Majke mi nista mi bijes ne izaziva veci od nekulture na parkingu. Ovo je sevap dovesti par jacih momaka da ga dignu pod pazuh i iznesu negdje.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Majke mi nista mi bijes ne izaziva veci od nekulture na parkingu. Ovo je sevap dovesti par jacih momaka da ga dignu pod pazuh i iznesu negdje.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Bome vjetar u Švabiji vodeći izvor u proizvodnji električne energije.
Dalje, vjetar i solarna energija proizveli su rekordnih 30% električne energije u EU za 2025. godinu, što je prvi put u historiji više od fosilnih goriva.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Nisam siguran za tačne cifre, ali sam prije par mjeseci vidio slične podatke. Odnos ranici vs penzioneri će biti sve gori i očekujem da u narednih 10 godina vidimo sve više radnika iz Azije. Vrlo vjerovatno i dodatna zaduženja. Mislim da je situacija u RS-u čak i gora od FBiH koja je na lošem putu. Sve u svemu ne obećava puno. Dosta raje u IT-u radi freelance, tj ne uplaćuju doprinose. Neki su na obrtu gdje se uplaćuju doprinosi, ali niko ne očekuje da živi od penzije.soko je napisao/la: ↑23 jan 2026, 14:41Tako ti je i u Americi sa SS. To sto pises za inflaciju to ne igra toliku ulogu kao na primjer kamate. Ti si uplatio jednu sumu, e sad zavisi da nisi uplatio sta bi uradio sa tim parama. Stavio na banku, dobio kamate ili potrosio.sarajevskiMarlboro je napisao/la: ↑23 jan 2026, 08:48Penzija nije baš uplatiš 100k za radnog vijeka i onda ti te pare vraćaju u penziju. Penzija se računa srazmjerno količini koju uplatiš, ali nije direktno suma koju si uplatio podijeljena na očekivani životni vijek. Inflacija utiče na vrijednost koju si uplatio. Ovo što Ameri rade je slično životnom osiguranju i sličnim opcijama gdje ti uplaćuješ osiguranju neku cifru i ako doživiš određene godine osiguranje ti vrati te pare uz neku kamatu.JohannWolfgang je napisao/la: ↑22 jan 2026, 15:01
Na proslu minimalnu platu uplacivano 218km doprinosa. Znaci mjesecno upacujes 218km a hoces da ti se vraca mjesecno barem 600 i to je bilo malo.![]()
Na 30 godina si uplatio za pio doprinose manje od 80.000km a te bi pare po prethodnom sistemu vratio za 11 godina primanja penzije.
U BiH uplaćuješ penziju dok radiš kako bi se mogle isplatiti penzije trenutnim penzionerima. Jednom kad ti odeš u penziju, ostali radnici će plaćati tvoju penziju. Najveći problem u BiH je nedostatak radne snage. Već sad je teško održiv broj penzionera na broj radnika, a biće sve gore. Veliki broj mladih je otišao iz države, sve manje djece se rađa, a određen broj penzionera se vraća iz dijaspore u BiH. Čini mi se da je trenutna struktura radne snage u FBiH nešto tipa 60% su radnici sa 50+ godina.
U BiH koliko vidim, ako je ovo tacno(slika). Ne moze to funkcinisati sa ovakvim brojevima. Nema ko da placa kad vise ljudi ima da ne rade neg da rade(penzija + nezaposleni)
![]()
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- invincible1921
- Kontakt:
Meni je vrhunac u zadnje vrijeme onaj brat kod Vanija u Zelenih Beretki (Ko je iz SA zna gdje je)...parkirao na sred ceste i zaustavio na duze vrijeme kompletan saobracaj, citav kolaps nasto...doslovno kolona od ne znam koliko vise auta
Kad je doso do auta sacekala ga policija i napisala mu kaznu za parking koja je 40 maraka...ili 50
=\_1921_/=
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma znači , vidiš kako je tačno na sredini linije parkirao da ga slučajno neko ne ogrebe , to redovno rade kockaste glave sa svojim SUV-ovima ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ovo samo na krov okrenuti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma to je do murije , mogli su mu komotno pisati 400 KM . Bahatost je svakim danom sve veća i veća , kod mene komšija počeo svaki dan na trotoaru parkirati , bilo ili ne bilo mjesta na parkingu ...invincible1921 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 20:04Meni je vrhunac u zadnje vrijeme onaj brat kod Vanija u Zelenih Beretki (Ko je iz SA zna gdje je)...parkirao na sred ceste i zaustavio na duze vrijeme kompletan saobracaj, citav kolaps nasto...doslovno kolona od ne znam koliko vise auta
Kad je doso do auta sacekala ga policija i napisala mu kaznu za parking koja je 40 maraka...ili 50![]()
valjda reko da nece vise pokupio se i otiso
Ne znam kakva je situacija u ostatku Sarajeva , ali Novi Grad je katastrofalan što se tiče parkiranja ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- invincible1921
- Kontakt:
Meni stalno ispred garaze neko, dodje mi da skinemVensanKasel je napisao/la: ↑25 jan 2026, 20:53Ma to je do murije , mogli su mu komotno pisati 400 KM . Bahatost je svakim danom sve veća i veća , kod mene komšija počeo svaki dan na trotoaru parkirati , bilo ili ne bilo mjesta na parkingu ...invincible1921 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 20:04Meni je vrhunac u zadnje vrijeme onaj brat kod Vanija u Zelenih Beretki (Ko je iz SA zna gdje je)...parkirao na sred ceste i zaustavio na duze vrijeme kompletan saobracaj, citav kolaps nasto...doslovno kolona od ne znam koliko vise auta
Kad je doso do auta sacekala ga policija i napisala mu kaznu za parking koja je 40 maraka...ili 50![]()
Ne znam kakva je situacija u ostatku Sarajeva , ali Novi Grad je katastrofalan što se tiče parkiranja ...
natpis ovaj za pauka i stavim busim gume. Poseban nivo bezobarzluka u zadnje vrijeme, ono cekam ko debil dodje covjek i ljut on na mene ..kao sta je evo me samo sam 20 min stao
Ljude jednostavno boli qrac
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 25 jan 2026, 21:54, ukupno mijenjano 3 puta.
=\_1921_/=
Nemoj mi reci da je klocina i ovdje na pogresnoj strani19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 17:41Cekamo sad Alema, da isprica stvarnu pozadinu price i da je odrađeno kako treba po proceduri.![]()
Kakav lik, mogli bi ga zamjenit s latinosima i deportovari njegovi.
Sta je samo bosnja glasalo za trumpa
Ne mogu mene zamjeniti kad sam bijel k'o sir sa plavim ocima. Dok bi tebe mogli, jer te imam.na fejsu, bacas na ciganaTorres_9 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 21:46Nemoj mi reci da je klocina i ovdje na pogresnoj strani19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 17:41Cekamo sad Alema, da isprica stvarnu pozadinu price i da je odrađeno kako treba po proceduri.![]()
![]()
Sta je samo bosnja glasalo za trumpalow life's.
- Wilshere10
- Kontakt:
Hahahhahahaahahahalemsa je napisao/la: ↑25 jan 2026, 22:04Ne mogu mene zamjeniti kad sam bijel k'o sir sa plavim ocima. Dok bi tebe mogli, jer te imam.na fejsu, bacas na ciganaTorres_9 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 21:46Nemoj mi reci da je klocina i ovdje na pogresnoj strani19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 17:41
Cekamo sad Alema, da isprica stvarnu pozadinu price i da je odrađeno kako treba po proceduri.![]()
![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Da se to desilo u kolijevci demokratije, dobio bi 11 metaka u ledja i mirna Bosnainvincible1921 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 20:04Meni je vrhunac u zadnje vrijeme onaj brat kod Vanija u Zelenih Beretki (Ko je iz SA zna gdje je)...parkirao na sred ceste i zaustavio na duze vrijeme kompletan saobracaj, citav kolaps nasto...doslovno kolona od ne znam koliko vise auta
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Hahah dobar pokusaj. Tesko da mogu nekog s ivya izbacit dok s druge strane nekog rutavog motordiju, laga. Dovoljno je jedan saobracajni prekrsajalemsa je napisao/la: ↑25 jan 2026, 22:04Ne mogu mene zamjeniti kad sam bijel k'o sir sa plavim ocima. Dok bi tebe mogli, jer te imam.na fejsu, bacas na ciganaTorres_9 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 21:46Nemoj mi reci da je klocina i ovdje na pogresnoj strani19vendetta87 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 17:41
Cekamo sad Alema, da isprica stvarnu pozadinu price i da je odrađeno kako treba po proceduri.![]()
![]()
Pa sta je sad bilo, kazes mogli bi me zamjeniti tj. pomjesati (da bude jasnije) za latinosa, kazem da to nije moguce s obzirom na izgled, jer o tome je rijec u ovom kontekstu. Dok bi tebe mogli jer s mrk burazeru, sta cu ti ja.
Smisli nesto kreativnije
Lijepo da mislis na boju kozu, iako zamjenit se moze odnosit i na ime. Pravo americko.
Jbg mora da ti je prpa, da ne zavrsis kao Sandro a cujem tek se ozenio
Edukuj se nije jos kasno
nece te caca naci spasiti
Lijepo da mislis na boju kozu, iako zamjenit se moze odnosit i na ime. Pravo americko.
Jbg mora da ti je prpa, da ne zavrsis kao Sandro a cujem tek se ozenio
Edukuj se nije jos kasno
Kako se moze odnositi na ime svega ti, posebno prezime. A i kako ce mi on znati ime i prezime da me pomjesa, moze samo pomjesati na osnovnu izgleda, drugo sve je ciljano mene trazio. Znaci gluposti pises.
Nego se ti pripaze hoces li dobiti papire posto si se udao u Ameriku.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Nije ni usa passport ko sto je nekad bio. Eno onaj dekan u Sa fasovo, ima i americko drzavljanstvo. Konto sam da su oni malo zasticeniji ili sta vec, znam prije covjek slucajno pokazao usa vizu radnu umjesto bh pasosa na granici u EU, nista ne pitaju kad je nasao i pokazao bh pasos, samo vozi. 
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Pasos ne znaci nista ako napravis belaj. Jedan Edo poznanik dobio nogu iz Amerike, imao 20+ godina cura 17, njemu rekla da je 19.alemsa je napisao/la: ↑26 jan 2026, 00:03Kako se moze odnositi na ime svega ti, posebno prezime. A i kako ce mi on znati ime i prezime da me pomjesa, moze samo pomjesati na osnovnu izgleda, drugo sve je ciljano mene trazio. Znaci gluposti pises.
Nema se amidza cega bojati dok mi je ovo u rukama, a vidi sto mi se ruka bijeli je.bo mater k'o da sam iz Travnika (cuo si za travnicki sir).
Nego se ti pripaze hoces li dobiti papire posto si se udao u Ameriku.
Znam jednog privatnika sto mulja sa taxom, znas kakva je IRS. Noga