KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

ventilateur
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la ventilateur » 21 jan 2026, 23:23

071 je napisao/la:
21 jan 2026, 23:00
Neko bi trebao razgovarati sa spikerom u dvorani… Lopez, Inter, opasne nebuloze potpuno nepotrebne.
Ta je bila jaka a i ona Miralem “miki” Halilovic

Joeesar :salut:
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 21 jan 2026, 23:59

Adnan33 je napisao/la:
21 jan 2026, 22:39
Maštam o četvrtfinalu u Skenderiji. Kad smo mogli u njoj ugostiti Lublin u prvoj fazi takmičenja, što ne bi i Murciu u četvrtfinalu. Zamislite 10 dana prije dobar marketing i prihvatljiva cijena karte za tribine. Kakav bi to džehenem za Muricu bio, uzeli bi ih opet siguran sam.
To je fakat dobra ideja za Murciu jer će biti veoma jaka utakkica i mislim da bi se Skenderija napunila za 2-3 dana, ako ne i ranije. Samo me strah da igrači ne bi pali pod pritiskom jer naš narod nije realan i većina koja bi došla gledati bi mislila sigurna pobjeda.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 22 jan 2026, 00:08

Adnan33 je napisao/la:
Maštam o četvrtfinalu u Skenderiji. Kad smo mogli u njoj ugostiti Lublin u prvoj fazi takmičenja, što ne bi i Murciu u četvrtfinalu. Zamislite 10 dana prije dobar marketing i prihvatljiva cijena karte za tribine. Kakav bi to džehenem za Muricu bio, uzeli bi ih opet siguran sam.
Pa neko je i pisao ovdje prije par dana da ako se prodje dalje morati ce se igrati u Skenderiji, e sad kakva je situacija sa tim ne znam.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 22 jan 2026, 00:26

Zabit je napisao/la:
22 jan 2026, 00:08
Adnan33 je napisao/la:
Pa neko je i pisao ovdje prije par dana da ako se prodje dalje morati ce se igrati u Skenderiji, e sad kakva je situacija sa tim ne znam.

Pisao je @Dirk da sa Zetrom ima određenih problema oko certifikacije/standardizacije ili tako nešto, te da bi u slučaju četvrtfinala domaćini bili u Skenderiji. Ma ima da bude ludnica aBd :mrgreen:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 22 jan 2026, 02:29

Iako nije neko pretjerano atraktivno takmičenje, pogled na ekipe koje su ostale u top 8 ipak pokazuje da ovo nije bezveze rezultat. Dvije ekipe iz Španije, jedna iz Italije, jedna iz Njemačke, jedna iz Turske, dvije iz Grčke i naša Bosna. Činjenica da je Bosna na nivou da vjerovatno ni u ovim, najjačim ligama u Evropi, ne bi ispala, već govori neke stvari za sebe. Mislim da se Bosna dosta podcjenjuje ove sezone, pa čak i ovdje na forumu. U biti, sad je sezona uživanje do kraja ako se plasiramo u play off ABA (jer je nerealno očekivati da uradimo bilo šta protiv Murcije ili nešto značajno u top 8 ABA). Do kraja sezone ostaju Murcia, Partizan, Dubai, Cluj, Igokea i završnice u domaćim takmičenjima. Znači, sve bolje od boljeg :D Treba biti pametan i tempirati formu za završnicu domaće lige. Bez titule, ova sezona ostaje dobra, ali nedovršena. S titulom, fantastična.

FIBA Liga prvaka je poprilično jako takmičenje. Za nadati se da će Bosna iduće godine biti tamo.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 22 jan 2026, 03:18

zaostrog je napisao/la:
22 jan 2026, 02:29
Iako nije neko pretjerano atraktivno takmičenje, pogled na ekipe koje su ostale u top 8 ipak pokazuje da ovo nije bezveze rezultat. Dvije ekipe iz Španije, jedna iz Italije, jedna iz Njemačke, jedna iz Turske, dvije iz Grčke i naša Bosna. Činjenica da je Bosna na nivou da vjerovatno ni u ovim, najjačim ligama u Evropi, ne bi ispala, već govori neke stvari za sebe. Mislim da se Bosna dosta podcjenjuje ove sezone, pa čak i ovdje na forumu. U biti, sad je sezona uživanje do kraja ako se plasiramo u play off ABA (jer je nerealno očekivati da uradimo bilo šta protiv Murcije ili nešto značajno u top 8 ABA). Do kraja sezone ostaju Murcia, Partizan, Dubai, Cluj, Igokea i završnice u domaćim takmičenjima. Znači, sve bolje od boljeg :D Treba biti pametan i tempirati formu za završnicu domaće lige. Bez titule, ova sezona ostaje dobra, ali nedovršena. S titulom, fantastična.

FIBA Liga prvaka je poprilično jako takmičenje. Za nadati se da će Bosna iduće godine biti tamo.
Slazem se sa svim sto si napisao..

Kako se privodi kraju ovaj izuzetno nezgodan januar za Bosnu, sve smo blize tome da ovu sezonu vec proglasimo uspjesnom. Plasman u top 8 ovoga Europecupa nije mala stvar, sve ekipe koje su tu su ozbiljne itekako. O ABA ligi je tek suvisno govoriti plasman u narednu fazu je preozbiljan uspjeh, govorimo o takmicenju u kojem igraju tri Euroligasa i tri Eurocup ekipe. Raja koja ne prati kosarku intezivnije ne moze ni pojmiti koliko je to velika stvar za klub koji se nakon toliko godina vraca na scenu. Ostaviti Spartak iza sebe koji smo svi, a prvi ja toliko hvalili govori da Dubravko sa ekipom ipak zna sta radi, sta god mi pricali.

Bas kao sto si napisao u narednom periodu samo trebamo uzivati u kosarci. Sve te nabrojane ekipe su slobodno mogu reci krema Europske kosarke. Tesko je reci da rezultat treba staviti sa strane, ali se treba objasniti ljudima koji nisu u kosarci da kakav god bude je ogroman uspijeh. Normalno je da se treba boriti do kraja, recimo ta Murcia mene nije nicim odusevila u Zetri, vjerujem da ih mozemo uzeti u krcatoj Skenderiji pa makar… :ljepota:

Ono sto nikako ne smijemo zaboraviti je domace prvenstvo, koje bih ja apostrofirao. Vrijeme je da se uzme titula negatorima jedine nam drzave i vrati tamo gdje pripada. Ni prosle godine sa 3x slabijim rosterom nismo bili tako daleko.

Za sljedecu sezonu nista ne pisite, pustite da vas samo iznenadi. Kad je atmosfera pozitivna u klubu, i oko njega se krene siriti pozitiva.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jan 2026, 07:30

Malo informacija sa sinocnjeg Euro meca
2 000 gledalaca sasvim ok.

Game Information

Bosnia and Herzegovina
Sarajevo, "Juan Antonio Samaranch" - Zetra
Date
srijeda, 21. siječnja 2026., 19:30
Local Time: 19:30 (GMT+1)
Referees (Affiliated National Federation)
YILMAZ, Zafer (TUR)
SANCHEZ, Alberto (ESP)
KUKELCIK, Marek (SVK)
Commissioner / Technical Delegate
BENKO, Matic
Attendance
2 056

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jan 2026, 07:39

slika

slika

slika

slika

Još jednom na lijepo gostovanje
Samo da prva bude u Skenderiji da se uzme genga na ulaznicama pa onda jedan let za Španiju i prolaz u polufinale

GOLEMO

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 07:40

Madafaka je napisao/la:
21 jan 2026, 21:29
Amirutah1988 je napisao/la:
21 jan 2026, 20:45
Ja sam jedini ovdje prije 7 dana pisao o ovim"rumunima"i govorio da će ovo biti tesko,a neki su sanjali o pobjedi u Italiji,pa i pisali o Ligi Prvaka i Eurocupu
Negativan si.

Bravo momci.
Ne ,već realan,Bosna bi izgubila utakmicu u Rumuniji da je kojim slučajem se sinoć igralo tamo,to je 100%👉

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 22 jan 2026, 07:41

22 jan 2026, 07:40
Madafaka je napisao/la:
Ja sam jedini ovdje prije 7 dana pisao o ovim"rumunima"i govorio da će ovo biti tesko,a neki su sanjali o pobjedi u Italiji,pa i pisali o Ligi Prvaka i Eurocupu
Negativan si.

Bravo momci.
Ne ,već realan,Bosna bi izgubila utakmicu u Rumuniji da je kojim slučajem se sinoć igralo tamo,to je 100%👉
Da su babi muda, bila bi deda.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 07:46

bordobijeli je napisao/la:
21 jan 2026, 21:34
Pisao si I da nemamo šanse za top 8 ABA lige . Normalno Bosna ima kvalitet za fibinu ligu prvaka , kad moze igokea igrati sto nebi mogla Bosna.
Zato što je ABA liga iz sezone u sezonu sve slabija.
Stavili Dubai i Cluj čisto da bi učinili zanimljivijim ligu jer su svjesni lošeg kvaliteta ostalih klubova,neracunajuci Partizan-Zvezdu-Olimpiju-Buducnost.
Kada Bosna muku muči u ovom takmicenju,suludno je sa ovim rosterom ciljati Ligu Prvaka ili Eurocup,jer su tamo timovi 2-3stepenice bolji od timova iz ovog takmicenja.
Što se tiče Igokee,znamo kako su prošli tamo 1:5,a hajde da mi napravimo onaj najvažniji korak,skinuti taj klub sa trona naše lige,ako mozemo😉

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 07:48

Jet2Holiday je napisao/la:
22 jan 2026, 07:41
Madafaka je napisao/la:

Negativan si.

Bravo momci.
Možeš biti prostak koliko hoćeš,ali si i ti svjestan da je tako,ili baš postoji ovdje dio forumasa koji nerealno sve gledaju

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 07:53

CAZIN je napisao/la:
21 jan 2026, 21:03
Mogao si spomenuti i da je Rostock izgubio od Sopota iz Poljske lige te da se Murcia mučila danas protiv kluba iz Mađarske lige.
Nama Rostock ništa ne znači jer ne idemo na njih već na Murciu.
To o mucenju,nzm da li se radilo o odmoru igraca ili jednostavno mađarski klub pružio dobar otpor,pratio sam samo rezultatski utakmicu.
Jedno je sigurno Murcia uz Reggianu prvi favoriti za osvajanje ovog takmicenja.
Zatim slijedi Bilbao-PAOK.
O ovom turskom klubu nmg ništa posebno reci jer ne poznajem taj klub mnogo,po sastavu su svakako dobri,ali su imali i prilično slabu grupu

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 jan 2026, 07:53

Uz sinocnji rezulzat i eventualni rolazak u top 8 aba lige bio bi napravljen ogroman rezultat.
Sve snage usmjeiriti na preostale aba ligaske dvoboje a u dva kola fiba europe dati veliku minutazu Novaku, Guticu i ostatku.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 22 jan 2026, 07:56

Ali,čemu samo negativa. Bosna bi izgubila u Rumuniji da se sinoć igralo tamo. Koja je svrha uopste takvog komentara? Je li poenta samo da se negativno sta napise ili neki zaključak?
Bosna nakon toliko godina se vratila na regionalnu i evropsku scenu,i umjesto da se radujemo svakoj pobjedi i lijepom pptezu,kod nas samo neka je negativno. Brinemo kolika je plata kod igrača,a ne kupimo ni sezonske kartu niti idemo u Zetru gledati utakmice( zato sto nisu u Skenderiji,a da su u Skenderiji i svakako ne bi isli).
Ko god da je digao Bosnu iz pepela,kapa do poda.
A mi , mi smo čudo nad čudima.
BosnaE

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 jan 2026, 08:05

22 jan 2026, 07:48

Možeš biti prostak koliko hoćeš,ali si i ti svjestan da je tako,ili baš postoji ovdje dio forumasa koji nerealno sve gledaju

Jedi negativan sviju mi.ti na pocetku si prvi sahranio Bosnu u svim takmicenjima pocevisi od aba lige pa i u evo u evropi. Ne kontam za koga uopste navijas, sad ces reci da necemo nikog ni u aba pobjedit, vadis neke teze, ovi rumuni su obicni **** od ekipe, i opet bi ih rasuli preko 10 razlike i u rumuniji,
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 08:06

newton_heath_lyr je napisao/la:
22 jan 2026, 07:56
Ali,čemu samo negativa. Bosna bi izgubila u Rumuniji da se sinoć igralo tamo. Koja je svrha uopste takvog komentara? Je li poenta samo da se negativno sta napise ili neki zaključak?
Bosna nakon toliko godina se vratila na regionalnu i evropsku scenu,i umjesto da se radujemo svakoj pobjedi i lijepom pptezu,kod nas samo neka je negativno. Brinemo kolika je plata kod igrača,a ne kupimo ni sezonske kartu niti idemo u Zetru gledati utakmice( zato sto nisu u Skenderiji,a da su u Skenderiji i svakako ne bi isli).
Ko god da je digao Bosnu iz pepela,kapa do poda.
A mi , mi smo čudo nad čudima.
Treba gledati i realno,hajde da budemo prvo prvaci naše lige,Igokea je nakon par odlazaka dosta slabija,prilika da budemo prvaci,pa Kup onda.
U ABA ligi ovo je realan rezultat,jer od Bosne ima 4-5 slabijih ekipa,cjelokupno gledajući obje grupe,a istog kvaliteta smo sa 2-4 kluba.
Od iduće sezone se vraća stari format pa da vidimo.
Ponavljam ponovno,dok su tu Atic-Delalic-Salic-Zubac ništa specijalno se ne može ocekivati.
Estonac ništa posebno kao i ovaj Lopez.
Jedino dobro u ovoj ekipi su Plummer i West.
Da bi izgledali cjelokupno dobro kao tim trebaju nam minimum 2x Plummera i Westa.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 08:09

Rule_hz je napisao/la:
22 jan 2026, 08:05
22 jan 2026, 07:48

Jedi negativan sviju mi.ti na pocetku si prvi sahranio Bosnu u svim takmicenjima pocevisi od aba lige pa i u evo u evropi. Ne kontam za koga uopste navijas, sad ces reci da necemo nikog ni u aba pobjedit, vadis neke teze, ovi rumuni su obicni **** od ekipe, i opet bi ih rasuli preko 10 razlike i u rumuniji,
Na ovakav primitivan komentar tesko je bilo šta odgovoriti,niste realni i to je to

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 jan 2026, 08:11

Madafaka je napisao/la:
Negativan si.

Bravo momci.
Vidi, ne znamo sta bi bilo da se igralo tamo.
Dobili smo ih i tamo i ovdje. Bolja smo ekipa i idemo dalje. Za vikend je nova utakmica, Budućnost pa Beč. Treba nam jedna pobjeda.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 22 jan 2026, 08:15

Auh, kako su nas krali sinoc. Odavno nisam vidio gore sudjenje protiv neke ekipe. Svaka cast momcima sta su izdrzali sinoc, svaka cast Dubravku pa nije uletio u teren sinoc. Posebno Alberto Sanchez, Spanac nas je klao gdje stigao. Toliko je bilo perfidno sudjenje sinoc. Dobili smo utakmicu, pa se to zaboravilo odmah, ali stvarno su ogavni bili. Ma sta ko govorio, veliki uspjeh je TOP 8, iako jesu tek sada ostale ozbiljne ekipe, nije ovo ni do sada bas toliko naivno bilo.

Solidna je posjeta sinoc bila, moze to i treba jos bolje. Tacno smo ih dobili kako je i trebalo, u pojedinim trenucima smo igrali fantasticno u odbrani, cvrsto i organizovano, svi momci su se zaista borili, nema se kome sta prigovoriti. Halilovic u napadu nista ne doprinosi, nema produkcije, ali sinoc je u odbrani odigrao odlicnu utakmicu.

Younga sinoc nista nije islo, ali bio je prisutan u skakackom dijelu, sto je izuzetno bitno. Plummera su tukli gdje god su stigli, opet je uspio da bude glavna figura na terenu, nadam se sto skorijem povratku Shepherda, da ga se malo rastereti. Utakmicu na nas mlin je okrenula akcija kada su West i Plummer isceprkali onu loptu i ukrali im, te Plummer zavrsio ispod kosa.

Djoko se bas odlicno borio sinoc, iako je protiv Spartaka to mozda poenterski bolje izgledalo, ovo sinoc je bila njegova najkompletnija utakmica sezone. Kovacevic nije imao svoju noc, ali igra sezonu iznad svojih limita svakako. Joesar je jos jednom pokazao da mu je forma u uzlaznoj putanji i igra sve bolje i bolje. Ocekujem jos bolje partije od njega u nastavku sezone.

Lopez je donio agresivnost u odbrani, uvijek se bori do krajnjih granica. Sinoc su dva puta mu propustili da sviraju faulove ocigledne na ulazima, tako da ga je i to poremetilo.

Razumijem i Atica, sinoc ulazi pod kos, covjek ga odnese, nijednog trenutka niko nije pomislio da mu svira faul, sinoc je dao veliki doprinos u odbrani, pogodio je nesto i u napadu.

Muhamed je ponovo sinoc uradio svoj dio posla, priveo je utakmicu kraju. Ponovo nije potrosio limite pojedinih igraca, dobro je sve izrotirao, vratio Plummera kada je bilo najpotrebnije.

Nama je mec sezone u Becu, to ako dobijemo, 99% smo u drugom dijelu ABA lige, sve karte trebamo baciti na taj mec. Protiv Buducnosti u Podgorici trebamo odigrati rasterecen mec, bez ikakvih ocekivanja i nadanja, samo da se niko ne povrijedi i da ekipa spremni doceka duel u Becu. Sjajno je sto imamo dosta vremena od Podgorice do Beca, ima taman dovoljno vremena za pripremu utakmice.

Nadam se da ce protiv Reggiane Zetra biti bas bas ispunjena, itekako bi valjalo kada bi klub uradio nesto slicno kao protiv Zadra, sa nekom jedinstvenom cijenom. Ne mozemo ih dobiti potrebnom razlikom, ali ako bi se kojim slucajem desilo cudo u Rumuniji. I veca cuda su se desavala, ali bilo kakva pobjeda tu bi jos dodatno napunila ekipu samopouzdanjem.

Kasey bi trebao biti spreman za TOP 8 fazu ABA lige, ako uhvati formu moze nam biti od velike koristi. Taman je to tip igraca koji nam fali da u odredjenim trenucima poveze napad i da dodatni kvalitet ekipi.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Bistrik, Jarodwest i 7 gostiju.