Kako su pozivi upuceni 22.1 vjerovatno ce spisak za koji dan
Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027
Spisak bi vjerovatno trebao izaći ove sedmice ali će biti zanimljivo jer izgleda nema Kondića povreda (valjda jer ne igra u Dubai-u od sredine decembra) a ako je u pitanju nešto drugo prekrižiti ga za sva vremena. Raduje dolazak Muse, Lazića i Kamenog ali kvari raspoloženje povreda Gegića (koji će moguće imati u SC Derby-u sličan scenario kao i u Zadru prošle sezone). Volio bih vidjeti Sanija umjesto Arsle na skraćenom jer Sani barem pruža kvalitetne partije u ABA2 i domaćem prvenstvu dok je Arsla otjeran iz kluba kojeg trenira Adis. Što se mene tiče najviše bih volio da se da minutaža Duvnjaku a Sani bude zamjena na širem spisku i neki back-up za Duvnjaka (Faruk je barem mlad i možda bude kvalitetniji od ove dvojice). Ako se Dario odluči za Sanija volio bih vidjeti petorku: Sani - Musa - Mutić - Sikiraš - Kamenjaš (prva četvorka da ih opet vidim zajedno na terenu a Kameni jer je naš najkvalitetniji centar koji može igrati kvale).
Atić, Musa, Kamenjaš, Lazić, Hrelja, Marić, Alibegović, Mutić, Penava, Čampara, Duvnjak, Sikiraš, Roberson, Vrabac, Sulejmanović ovih 15 bih volio vidjeti na okupljanju i na skraćenom spisku mada ovdje sigurno će upasti neki drugi igrači.
Atić, Musa, Kamenjaš, Lazić, Hrelja, Marić, Alibegović, Mutić, Penava, Čampara, Duvnjak, Sikiraš, Roberson, Vrabac, Sulejmanović ovih 15 bih volio vidjeti na okupljanju i na skraćenom spisku mada ovdje sigurno će upasti neki drugi igrači.
Ja bih zvao stefana milosevica kojem je duvnjak rezerva i koji ima fanatsticne partije u aba2 ove sezoneCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 00:39Spisak bi vjerovatno trebao izaći ove sedmice ali će biti zanimljivo jer izgleda nema Kondića povreda (valjda jer ne igra u Dubai-u od sredine decembra) a ako je u pitanju nešto drugo prekrižiti ga za sva vremena. Raduje dolazak Muse, Lazića i Kamenog ali kvari raspoloženje povreda Gegića (koji će moguće imati u SC Derby-u sličan scenario kao i u Zadru prošle sezone). Volio bih vidjeti Sanija umjesto Arsle na skraćenom jer Sani barem pruža kvalitetne partije u ABA2 i domaćem prvenstvu dok je Arsla otjeran iz kluba kojeg trenira Adis. Što se mene tiče najviše bih volio da se da minutaža Duvnjaku a Sani bude zamjena na širem spisku i neki back-up za Duvnjaka (Faruk je barem mlad i možda bude kvalitetniji od ove dvojice). Ako se Dario odluči za Sanija volio bih vidjeti petorku: Sani - Musa - Mutić - Sikiraš - Kamenjaš (prva četvorka da ih opet vidim zajedno na terenu a Kameni jer je naš najkvalitetniji centar koji može igrati kvale).
Igrao je mislim za nasu u20 nekada
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Moze li neko napisati igrace iz lige po klubovima koji imaju potencijala za reprezentaciju sad ili ako se nastave razvijati u buducnosti
-
Amirutah1988
- Kontakt:
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Mulic se oporavio
Da u Savezu iko ima pameti (kao što nema, osim možda selektora) i njega i Dubai bi trebalo **** za sva vremena, od Maccabija u Zetri pa do nepuštanja igrača za prozor sa Turskom i Srbijom. Smetljari, na čelu sa Kamenjaševićem.
Izgleda da će John upasti na širi spisak.
Zna li neko kad pustaju karte u prodaju? Vidim Hrvatska vec jucer pustila za Njemacku.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
DjaniTarik
- Kontakt:
EVO EVO spiska lele
Adnan Arslanagić (Jahorina), Amar Alibegović (Granada, Španija), Edin Atić (Bosna BH Telecom), Tarik Hrelja (Student m:tel), Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora), Asim Gutić (Bosna BH Telecom), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Džanan Musa (Dubai, UAE), Adin Vrabac (trenutno bez kluba), Aleksandar Lazić (Igokea m:tel), Haris Delalić (Bosna BH Telecom), Lazar Mutić (Lietkabelis, Litvanija), Fahrudin Manjgafić (trenutno bez kluba), Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija), Ajdin Penava (Slask, Poljska), Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE), Nikola Marić (Girona, Španija), Stefan Simanić (Šiaulai, Litvanija), Novak Manojlović (Bosna BH Telecom), Darko Talić (Borac WWin), John Roberson (Toulon, Francuska), Dušan Makitan (Borac WWin), Reuf Livadić (Promo Donji Vakuf), Malik Skalonjić (Spartak Subotica, Srbija) i Sani Čampara (Sloboda Energoinvest).
koliko ja vidim malik iz spartaka, livadic, darko talic su tu neki novi.......... mutic je pozvan
Adnan Arslanagić (Jahorina), Amar Alibegović (Granada, Španija), Edin Atić (Bosna BH Telecom), Tarik Hrelja (Student m:tel), Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora), Asim Gutić (Bosna BH Telecom), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Džanan Musa (Dubai, UAE), Adin Vrabac (trenutno bez kluba), Aleksandar Lazić (Igokea m:tel), Haris Delalić (Bosna BH Telecom), Lazar Mutić (Lietkabelis, Litvanija), Fahrudin Manjgafić (trenutno bez kluba), Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija), Ajdin Penava (Slask, Poljska), Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE), Nikola Marić (Girona, Španija), Stefan Simanić (Šiaulai, Litvanija), Novak Manojlović (Bosna BH Telecom), Darko Talić (Borac WWin), John Roberson (Toulon, Francuska), Dušan Makitan (Borac WWin), Reuf Livadić (Promo Donji Vakuf), Malik Skalonjić (Spartak Subotica, Srbija) i Sani Čampara (Sloboda Energoinvest).
koliko ja vidim malik iz spartaka, livadic, darko talic su tu neki novi.......... mutic je pozvan
Zadnja izmjena: DjaniTarik, dana/u 04 feb 2026, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
Opet Arslanagic 
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Po imenima su ovih 15 najbolji (makar po meni):
Amar Alibegović (Granada, Španija)
Edin Atić (Bosna BH Telecom)
Tarik Hrelja (Student m:tel)
Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora)
Džanan Musa (Dubai, UAE)
Adin Vrabac (trenutno bez kluba)
Aleksandar Lazić (Igokea m:tel)
Lazar Mutić (Lietkabelis, Litvanija)
Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija)
Ajdin Penava (Slask, Poljska)
Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE)
Nikola Marić (Girona, Španija)
Novak Manojlović (Bosna BH Telecom)
Darko Talić (Borac WWin)
John Roberson (Toulon, Francuska)
Amar Alibegović (Granada, Španija)
Edin Atić (Bosna BH Telecom)
Tarik Hrelja (Student m:tel)
Amar Gegić (SC Derby, Crna Gora)
Džanan Musa (Dubai, UAE)
Adin Vrabac (trenutno bez kluba)
Aleksandar Lazić (Igokea m:tel)
Lazar Mutić (Lietkabelis, Litvanija)
Emir Sulejmanović (Unicaja, Španija)
Ajdin Penava (Slask, Poljska)
Kenan Kamenjaš (Dubai, UAE)
Nikola Marić (Girona, Španija)
Novak Manojlović (Bosna BH Telecom)
Darko Talić (Borac WWin)
John Roberson (Toulon, Francuska)
Eh da vidimo kako će nas "sportski prijatelji" iz Dubaija na čelu sa Kamenjaševićem zayebati ovaj put.
- Shategabri
- Kontakt:
Koševo Zapad
Nemaju nas sta sad ni zayebati. To je uradjeno u kljucnom mecu u novembru. Sad svakako necemo ni otici na SP.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ja se opet nadam da se možemo potući i sa Italijom i sa Litvanijom, ali eto vidjećemo, treba uzeti ove dvije i pokušati klepiti Tursku ovdje.
Skalonjić kakav je potencijal?
Tri igrača sa šireg spiska su trenutno bez kluba
Tri igrača sa šireg spiska su trenutno bez kluba
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 04 feb 2026, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.
Otkud Gegic zar nije povrijedjen