FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
38
12%
Drugi
31
10%
Treći
93
30%
Četvrti
71
23%
Peti
25
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
19
6%

Ukupno glasova: 313

Rule_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rule_hz » 26 jan 2026, 22:05

Imamo dosta uigranu ekipu ostqli smo samo bez gulija. Nadat se da ce se samo vlastnicka struktura probjeniti ovo je bombona
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 26 jan 2026, 22:05

SHZ82 je napisao/la:
26 jan 2026, 21:58
H8Z7 je napisao/la:
26 jan 2026, 21:51
Mlinariću propao transfer?
da tako pisu, bas me zanima sta je?
sad imaju dvije mogucnosti licni uslovi ( plata,bonusi,duzina ugovora,ugradjivanje menadjera) ili nije prosao lijecnicke preglede

evo nije lose da se vratio, vise vjerujem njemu nego Oliveiri i Turkesu
Bog zna šta je bilo. Meni je drago što ide nazad.
Dovoljno je pogledati ono što je Adilović rekao za svoj transfer, gdje je bukvalno sa potpisa ugovora otišao.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 jan 2026, 22:07

Ako do kraja sedmice ne dođe neki brzac umjesto Gulyja,onda ne mora ni dolaziti.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 jan 2026, 22:12

jurisicduska je napisao/la:
26 jan 2026, 21:18
adoado je napisao/la:
26 jan 2026, 20:04
26 jan 2026, 19:09
Ja ne znam niti jednu osobu koja ide na utakmice a da misli pozitivno o Mirvicu, nikad je upoznao nisam.
Gore je to što poznajem osobe koje su davale podršku Mirzi Varešanoviću s istoka. Ima situacija protiv Torpeda Kutaisija, stojim iznad tunela na istoku s jaranom, oko mene sve ograda, primismo go pa se čuju svakakvi dovici podrške Mirzi itd. U pet sekundi stvori se masovna tuča na istoku, uletiše specijalci i mene pedrekovaše ni krivog ni dužnog ubiše Boga u meni jedva sam poslije tog događaja odgledao utakmicu do penala.
E zamisli frajer Varesanovica postavio ko šefa struke.
Ispostavio se boljim, od vecine trenera iz Mirviceve ere, pogotovo od modernog Rožmana, koji ga je nasljedio.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jan 2026, 22:12

Ovo čišćenje škarta mi je najbolji prelazni rok u zadnjih x godina.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 26 jan 2026, 22:18

Lucas je napisao/la:
26 jan 2026, 22:12
adoado je napisao/la:
26 jan 2026, 20:04

Gore je to što poznajem osobe koje su davale podršku Mirzi Varešanoviću s istoka. Ima situacija protiv Torpeda Kutaisija, stojim iznad tunela na istoku s jaranom, oko mene sve ograda, primismo go pa se čuju svakakvi dovici podrške Mirzi itd. U pet sekundi stvori se masovna tuča na istoku, uletiše specijalci i mene pedrekovaše ni krivog ni dužnog ubiše Boga u meni jedva sam poslije tog događaja odgledao utakmicu do penala.
Ispostavio se boljim, od vecine trenera iz Mirviceve ere, pogotovo od modernog Rožmana, koji ga je nasljedio.
Oj Allahu ti si svemogući... :tokralju: :bow:
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 jan 2026, 22:28

adoado je napisao/la:
26 jan 2026, 22:18
Lucas je napisao/la:

Pa uzmi u obzir recimo plate, njegovog "modernog" nasljednika Rožmana i njegovog brojnog stručnog štaba + platu Ibricica, pa realno reci sta smo to dobili konkretno, a imao je odrješene ruke i svu slobodu, kao ni jedan nas trener. Sta su to uradili bolje od njega, Sablic, Vasoski, Uscuplic, Dudic ? Jedino je Zekic bio bolji, samo zbog osvojenog kupa i izbacivanja Aktobea.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 26 jan 2026, 22:28

adoado je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Pa dobro nije dečko toliko ni fulio. To vise govori o ovim drugim nego o njemu. Taj trenutak je razjedinio navijace Sarajeva. Nikakav rezultat to ne može vratiti. :D ljudi valjda zaboravljaju stvari.

Dobar je Mirza ko voli takve.

A sto se tiče ostalih trenera pa nisam ih ja doveo. Od Dudića recimo mogu i ja bit bolji trener. Frajer ima bod po utakmici. Najgori u historiji kluba.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 26 jan 2026, 22:33

adoado je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Izuzmemo li Zekića i sad Marija po čemu bi to Mirza bio lošiji od Rožmana i ko mu još ostaje konkurencija Dudić (najlošiji trener u historiji kluba) onaj zalutali profesor kao i Husref.
Dali su mu ekipu koju je Bog zna ko je selektiro i sastavljo i opet je napravio pa skoro nemoguće za tu polusezonu Dok nas je onaj Rožman sa svojim guznim haverom zavalio da se još nismo oporavili. Sad je druga stvar njegov karakter i ostalo gdje on nikad i nije trbao biti dio FKS i nadati se da neće ni biti.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jan 2026, 22:36

adoado je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Pa nije pogrijesio
Da je dobar trener nije da je najgori u Mirvicevoj eri definitivno nije.Dobri rezultati nisu plod mastovite igre nego je uradio ono sto prolazi u ovoj ligi,nije izmisljao toplu vodu i psihicki je sjajno pripremio igrace za svaku utakmicu.Bolji je u svakom slucaju od Sablica,Vasoskog,Rozmana,Husrefa(zadnji mandat),Fedje.Pricam o ucinku kod nas.
To sto se zakacio ranije sa navijacima je nesto drugo.Meni je malo zao jer poznajem ga licno i znam kakve su njegove namjere prema FKS i da je spreman svima j mater za Sarajevo,ko onim seljacima od novinara u Banja Luci.Radio za pristojnu platu,nije zavalio klub ni financijski ni igracki kao neki 'moderni' treneri i strucnjaci

Dobra vijest sto se Mlinaric vraca ali opet treba naapdac.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

maroon46

Post Postao/la maroon46 » 26 jan 2026, 22:50

Lucas je napisao/la:
26 jan 2026, 22:28
adoado je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Pa uzmi u obzir recimo plate, njegovog "modernog" nasljednika Rožmana i njegovog brojnog stručnog štaba + platu Ibricica, pa realno reci sta smo to dobili konkretno, a imao je odrješene ruke i svu slobodu, kao ni jedan nas trener. Sta su to uradili bolje od njega, Sablic, Vasoski, Uscuplic, Dudic ? Jedino je Zekic bio bolji, samo zbog osvojenog kupa i izbacivanja Aktobea.
Dzenu ne smijes stavljati u istu recenicu sa ovim ljudima, posebno Mirzom.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 26 jan 2026, 23:02

Makar nešto pozitivno, sretno Mihael i **** majku svim protivnicima

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 26 jan 2026, 23:03

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jan 2026, 22:36
adoado je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Pa nije pogrijesio
Da je dobar trener nije da je najgori u Mirvicevoj eri definitivno nije.Dobri rezultati nisu plod mastovite igre nego je uradio ono sto prolazi u ovoj ligi,nije izmisljao toplu vodu i psihicki je sjajno pripremio igrace za svaku utakmicu.Bolji je u svakom slucaju od Sablica,Vasoskog,Rozmana,Husrefa(zadnji mandat),Fedje.Pricam o ucinku kod nas.
To sto se zakacio ranije sa navijacima je nesto drugo.Meni je malo zao jer poznajem ga licno i znam kakve su njegove namjere prema FKS i da je spreman svima j mater za Sarajevo,ko onim seljacima od novinara u Banja Luci.Radio za pristojnu platu,nije zavalio klub ni financijski ni igracki kao neki 'moderni' treneri i strucnjaci

Na toj polusezoni su došli Kyeremeh, Renan, Guliashvili, Ziljkić i koliko se sjećam Beganović... Sem Guliashvilija nijedan se igrač nije isprofilisao za dalju preprodaju. Gledajući eru Rožmana imamo dva(tehnički tri) igrača koji su se pokazali da odskaču kvalitetom, pod tim mislim na Buljubašića, Čatakovića i Nidala Čelika (nije bio standardan toliko kao kod Zekića) i sva trojica su ostvarila transfere pristojnih iznosa za klub našeg kapaciteta, Evropa se izborila ali šiljenje sudija nikad do sada nije bilo očiglednije. Ja ovde direktno pričam samo o Rožmanu, Ibričić me ne zanima dok mu ne budem ženu taslačio tad će me zanimati ko je šta je za sad je fekalija kao što je uvijek i bio.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jan 2026, 23:03

adoado je napisao/la:
26 jan 2026, 23:03
adoado je napisao/la:

Pa nije pogrijesio

Na toj polusezoni su došli Kyeremeh, Renan, Guliashvili, Ziljkić i koliko se sjećam Beganović... Sem Guliashvilija nijedan se igrač nije isprofilisao za dalju preprodaju. Gledajući eru Rožmana imamo dva(tehnički tri) igrača koji su se pokazali da odskaču kvalitetom, pod tim mislim na Buljubašića, Čatakovića i Nidala Čelika (nije bio standardan toliko kao kod Zekića) i sva trojica su ostvarila transfere pristojnih iznosa za klub našeg kapaciteta, Evropa se izborila ali šiljenje sudija nikad do sada nije bilo očiglednije. Ja ovde direktno pričam samo o Rožmanu, Ibričić me ne zanima dok mu ne budem ženu taslačio tad će me zanimati ko je šta je za sad je fekalija kao što je uvijek i bio.
Rozman je prevara epski razmjera
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 26 jan 2026, 23:09

DoktorXabaras je napisao/la:
26 jan 2026, 21:38
Šta bi sa onim popom što ga je onaj pitar sa zagrebačkom adresom najavio, bio gotovo završen sad niko ništa.
Ja samo prenio info od druga novinara. Vjerovatno nema ništa od njega. Da su razgovarali to je istina 100% dalje ništa ne znam 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 26 jan 2026, 23:12

adoado je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Jedino je Zekić imao bolje rezultate od Mirze, Cvitanović može imati bolje rezultate ako nastavi ovako.
Zaboravljate da je Mirza doveden i da mu je ekipa sastavljana a da se nije nista pitao, postavljen cilj da se izađe u evropu, čovjek ispunio, ispao od Torpeda dobio nogu i to je to, niti je imao neku platu veliku, niti je tjerao ljude iz kluba kad je došao, niti je dovodio svoje igrače, čak je i znao klupirati tadašnji projekat kluba Dala, dok npr Gulija niko nije iz 11 izbacivao.
Rožman i Ibričić su otjerali pola kluba doveli svoje polovnjake na kojim se žuti smrad ugradio uzeli hejbet para i na kraju prijavljivao klub smećar. Dudić je na mrve negdje stao kad je kod nas dolazio, Vasoski katastrofalan, Husref u zadnjem mandatu došao na ionako polupanu ekipu psihički, Dženo rahmetli standardni vatrogasac bio
Zekić je bio odličan s obzirom u kakvim je uslovima radio od sudija, saveza pa i samog kluba iako smatram lično da ni njegovo nije za Ramazana kad se sjetim kako je spemio ekipu na zadnjim pripremama i kako je ostavio psihički slomljenu ekipu.
Tako da Mirza jeste drugi najbolji trener u Mirvićevoj eri poslije Zekića, ako izuzmemo Cvitanovića kojem se može suditi tek kad ova sezona završi iako je s obzirom na okolnosti u kojim je došao odradio fantastičan posao.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 26 jan 2026, 23:15

adoado je napisao/la:
26 jan 2026, 23:03
adoado je napisao/la:

Pa nije pogrijesio

Rožman je svo svoje trenersko neznanje pokazao u derbiju na Grbavici kad u situaciji 10 na 9 uvodi Hasića i stavlja ga na wing beka, tad je trebao da podere licencu i sve csrtifikate sto je dobio
Da ne pricamo da bi Julardžija prije Inieste počeo utakmicu

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 26 jan 2026, 23:46

Sazg je napisao/la:
26 jan 2026, 23:09
DoktorXabaras je napisao/la:
26 jan 2026, 21:38
Šta bi sa onim popom što ga je onaj pitar sa zagrebačkom adresom najavio, bio gotovo završen sad niko ništa.
Ja samo prenio info od druga novinara. Vjerovatno nema ništa od njega. Da su razgovarali to je istina 100% dalje ništa ne znam 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️.
Malo je u Austriji igrao i nisu zadovoljni sa njim nikako.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 27 jan 2026, 00:00

Ako Mirvic nema para onda je za ocekivati da ce prvi otici Mamic, sto bi ostajao u Klubu koji nema kesha da, izmedju ostalih, i njega placa. Sigurno nije jeftin. Tako da neka eventualna uzbuna moze biti odlazak Mamica.
Dalje, nema Mirvic para a kupi Telalovica za 150k necega? Otkud pare za to? To sto izgleda da se rezu troskovi je ustvari da se rjesavas viska igraca i ocigledno je to Mamicev potez.

Ponavljam, dobitna kombinacija je da investitor/Mirvic daje pare a Mamic nek vodi sportski dio. Dovoljno je belaja bilo u sportskim dijelu do sada, ali meni se cini da je Zoki za bukvalno jedan rok rijesio problem.
Najbolje bi bilo da Mirvic nadje nekog (ne Ajla) ko ce voditi i nesportski dio Kluba mada mi se to cini kao nemoguca misija za sada…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 jan 2026, 00:35

Za sta konkretno Velkoski prima platu od kluba, koja sigurno nije mala, ako se Ajla pita za sve. Ok, Zoki sportski dio, Ajla sve ostalo, sta onda Krste radi ?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 35 gostiju.