FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
38
12%
Drugi
31
10%
Treći
92
29%
Četvrti
71
23%
Peti
25
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
19
6%

Ukupno glasova: 312

NazorUso
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NazorUso » 21 jan 2026, 15:59

Prezadovoljan sam.
Dizdarevic, Anes, Dreca 😍 ljepota Bgm.
Fali nam napadac, za 352 sa Mlinaricem. I to bi bilo to sto se mene tice !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 21 jan 2026, 16:00

Ova djeca su zaista blago...
Kakvo kretanje djeteta od 15 godina, nevjerovatno...
Mehmedovic nema potrebe apsolutno nikakve da se vraca u juniore...
Intenzitet top, pozicioniranje i kretanje bez lopte za svaku pohvalu, cak ni pod Zekicem nismo imali ovakvu trenziciju...
Tek je pocetak priprema, ali ovo zaista izgleda bas, bas dobro

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 21 jan 2026, 16:01

Vanja8 je napisao/la:
21 jan 2026, 16:00
Ova djeca su zaista blago...
Kakvo kretanje djeteta od 15 godina, nevjerovatno...
Mehmedovic nema potrebe apsolutno nikakve da se vraca u juniore...
Intenzitet top, pozicioniranje i kretanje bez lopte za svaku pohvalu, cak ni pod Zekicem nismo imali ovakvu trenziciju...
Tek je pocetak priprema, ali ovo zaista izgleda bas, bas dobro
:thumbup:

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 21 jan 2026, 16:02

Dobra pripremna tekma, nadam se da se kera nije ozbiljnije povrijedio. Omladinci odlicni sto neko napisa treba dreca trenirat sa prvim timom dok ne stekne pravo igranja jer je strasan potencijal.
Idemo dalje 💪

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 21 jan 2026, 16:02

Kako igraju ova djeca nevjerovatno :tokralju:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 jan 2026, 16:03

ErosViverosViv je napisao/la:
21 jan 2026, 15:56
eno odmah generacijski talenti nakon par minuta u remiju prve pripremne utakmice protiv ispodprosjecne ekipe.
Zna se to od prije, dečko strašno dobro igra za juniore, nadao sam se da će dobiti priliku u prvom timu.
Ne bi ga uopšte vraćao u juniore, on mora dobiti minutažu u seniorskom fudbalu.
Kao što sam već i govorio, Turkeš je teški odron, Renan za nijansu bolji, treba nam napadač ko suho zlato.
Svakako da je Dreca isto odličan bio, ali ne može mi nikako igra Anesa iz glave izaći, aferim.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 21 jan 2026, 16:04

NoProfit je napisao/la:
21 jan 2026, 15:58
Kakva ono utvara radi u shopu grob te yebo...
Da nije ona što je imala sezonsku za jug i išla na sve utakmice kojoj je Muftić prvi rođak? Ili su još navijačica komšinica uhljebili na sisu kluba?
JURIŠ

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 21 jan 2026, 16:06

Ide Turkeš za polusezonu 10 golova :bow: :bow:
Mehmedovic i Dreca top od mladih, od ovih iskusnijih Banic i Mlinaric :salut: . Isti ce nam problem biti kao i u prvom dijelu sezone ako ne dovedemo napadaca Turkes i Renan su blago reci losi.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 jan 2026, 16:07

Ovo je ono o cemu sam pisao neki dan.Svake pripreme imamo probleme sa povredama,evo prva utakmica vec imamo problema sa 2-3 igraca.Jednostavno moramo imati sirinu i moramo dovesti jos 2-3 pojacanja.

Djeci svaka cast pogotovo Mehmedovicu koji ce bit strasan igrac ako sve bude islo kako treba.Cvitanovic korektna izjava ako sprovede ovo sto prica.
Turkes :urnebes: :urnebes: Kakve neznalice pisu ovdje...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 21 jan 2026, 16:10

Odlično, uzimajuci u obzir da je pripremna, odlično rade Mario i Mamići, biće to dobro sve do početka.

Sviđa mi se da se Kuprešak zove unutra i da ne stoji na liniji, kad je pritisak da dobije loptu u veznom u među prostoru. Valjda će do početka sezone dobit rutinu sa tim, jer može biti krucijalno u bitnim utakmicama.

Akrep
Kontakt:

Post Postao/la Akrep » 21 jan 2026, 16:11

Zahtijevati od saveza da se u21 pravilo promijeni; umjesto jednog da svi moraju imati najmanje trojicu na terenu :kafa:

Jer smo tako u mogucnosti

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 jan 2026, 16:13

Dobro krilo fali, djeca odlična nema se šta reći. Šteta za povrede, nadam se da nije ništa ozbiljno.

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 21 jan 2026, 16:23

Nakon meča za MY TV govorio je trener FK Sarajevo, Mario Cvitanović koji je u razgovoru sa Emirom Delićem otkrio kako je on vidio današnji susret protiv Zorye.

"Ne bih rekao da je bilo različito. Imali smo dosta dobrih situacija i u drugom poluvremenu dosta dobrih situacija. Morate znati da su bili to mladi momci. Dosta igrača koji su 2007 ili 2008 godište, a tu je i Dreca 2010. godište. Jako puno mladih igrača. Mislim da možemo biti jako zadovoljni ovom utakmicom. Najviše su ovdje falili golovi, a mi smo tražili ritam i željeli smo da pritišćemo visoko na terenu. Tu smo tražili situacije i kroz posjed, a mislim da je to sve funkcioniralo dobro. Ova prva utakmica je bila jako dobra, ja sam jako zadovoljan ovom provjerom protiv jednog taktički zahtjevnog i fizički zahtjevnog protivnika."

Otkrio je da je Sarajevo dobilo novog povrijeđenog igrača, a to je Slavko Bralić.

"Ono što me žalosti jeste povreda Bralića. U jednom potrčavanju, Bralić je proklizao i osjetio je povredu u koljenu. To me jako žalosti i uznemirava iskreno", otkrio je Cvitanović.

O povredi Kyeremeha?

"Dobio je posjekotinu na skočnom zglobu. Protivnik je stavio đon tu, te je to bez obzira na sve pozitivno što imamo. Meni je obilježilo dan ta povreda, nadam se da nije ništa ozbiljnije. Neću reći da me to žalosti, ali s tim moramo da se nosimo. Hubjer je morao da uđe, danas je ušao, a sinoć je tek došao.

Kako ste zadovoljni igrom Hubjera?

Vidjelo se odmah da je tek došao. Ni ne zna imena svih igrača, ali kasnije je to došlo na svoje i doći će to na svoje.

Kako vidite ostatak ekipe?

"Beganović je vani zbog povrede. Telalović je došao danas isto, nije bio s nama tri dana, tek sada se kompletiramo i što veća ta širina, to je veća kvaliteta i konkurencija. Ja želim konkurenciju. Mislim da smo na dobrom putu.

Ostaju nam još četiri utakmice u narednih deset dana. Najavljuju nam kišu i vjetar, nadamo se da možemo ovdje raditi. Igrači su željni rada, oni su "unutra" maksimalno".

Insistirali ste na pas igri, ali pojedini igrači su često slali duge lopte. Šta će biti filozofija FK Sarajevo u nastavku?

"To je bilo u drugom poluvremenu gdje su igrali mlađi igrači. Nekoliko igrača koji igraju prvi put. Kombinovana ekipa, ja želim da mi igramo nogomet. Imamo igrače koji mogu igrati i koji znaju igrati. Na tome trebamo raditi.

Bilo je danas sedam ili osam situacija gdje kroz pas dođemo do posljednje trećine i dođemo do velike šanse. Sarajevo treba biti ekipa koja igra nogomet, ne želim nabijanje i duge lopte, nisam takav trener. Na kraju dana mi i nemamo takav profil igrača. Insistiramo na igranju nogometa", rekao je Cvitanović.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 jan 2026, 16:23

352 igramo i ljudima fali krilo ?!
Yebote zivot, ko sve komentarise !

Nadam se da nije teza povreda Bralica, u formaciji sa tri nazad, momak je vrhunski.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 21 jan 2026, 16:30

Za prvu utakmicu poslije pauze, ja zadovoljan.

SilaMoc1946
Kontakt:

Post Postao/la SilaMoc1946 » 21 jan 2026, 16:37

Al su nam peh ove pripremne utakmice sa tim povredama u pm, nadam se da nije ništa ozbiljno kod Bralića..
Sarajevo ljubavi moja 1946

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 jan 2026, 16:48

Dobra igra danas, za pripremnu i prvu i više nego dobro. Samo fali već duže vrijeme kvalitetan napadač, pravi špic, od Renana nema hljeba.

Herson

Post Postao/la Herson » 21 jan 2026, 16:52

Ofanzivac i lijevi bek.
I Mujkić i Kuprešak se trude, ubacuju, trče, ali nekonkretni su. Gomila nerezonskih centaršuteva i jako malo upotrebljivih lopti od njih.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 21 jan 2026, 16:53

Jel se Bralic povrijedio na utakmici ili tokom priprema u Sarajevu.

Kakav je bio portugalac, licil imalo na ronalda.

Gdje Duska da nam postavi koliko Turkes daje golova po minutama.

Najgori napadac odkako je rat stao..

Zanjega je Melunovic batistuta

Drago mi je da ova djeca pokuzuju znakove da bi mogli bit fudbaleri.

Kakva je situacija sa onim tipom sto smo platili cernobiljanima 350 k km

Zamene ova ruska ekipa nije nikakvo mjerilo. Sad kad im putin i zvanicno bude presjednik moze se ocekivat nesto vise od njih
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 21 jan 2026, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 21 jan 2026, 16:54

Dobra pripremna, rastrcali su se

Od akademaca najvise se izdvojio Mehmedovic koji moze ostati u prvoj ekipi a i Dreca je odlican.

Hujber sasvim korektan a tek dosao.
Keremeh dobio udarac ali nije nista ozbiljno

Fali jedan dobar ofanzivac
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Venom i 50 gostiju.