Samed Baždar

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

edvaE2
Kontakt:

Re: Samed Baždar

Post Postao/la edvaE2 » 12 jan 2026, 12:48

Nije vrijeđanje ako se kaže da momak već jako dugo ne igra i da zbog toga ne može dobiti poziv. Promijeni klub, krene igrati i zasluži poziv. Najnormalnija stvar.

Jest on odlučio da igra za nas; svaka čast, ali opet s druge strane, ni on ne može reći da ga repka nije pripazila.

Da on samo krene redovno igrati, to je trenutno najvažnije i za njega i za repku.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 12 jan 2026, 15:23

RightBack je napisao/la:
12 jan 2026, 11:42
@PeppermintSA, ako se tvoj komentar odnosi na mene,ja Sameda popljuvao nisam,samo sam rekao činjenice.Momak ne igra u klubu vec duzi vremenski period,i taman da je Mesi,to znaci da je ispao iz forme..Drugo,uvijek sam za to da se igracu pomogne ako se vidi da ima to nesto (a Samed ocigledno ima),ali i ta pomoc ima vijek trajanja..

Ovog momka je mozda vrijedjao samo forumas bhfanatic,kojeg evo vidim nema vec duzi period,jel banovan ili?
Nisam mislio na tebe. Zapravo, nisam ni na koga konkretno mislio. Ulazio sam ovdje više puta i nalijetao na uvrede bez da sam registrovao ko je pisao. Moj post je bio uopšten - ne stvarati negativnu atmosferu kad nam ide dobro, jer nam se to do sad uvijek vraćalo kao bumerang.

Ništa drugo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 jan 2026, 15:27

Problem je sto se proziva momak ili pljuje zbog toga sto je pozivan ili kao da je već pozvan za baraz a pozivi idu tek za dva mjeseca, nekad u martu.
Ako se proziva sto je dobijao pozive u septembru, oktobru i novembru, pa to je van svake pameti i već je većina opravdala ta njegova pozivanja, pogotovo zbog povrede Demirovica kojeg nije bilo ni u oktobru ni u novembru.
Prije svakog prozora je u nekoliko utakmica za Zaragozu upisivao minute, pored toga postigao gol San Marinu, upisao lijepu asistenciju protiv Malte.
Dakle, pozvan je kao treći napadač jer nismo imali koga drugog zvati. A ostati samo na Dzeki i Tabakovicu je besmisleno.
Sta je trebalo, zvati o oktobru i novembru Rondica, Bajića, Mulahusejnovica…?

Druga je stvar ako mu status bude ovakav kakav jeste posljednih mjesec dana i do baraža. Ali se ne nazire takav zaključak iz pisanja nekih.

Pozivanje Bazdara je imalo smisla u finišu kvalifikacija.
Medjutim, ako ostane ovakav status kakav je tenutno (klupa, tribina), naravno da ne treba dobiti poziv za baraz.
Sačekajmo prvo da završi prijelazni rok i da vidimo kako će se razvijati situacija u vezi s njim, pa onda kenjajte.

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 12 jan 2026, 20:48

Evo Avaz piše da su navodno zainteresovani Rakov i Legija za njega.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 12 jan 2026, 22:54

Ja vjerujem da on moze biti puno bolji za repku nego za klubove. Mali broj utakmica sa repkom,motivisan,pod lupom. Puno lakse je tu odigrati dobru tekmu nego u klubu gdje te niko i ne pozdavlja kako treba.Muslimovic je znao igrati za repku na nivou Evropa lige ali nikad nije bio u klubovima te jacine. Jednostavno vise mu pasalo. Ja mislim da mi sameda treba da trpimo i damo mu vremena da postane bitan igrac reprezentacije. To u njemu vide i ostali u repki,jer ga znaju kakav je igrac i za sto je sve sposoban. Vidis kako o njemu pricaju,koliko se druze.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 jan 2026, 07:15

Pa nije reprezentacija klub pa da ga trpimo. A nije on neka klasa da dobije na osnovu toga poziv. U ovoj situaciji ga samo retard može pozvati. Reprezentativac a već je polovina januara i on još uvijek nije našao novi klub.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jan 2026, 08:01

Kaparisali smo ga, dali mu do znanja da racunamo na njega, sad neka zasuce rukave i krene se boriti za minutazu u klubu, pametno izabere narednu destinaciju, podigne igru i formu na visi nivo pa ce poziv za repku opet doci.
Do tad pozivati ono najbolje i u najboljoj formi sto imamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 15 jan 2026, 15:03

Ruben Selles, trener Real Zaragoze na konferenciji za medije dotakao se situacije Baždara: To je igrač koji je sa nama i računamo na njega. Samed mora jako raditi, on je igrač prve momčadi. Ako tržište i okolnosti dopuste da on ode, razmotrićemo to. Ništa konkretno trenutno ne postoji. Mogu samo reći da mi računamo na Sameda.

Da li ovo znači da je slaba fajda od transfera? Skupo ga platili i sad ga nemaju kome ''uvalit'' za lijepe pare..

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 jan 2026, 17:57

AIK poslao ponudu za Baždara

Expressen otkriva da je Real Zaragoza primila konkretnu ponudu od AIK-a za Sameda Baždara i da klub iz Stockholma želi dovesti igrača uoči početka Allsvenskana.

Više izvora s kojima je Expressen razgovarao navodi da AIK želi dovesti Baždara na posudbu uz uključenju opciju otkupa, pri čemu je AIK u prvoj fazi ponudio oko dva miliona kruna za posudbu.

Sama opcija otkupa koju je AIK ponudio iznosi nešto više od 1,2 miliona eura, što odgovara iznosu od oko 13 miliona kruna. Real Zaragoza navodno traži nešto veći iznos za opciju, tako da su pregovori u toku.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jan 2026, 18:00

Odbili su 2 miliona nedavno od Rubina, cisto sumnjam da ce sad pristati na ikakav manji iznos. Realno su budale ako misle da ce izvuci onoliko koliko su ga platili.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 16 jan 2026, 18:11

DamirT je napisao/la:
16 jan 2026, 18:00
Odbili su 2 miliona nedavno od Rubina, cisto sumnjam da ce sad pristati na ikakav manji iznos. Realno su budale ako misle da ce izvuci onoliko koliko su ga platili.
39 utakmica, 5 postignutih golova za Zaragozu. Sve preko 1.000.000€ je previše za Sameda u ovakvoj antiformi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jan 2026, 18:35

Ovakvi transferi se vecinom rjesavaju tek u zadnjih 48 sati prelaznog roka, ukoliko Zaragoza stvarno trazi sumu koju niko nije spreman platiti za igraca koji je u krizi. Vjerovatno ce tad tek spustiti malo zahtjeve ako ga ne prodaju do tad.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 17 jan 2026, 08:45

Samed the taraba. Ovaj repku treba gledat samo na tvu.
1946-1987

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 jan 2026, 16:06

Nema ga danas u kadru za utakmicu, a vidim pišu da je portugalski Gil Vicente također poslao ponudu za njega, međutim Zaragoza navodno odbila, traže više para.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 21 jan 2026, 11:28

Sandzo ide na pozajmicu u Jageloniju. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 jan 2026, 11:32

Nek ide gdje god, samo da konacno krene igrati. Nisu ni oni los izbor. S obzirom koliko je igrao prije, tesko je bilo za ocekivati da ce zavrsiti u nekim od najjacih liga.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 21 jan 2026, 12:41

Pa budala je onaj ko je mislio da nece pronac novi klub, jer s ovom formom ne bi apsolutno imao sanse za SP, tako da je bilo za ocekivat da ce negdje otic. Ovaj klub je jos losiji od Partizana iz kojeg je dosao u Zaragozu, tako da ovo su 2 koraka nize u karijeri, ali jos nije kasno da napravi nesto, ima tek 21, moze lutat jos jedno 2,3 godine.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 21 jan 2026, 12:44

dedo26 je napisao/la:
21 jan 2026, 12:41
Pa budala je onaj ko je mislio da nece pronac novi klub, jer s ovom formom ne bi apsolutno imao sanse za SP, tako da je bilo za ocekivat da ce negdje otic. Ovaj klub je jos losiji od Partizana iz kojeg je dosao u Zaragozu, tako da ovo su 2 koraka nize u karijeri, ali jos nije kasno da napravi nesto, ima tek 21, moze lutat jos jedno 2,3 godine.
Ali je liga bolja (čitaj protivnici). Samo da on krene igrati, to je trenutno najvažnije za njega.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 21 jan 2026, 12:49

Prijenose poljske lige imamo na Areni? Moglo bi se pratiti našeg Sandžu u ovoj avanturi, koja će nadam se donijeti veliku korist i njemu, a i nama!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 jan 2026, 12:50

Jagiellonia nije slabija od Partizana, dvije godine zaredom je prezimila u Evropi. Prošle sezone četvrtfinale Konferencijske lige igrala, sad igra sa Fiorentinom šesnaestinu finala.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.