Nego ko treba,dovesti nekog iz regiona ili polovnjaka stranog za par puta veći iznos novcaDirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:34Pa citas li sta pisem? Nijedan ni drugi ne trebaju Bosni za narednu sezonu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 09:48Livadic je 5 godina mlađi od Šalica druže,u odnosu na prošlu sezonu duplo je napredovao.DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 09:21
Salic je idalje bolji od Livadica. Na ovom nivou Livadic ne bi mogao da igra.
Novak treba da dobije sansu 10-15 minuta uz pravog centra koji ce biti nosilac za narednu sezonu.
Ne vidim razloga zašto ga Bosna ne bi dovela za malu sumu novca a dobili bi mnogo vise
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Veceras pada buducnost 10 razlike

Livadić ima 25 godina a Novak 18 dok Šalić ima 30 niko od njih nije kvalitet da igra prvog centra u ekipi koja se bori za TOP 8 i playoff u ABA ligi. Sljedeće sezone bi najbolje bilo istrpjeti Novaka i dovesti neku životinju na poziciji centra te da Novak bude back-up opcija. Idealan scenario bi bio da KK Studenti postanu kao Student kod Igokee. Uđu u prvu ligu i zaigraju ABA 2 u tu ekipu bi ja doveo Reufa i još neke igrače te da tu pokažu svoje kvalitet pa sezonu kasnije mogu potpisati za glavni tim.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Pa procitaj sta sam napisao. Centar koji ce isporucivati 12/14 poena u prosjeku sa 5/6 skokova svaki mec plus Novak Manojlovic sa odredjenom minutazom (10-15 minuta) i neki polivalentni igrac za small ball petorke da eventualno moze uletiti 5/10 minuta na pet po potrebi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:52Nego ko treba,dovesti nekog iz regiona ili polovnjaka stranog za par puta veći iznos novcaDirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:34Pa citas li sta pisem? Nijedan ni drugi ne trebaju Bosni za narednu sezonu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 09:48
Livadic je 5 godina mlađi od Šalica druže,u odnosu na prošlu sezonu duplo je napredovao.
Ne vidim razloga zašto ga Bosna ne bi dovela za malu sumu novca a dobili bi mnogo vise
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pa tesko da Studenti mogu u skorije vrijeme igrati u Prvenstvu BIH,jer u A1 su Gradina Tesanj,Igman,Zivinice,Kakanj,tako da od te priče nema nistaMElloo je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:24Eh za ove neke igrace poput Livadica(prosle godine Krajnica) i jos neke iz BiH lige koji pokazuju potencijal bi dobro bilo da Student igra prvu ligu BiH i aba 2 ligu.Dovedes ih tu da vidis imal ista od njih.Kao sto igokea radi sa studentom(ranije Borcem).Oni su tako doveli Tanaskovica koji je isao Borac pa Igokea pa Buducnost.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
E pa sad si pretjerao,Livadic nije taj nivo da bude pokusni kunic,onda mu je bolje ostati u Promu ili neka Bosna čeka dok drugi klub ga preotmeCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:00Livadić ima 25 godina a Novak 18 dok Šalić ima 30 niko od njih nije kvalitet da igra prvog centra u ekipi koja se bori za TOP 8 i playoff u ABA ligi. Sljedeće sezone bi najbolje bilo istrpjeti Novaka i dovesti neku životinju na poziciji centra te da Novak bude back-up opcija. Idealan scenario bi bio da KK Studenti postanu kao Student kod Igokee. Uđu u prvu ligu i zaigraju ABA 2 u tu ekipu bi ja doveo Reufa i još neke igrače te da tu pokažu svoje kvalitet pa sezonu kasnije mogu potpisati za glavni tim.
Vrabac slobodan igrač. Bolji je od Jooesara i Delalića. Navodno jedini razlog sto ga nisu ostavili je pritisak njegovog agenta prosle sezone da ga imenuju za kapitena umjesto Delalića sa kojim bi raskinuli ugovor. I tu je Dubravko uradio ispravnu stvar i zastitio Harisa.
Ovo sam cuo ili od Dirka na ovom forumu ili je to pisao Hrasno na klix forumu. Moguce da je istina
Ovo sam cuo ili od Dirka na ovom forumu ili je to pisao Hrasno na klix forumu. Moguce da je istina
Ne treba nam jos jedan jure zubsc.Hightower je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:25Vrabac slobodan igrač. Bolji je od Jooesara i Delalića. Navodno jedini razlog sto ga nisu ostavili je pritisak njegovog agenta prosle sezone da ga imenuju za kapitena umjesto Delalića sa kojim bi raskinuli ugovor. I tu je Dubravko uradio ispravnu stvar i zastitio Harisa.
Ovo je gore primjer kako bi bilo odlično za KK Bosnu da sebi pravi igrače a idealno bi bilo da se Promo sljedeće sezone pojača i igra ABA2 pa da vidimo Reufa na djelu u Promu mada ovo je isto veoma teško da će se desiti.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:08E pa sad si pretjerao,Livadic nije taj nivo da bude pokusni kunic,onda mu je bolje ostati u Promu ili neka Bosna čeka dok drugi klub ga preotmeCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:00Livadić ima 25 godina a Novak 18 dok Šalić ima 30 niko od njih nije kvalitet da igra prvog centra u ekipi koja se bori za TOP 8 i playoff u ABA ligi. Sljedeće sezone bi najbolje bilo istrpjeti Novaka i dovesti neku životinju na poziciji centra te da Novak bude back-up opcija. Idealan scenario bi bio da KK Studenti postanu kao Student kod Igokee. Uđu u prvu ligu i zaigraju ABA 2 u tu ekipu bi ja doveo Reufa i još neke igrače te da tu pokažu svoje kvalitet pa sezonu kasnije mogu potpisati za glavni tim.
Napisano u prvom postu se odnosilo na to da bih prije gledao Novaka nego Reufa kao back-up opciju. Novak je mlađi i ima šanse da izraste u solidnu opciju sa klupe u ABA ligi. Naravno opet pišem da niko od teojke Šalić, Livadić i Manojlović ne smije biti startni centar u ekipi koja gaji ambicije kao Bosna ove sezone.
Ne treba Adin ovoj ekipi iako bih volio da su produžili ugovor s njim a raskinuli sa Jurom. Neka ode Adin pomoći Slobodi do kraja sezone pa će tako biti na radaru ako ga se bude željelo dovesti sljedeće sezone.
Dajem Atica za naseg Orla. Od prvog vazda nesto ocekujem i stalno me razocara a od drugog nista i skoro svaki put me pozitivno iznenadi
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ma kakav Promo i ABA2 liga,bit će dobro ako do kraja sezone ne dovedu sebe u poziciju da se bore za opstanakCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:37Ovo je gore primjer kako bi bilo odlično za KK Bosnu da sebi pravi igrače a idealno bi bilo da se Promo sljedeće sezone pojača i igra ABA2 pa da vidimo Reufa na djelu u Promu mada ovo je isto veoma teško da će se desiti.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:08E pa sad si pretjerao,Livadic nije taj nivo da bude pokusni kunic,onda mu je bolje ostati u Promu ili neka Bosna čeka dok drugi klub ga preotmeCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:00Livadić ima 25 godina a Novak 18 dok Šalić ima 30 niko od njih nije kvalitet da igra prvog centra u ekipi koja se bori za TOP 8 i playoff u ABA ligi. Sljedeće sezone bi najbolje bilo istrpjeti Novaka i dovesti neku životinju na poziciji centra te da Novak bude back-up opcija. Idealan scenario bi bio da KK Studenti postanu kao Student kod Igokee. Uđu u prvu ligu i zaigraju ABA 2 u tu ekipu bi ja doveo Reufa i još neke igrače te da tu pokažu svoje kvalitet pa sezonu kasnije mogu potpisati za glavni tim.
Napisano u prvom postu se odnosilo na to da bih prije gledao Novaka nego Reufa kao back-up opciju. Novak je mlađi i ima šanse da izraste u solidnu opciju sa klupe u ABA ligi. Naravno opet pišem da niko od teojke Šalić, Livadić i Manojlović ne smije biti startni centar u ekipi koja gaji ambicije kao Bosna ove sezone.
Ne treba Adin ovoj ekipi iako bih volio da su produžili ugovor s njim a raskinuli sa Jurom. Neka ode Adin pomoći Slobodi do kraja sezone pa će tako biti na radaru ako ga se bude željelo dovesti sljedeće sezone.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Tu istinu sam ja ovdje napisao, moguce da je neko prenio na neki drugi forum..Hightower je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:25Vrabac slobodan igrač. Bolji je od Jooesara i Delalića. Navodno jedini razlog sto ga nisu ostavili je pritisak njegovog agenta prosle sezone da ga imenuju za kapitena umjesto Delalića sa kojim bi raskinuli ugovor. I tu je Dubravko uradio ispravnu stvar i zastitio Harisa.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Vrabac je dobar , domaci decko al trenutno ne vidim razlog zasto bi ga doveli. Na toj poziciji imamo 3 igraca slični karakteristika kao i Vrabac .
Svi mi volimo Vrabca ali u ovom trenutku jednostavno smo popunjeni na njegovim pozicijama a vjerujem da se nema novca na razbacivanje. Centar nam je više nego potreban ali mislim da ćemo mi sezonu završiti sa Miralemom, Ðokom i Novakom koji će dobijati minute. Kada nam se priključi Shepard, naša ekipa će dobiti na kvaliteti 10-15%, strašan je ovo igrač samo da se uspješno oporavi.
Ma to je to i Vrbabac i Lazic su krila a tu je Bosna daleko najvise popunjena
Ovaj trenutni roster mislim da je finalni i to je sasvim okej
Ovaj trenutni roster mislim da je finalni i to je sasvim okej
- PeppermintSA
- Kontakt:
Šteta što Lazića nismo kaparisali mada smo popunjeni na njegovoj poziciji. Donio bi ozbiljan kvalitet u oba pravca, a ponajviše na vanjskom šutu gdje nam jedino Plummer u serijama isporučuje poene. Atić nije šuter, što se vidi po nakaradnoj selekciji šuta iako može pogađati i pogađa. West je divljak. Što se Vrapčeta tiče, manje više.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
razloga. Po meni ulazak u QF FIBA i aBd top 8 u ABA je rezultat koji se mogao ocekivati tek naredne sezone. Zahvaljujuci odnosu
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah
Titula BiH ne bi trebala biti mjerilo uspjesne sezone. Sezona je vec sad uspjesna, pogotovo ako se ostvari top8 ABA1 lige.
Trebaju nam mladi talenti iz BiH, da se kroz sljedecu sezonu prikljuce prvom timu, ponajvise na treningu i nekim minutama.
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.
Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU.

razloga. Po meni ulazak u QF FIBA i aBd top 8 u ABA je rezultat koji se mogao ocekivati tek naredne sezone. Zahvaljujuci odnosu
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah
Titula BiH ne bi trebala biti mjerilo uspjesne sezone. Sezona je vec sad uspjesna, pogotovo ako se ostvari top8 ABA1 lige.
Trebaju nam mladi talenti iz BiH, da se kroz sljedecu sezonu prikljuce prvom timu, ponajvise na treningu i nekim minutama.
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.
Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Tako je brate!!!!!!!!Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah![]()
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.![]()
Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU.![]()
![]()
- PeppermintSA
- Kontakt:
Sve pet, osim te priče o mladim igračima. Bosna nije niti smije biti razvojni klub sad kad ima budžet. Nismo mi Mega da se usredsredimo na proizvodnju niti je košarka fudbal gdje ti mozes takoreći živjeti od proizvodnje i prodaje. Zna se kako stvari idu u košarci. Naravno, odlično bi bilo kad bi se pojavili neki mladi igrači po bih koji bi donijeli kvalitet za male pare, ali ta priča da će stvari tek valjati kad “budemo proizvodili za reprezentaciju” okaciti mačku o rep.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah![]()
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.![]()
Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU.![]()
![]()
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Polahko mladicu. Ljude poput @Rule-hz, treba shvatiti, ja mu vjerujem da je kroz to prosao. Nedao Bog nikom. Naravno uvijek postoji ?? No, ako je istina, apsolutno ga shvatam. Nije momak ni jednom rjecju rekao nista protiv Lazica.Amirutah1988 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 13:18Igokea genocidna tvorevina a dozvolili ste da igrate sa Zvezdom i ostalim regionalnim klubovima,mislite oni vole i poštuju Bosnu,da kako da ne.
Da se ja pitam,nikad, ali nikad ne bi postojala ova ABA liga,i hvala Bogu pa u fudbalu to nije moguce.
A ti rule primitivni stvoru **** ,ja volim svoju državu BIH više od tebe 100%
Nije KK Igokea genocidna, ali jeste NESTO genocidno juce, danas, sutra, nadati se da to NESTO nece biti genocidno prekosutra i da
ce biti mirna BOSNA.
Kako mislis ovo plavo/bold, kao Ti nisi za to da igramo sa C.Z. C.Z. je klub iz drzave u okruzenju, tako je ABA liga i zamisljena,
jer pojedinacne drzave nisu mogle profitabilno poslovati i razvijati se.
Rusija: Winline Basket Cup igra ta "nasa" Igokea uz Megu. Politika i smrdi.
Izvini @Rule sto pisem o tom klubu.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Trenutno korisnika/ca: Bistrik, InatSilniBosanski, Jarodwest i 7 gostiju.