Pa ne moraš uvijek dovoditi. Mozes prekomandovati iz akademije. Ovdje se Butić godinu i po dana pljuvao kao beskoristan, naprimjer. Mislim, prosto je morao doći trenutak kada ćemo u prednjem redu isprofilisati neke svoje mlade igrače. Ne mozes konstantno živjeti na dovođenju igrača upitne kvalitete. Nismo mi CZ da možemo kupiti 3 navalna igrača koja kidaju. Uvijek su te kupovine kod nas bile upitne. Dovedeš Butića kao rezervnog igrača Slaven Belupa. Prije toga lik igrao seriju c. Dovedeš Mlinarića za velike pare, ali ni on nije aman zaman kvalitet. Prosto nije. Što bi reko jedan moj drug, fin igračić ali to je to. Na kraju krajeva, ako izuzmemo jednu i po sezonu u Veležu gdje ga realno prokenjalo, lik se nije mogao u Kustošiji nametnut. Sad kad su se pojavili, nakon brat bratu 20 godina, neki kvalitetni prednji igrači u akademiji. Guraj njih.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑25 jan 2026, 15:59Ma slabo je ovo, pa nek priča ko šta hoće. Ne možeš Gulija, Butića i Mlinarića zamjeniti dovodeći NIKOGA na te pozicije. Pardon, vratio se Turkeš, lik ne može lopte primiti bez da se odbije bar 2-3 metra od njega![]()
MINIMUM je dovođenje jednog ofanzivca, a ni dva ne bi škodilo.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- PeppermintSA
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Jasno je sta se radi ovdje i ko ce najvise ispastati.To sto su neki momci 16-17 godina odigrali 2 poluvremena fino ne znaci da se na njih mozes oslanjati da te vade pogotovo kad lose krene.
Da ne ulazim u detalje i ne ponavljam se,samo cu reci nek nam je Bog na pomoci.
Jasno je sta se radi ovdje i ko ce najvise ispastati.To sto su neki momci 16-17 godina odigrali 2 poluvremena fino ne znaci da se na njih mozes oslanjati da te vade pogotovo kad lose krene.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Mi mjesec dana kukamo kako nema naše djece, pa onda kad dobiju priliku govorimo da je to priča za levate...
Banić, Ristovski, Gojković, Maroodza, Cimirot, Elezi, Ljajić, Oliveira, Kyeremeh, Beganović, Kuprešak...
Uz njih mogu igrati Ignatkov, Telalović, Mehmedović i Mujkić bez ikakvih problema
Banić, Ristovski, Gojković, Maroodza, Cimirot, Elezi, Ljajić, Oliveira, Kyeremeh, Beganović, Kuprešak...
Uz njih mogu igrati Ignatkov, Telalović, Mehmedović i Mujkić bez ikakvih problema
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma mozemo mi pricati treba ovo treba ono . Ako je ovo plan da imas 13/14 koji kandidiraju za prvih 11a ostalo su mladi potentni igraci meni je to ok i ako je to Mamiceva strategija. Ako je gurni mlade da preživio polusezonu onda nije dobro.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 25 jan 2026, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
Ma tanki smo k'o dvolisnica, ali to nije ništa novo. Moli Boga da ne prosere Velež na proljeće i da ostaneš treći, iako ni od toga nemaš neke posebne koristi, kao ni od drugog mjesta. Da očekuješ Kup ili Superkup ove sezone trebaš stvarno biti optimista. 
Možda ne može dok ne napuni 16 godina.PeppermintSA je napisao/la: ↑25 jan 2026, 15:55Savez izdaje dozvolu. Ljekarski izvještaj ide, više je to stvar formalnosti.N3R3D je napisao/la: ↑25 jan 2026, 15:52Kako se uopšte može dobiti ta dozvola za nastup Drece?PeppermintSA je napisao/la: ↑25 jan 2026, 15:47Imamo znaci prvih 11 koji su danas počeli. Dakle, prva postava.
Na njih dodajte još:
1. Bralić
2. Kyeremeh
3. Kuprešak
4. Mamas
5. Turkeš
6. Beganović
Dakle, to je 17 takoreći iskusnih. Izuzev Turkeša, svi su imali velike minutaže u prošloj polusezoni.
Na njih dodaš još mlade na koje se očigledno ozbiljno računa:
1. Mehmedović
2. Telalović
3. Dizdarević
4. Dreca (izvjesno je da će dobiti dozvolu nastupa)
To je 21 igrač.
Tu su još Gelson, eventualno ovaj Stjepanovic itd. To je nekih 23-24 igrača u rotaciji, od kojih su 16-17 iskusniji sa ozbiljnim minutama u prvoj polusezoni, te nekih 5-6 mladih iz akademije. To je sasvim u redu za jednu polusezonu.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ja ne vidim po čemu smo tanki. Prvih 11 nam je najbolji u ligi. Ubjedljivo. Imamo još 5-6 iskusnih rezervnih + djeca. Dosta mi je vala i polovnjaka iz Slaven Belupa i Surdulice koje pljujemo dok igraju, ne primijećujemo uopste dok su na klupi, a onda najednom oplačemo kad odu. Radije gledati kako Mehmedović grijesi nego Butića kako statira u kukuruzu.
Preko 15.5 miliona KM smo od ljeta zaradili samo od izlaznih transfera.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ako ti ove dvije utakmice nisu bile dovoljne da uvidiš o kako talentovanim momcima se radi, onda je problem u tebi. Već na kraju ove sezone ćeš imati ozbiljne milionske ponude za neke od njih, ako sve bude išlo po planu. Ovakvi talenti se ne šalju po posudbama i nema se šta čekati s njima. Nama fali ofanzivni igrač i to je to.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:06Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Pa daj nam onda Bevisa Zorsne Mamiću
Zadnja izmjena: visokohz, dana/u 25 jan 2026, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da je ovom drugom recenicom receno sve i da nema potrebe za daljim komentarima.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑25 jan 2026, 15:59Ma slabo je ovo, pa nek priča ko šta hoće. Ne možeš Gulija, Butića i Mlinarića zamjeniti dovodeći NIKOGA na te pozicije. Pardon, vratio se Turkeš, lik ne može lopte primiti bez da se odbije bar 2-3 metra od njega![]()
MINIMUM je dovođenje jednog ofanzivca, a ni dva ne bi škodilo.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
-
PajoZdjelar
- Kontakt:
FK export - importHerson je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:16Ako ti ove dvije utakmice nisu bile dovoljne da uvidiš o kako talentovanim momcima se radi, onda je problem u tebi. Već na kraju ove sezone ćeš imati ozbiljne milionske ponude za neke od njih, ako sve bude išlo po planu. Ovakvi talenti se ne šalju po posudbama i nema se šta čekati s njima. Nama fali ofanzivni igrač i to je to.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:06Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
PUNK'S NOT DEAD!
(It's Just Older, Balder and Fatter)
(It's Just Older, Balder and Fatter)
Evo ja i ti po sta hoces da cemo vise bodova uzeti u 2 polusezoni nego u prvoj?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:06Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Jbt mi nikako da shvatimo da imena ne igraju. Sto nebi Mehmedovic zamjenio Mlinarica, evo što? Niti je Mlinaric neki top igrac, ne zamjenjiv, nikakvu prevagu nije donosio. Jedan ok premierligaski igrac, nista vise.
Osim toga dovest ce se vjerojatno jedan navalni igrac.
Mehmedovic
Telalovic
Ignatkov vec etabliran.
100% spremni za prvu ekipu.
- Varijantas8
- Kontakt:
Ma idealna sezona za promociju akademaca, tj. polusezona. Realno tutula nije nedostizna, ali mislim i ako bi ugrozili borac, ne bi nma se dala sansa da osvijimo titulu.
Ako je sš odlucio da se da prilika mladim, onda je i halalim evropu eventualno, idealna prilika da profilišeš akademce.
Ako je sš odlucio da se da prilika mladim, onda je i halalim evropu eventualno, idealna prilika da profilišeš akademce.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Što se tiče utakmice danas, vidjeli smo kako se očekiva da igramo na proljeće. Visoki presing, puno igrača u izgradnji napada, dva bočna stopera koja dosta sudjeluju i koji se dosta ubacuju prema naprijed. Ono što fali jeste, špic koji će moći gore u 16m izboriti se za poziciju, ošutati, Target man, da li će Cvitanović moći to izvući iz Turkeša vidjet ćemo. Renan, je ipak neki drugi tip, u prostor na kontre. A realno u prvenstvo ćemo imati mnogo više situacija kada će nam trebati ovaj prvi tip špica. Danas je to izgledalo vrlo dobro dok je snaga služila, vidi se da je ekipa umorna, noge teške.
Hvala Mlinariću i sretno, moje mišljenje jeste da nam je mogao pomoći dosta u ovoj polusezonu, pogotovo što bi igrao na toj poziciji polušpice gdje i jeste najbolji uz neku visoku osmicu. Za ponudu koja je došla sigurno ga nisi mogao sačuvati, i po nas je odlično, a i za njega pogotovo. Sada bi sigurno u ovom dijelu ofanzivnom morali dovesti jednog kvalitetnog igrača. Volio bih do kraja priprema vidjeti Turkeša u ovoj udarnoj postavi, te Telalovića pored Cimirota.
Ranije sam pisao, vjerujem da je klub zajedno sa Mamićem svjestan u kakvoj smo realnoj situaciji. Jako jako teško možemo više od treće pozicije, iz tog razloga nema potrebe gomilati igrače i sada dovoditi. Imamo udarnih 11, Mehmedović je odličan i već sada može sa klupe, Gelson također ima svojih kvaliteta, Dreca je po meni mlad još uvijek da računaš na njega, 6 mjeseci u juniorima, ali recimo u juniorima imaš Vrbana koji je morao igrati ovdje. A sigurno da ukoliko se stvari poklope da će doći pojačanja, traži se, razgovara se.
Hvala Mlinariću i sretno, moje mišljenje jeste da nam je mogao pomoći dosta u ovoj polusezonu, pogotovo što bi igrao na toj poziciji polušpice gdje i jeste najbolji uz neku visoku osmicu. Za ponudu koja je došla sigurno ga nisi mogao sačuvati, i po nas je odlično, a i za njega pogotovo. Sada bi sigurno u ovom dijelu ofanzivnom morali dovesti jednog kvalitetnog igrača. Volio bih do kraja priprema vidjeti Turkeša u ovoj udarnoj postavi, te Telalovića pored Cimirota.
Ranije sam pisao, vjerujem da je klub zajedno sa Mamićem svjestan u kakvoj smo realnoj situaciji. Jako jako teško možemo više od treće pozicije, iz tog razloga nema potrebe gomilati igrače i sada dovoditi. Imamo udarnih 11, Mehmedović je odličan i već sada može sa klupe, Gelson također ima svojih kvaliteta, Dreca je po meni mlad još uvijek da računaš na njega, 6 mjeseci u juniorima, ali recimo u juniorima imaš Vrbana koji je morao igrati ovdje. A sigurno da ukoliko se stvari poklope da će doći pojačanja, traži se, razgovara se.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Mamic je u Dinamu bio odlucio da okrene plocu, dao je priliku igrqcimq za koje je mislio da treba da igraju,tad su igrali ligu slza opstanak, sve poslije je historija, bruka reprezentativaca,rekordnih transfera,procenata itd al znaju nasi strucnjaci, da dodje ovaj sto PSG drzi i Klopa da dovede nasli bi mu manu za 2 dana kao sto se znalo da ce krenuti sa pljuvanjem i kritikom nakon jedne prijateljske tekme. Imal neki klub na balkanu da ne prodaje najbolje igrace kad dodje ponuda?
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Zato sto nijednu utakmicu kako treba nije igrao svoju poziciju i ono zbog cega je doveden.Doveo si ga jer je ubica u 16 i jer je zabio pun qurac golova prosle sezone,ne sto nesto razigrava i probija linije.To je nas vjeciti problem.nokee je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:19Evo ja i ti po sta hoces da cemo vise bodova uzeti u 2 polusezoni nego u prvoj?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:06Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Jbt mi nikako da shvatimo da imena ne igraju. Sto nebi Mehmedovic zamjenio Mlinarica, evo što? Niti je Mlinaric neki top igrac, ne zamjenjiv, nikakvu prevagu nije donosio. Jedan ok premierligaski igrac, nista vise.
Mehmedovic
Telalovic
Ignatkov vec etabliran.
Ja danima pisem o toj djeci koliko su talentirana,i na drugim temama cak ali ne ide to tako ko sto neki misle jednostavno ne funkcionise.Mene ove polusezone zanimaju 2 kupa i 2 pobjede na derbiju,nista vise a sve vise od toga je +.
Da li mozemo to,po meni ne mozemo.Ako ti mislis da mozemo evo napravit cemo neki deal tipa 2 karte za prvu evropsku.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ovdje ljudi ne kapiraju još jednu bitnu stvar, a to je da je roster od 30+ skupih igrača atomska bomba. Oni koji ne igraju hodaju okolo i rovare, seru, kvare atmosferu. Svaki ima svog jarana u timu koji isto sere. Sve je to nakaradno. Koji će nam **** 30 igrača za jedno i po takmicenje.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Osvojices ono sto Vico aminuje a ne ono sto mi zelimo, isto kao sto se ne pitamo nista u drzavi tako isto i u ligi, srbi i ugrozeni kolo vode i to je to.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:27Zato sto nijednu utakmicu kako treba nije igrao svoju poziciju i ono zbog cega je doveden.Doveo si ga jer je ubica u 16 i jer je zabio pun qurac golova prosle sezone,ne sto nesto razigrava i probija linije.To je nas vjeciti problem.nokee je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:19Evo ja i ti po sta hoces da cemo vise bodova uzeti u 2 polusezoni nego u prvoj?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:06Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Mehmedovic
Telalovic
Ignatkov vec etabliran.
Ja danima pisem o toj djeci koliko su talentirana,i na drugim temama cak ali ne ide to tako ko sto neki misle jednostavno ne funkcionise.Mene ove polusezone zanimaju 2 kupa i 2 pobjede na derbiju,nista vise a sve vise od toga je +.
Da li mozemo to,po meni ne mozemo.Ako ti mislis da mozemo evo napravit cemo neki deal tipa 2 karte za prvu evropsku.
De ba ljudi, ovo mi se ne sviđa. Puno ofanzivaca nam je otišlo,a nema najava neke Mamićeve akvizicije. Još traje prelazni rok i nadam se nekom kapitalcu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.