Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ma ovakve košulje moraš znati isfurati
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Mene istjerali iz foruma mladih SDP-a jer sam se nabacivao njihovoj članici
sta drugi politicari rade pa nikom nista. I to na druzenju poslije sastanka oni eksiraju rakiju
buducnost države
Auu jeza, nešto kontam ja ne bi ni mogao grijati stan na klimu na ovim temperaturama jer grije klima do -20°C..i to potrošim sam trećinu akumulacije Jablaničkog jezera
Čime griješ kuću i koliko to mjesecno košta na ovim temperaturama? Hvala Bogu kod nas ovo smeće od hladnoće i minusa napokon prolazi i dolaze plusevi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Prosle godine otisao u ambulantu da mi izvade zub. Trazio prvo uputnicu da slikam pa da se vratim sa istom, kaze ne ide to tako, moram prvo ja da ti pokusam izvaditi zub, ako slomim onda te šaljem da slikas pa se vratis, a ne vjerujem da cu ti moci izvaditi ga
Ja jos veca budala pristanem i slomi, kaze e sad evo uputnica. Od tad ne idem ni zub vaditi u drzavno. Produzio kod privatnice, zena bez problema izvadila pod upalom.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Trosim Enriqeov album.
Vecinom je methane. Prosli mjesec je bilo 216 dolara, ovaj ce sigurno vise.avenija je napisao/la: ↑23 jan 2026, 00:53Auu jeza, nešto kontam ja ne bi ni mogao grijati stan na klimu na ovim temperaturama jer grije klima do -20°C..i to potrošim sam trećinu akumulacije Jablaničkog jezera, ali dobro kod nas ispod -10°C bude maksimalno 4-5 dana godišnje a kamoli -20..
Čime griješ kuću i koliko to mjesecno košta na ovim temperaturama? Hvala Bogu kod nas ovo smeće od hladnoće i minusa napokon prolazi i dolaze plusevi.
Da hoce otopiti ovo ****. Dosta vise snijega!
Na parkingu uzima metar prostora. Dosta vise!
Na parkingu uzima metar prostora. Dosta vise!
Uhljebima iz RAD-a prvo! Zivim u centru i niste u stanju ocistiti trotoar! Debili
Ovo pamtim!
Ovo pamtim!
Samo pitam, znam da si prije stavljao slike. Cheers
-
samoposmatram
- Kontakt:
ICE lisio slobode petogodisnjaka.
- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Penzija nije baš uplatiš 100k za radnog vijeka i onda ti te pare vraćaju u penziju. Penzija se računa srazmjerno količini koju uplatiš, ali nije direktno suma koju si uplatio podijeljena na očekivani životni vijek. Inflacija utiče na vrijednost koju si uplatio. Ovo što Ameri rade je slično životnom osiguranju i sličnim opcijama gdje ti uplaćuješ osiguranju neku cifru i ako doživiš određene godine osiguranje ti vrati te pare uz neku kamatu.JohannWolfgang je napisao/la: ↑22 jan 2026, 15:01Na proslu minimalnu platu uplacivano 218km doprinosa. Znaci mjesecno upacujes 218km a hoces da ti se vraca mjesecno barem 600 i to je bilo malo.![]()
Na 30 godina si uplatio za pio doprinose manje od 80.000km a te bi pare po prethodnom sistemu vratio za 11 godina primanja penzije.
U BiH uplaćuješ penziju dok radiš kako bi se mogle isplatiti penzije trenutnim penzionerima. Jednom kad ti odeš u penziju, ostali radnici će plaćati tvoju penziju. Najveći problem u BiH je nedostatak radne snage. Već sad je teško održiv broj penzionera na broj radnika, a biće sve gore. Veliki broj mladih je otišao iz države, sve manje djece se rađa, a određen broj penzionera se vraća iz dijaspore u BiH. Čini mi se da je trenutna struktura radne snage u FBiH nešto tipa 60% su radnici sa 50+ godina.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- Marsal
- Kontakt:
Jarane ja radim za prosječnu platu ali mi za kvalitet stvarno nikad nije bilo žao dat. Svakako zimu iznosam jednu jaknu samo jer imam službenu uniformu za posao.
I nije mi nikad žao za dobru obuću. Kupio sam neke Salomonke na sniženju za 280, plako kad sam kući išao što dadoh tolike pare, evo dvije godine meni noga uvijek topla na najtanje čarape a smiješno pričat da će pustit kap vode.
Ne gledam na to kao modiranje jer mi je svejedno za marke manje-više nego kao isključivo za zaštitu zdravlja.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- VensanKasel
- Kontakt:
Tako je , i ja sam prije 2 mjeseca kupio Hokka Anacapa 320 KM . Bolje od Salomonki , laganije i udobnije . Prije sam samo njih kupovao , ali su mi krute previše . Imam još jedne teške kategorije Salomonke , kupio 2018 godine za 280 KM od šanera .Marsal je napisao/la: ↑23 jan 2026, 10:19Jarane ja radim za prosječnu platu ali mi za kvalitet stvarno nikad nije bilo žao dat. Svakako zimu iznosam jednu jaknu samo jer imam službenu uniformu za posao.
I nije mi nikad žao za dobru obuću. Kupio sam neke Salomonke na sniženju za 280, plako kad sam kući išao što dadoh tolike pare, evo dvije godine meni noga uvijek topla na najtanje čarape a smiješno pričat da će pustit kap vode.
Ne gledam na to kao modiranje jer mi je svejedno za marke manje-više nego kao isključivo za zaštitu zdravlja.
Što se tiče jakni , ljudi daju milju bez problema tako da 450 KM i nije neka cifra , pogotovo uz ova zadnja poskupljenja ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Napokon nešto pozitivno. Otvaranje novih, istočnih tržišta ubuduće bi maksimalno stabilizovalo sektor namjenske industrije.Irak postao najveće pojedinačno izvozno tržište bh. namjenske industrije, čime su Sjedinjene Američke Države pale s prvog mjesta.
Zanimljivo je da je, posmatrano tokom prvih 11 mjeseci 2025. godine, izvoz oružja i municije bio nešto niži nego u istom periodu prethodne godine, što je izazvalo zabrinutost da sektor gubi zamah.
Međutim, snažan decembarski rezultat potpuno je promijenio sliku. Ukupan izvoz oružja i municije u 2025. godini dostigao je oko 476 miliona KM, što je oko 16 posto više nego u 2024. godini.
Značaj ovog rezultata ne ogleda se samo u iznosima, već i u diverzifikaciji izvoznih tržišta.
U prethodnim godinama najveći dio bh. izvoza namjenske industrije išao je prema firmama iza SAD-a i Češke, odakle je roba dalje bila usmjeravana prema Ukrajini.
Otvaranjem iračkog tržišta, bh. kompanije dobile su novo, veliko i stabilno tržište koje:
* nije direktno vezano za američke carine,
* ne zavisi od rata u Ukrajini,
* smanjuje geopolitičke i tržišne rizike.
To domaćoj vojnoj industriji daje veću dugoročnu sigurnost i stabilnost, ali i prostor za dalja ulaganja i rast proizvodnih kapaciteta.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Ipak petogodisnjak nije priveden od strane ICE, nego mu je stari pobjegao (njega su hapsili) i ostavio malca, sta ce ljudi morali su paziti na malog dok ne dodje neko od familije. Isto da neko vozi pijan sa dijetetom u autu , policija ga vodi u zatvor a pripazi na dijete dok ne dodje neko od familije. I jos jedna patka u nizu demokrata 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.