KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Madafaka
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Madafaka » 25 jan 2026, 22:08

Cwirek je napisao/la:
25 jan 2026, 17:22
Općina Centar 50.000.
Samo? Mandiću, bolje da onda nisi ništa dao. Klub je iz Općine Centar i zaslužuje mnogo više od ove cifre.

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 25 jan 2026, 22:53

Delic nije mogao kod nas igrati u razvojnom timu iz nepoznatih razloga a sada za vogoscu daje 20 poena po utakmici u istoj ligi istim protivnicima uz to pobjedjuju sve utakmice, to sve govori o nasem razvojnom timu...

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 26 jan 2026, 01:35

TETRAPAK je napisao/la:
25 jan 2026, 18:07
Mislim da grijesite za sanse, ali nebitno ko je na vlasti po meni. Konakovica prozivaju 15 godina da je grobar Bosne, ja fkt ne vidim da ce doci neko novi i reci e sad je kraj, oduzimaju se sredstva klubovima, sad sam ja novi grobar iducih 15 godina. "Kladim" se da ce populizam prevladati ko god je na vlasti i da ce se tako pokusati dodvoriti solidnom broju ljudi koji prate sport.
Bakira i SDA sport ne zanima ni zehru. Nije zanimo mu ni rahmetli oca.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 26 jan 2026, 01:43

Maverick je napisao/la:
26 jan 2026, 01:35
TETRAPAK je napisao/la:
25 jan 2026, 18:07
Mislim da grijesite za sanse, ali nebitno ko je na vlasti po meni. Konakovica prozivaju 15 godina da je grobar Bosne, ja fkt ne vidim da ce doci neko novi i reci e sad je kraj, oduzimaju se sredstva klubovima, sad sam ja novi grobar iducih 15 godina. "Kladim" se da ce populizam prevladati ko god je na vlasti i da ce se tako pokusati dodvoriti solidnom broju ljudi koji prate sport.
Bakira i SDA sport ne zanima ni zehru. Nije zanimo mu ni rahmetli oca.
Gdje sam napisao da ih zanima ili da bi nesto radili jer ih zanima?

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 26 jan 2026, 04:10

DirkNowitzki je napisao/la:
25 jan 2026, 13:19
Super je stvar sto nam matematika u ovom slucaju ide perfektno na ruku. Jer, ne mora Buducnost igrati za nas nego za sebe. Kalkulacije su sljedece:

- Ako Spartak dobije Buducnost imaju Zvezdu u zadnjem kolu, teoretski u narednu fazu mogu prenijeti 2/4, ako Spartak prodje dalje i oni izgube od Zvezde u zadnjem kolu. Ako mi prodjemo dalje, onda mogu prenijeti 4/2 ili 5/1, ovisno o zadnjem rezultatu protiv Zvezde. Buducnost ima strasan motiv da u Dudovoj sumi dobiju mec. Zato su sinoc kad su vidjeli da je vrag odnio salu i da Bosna ozbiljno prijeti, ukljucene sve metode da se utakmica dobije. Jer teoretski onda bi u drugu grupnu fazu mogli prenijeti maksimalno 4/2, ovako imaju sansu da dobiju Zvezdu i odu sa 5/1.

- Cedevita Olimpija je dobila obje i nas i Spartaka i oni u drugu fazu idu sa 3/3 garantovano. Izgubili su od Buducnosti dva puta, Zvezdu dobili u Ljubljani, izgubili u Beogradu.

- Ako Spartak prodje, Zvezda u drugu fazu prenosi 3/2 i ceka mec protiv Buducnosti u zadnjem kolu. Ako mi prodjemo, Zvezda ima 4/1 i onda zadnje kolo protiv Buducnosti da ode sa 5/1. Zvezda ima motiv da se logisticki ukljuci u ovu borbu i da mi prodjemo dalje. Imaju priliku da pored prosjecne sezone u ABA ligi, udju u drugi dio takmicenja vrlo lezerno.

Sve je jasno u drugoj grupi. Igokea i Cluj ce u drugu fazu prenijeti po 1/5, sto je nama odlicno. Cijenim da je ovih sest timova gore nedodirljivo, nece tu biti neke mogucnosti za pobjedom niti nama niti Cluju i Igokei. Cluj ima sanse protiv Cedevite i Buducnosti kuci, ali nama bi najbitnije bilo dobiti mec protiv Igokee, ako ikako bude moguce biti bolje plasiran od njih na tabeli.

Kako god cudno zvucalo, ove sezone smo puno bolje partije pruzali na gostovanjima, lakse smo igrali.

Ako se dobije Vienna u cetvrtak, 99% smo unutra. Ne ovisimo ni o kome, ali je cinjenica da se pa ja mislim po prvi put u svim ovim nekim kalkulacijama, ukljucujuci i reprezentaciju, nalazimo u itekako povoljnoj situaciji.
Takvog te volim :rol:

Bez obzira sto nam se misljenja djele kad su neke stvari u pitanju jako dobra analiza, nikad nisam umanjio tvoje znanje o kosarci i samoj Bosni. I meni si da budem iskren olaksao kalkulacije u glavi.

+1

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 26 jan 2026, 10:59

Odlicna analiza Dirk :thumbup:

Ukoliko se ispostavi da je povreda Westa teze prirode, pokusati sa dovodjenjem Gordica (valjda on i babi nisu u sukobu :mrgreen: ). Pouzdan plej koji zna igrati zavrsnice. Poznaje ABA ligu ko svoj dzep, a tek koliki bi boost ekipi bio u zavrsnici domaceg prvenstva.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 26 jan 2026, 11:53

enterofuryl je napisao/la:
26 jan 2026, 10:59

Ukoliko se ispostavi da je povreda Westa teze prirode, pokusati sa dovodjenjem Gordica (valjda on i babi nisu u sukobu :mrgreen: ). Pouzdan plej koji zna igrati zavrsnice. Poznaje ABA ligu ko svoj dzep, a tek koliki bi boost ekipi bio u zavrsnici domaceg prvenstva.
Odakle ih samo izvlačite, evo glava da će sljedeći biti Roberson i Kastaneda. :tokralju:

Gordić već par sezona ne igra ozbiljnu ulogu, a ne da bude prevaga sa svojih 37 godina na ovom nivou. Imam osjećaj da ovdje ljudi znaju 20 igrača što su se vrtili u nekom trenutku oko reprezentacije, i to je to :bow:

@Dirk Ima li kakvih insajderskih šta je sa povredom Westa?
ZELJEZNICAR 1921!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jan 2026, 12:24

Otkud da je povredjen West ??

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 jan 2026, 12:29

bordobijeli je napisao/la:
26 jan 2026, 12:24

Otkud da je povredjen West ??
Izjava Pasalica nakon Budućnosti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 26 jan 2026, 13:53

hamzaTM87 je napisao/la:
26 jan 2026, 11:53

Odakle ih samo izvlačite, evo glava da će sljedeći biti Roberson i Kastaneda. :tokralju:

Gordić već par sezona ne igra ozbiljnu ulogu, a ne da bude prevaga sa svojih 37 godina na ovom nivou. Imam osjećaj da ovdje ljudi znaju 20 igrača što su se vrtili u nekom trenutku oko reprezentacije, i to je to :bow:

Ceka ga nazalost duza pauza, nece igrati protiv Beca u cetvrtak.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jan 2026, 15:39

26 jan 2026, 13:53
hamzaTM87 je napisao/la:

Ceka ga nazalost duza pauza, nece igrati protiv Beca u cetvrtak.
Baš šteta jako bitan igrac posebno defanzivno . A realno imao je i previše minuta svaku utakmicu 35 min na terenu .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2026, 15:42

25 jan 2026, 17:17

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i BH Telecom cca 2.6 miliona KM, Grad Sarajevo oko 200.000,00 KM, Opcina Stari grad 100.000 KM, Energoinvest cca oko 500.000,00 KM, te ostali s manjim iznosima.

FK-ovi Zeljeznicar i Sarajevo i KK Bosna su BREND KS, pa i dijela drzave ( aBd i cijele BiH ).
Lijepo rece gosp. D.Barbaric:"Ne zelimo "ludog" navijanja, nego vise zabave i lijepog izlaska". Podrzavam,nesto kao NBA.

U skladu s tim bi predlozio Skupstini KS, da u redovnu proceduru predloze "Zakon o KK Bosni". FK-ovi su privatizovani,njima ne.
Taj Zakon o KK Bosni bi podrazumjevao: Da svi clanovi Skupstine KS, Svi direktori i njihovi zamjenici drzavni firmi u KS, svi
direktori i zamjenici JKPKS, svi direktori i zamjenici BHT, Elektroprivrede BiH, Rektor UNKS, Dekani UNKS, direktori i zamjenici
FTV, RTV BH1. TV SA, direktori i zamjenici drzavnih preduzeca(Energoi.,Zrak, Muzeji,Stecajni upravnici i .....), svi nacelnici
Opstina KS i njihovi zamjenici. Naravno i svi slicni i "postavljeni i izabrani" koje sam ispustio , urade sljedece:
KUPE PO 4 GODISNJE KARTE. 4x270=1080 KM
Ima takvih blizu hiljadu i to bi bilo 1,08 mil.KM. Svakog 1.APRILA da kupe licno godisnje, pocev od 1.APRILA 2027 g., a 1.IV"26 dobrovoljno. Znaci od 2027 g, kad se ne zna ko ce biti "izabran i postavljen". Za pobrojane jedna min.
plata na nivou godine je "smijesan iznos". Eto gosp. Dubravku na parketu poznatih i interesantnih ljudi.
Nije ovo Utopija, jer Zakon je Zakon, pa taman bio "Zakon o KK Bosna".

Ovo sto si pobrojao nek ostane kao fix., ali to je novac POREZNIH OBAVEZNIKA, :bih:
Da vidimo ko je za "veliku" KK Bosnu, a ko ne. Ponavljam od 2027 g, ne zna se ko ce biti izabran i ko postavljen na funkcije direktora.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 26 jan 2026, 16:14

slika

Jel im odgodena ova utakmica u ligi,nigdje nisam vidio

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 26 jan 2026, 17:40

Mostarska je napisao/la:
26 jan 2026, 16:14
slika

Mislim da austrijsku ligu igraju sa drugom ekipom

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 jan 2026, 18:13

legendarnadruga je napisao/la:
26 jan 2026, 17:40
Mostarska je napisao/la:
26 jan 2026, 16:14
slika

Mislim da austrijsku ligu igraju sa drugom ekipom
Loše misliš,pogledaj malo bolje

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 26 jan 2026, 18:20

hamzaTM87 je napisao/la:

Vidi drug, Gorda je neko ko je prosle sezone igrao jako bitnu ulogu u viceprvaku Srbije. Dolazak u Bosnu bi mu se vise isplatio nego ne igranje u Turskoj...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jan 2026, 20:00

Samo ovog bouma zaustavit rijesio si tekmu.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 26 jan 2026, 20:05

Mozda da mu Dubravko sredi donaciju za kucu? Tjeraj musku vaginu u neku stvar.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 jan 2026, 22:31

Jel ABA finansira gostovanje Dubaiu, nešto mi se čini da je tako bilo prošle sezone?

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 27 jan 2026, 08:58

CAZIN je napisao/la:
26 jan 2026, 22:31
Jel ABA finansira gostovanje Dubaiu, nešto mi se čini da je tako bilo prošle sezone?
Koliko je meni poznato, troškove transporta i smještaja snosi KK Dubai.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91 i 6 gostiju.