Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Arvid » 22 jan 2026, 12:17

Ode mi kahva u stranu dan te **** :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 22 jan 2026, 12:17

JohnCleese je napisao/la:
22 jan 2026, 08:02
Kad je narod poslije rata virio privatnicima iz guyice pa radio neprijavljen, ili na mininalac.
Kako ocekivati penzije.
I dan danas isti uposlenici protestvuju za svoje robovlasnike i njihovu korist.

Najgrbaviji narod Europe
Novinar: Vaša plata će biti veća za 580 KM, penzije će vrlo malo dobiti na značaju
Ministar Vedran Lakić: O tome stvarno nisam vodio računa
Trpaj i ne vadi. :yawn:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jan 2026, 12:34

Dobro su zavalili jadne penzionere sad će od najniže dobiti još nižu penziju.Zamisli nekog sa 6-7k primanja odluči nekom dati 437 KM da preživi mjesec. :roll: Povećali minimalac za 27 KM a sebi podigli ionako previsoke plate za 600 KM.Zona sumraka Bosna i Hercegovina.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 jan 2026, 12:48

Wilshere10 je napisao/la:
22 jan 2026, 12:17
JohnCleese je napisao/la:
22 jan 2026, 08:02
Kad je narod poslije rata virio privatnicima iz guyice pa radio neprijavljen, ili na mininalac.
Kako ocekivati penzije.
I dan danas isti uposlenici protestvuju za svoje robovlasnike i njihovu korist.

Najgrbaviji narod Europe
Novinar: Vaša plata će biti veća za 580 KM, penzije će vrlo malo dobiti na značaju
Ministar Vedran Lakić: O tome stvarno nisam vodio računa
Trpaj i ne vadi. :yawn:
Nije lud da vodi racuna kad je pitanje o povecanju plata za politicare :yawn:

Ide to jos vise za koju stoju za par mjeseci ko sto gledam.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 22 jan 2026, 12:54

Arvid je napisao/la:

Koja parodija yebem ti nebo. :rol:

Ja sam navijao za njega protiv Bidena, cisto da vidim ovaj shitshow, ali ovo prevazilazi sva moja ocekivanja. Doduse, kad pogledas glasacko tijelo, cak i sa ovog foruma, nije uopce iznenadjenje. :rol:

Opet, Demokrate su sami krivi za ovo. Od onoliko sposobnih ljudi, oni protiv njega posalju vjerovatno jedine dvije osobe koje nisu imale nikakve sanse. :tokralju:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jan 2026, 13:02

Zamisli radiš 20 godina i nemaš ni 500KM penzije...

Goethe Institut je sve privlačniji.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jan 2026, 13:10

Dosadilo mi svakog mjeseca isto pisati da popišam izdajnike, nametnute kerove trojke i njihove glasače i botove pogotovo iz liberalnog Sarajeva gdje jedino postoje pa da malo promjenim dok su penzije od 400 KM aktuelne. Ustvari je.be mi se ovaj narod i treba j.....i to u guzicu da vam oči ispadaju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 jan 2026, 13:18

Kradeš od države i hoćeš penziju ko neko ko uplaćuje 40 godina
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jan 2026, 13:19

BosniaBoston je napisao/la:
22 jan 2026, 13:18
Kradeš od države i hoćeš penziju ko neko ko uplaćuje 40 godina
Uopće ne uzimaš u obzir sve aspekte zakona i koga isti obuhvata.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 22 jan 2026, 13:21

avenija je napisao/la:
22 jan 2026, 13:10
Dosadilo mi svakog mjeseca isto pisati da popišam izdajnike, nametnute kerove trojke i njihove glasače i botove pogotovo iz liberalnog Sarajeva gdje jedino postoje pa da malo promjenim dok su penzije od 400 KM aktuelne. Ustvari je.be mi se ovaj narod i treba j.....i to u guzicu da vam oči ispadaju.
Pisas li i zelene kerove i njihove glasače koji su u najmanju ruku ista **** kao i kerovi trojke i njihovi glasači ?

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 22 jan 2026, 13:23

jasmin10 je napisao/la:
22 jan 2026, 13:21
avenija je napisao/la:
22 jan 2026, 13:10
Pisas li i zelene kerove i njihove glasače koji su u najmanju ruku ista **** kao i kerovi trojke i njihovi glasači ?
Pa i opozicija je glasala za ovo tj svi su glasali. Odbijam povjerovati da misle da je 500 marki penzije za 20 godina uplacenog staza dovoljno prezivjeti mjesec. Mnogi jos nisu ni skontali za sta su zapravo glasali. :yawn:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 22 jan 2026, 13:27

Budžetom je predviđeno za isplatu penzija u 2026. godini oko četiri milijade i 400 miliona KM, što čini oko 49,45 posto budžeta FBiH.
Kad tad će se sve ovo urušiti.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 22 jan 2026, 14:10

Penzije su dubok problem. Prvo sto se i potencira dosta nekom je plata isla na minimalac i minimalni doprinosi, ostalo na crno u kovertu. Tu je vec zakidana drzava od strane poslodavca i tog radnika koji se nije bunio kad dobije prljav novac u koverti na koji nista nije platio drzavi. Bio prijavljen na minimalac 500,600km i ocekuje penziju barem 8 stoja. Kako?
Drugo imate ljude koji su radili tako 30 godina i uplacivali 30 godina barem taj minimalac i imate ljude koji su otisli prije, za vrijeme ili odmah nakon rata i imaju penzije iz njemacke, auatrije, australije, amerike…ovdje su imali 12 godina staza biro im dokupi 3 godine da navuku na 15 prijave se sa ovdje zive i primaju najnizu penziju poput onih sa 25, 30 godina staza.
Pio je postao neka ustanova za socijalne slucajeve sto ne bi trebao biti radi svih nas sutra jer je neodrziv. Postoji bas zbog toga centar za socijalni rad koji bi trebao da se brine za ljude koji su u teskoj situaciji.
Bio je isto onaj clan 82 gdje je pio popusio 8 miliona maraka gdje se neko dosjetio da penzionerima u rs koji imaju penzije u fbih i rs daje razliku do najnize penzije u fbih. Znaci neko zivi u rs ima penziju od pio rs 300 maraka pio fbih mu doturi jos 300 da ima najnizu penziju u fbih. Vjerovatno pokusaj da se pomogne povratnicima, ali je to iskoristio i kunto i panto i ode 8 miliona. Zato trebaju druge institucije da se bave time kako pomoci ljudima u potrebi.
Opet je nepravedno i prema ljudina kojima fali godina dvije tri pet da im se ne isplati novac koji su uplatili za doprinose ako vec ne mogu ostvariti penziju. Jednokratno ili mjesecno.

Najvaznije ljudi ne kontaju da se obracun penzije vrsi na osnovu uplacenih doprinosa i ako je tebi plata bila 7.000 km i na tu uplacivani doprinosi logicno da neces primati najnizu penziju kao neko kome su uplacivani minimalni doprinosi. Ovo je minimalno sto mozes primati za staz koji imas, a ne da ce sad svi koji imaju 30 godina staza primati 500km.

Opet kazem nije pio ustanova za pomoc socijalno ugrozenim imaju druge ustanove za to, a svako voli ukrasti od drzave pa makar malo i onda kuku lele. Plata ti 6 stoja prikazano i placeni doprinosi na to a hoces penziju barem 9 stoja. Kako? Gdje to ima jos? Preko pio su se rijesavali socijalni problemi, sehidske porodice, vojska, policija donosio mir i doslo je do tacke gdje moze sve puci i onda da nema nikako penzija, ni plata, ni subvencija, ni podsticaja, stipendija… svim tim gore kategorijama je i trebalo pomoci, ali ne preko pio nego na druge nacine.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 jan 2026, 14:29

Surreal je napisao/la:
22 jan 2026, 13:02
Zamisli radiš 20 godina i nemaš ni 500KM penzije...

Goethe Institut je sve privlačniji.
Penziju zaradis i koliko uplatis toliko dobijes.
Meni se cini da je i kod vas u BiH isto tako.
PIO je 17%, ako si radio samo 20 godina za recimo 1000 mjesecno, to je nekih 41K.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 22 jan 2026, 14:35

Finn je napisao/la:
22 jan 2026, 13:27
Budžetom je predviđeno za isplatu penzija u 2026. godini oko četiri milijade i 400 miliona KM, što čini oko 49,45 posto budžeta FBiH.
A neki mađioničari bi ovdje povećali penzije. Kao da je to uopće moguće u ovoj državi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 jan 2026, 14:45

AshburtonG je napisao/la:
22 jan 2026, 12:54
Arvid je napisao/la:

Koja parodija yebem ti nebo. :rol:

Ja sam navijao za njega protiv Bidena, cisto da vidim ovaj shitshow, ali ovo prevazilazi sva moja ocekivanja. Doduse, kad pogledas glasacko tijelo, cak i sa ovog foruma, nije uopce iznenadjenje. :rol:

Opet, Demokrate su sami krivi za ovo. Od onoliko sposobnih ljudi, oni protiv njega posalju vjerovatno jedine dvije osobe koje nisu imale nikakve sanse. :tokralju:
Znas kako, vecini ljudi misljenje ne mozes promjenuti. Pogotovo ove maga. Sto se tice bijelaca, blaga prednost su republikanci.
I onda je do kandidata da nagovori ostale manjne. Sto je Trump iskoristio, lik je majstor za laganje. Npr vecinu muslimana je pokupio sa gazom.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 jan 2026, 14:47

Kod nas je struja socijalna kategorija a da ne bude penzija..

Ova država je nažalost poslje rata prvih godina postala ovo što je danas, leglo korupcije, kriminala i nerada, a promjene su svjesni smo svi kozmetičke prirode. Nema ovdje pameti da uvedemo red čekanja kod doktora o drugim stvarima da ne pričam(o)..Spasio se ili će se spasiti svako ko ode odavdje a mi koji ostanemo ćemo u 56-toj godini crknut od srčanog/moždanog kad nam dijete završi fakultet a prva plata mu bude minimalac iako je završio fakultet, dok će dopi.čnjacima sa Kalosa, Brčkog, Kiseljaka i ostalih "eminentnih" fakulteta prva plata biti 3000 KM i za nju će moći kupiti kvadrat stana i živjeti normalno..Ako ne umremo tad umrijet ćemo u 67moj godini kad skontamo kolika nam je penzija, a rijetki će doživjeti da odu na neki od Kliničkih centara u 73ćoj godini pa ga ubije nesposobni doktor ili čekanje na ortopediji slomljenog kuka zajedno sa 800 drugih pacijenata u redu od 8 ujutro..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 jan 2026, 14:48

Kakve su šanse da Mamdani ili ona AOC budu kandidati za predsjednika ?

Vance je veće smeće od Donalda

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 22 jan 2026, 14:51

ArtemisFowl je napisao/la:
22 jan 2026, 14:35
Finn je napisao/la:
22 jan 2026, 13:27
A neki mađioničari bi ovdje povećali penzije. Kao da je to uopće moguće u ovoj državi.
Ovdje? Pa to ti obecao mađioničar bivol iz Konjica a ne mi "ovdje". Kakve mi veze imamo? :yawn:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 jan 2026, 14:52

Rajaz je napisao/la:
22 jan 2026, 14:48
Kakve su šanse da Mamdani ili ona AOC budu kandidati za predsjednika ?

Vance je veće smeće od Donalda
Mamdani nije rodjen u Americi. Ne treba ni AOC, treba neko sa dobrim iskustvom i da zna pricati.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, JHam, VensanKasel i 6 gostiju.