FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
38
12%
Drugi
31
10%
Treći
94
30%
Četvrti
71
23%
Peti
25
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
20
6%

Ukupno glasova: 315

OldTownDistrict
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la OldTownDistrict » 27 jan 2026, 19:02

Bolje sto manje mahalanja svega vam :mrgreen:
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 jan 2026, 19:02

ado-hz je napisao/la:
27 jan 2026, 18:57
kogmagie46 je napisao/la:
27 jan 2026, 18:16
P.Ć. a ustvari Z.M.
Meni samo nije jasno zasto je taj gospodin P.Č prihvatio ako je ptihvatio jer imam 101 agrumentaciju da mi to nema logike sa njegove strane
ado-hz je napisao/la:
P.Ć. a ustvari Z.M.
Meni samo nije jasno zasto je taj gospodin P.Č prihvatio ako je ptihvatio jer imam 101 agrumentaciju da mi to nema logike sa njegove strane

Pa da nema nebi ni davo toliku silu novca za otkup upravljackih prava 15 miliona nije mala cifra, znas da ce se zadati za uspjeh kluba i gledat ce da uspije a ne ovaj siromah koji marke nema u dzepu koji se kurcio tuđim parama. Cim je sam ostao tu mu je i kraj... Zato je ovo da izvuce novac na guzove plus koliko je novca od transfera uzeo ko mu J**+ mater nek **** odavde zauvijek
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 27 jan 2026, 19:05

Petar Čorluka je dobar čovjek i strašan biznismen. Velika stvar bi bila da on uđe.

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 27 jan 2026, 19:07

O cemu se radi ljudi dajte neki hint yebo vas haha
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 jan 2026, 19:07

aezakmi je napisao/la:
27 jan 2026, 13:25
N3R3D je napisao/la:
27 jan 2026, 13:17
Najveća sramota je da za sve ove godine koliko imamo investitora nismo mogli jednu tribinu natkriti.
Investitor će ulagati u tim, ali u infrastrukturu koja ne pripada klubu (njemu), konkretno stadion Koševo koji je rupa bez dna niti jedan normalan, pametan investitor neće ulagati.

Mi na sve ovo gledamo iz navijačke perspektive, ali Koševo je prevelik stadion koji je za daleko veće klubove od Sarajeva.

Imamo 4600 članova, nećemo vjerovatno preći cifru od 6 ili 7000 ove godine + dodajmo dijasporu preko ljeta, ma nama ne treba veći stadion od 12.000 mjesta, natkrivenih.

Juventus ima stadion od otprilike 41.000 mjesta, onakav evropski gigant Juventus... Srušiti Koševo, praviti tribinu po tribinu, napraviti 2 tribine po 6000 mjesta - istok i zapad, jedan dio recimo tog novog zapada odvojiti pregradom za gostujuće navijače i to je to, svi naši problemi riješeni.
Realno gledajuci imamo investitora 12 godina minus (1/2 godine NAM-MIRVIC)

Kamp 72000 m2 (najvazni objekat za sve klubove svijeta)
3 objekta od prilike kad se sve spoji 1500 m2 (teretana kontjneri i nova siva zgrada )
2 shopa jedan u centru grada na naj jacem mjestu (nezaboravimo da je na carsi oko 7000 km kvadrat )
Drugi na airodromu gdje takodje nije jeftino i udarno je mjesto

Travnjak nov (odvodi gijaci)
Brojaci
Sredjene su mnoge prostorije
Loza

Takodje DRUGA NAJVAZNIJA STVAR VRIJEDNOST AKADEMIJE I VRIJEDNOST NASIH IGRACA I CJENA ZA KOJE PRODAJEMO IGRACE

Za 12 godina imas 6-7 trofeja DK, I NAJVECU PLJACKU KOJU JE JEDAN KLUB PRETRPIJO OD SAVEZA KOJI JE OSTETIO NAS KLUB PREKO 25 m€ zbog titula euro tekmi steta brendu steta za prodaju igraca (velicinu ostete)

NARAVNO DA CE SVAKI INVESTITOR BIZNISMEN IMAT VIZIJU KAKO STABILIZIVAT BIZNIS PRVO DA STO MANJE ULAZE PA ONDA DA NE ULAZE NIKAKO VEC DA TAJ BIZNIS SAM SEBE ISPLACUJE PA DA I OSTANE NESTO PREKO KASIKE I ZA NJEG

KAKO JE MOGUCE DA MI NEMOZEMO IMAT 9000 clanova, odma klub ajla mirvic krivi. Kako mogu bit krivi kad prvo clanske se izdaju evo minimum 8 godina uzastopno. Zar to nije dovoljno dug period da se masa stabilizuje. 9000 ljudi za KANTON SARAJEVO je nista, al problem je drugi danas kazes momku od 14-15 godina da ide na utakmicu on gleda utebe kao da si lud i u najmanju ruku kaze moram pitat baba i babo kaze mozes ici ako ces ici sa dajdzom amidzom i u dosta slucajeva se podrazumjeva da ti dajdza amidza kupi i kartu, i kad krene na tu utakmicu majka sa balkona ako zaguzva ili se potuku ti odma bjezi zovi nas docemo mi potebe.

Dres da kupi 163 km hehehe to samo ako mu je babo u nekom biznisu privatnom ili u drzavnoj firmi ili u njemackoj radi

Ubuces dres kao covjek-momak 30-35 godina dodjes u naselje gdje ti se sestra udala da povedes sestrica od 4-5 godina na utakmicu ljudi utebe gledaju ko u budalu i narkomana.

Dali je ovo radi MIRVICA ili mozda radi tuca po gradu baklji topovski udara psovki, i sto se stvori imidz da je huliganstvo prioritet broj jedan na terenu.

Pa na istoku ljudi smisljaju kako ces ici sa nesto opsovat sto niko nije sa bi bio popularan.

Adem kad je doso ti ustade kaze hajde poslanice nas svi gledaju i smoju se imam osjecaj da to opeavsavaju i uzimaju kao fino nesto.

A 3 ica momamka 22-25 godina sami ispred na istoju sjede suju ricu vrijedjaju i sudihe i nase i protivnicke igrace 1500 ljudi nesmije a da kazu..
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 27 jan 2026, 19:19, ukupno mijenjano 2 puta.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 27 jan 2026, 19:07

HordasFks je napisao/la:
27 jan 2026, 19:07
O cemu se radi ljudi dajte neki hint yebo vas haha
Ode Ismir

Herson

Post Postao/la Herson » 27 jan 2026, 19:08

junioR je napisao/la:
27 jan 2026, 19:00
Ja sam uzbuđen a vi ? Sedmica, dvije ili tri ? :)
Ni najmanje.
Previše je bilo razočarenja i neostvarenih očekivanja svih ovih godina, tako da ove stvari ne tangiraju više. A pogotovo kad se ovako pompezno i svečano najavljuju, tek onda ne očekujem ništa.
Navijam samo da uspije priča Cvitanovića sa onim mladim talentima, uz želju da ih što više dobije šansu u nastavku prvenstva.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 27 jan 2026, 19:08

junioR je napisao/la:
jedino sigurno uzbuđenje je za 10 dana a sve ostalo, čestitke, želje i pozdravi.

de ti nama reci imal kakavog igrača na vidiku, reko si da smo u pregovorima i da će biti dolazaka. :D

MaroonWhite1946
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1946 » 27 jan 2026, 19:12

ado-hz je napisao/la:
27 jan 2026, 18:07
strahmeipomisliti je napisao/la:
27 jan 2026, 18:06
Jel se to i stariji buraz ukljucuje?
:shhh: gdje ces to naglas reci :rol:
Strah nas i pomisliti :njanjanja:
...sve drugo ce proci! 🇱🇻

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 jan 2026, 19:18

Hebote sada svi znaju sve, sada sve neki inicijali PĆ, MĆ, ŽŠ , RC. Samo s.rete bez veze.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 27 jan 2026, 19:18

junioR je napisao/la:
Ima li bar bogdu nade da Ismiru i Aylahu gledamo ledja

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 27 jan 2026, 19:22

fks74 je napisao/la:
27 jan 2026, 19:18
Hebote sada svi znaju sve, sada sve neki inicijali PĆ, MĆ, ŽŠ , RC. Samo s.rete bez veze.
Iskreno drug ja ne vjerujem da ima išta od toga tako da samo opušteno..

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 27 jan 2026, 19:23

Prica je Čorluka (vlasnik Violete ) i Princ da ulaze u klub
Eto da nije sifrirano
To se odavno vrti prica ... licno ja bi volio da i to probamo jer ocigledno sa Mirvicem ne ide (hvala mu sto je uletio u odlaska Nama ali ocito nesto ne stima i svako se oko njega vrti ...)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jan 2026, 19:29

Jel neko stvsrno misli da bi Mamic radio za nekoga ?

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 27 jan 2026, 19:30

belosevic23 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:
P.Ć. a ustvari Z.M.
Tako je, uspjesan biznismen da bezveze rasipa pare na nase gluposti i promasaje..a da hoce ulozit prvo bi to uradio u hšk ili nkgosk
Ma vidi ulazak takvog gospodina i humanitariste u klub bila bi velika stvar. Bio je cetvrti najbogatiji covjek u BiH sad ne znam na kojem je mjestu.
Al mi je ta odluka cudna sa njegove strane.
Zvali su ga svi hrvatski klubovi godinama da udje u neki klub on je vjesto bjezao od sporta jer kod nas je sport=politika. Njemu to nije trebalo i davao je pare na hiljade humanitarnih akcija i pomagao ljudima.
Dalje zamisli sta na to reci hercegovacko pučanstvo, da li ce neki Tomo iz Citluka nastaviti da kupuje proizvode Violete da bi se jedan dio tog novca kasnije slijevao u nasu kasu. Mislis da dole neki trzni centri ne mogu reci jesi li to usao u Sarajevo..jesi...e sad fino pokupi svoje prouzvode i prodaji u Sarajevu. Ja garantujem da ce mu opasti promet ako je odlucio uci u nas klub. Pa velika vecina komšija nece vise kupovati njegove proizvode kao sto ni ja ne bih kupovao da je obrnuta situacija.
Ako udje u klub takav covjek to znaci da su ga Mamici nagovorili a to opet znaci da su genijalci jer su uspjeli da dovedu u klub jednog pametnog covjeka koji je godinama bjezao od sporta.

PajoZdjelar
Kontakt:

Post Postao/la PajoZdjelar » 27 jan 2026, 19:31

Pitaristok je napisao/la:
27 jan 2026, 15:07
PajoZdjelar je napisao/la:
27 jan 2026, 14:56
27 jan 2026, 14:18

Čisti primjer je ovaj član foruma i njegovo mišljenje.
Priča čovjek bez ičega.
Navodi da ja sam kriv što je klub izgubio "identitet". Koji "identitet" je klub izgubio??? Ja koliko znam jedina razlika u odnosu na prije "investitora" je da u skupštini diže ruku ko ima upravljačka prava.
Mada to nema nikake veze sa identitetom.

Dozvolio mu homer da pali baklje i da plaća kazne iz budzeta kluba, dakle direktni si suizvršilac za štetu nanesenu klubu sa tim homerom.

""Zaposlio i dao im prava""
Jok tebi će dati i tebe će pitati kome će dati prava, dođe homer i tebe će pitati: izvini čiko sad kad uložim par miliona, kome ja mogu dati prava?

Čist primjer zalutlog navijača.
Druže, čovječe, haveru, samo ću ti nešto napisati. Ja sam sa Sarajevom u posljednih 16et godina obišao stadiona duž Bosne, a Boga mi i evrope gdje smo god igrali. To što bi ti pušio njemu hašimagu, kao što si vjerovatno dudlao i ostalim mazlumima koji su ovaj klub shvatili kao svoju privatnu prčiju, ja ti ne mogu pomoći.
Otići će, a i svi vi zatucani idioti koji ga gotivite, zapamti ovo dobro.

A što se tiče sjevera, ne idem na sjever, ne sviđa mi ovaj današnji, nije to, to.
Prva rečenica mog posta.
Drugo, koga boli k što si ti obišo sve stadione, i mi smo isto.
Treće, zamisli koji si ti ti poltron mirvića, dao tebi pravo da pališ baklje al se buniš što je doveo ku.rave, ona patrtika, daj meni sve.
Četvrto, Skoro pa privatni klub je već, samo nisi još skonto.
Peto, ako nemaš šta pametno da pričamo, zaobiđi me, poltron mirvića.
Ne razumijem baš sve što si napisao, malo te J**+ gramatika.
Privatni je klub svakako, jer ti si jedan od ljudi koji bi sutra pustio da se zove "IsmirSpor" jer boli tebe hašimaga za tradiciju i historiju Sarajeva, tebe to ne interesuje, a da ti iskreno kažem ja sam protiv svakog' investitora, od dana kada nas je preuzeo Tan do dana današnjeg, jer za mene je to poraz kako kluba tako i njegove historije i tradicije, ali elem, to je ipak samo moje mišljenje i naravno da se ne slaže sa 80% navijača.

A što se tiče paljenja baklji, vjerovao ili ne, ja sam ti veliki protivnik toga, a ovo sam ti napisao jer je tvoj predsjednik to pričao po sastancima sa Hz.
PUNK'S NOT DEAD!
(It's Just Older, Balder and Fatter)

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 27 jan 2026, 19:33

U biznisu nema vjere i nacionalnosti vec samo profit. Zbog tog razmisljanja obicni narod nije na mjestu Corluke, Dzambica i slicnih.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 27 jan 2026, 19:33

slika

:kafa:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jan 2026, 19:35

ado-hz je napisao/la:
27 jan 2026, 19:30
belosevic23 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:

Tako je, uspjesan biznismen da bezveze rasipa pare na nase gluposti i promasaje..a da hoce ulozit prvo bi to uradio u hšk ili nkgosk
Ma vidi ulazak takvog gospodina i humanitariste u klub bila bi velika stvar. Bio je cetvrti najbogatiji covjek u BiH sad ne znam na kojem je mjestu.
Al mi je ta odluka cudna sa njegove strane.
Zvali su ga svi hrvatski klubovi godinama da udje u neki klub on je vjesto bjezao od sporta jer kod nas je sport=politika. Njemu to nije trebalo i davao je pare na hiljade humanitarnih akcija i pomagao ljudima.
Dalje zamisli sta na to reci hercegovacko pučanstvo, da li ce neki Tomo iz Citluka nastaviti da kupuje proizvode Violete da bi se jedan dio tog novca kasnije slijevao u nasu kasu. Mislis da dole neki trzni centri ne mogu reci jesi li to usao u Sarajevo..jesi...e sad fino pokupi svoje prouzvode i prodaji u Sarajevu. Ja garantujem da ce mu opasti promet ako je odlucio uci u nas klub. Pa velika vecina komšija nece vise kupovati njegove proizvode kao sto ni ja ne bih kupovao da je obrnuta situacija.
Ako udje u klub takav covjek to znaci da su ga Mamici nagovorili a to opet znaci da su genijalci jer su uspjeli da dovedu u klub jednog pametnog covjeka koji je godinama bjezao od sporta.
Mislis da je Mamicima neko potreban sto se tice novca i njihovih biznisa, ovo je zbog nekih drugih stvarisamo ukljuciti malo mozdane vijuge i sve bude jasno.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 27 jan 2026, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.

PajoZdjelar
Kontakt:

Post Postao/la PajoZdjelar » 27 jan 2026, 19:35

rimljanin90 je napisao/la:
27 jan 2026, 15:38
PajoZdjelar je napisao/la:
27 jan 2026, 14:56
27 jan 2026, 14:18

Čisti primjer je ovaj član foruma i njegovo mišljenje.
Priča čovjek bez ičega.
Navodi da ja sam kriv što je klub izgubio "identitet". Koji "identitet" je klub izgubio??? Ja koliko znam jedina razlika u odnosu na prije "investitora" je da u skupštini diže ruku ko ima upravljačka prava.
Mada to nema nikake veze sa identitetom.

Dozvolio mu homer da pali baklje i da plaća kazne iz budzeta kluba, dakle direktni si suizvršilac za štetu nanesenu klubu sa tim homerom.

""Zaposlio i dao im prava""
Jok tebi će dati i tebe će pitati kome će dati prava, dođe homer i tebe će pitati: izvini čiko sad kad uložim par miliona, kome ja mogu dati prava?

Čist primjer zalutlog navijača.
Druže, čovječe, haveru, samo ću ti nešto napisati. Ja sam sa Sarajevom u posljednih 16et godina obišao stadiona duž Bosne, a Boga mi i evrope gdje smo god igrali. To što bi ti pušio njemu hašimagu, kao što si vjerovatno dudlao i ostalim mazlumima koji su ovaj klub shvatili kao svoju privatnu prčiju, ja ti ne mogu pomoći.
Otići će, a i svi vi zatucani idioti koji ga gotivite, zapamti ovo dobro.

A što se tiče sjevera, ne idem na sjever, ne sviđa mi ovaj današnji, nije to, to.
Ako si obilazio stadione po drzavi i evropi ne mora znaciti da znas sta pricas. **** mi se za mirvica moze sutra otici, ali bio bi osrednji tim u ligi da sada ode jer nam sistem zavisi od njegovih para.
To je tvoje mišljenje i poštujem, kada ode nadam se da ćeš pratiti Sarajevo i ići na utakmice.
PUNK'S NOT DEAD!
(It's Just Older, Balder and Fatter)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero, Taree i 53 gosta.