ove 4 utakmice teško mogu dobiti ikoga. Možda nekog da iznenade i to je to. Sve preko toga, svaka čast, mada bih i ja volio da griješim.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Šta se gleda ako dvije reprezentacije imaju isti broj bodova,mislim na grupu Portugal-Makedonija.
Portugalci imaju +6,Makedonci -12 gol razliku,s tim da Portugal igra protiv Danske ,a Makedonci sa Rumunijom.
Nadam se da će Portugal biti drugi.
A naravno da bih volio da Farska Ostrva budu prvi/ drugi jer su zaslužili,tako da navijam za njih protiv Slovenije, ili eventualnu pobjedu C.Gore nad Švicarskom.
Nije mi jasno kako je Portugal uspio 4/5 golova prosuti protiv Makedonaca,znam da su bolji
Portugalci imaju +6,Makedonci -12 gol razliku,s tim da Portugal igra protiv Danske ,a Makedonci sa Rumunijom.
Nadam se da će Portugal biti drugi.
A naravno da bih volio da Farska Ostrva budu prvi/ drugi jer su zaslužili,tako da navijam za njih protiv Slovenije, ili eventualnu pobjedu C.Gore nad Švicarskom.
Nije mi jasno kako je Portugal uspio 4/5 golova prosuti protiv Makedonaca,znam da su bolji
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Slovenija da pobjedi u takvoj grupi Svedsku-Hrvatsku-Mađarsku,pa nema sanse,Mađari i Islanđani rutinski u prva dva kola,kao i Švedska i Hrvatska,dok su Slovenci morali baš pružiti maksimum u obje i plus ih čeka utakmica sa nezgodnim Farskim Ostrvimazaostrog je napisao/la: ↑20 jan 2026, 01:57Ako dobiju Farane, prenose u drugi krug 4 boda. Igraju sa Švedskom, Hrvatskom, Islandom i Mađarskom. I u nekoj normalnoj situaciji bi im trebale 3 pobjede za prolazak dalje (mogu sa 3 i ispasti, ali mogu u teoriji proći i sa 2).
Tezak debakl Crne Gore.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Nije im niko kriv. Imas +6 u jednom trenutku protiv direktnog konkurenta i prospes sve. Jos su Farska Ostrva imala i srece na kraju. Da je Svicarska sekundu pola sekunde ranije uputila zadnji sut, izgubili bi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑20 jan 2026, 20:48Namjesteno,kako bi Švicarska bila druga,a da Farska Ostrva ispadnu
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Danas ne mozes sve pohvatati od rukometa do champions lige do eurolige
Da vidim da i Danci izgube 
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kakve dvije "trojke" u odbrani ima Portugal, Iturriza i Salvador 
Šveđani vode zahvaljujući greškama Hrvatske. Suđenje opet loše.
Druga grupa smijesna u odnosu na prvu grupu u glavnoj rundi.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Odlična tekma, ovaj put i suđenje top.
Žilavi Nijemci
Žilavi Nijemci
Šta uradiše Španci 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.