KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

VensanKasel
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la VensanKasel » 25 jan 2026, 12:32

Rule_hz je napisao/la:
25 jan 2026, 11:14
Nismo mi dobrodosli u ovu ligu ako nas misle krasti svaku tekmu, ovako slabasna bosna ce svakome na neutralnom terenu ako se jedna tekma igra( play off) moze problem napraviti. Iako nismo toliko igracki superioni kao vecina ekipa, moze samo inat u nama probuditi da dobijemo u becu uz boziju pomoc i onda krcatu zetru napunit protiv ove prespektive ilirije. Nece me ni zacuditi ako buducnost bude odmarala 5 igraca u subotici
Zašto bi Budućnost odmarala 5 igrača kada im treba pobjeda ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 25 jan 2026, 13:19

Super je stvar sto nam matematika u ovom slucaju ide perfektno na ruku. Jer, ne mora Buducnost igrati za nas nego za sebe. Kalkulacije su sljedece:

- Ako Spartak dobije Buducnost imaju Zvezdu u zadnjem kolu, teoretski u narednu fazu mogu prenijeti 2/4, ako Spartak prodje dalje i oni izgube od Zvezde u zadnjem kolu. Ako mi prodjemo dalje, onda mogu prenijeti 4/2 ili 5/1, ovisno o zadnjem rezultatu protiv Zvezde. Buducnost ima strasan motiv da u Dudovoj sumi dobiju mec. Zato su sinoc kad su vidjeli da je vrag odnio salu i da Bosna ozbiljno prijeti, ukljucene sve metode da se utakmica dobije. Jer teoretski onda bi u drugu grupnu fazu mogli prenijeti maksimalno 4/2, ovako imaju sansu da dobiju Zvezdu i odu sa 5/1.

- Cedevita Olimpija je dobila obje i nas i Spartaka i oni u drugu fazu idu sa 3/3 garantovano. Izgubili su od Buducnosti dva puta, Zvezdu dobili u Ljubljani, izgubili u Beogradu.

- Ako Spartak prodje, Zvezda u drugu fazu prenosi 3/2 i ceka mec protiv Buducnosti u zadnjem kolu. Ako mi prodjemo, Zvezda ima 4/1 i onda zadnje kolo protiv Buducnosti da ode sa 5/1. Zvezda ima motiv da se logisticki ukljuci u ovu borbu i da mi prodjemo dalje. Imaju priliku da pored prosjecne sezone u ABA ligi, udju u drugi dio takmicenja vrlo lezerno.

Sve je jasno u drugoj grupi. Igokea i Cluj ce u drugu fazu prenijeti po 1/5, sto je nama odlicno. Cijenim da je ovih sest timova gore nedodirljivo, nece tu biti neke mogucnosti za pobjedom niti nama niti Cluju i Igokei. Cluj ima sanse protiv Cedevite i Buducnosti kuci, ali nama bi najbitnije bilo dobiti mec protiv Igokee, ako ikako bude moguce biti bolje plasiran od njih na tabeli.

Kako god cudno zvucalo, ove sezone smo puno bolje partije pruzali na gostovanjima, lakse smo igrali.

Ako se dobije Vienna u cetvrtak, 99% smo unutra. Ne ovisimo ni o kome, ali je cinjenica da se pa ja mislim po prvi put u svim ovim nekim kalkulacijama, ukljucujuci i reprezentaciju, nalazimo u itekako povoljnoj situaciji.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jan 2026, 13:34

DirkNowitzki je napisao/la:
25 jan 2026, 13:19
Super je stvar sto nam matematika u ovom slucaju ide perfektno na ruku. Jer, ne mora Buducnost igrati za nas nego za sebe. Kalkulacije su sljedece:

- Ako Spartak dobije Buducnost imaju Zvezdu u zadnjem kolu, teoretski u narednu fazu mogu prenijeti 2/4, ako Spartak prodje dalje i oni izgube od Zvezde u zadnjem kolu. Ako mi prodjemo dalje, onda mogu prenijeti 4/2 ili 5/1, ovisno o zadnjem rezultatu protiv Zvezde. Buducnost ima strasan motiv da u Dudovoj sumi dobiju mec. Zato su sinoc kad su vidjeli da je vrag odnio salu i da Bosna ozbiljno prijeti, ukljucene sve metode da se utakmica dobije. Jer teoretski onda bi u drugu grupnu fazu mogli prenijeti maksimalno 4/2, ovako imaju sansu da dobiju Zvezdu i odu sa 5/1.

- Cedevita Olimpija je dobila obje i nas i Spartaka i oni u drugu fazu idu sa 3/3 garantovano. Izgubili su od Buducnosti dva puta, Zvezdu dobili u Ljubljani, izgubili u Beogradu.

- Ako Spartak prodje, Zvezda u drugu fazu prenosi 3/2 i ceka mec protiv Buducnosti u zadnjem kolu. Ako mi prodjemo, Zvezda ima 4/1 i onda zadnje kolo protiv Buducnosti da ode sa 5/1. Zvezda ima motiv da se logisticki ukljuci u ovu borbu i da mi prodjemo dalje. Imaju priliku da pored prosjecne sezone u ABA ligi, udju u drugi dio takmicenja vrlo lezerno.

Sve je jasno u drugoj grupi. Igokea i Cluj ce u drugu fazu prenijeti po 1/5, sto je nama odlicno. Cijenim da je ovih sest timova gore nedodirljivo, nece tu biti neke mogucnosti za pobjedom niti nama niti Cluju i Igokei. Cluj ima sanse protiv Cedevite i Buducnosti kuci, ali nama bi najbitnije bilo dobiti mec protiv Igokee, ako ikako bude moguce biti bolje plasiran od njih na tabeli.

Kako god cudno zvucalo, ove sezone smo puno bolje partije pruzali na gostovanjima, lakse smo igrali.

Ako se dobije Vienna u cetvrtak, 99% smo unutra. Ne ovisimo ni o kome, ali je cinjenica da se pa ja mislim po prvi put u svim ovim nekim kalkulacijama, ukljucujuci i reprezentaciju, nalazimo u itekako povoljnoj situaciji.
:bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tako je prijatelju.
Uzeo si dosta vremena da napišeš sve i svima objasniš lijepo.
Uglavnom i Bosna raste i rasti će i narednih godina.. Izborne su godine pred nama i biće para i za vrhunski sport..

Bordeaux433
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux433 » 25 jan 2026, 13:43

Sve pobjede i porazi (tj. poeni) iz ove faze se prenose u narednu fazu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2026, 13:52

25 jan 2026, 13:19

Znaci ne prenose se bodovi u iducu rundu od svih ekipa ??

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 25 jan 2026, 13:53

Bordeaux433 je napisao/la:
25 jan 2026, 13:43
Uh, upravu si. Mislio sam da se samo prenose bodovi protiv protivnika gdje se prodje dalje. Tako da nazalost ova povoljna matematika za nas pada u vodu. Buducnost u svakom slucaju ima motiv da dobije Spartaka, jer onda imaju Zvezdu u zadnjem kolu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 25 jan 2026, 14:50

Budućnost ima motiv da dobije i Spartak i Zvezdu jer bi sa te dvije pobjede imali skor 14-2 što je identičan skor kao što će imati Partizan te bi se oni trebali boriti za drugo mjesto u TOP 8 fazi što im daje protivnika u playoffu Bosnu/Igokeu. Ipak je njima u motivu da igraju protiv ove dvije ekipe i imaju velike šanse da odu dalje nego da igraju u playoffu protiv Cluja/Cedevita Olimpije.

Jasna računica Bosna sa dvije pobjede ulazi u TOP 8 fazu sa 9-7 skorom, Igokea će imati 8-8 skor jer igraju večeras u Beogradu protiv Partizana i imaju još gostovanje protiv Dubaia i igrati protiv Krke, dok će Cluj ući u TOP 8 fazu sa skorom 10-6 te će imati šanse da se potuku sa Cedevita Olimpijom za bolju poziciju.

Sa dvije pobjede u zadnja dva kola imamo šansu da se možda potučemo sa Clujom mada su oni nivo iznad Bosne trenutno ali je dovoljno da mi dobijemo u Zetri protiv njih i Igokeu u Zetri a oni izgube sve osim da dobiju nas jednom imali bi isti omjer. Naravno da napomenem da će Cluj vjerovatno CZ/Budućnosti/Cedevita Olimpiji napraviti velike probleme te ne bih garantovao da ih pobjede. Mi bi sa sljedeće dvije pobjede bili jedan korak ispred Igokee za sljedeću fazu jer bi imali pobjedu više i oni bi morali ganjati da nas dobiju obje ili sa više razlike jednu da bi bili ispred nas.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2026, 14:53

25 jan 2026, 13:53
Bordeaux433 je napisao/la:
25 jan 2026, 13:43
Uh, upravu si. Mislio sam da se samo prenose bodovi protiv protivnika gdje se prodje dalje. Tako da nazalost ova povoljna matematika za nas pada u vodu. Buducnost u svakom slucaju ima motiv da dobije Spartaka, jer onda imaju Zvezdu u zadnjem kolu.
Naravno da imaju motiv nije isto uci u drugi krug ako budu imali 4 ili 2 poraza . Ma da ni Budućnost ne blista u posljednje vrijeme , opet s druge strane Spartak nije bi blizu forme s početka sezone. Najbolja varijanta je da mi dobijemo u Beču i onda potvrditi to protiv Ilirije onda nas drugi neinteresuju.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 25 jan 2026, 16:16

Cwirek je napisao/la:
25 jan 2026, 13:34
Uzeo si dosta vremena da napišeš sve i svima objasniš lijepo.
Uglavnom i Bosna raste i rasti će i narednih godina.. Izborne su godine pred nama i biće para i za vrhunski sport..
Nesto ne vjerujem da ce SDA ulagati u “vrhunski sport” ako nekim cudom dobiju izbore

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 25 jan 2026, 16:28

Itekako hoce, vide da to donosi bodove. Mozda se i otkoci prica oko Skenderije s obzirom da su oni ti koji je blokiraju. Problem moze biti samo ako odluce da se uz pare pocnu mijesati u rad kluba kao sto uvijek i rade i opet zajebu stvari.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 jan 2026, 17:02

CAZIN je napisao/la:
24 jan 2026, 23:00

Koliko ja znam BH Telekom je dao dosta para za budžet pa su postali i glavni sponzor a također znam da je Dubravko dao početni iznos za ovu sezonu 500 hiljada KM ostalo su sponzori, Federacija, Ministarstvo sporta KS i ostali
Hvala :thumbup: . Pogledao sam intervju na BHT1 od 19.jun "25 i kaze: Federacija da, ali kroz bht (1,3 mil), Kanton i on osobno
0,5 mil KM. Ostalo manji sponzori od 8 kKM i vise.
Ono sto je interesantno oko dvorana kaze: Da zel(i)e manje nekog "ludog" navijanja, nego vise zabave, lijepog izlaska, kao to je
tendencija kosarke u Evropi ( mozda je to i ok.). :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 25 jan 2026, 17:17

Samozdravlje je napisao/la:
25 jan 2026, 17:02
CAZIN je napisao/la:

Koliko ja znam BH Telekom je dao dosta para za budžet pa su postali i glavni sponzor a također znam da je Dubravko dao početni iznos za ovu sezonu 500 hiljada KM ostalo su sponzori, Federacija, Ministarstvo sporta KS i ostali
Hvala :thumbup: . Pogledao sam intervju na BHT1 od 19.jun "25 i kaze: Federacija da, ali kroz bht (1,3 mil), Kanton i on osobno
Ono sto je interesantno oko dvorana kaze: Da zel(i)e manje nekog "ludog" navijanja, nego vise zabave, lijepog izlaska, kao to je
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i BH Telecom cca 2.6 miliona KM, Grad Sarajevo oko 200.000,00 KM, Opcina Stari grad 100.000 KM, Energoinvest cca oko 500.000,00 KM, te ostali s manjim iznosima.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 25 jan 2026, 17:22

25 jan 2026, 17:17
CAZIN je napisao/la:

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i BH Telecom cca 2.6 miliona KM, Grad Sarajevo oko 200.000,00 KM, Opcina Stari grad 100.000 KM, Energoinvest cca oko 500.000,00 KM, te ostali s manjim iznosima.
Sve si upravu osim Energoinvest. Nije tolika suma. Općina Centar 50.000. Federacija isto neka cifrica..

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 jan 2026, 17:24

Cwirek je napisao/la:
24 jan 2026, 15:44
PeppermintSA je napisao/la:
24 jan 2026, 15:01
24 jan 2026, 14:19
Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
razloga. Po meni ulazak u QF FIBA i aBd top 8 u ABA je rezultat koji se mogao ocekivati tek naredne sezone. Zahvaljujuci odnosu
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah :bih:
Titula BiH ne bi trebala biti mjerilo uspjesne sezone. Sezona je vec sad uspjesna, pogotovo ako se ostvari top8 ABA1 lige.

Trebaju nam mladi talenti iz BiH, da se kroz sljedecu sezonu prikljuce prvom timu, ponajvise na treningu i nekim minutama.
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje. :bih:

Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU. :ljepota: :bih:
Sve pet, osim te priče o mladim igračima. Bosna nije niti smije biti razvojni klub sad kad ima budžet. Nismo mi Mega da se usredsredimo na proizvodnju niti je košarka fudbal gdje ti mozes takoreći živjeti od proizvodnje i prodaje. Zna se kako stvari idu u košarci. Naravno, odlično bi bilo kad bi se pojavili neki mladi igrači po bih koji bi donijeli kvalitet za male pare, ali ta priča da će stvari tek valjati kad “budemo proizvodili za reprezentaciju” okaciti mačku o rep.
Nismo na istoj talasnoj.
Bosna treba da bude klub kroz koji će se razvijati talenti. Bosna danas ima dobar budžet. Imala je i one godine kad se vratila na velika vrata u ABA pa uz Markovića, Jazvina, Bajramovića, Parezanina i onog beka šutera iz Srbije zaboravio sam mu ime, igrao u Slobodi, Bosna dovela i kao mlađe igrače Bavcica iz Ilidze, iz Rin-a dovela Djedovica. Kroz tu selekciju prošli i Prasovic, Zimic te iz Crne Gore braća, Pasalica… sve mladi igrači koji su se u narednim godinama afirmirali kroz Bosnu dakle, moglo se lijepo upariti iskusno i mlad igrač.
Na istoj smo talasnoj :urnebes:
Navijac sam FKS 55 god.("bolesnik" bio, sad manje, godine) i dao bih 5 Titula FKS da BiH ode na SP.
Ti bi mozda dao sve titule FKS. :urnebes: Sala. Mozda sam pretjerao sa 5, evo 2 Titule :urnebes:
KK Bosna BHT je vec krenula ciniti puno za kosarku BiH, ako uspije uci u top 8 ABA1 lige. Po meni bi to bilo kao da fudbaski klub
udje u grupe Evropa Lige. Pred kosarkom BiH je da u narednih 4-5 godina osposobi 6-7 kosarkasa koji mogu svojim kvalitetom
odesti BiH na neki EURO i pridodati zastavu :bih: ostalim evropskim drzavama. Koliko je samo radosti donio plasman na prosli
EURO(nazlost stradali susjedi).
Za 4-5 god. ce Lazic, Atic, Kamenjas, Musa....biti pred ili u penziji. Ko ce ih mjenjati ? :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 jan 2026, 17:28

Cwirek je napisao/la:
25 jan 2026, 17:22
25 jan 2026, 17:17

Sve si upravu osim Energoinvest. Nije tolika suma. Općina Centar 50.000. Federacija isto neka cifrica..
Po onom intervju, rekao bih Federacija = BH Telekom, tako Dubravko rece: Federacija kroz kompaniju (bht).Mozda grijesim.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 25 jan 2026, 18:00

TETRAPAK je napisao/la:
25 jan 2026, 16:28
Itekako hoce, vide da to donosi bodove. Mozda se i otkoci prica oko Skenderije s obzirom da su oni ti koji je blokiraju. Problem moze biti samo ako odluce da se uz pare pocnu mijesati u rad kluba kao sto uvijek i rade i opet zajebu stvari.
Itekako neće , čak bi uradili sve da unište sport i kulturu kao što su prije uradili . Svakako u Sarajevu nikad više neće biti na vlasti , što su krali krali su . Zlo neviđeno , bare bare sa četnicima .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 25 jan 2026, 18:05

VensanKasel je napisao/la:
25 jan 2026, 18:00
TETRAPAK je napisao/la:
25 jan 2026, 16:28
Itekako neće , čak bi uradili sve da unište sport i kulturu kao što su prije uradili . Svakako u Sarajevu nikad više neće biti na vlasti , što su krali krali su . Zlo neviđeno , bare bare sa četnicima .
Šanse da Trojka izgubi u Sarajevu su 0%, možeš se nadati na višim nivoima vlasti.

Sad je bitno dobiti Viennu i čekati ishod Spartaka.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 25 jan 2026, 18:07

Mislim da grijesite za sanse, ali nebitno ko je na vlasti po meni. Konakovica prozivaju 15 godina da je grobar Bosne, ja fkt ne vidim da ce doci neko novi i reci e sad je kraj, oduzimaju se sredstva klubovima, sad sam ja novi grobar iducih 15 godina. "Kladim" se da ce populizam prevladati ko god je na vlasti i da ce se tako pokusati dodvoriti solidnom broju ljudi koji prate sport.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 25 jan 2026, 19:47

Dva su razloga zašto će KK Bosna imati odličan budžet 2026/2027:

1. Sportski razlozi: jer će KK Bosna imati sasvim sigurno vrhunske rezultate u sezoni koja traje i bez sumnje će biti najuspješniji sportski kolektiv u Kantonu Sarajevo. Kroz novi budžet KS 2026, podrška sportu je rekordnih 13.000.000KM. Mislim da uopšte nije sporno da će podrška Bosni biti značajno uvećana a ona je u aktuelnoj godini 1.200.000KM.

2. Politički razlozi: jer je izborna godina, dobar dio građana KS je posebno osjetljivo na sportske klubove. Otkazati ili smanjiti podršku Sarajevu, Želji, Bosni bi na određen način bilo “pucanje sebi u koljeno”.

Ono što treba za KK Bosna je jak privatni sponozor, ali za takvo nešto treba značajno veća podrška sa tribina jer neće ljudi da investiraju novac u Projekat koji nema armiju ljudi/potrošača koji dolaze sa njim.

Dakle za 2026/2027 sam siguran da će biti još bolja, nakon toga sve zavisi od političkog i ekomskog stanja u našem Gradu, Kantonu, Domovini. Meni lično nije smak svijeta ni korak nazad napraviti, samo da ne bude dugova i finansijskih dubioza koje su Bosnu uništile u zadnjih 15/20 godina. Nek nije minus a sve ostalo mogu prihvatiti. Lično mislim da dok je Dubravko Barbarić u klubu, KK Bosna nikad neće biti 1KM u minusu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2026, 21:52

Bosna treba imati uvijek podrsku vlasti i dobar budzet bez obzira ko je na vlasti. To tako mora biti .

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.