English Premier League
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- Shategabri
- Wilshere10
- Kontakt:
Re: English Premier League
Koliko sam upratio, Arsenal ce sve uzvratne utakmice KO faze igrati kuci.COYGBiH je napisao/la: ↑21 jan 2026, 09:40Ove godine mjesto na tabeli itekako znaci.Sport90 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 06:29U jako su losem nizu, ali za LP taj top 8 nista ne znaci, pa PSG prošle sezone imu zadnjoj utakmici mu visio top 24, a Liverpool sve pobjedio ili gotovo sve i kad dodje faza ispadanja potpuno drugo takmicenje. Mada City mislim da nema Momentum niti ga moze dobiti da bi preokrenuo sezonu.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 00:18Kriza drma City, vidjet ćemo hoće li išta uspjeti promijeniti Semenyo i Guehi u LP, hoće li se dignut u ligi. U LP im jako visi top8, u ligi kreće težak raspored utakmica
- LenyYoro15
- Kontakt:
Ja sam davno pisao da je došlo vrijeme da više nema prevelike razlike među fudbalerima generalno, da su svi u par deka, čast možda 2-3%. Sad imaš najbolju ligu svijeta takvu, što se vidi po tabeli i rezultatima. Došlo je vrijeme apsolutne prosječnosti.LenyYoro15 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 13:36Ovo pričam mjesecima.![]()
Nema više razlike u kvaliteti između igrača Citya i igrača u konkurentskim timovima. Sad će panično početi tražiti ove De Bruyne, Silve i Rodrie, a nema ih na mapi.
Ne znam onda samo zašto je Liverpul dao za dva prosječna igrača skoro tristo miliona eura, mogli su nafatat šta jeftinije.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Guardiola je baš sila uložio 2.5 milijarde da bi osvojio 1 CL u 10 godina.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Današnja razlika u talentu i fizičkoj spremi između igrača je minimalna. Prije samo 10-15 godina je ta razlika bila puno veća s obzirom da si još na sceni imao vanzemaljca Messia, pa onda Ronalda i ostale suhe klase od igrača koji su svojim potezima rješavali utakmice (ima ih i danas, ali po mom mišljenju je to manji broj igrača). Generalno gledajući samo Englesku, ne postoji više velika razlika u intenzitetu meča, nebitno je li to u pitanju utakmica između Citya i Palacea. Danas su igrači Palacea u stanju ispratiti sve što moderni fudbal zahtijeva. Na sceni su sitni detalji koji odlučuju pobjednika. Zato su treneri jako bitni da prepoznaju minimalne slabosti protivnika i onda to kroz taktiku eksploatišu na terenu, a da se mogu samo oslonuti na talenat - to nije više slučaj (naravno da je i prije bilo tako, ali si nekada sa De Bruyneom mogao izvući dosta “loših” utakmica). Dobar je primjer i ovaj zadnji derbi u Manchesteru. Utd je sa debitantom na klupi apsolutno nadigrao City i Pepa, ali prvi put da City niie bilo toliko nadmoćan nad našim rosterom. Utd je imao Mbeuma, Brunu i Amada prema naprijed, a City Haalanda, Semenya, Dokua i Silvu. Meni onako na prvu barem ublizu nivo talenta. Odlučili su detalji jer je Utd bio kompaktan i direktan, City meljav i dočekan na nož. Onda samo još dodamo i sinošnju utakmicu gdje je i Bodo slično uradio. Mislim, naravno da je i ranije bilo sličnih primjera, ali prostor za veća odskakanja u kvaliteti igrača se suzio jer i puno slabije ekipe mogu ispratiti “minimalnu normu” potrebnu da se suprostave “jačem”.
- VivaLaStella
- Kontakt:
- wadethegreat
- Kontakt:
Treba izucavati Holandski ego...
O tome pričamPoligon10 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 15:12Današnja razlika u talentu i fizičkoj spremi između igrača je minimalna. Prije samo 10-15 godina je ta razlika bila puno veća s obzirom da si još na sceni imao vanzemaljca Messia, pa onda Ronalda i ostale suhe klase od igrača koji su svojim potezima rješavali utakmice (ima ih i danas, ali po mom mišljenju je to manji broj igrača). Generalno gledajući samo Englesku, ne postoji više velika razlika u intenzitetu meča, nebitno je li to u pitanju utakmica između Citya i Palacea. Danas su igrači Palacea u stanju ispratiti sve što moderni fudbal zahtijeva. Na sceni su sitni detalji koji odlučuju pobjednika. Zato su treneri jako bitni da prepoznaju minimalne slabosti protivnika i onda to kroz taktiku eksploatišu na terenu, a da se mogu samo oslonuti na talenat - to nije više slučaj (naravno da je i prije bilo tako, ali si nekada sa De Bruyneom mogao izvući dosta “loših” utakmica). Dobar je primjer i ovaj zadnji derbi u Manchesteru. Utd je sa debitantom na klupi apsolutno nadigrao City i Pepa, ali prvi put da City niie bilo toliko nadmoćan nad našim rosterom. Utd je imao Mbeuma, Brunu i Amada prema naprijed, a City Haalanda, Semenya, Dokua i Silvu. Meni onako na prvu barem ublizu nivo talenta. Odlučili su detalji jer je Utd bio kompaktan i direktan, City meljav i dočekan na nož. Onda samo još dodamo i sinošnju utakmicu gdje je i Bodo slično uradio. Mislim, naravno da je i ranije bilo sličnih primjera, ali prostor za veća odskakanja u kvaliteti igrača se suzio jer i puno slabije ekipe mogu ispratiti “minimalnu normu” potrebnu da se suprostave “jačem”.
Ne samo palace, uzmeš nekakav brentford koji izgubi trenera i 4-5 glavnih igrača preko ljeta, dovede anonimuse i rutinski odrađuje sezonu i takmiči se s velikima. Dani kada su veliki unaprijed upisivali tri boda prije utakmica su iza nas.
Šuplja priča koja se priča iz sezone u sezonu
Ali pazi zadnje rečenice "The days of real coaching is now"

Klasični hejter Pepa Guardiole. Ko da je @sarma pisao tweet
Ali pazi zadnje rečenice "The days of real coaching is now"
Klasični hejter Pepa Guardiole. Ko da je @sarma pisao tweet
- Wilshere10
- Kontakt:
Po meni, real coaching je uzeti 4 titule zaredom+ligu prvaka. U ligi za koju su mu rekli "Nije ti ovo Primera/Bundesliga". Možda griješim. 
- napoleon72
- Kontakt:
Na stranu sto nema, nego Pep ne zna dovest ofanzivca. Za defanzivne igrace je top, potrosi al i vrijedi. U napadu, sem ovih world class igraca kao Lewa, Ibrahimovic, Haaland i Villa, uboo je svega 4-5. Mahrez, Bernardo, Alexis, donekle Jesus. A pun qrac nekih Savinja, Dokua, Nolita, Sanea, Grilisa... u svakoj ekipi je jacao odbranu po svom, al napad su mu nosili igraci koje zatekne tu, eventualno dovede jednog kako treba. U Barci Messi i Etoo (kasnije Villa kao WC igrac), u Bayernu Robbery, u Cityju KDB, Aguero i Silva.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Samo što mu je haman dosta teže osvojiti istu sad kad Liverpul i Arsenal financijski dolaze na nivo City-u. Pep nikad nije bio u situaciji da mora prodavati najbolje igrače i nosioce ekipe, šta više redovno su osvježavali ekipu i gledali da kupuju najbolje sa ponude da bi dodatno ojačali i onako jak roster. Dvije i pol milijarde je City potrošio na transfere u ovoj eri Pepa, trošio je dvjesto miliona eura na zadnju liniju ekipe u vrijeme kad je tržište bilo tri puta jeftinije nego danas. Klopp koji mu je bio najveći rival je ostajao bez nekih bitnih igrača u isto vrijeme i nije imao takvu podršku vlasnika u izdvajanju ogromnih cifri na pojačanja.Wilshere10 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 16:29Po meni, real coaching je uzeti 4 titule zaredom+ligu prvaka. U ligi za koju su mu rekli "Nije ti ovo Primera/Bundesliga". Možda griješim.![]()
Daleko od toga da nije trener za najveće klubove ali nije neko ko će ovakvu Bosnu odvesti na SP koliko god titula imao iza sebe, tu mi je i Barbarez amater bolja opcija od njega.
Je li se to nesto sistem promjenio?COYGBiH je napisao/la: ↑21 jan 2026, 09:40Ove godine mjesto na tabeli itekako znaci.Sport90 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 06:29U jako su losem nizu, ali za LP taj top 8 nista ne znaci, pa PSG prošle sezone imu zadnjoj utakmici mu visio top 24, a Liverpool sve pobjedio ili gotovo sve i kad dodje faza ispadanja potpuno drugo takmicenje. Mada City mislim da nema Momentum niti ga moze dobiti da bi preokrenuo sezonu.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 00:18Kriza drma City, vidjet ćemo hoće li išta uspjeti promijeniti Semenyo i Guehi u LP, hoće li se dignut u ligi. U LP im jako visi top8, u ligi kreće težak raspored utakmica
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Jel se ikad Pepu desilo da dvije sezone zaredom bude bez trofeja?
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Vidjet ćemo onda hoće li Arsenal četiri u nizu osvojitichily-rz je napisao/la: ↑21 jan 2026, 16:45Samo što mu je haman dosta teže osvojiti istu sad kad Liverpul i Arsenal financijski dolaze na nivo City-u. Pep nikad nije bio u situaciji da mora prodavati najbolje igrače i nosioce ekipe, šta više redovno su osvježavali ekipu i gledali da kupuju najbolje sa ponude da bi dodatno ojačali i onako jak roster. Dvije i pol milijarde je City potrošio na transfere u ovoj eri Pepa, trošio je dvjesto miliona eura na zadnju liniju ekipe u vrijeme kad je tržište bilo tri puta jeftinije nego danas. Klopp koji mu je bio najveći rival je ostajao bez nekih bitnih igrača u isto vrijeme i nije imao takvu podršku vlasnika u izdvajanju ogromnih cifri na pojačanja.Wilshere10 je napisao/la: ↑21 jan 2026, 16:29Po meni, real coaching je uzeti 4 titule zaredom+ligu prvaka. U ligi za koju su mu rekli "Nije ti ovo Primera/Bundesliga". Možda griješim.![]()
Daleko od toga da nije trener za najveće klubove ali nije neko ko će ovakvu Bosnu odvesti na SP koliko god titula imao iza sebe, tu mi je i Barbarez amater bolja opcija od njega.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.