FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
168
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
62
17%

Ukupno glasova: 355

gegenpressing
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gegenpressing » 27 jan 2026, 18:05

Pričamo o mladom rep.Austrije i igraču bečke Austrije, Hej.
I to nekom ne valja?
Šta bošnjo neće sve skontati.
Brohra ribo se...

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 27 jan 2026, 18:33

On da valja sta ne bi dolazio u BIH ligu logicno. Pojacanja nisu da ti nekome probaš oziviti karijeru, nama treba napadac u formi koji je igrao redovno. Ako mislimo neki iskorak. Rakic satro prošao školu Zvezde ne moze prazan gol pogoditi.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/objav ... /221013069

Covjek jedva ziv ostao prije dvije godine.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 27 jan 2026, 19:00, ukupno mijenjano 2 puta.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 27 jan 2026, 18:56

gegenpressing je napisao/la:
27 jan 2026, 18:05
I to nekom ne valja?
Momak je imao veliku nesrecu. Ocito ima ili imao to nesto.

Podrzavao se Fatai, Diata, Joco Stokic.
Zadnji primjer MHanda covjek seniorski fudbal nije igrao, a ovaj vec igra 2-3 sezone i to ozbiljnu ligu.

Mislim da je ime i prezime najveci problem puno bi bolje bio prihvacen da je gruzijac, argetinac..

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 27 jan 2026, 19:03

I to nekom ne valja?
Raja preko noci digla kriterije max,u vecini prelaznih rokova ovakav igrac bi nam bio top pojacanje.
Nama je puno veci problem sto su nam Rakic/Jaganjac i dalje najbolje u21 opcije mada ne dijelim stav vecine da se nuzno radi o 2 potpuna levata.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 27 jan 2026, 19:09

https://fa.ktor.ba/sport/fudbal/otkrive ... XOf7VZ22fQ

Ovu lovu smo mu i mi mogli ponuditi, osim bonusa za plasman u Bundes..
Uz prodaju dresova,kampanje uclanjenja, marketinske karafeke barem dvije plate je mogao zaraditi samo od navijaca.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 27 jan 2026, 19:24

I to nekom ne valja?
Ocigledno da nije isti igrac kakav je trebao da bude. Da je trenutno tako dobar on bi igrao za Austriju, a ne bi tavorio na klupi blau weiss linza.

Poenta sa ovakvim igracima je da mu damo vremena da se povrati, koje mi nazalost nemamo, ali eto.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 27 jan 2026, 19:25

avalPacidoroP je napisao/la:
27 jan 2026, 19:09

Uz prodaju dresova,kampanje uclanjenja, marketinske karafeke barem dvije plate je mogao zaraditi samo od navijaca.
imao je on puno bolje ponude, nije izabrao schalke zbog para.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 27 jan 2026, 19:36

svemalim1 je napisao/la:
27 jan 2026, 19:25
avalPacidoroP je napisao/la:
27 jan 2026, 19:09

imao je on puno bolje ponude, nije izabrao schalke zbog para.
Ma ok izabrao je iz nekih drugih razloga,postujem..
Ali sto nas nije izabrao iz nekih drugih razloga. Samo jednu polusezonu..koliko bi to znacilo renomeu kluba u svim mogucim pogledima.
Nebitno.. gotovo je sad.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 27 jan 2026, 20:12

Kao sto se trener dogovorio odavno, tako se trebalo raditi i sa napadacem. Poslije trenera, prirotet je bio spic, sve drugo je nebitno ukoliko nemas igraca koji daje golove. Mi imamo 3 pokusaja od napadaca.
Mali je sigurno bio talenat, ali jedva prezivio. Ne igra u ispod prosjecnom klubu iz Austrijske lige, za koje je Zrinja svemirski brod. Nama je europa pod moranjem, nemamo prostora za ozivaljavanje necije karijere, i sta ako bude fula, a nama Hamza i Rakic spicevi…podrzavam taj potez da se proba, ali nama treba igrac za prvih 11, provjeren neko i kvalitetan a ne sta ako..Mislim sa smo gresku napravili s ovim, preblizu je pocetak lige a mi smo na Hamzi, Rakicu i Krpicu..

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 27 jan 2026, 20:25

Azzuri je napisao/la:
27 jan 2026, 20:12
Kao sto se trener dogovorio odavno, tako se trebalo raditi i sa napadacem. Poslije trenera, prirotet je bio spic, sve drugo je nebitno ukoliko nemas igraca koji daje golove. Mi imamo 3 pokusaja od napadaca.
Mali je sigurno bio talenat, ali jedva prezivio. Ne igra u ispod prosjecnom klubu iz Austrijske lige, za koje je Zrinja svemirski brod. Nama je europa pod moranjem, nemamo prostora za ozivaljavanje necije karijere, i sta ako bude fula, a nama Hamza i Rakic spicevi…podrzavam taj potez da se proba, ali nama treba igrac za prvih 11, provjeren neko i kvalitetan a ne sta ako..Mislim sa smo gresku napravili s ovim, preblizu je pocetak lige a mi smo na Hamzi, Rakicu i Krpicu..
Jaganjac je prva opcija što se tiče U21. Nemamo previše izbora. Recimo i da se dovede napadač za prvih 11, ko bi to bio U21? Nerealno je da Ćosić zamijeni Muftića, Šabić i Gojak ne mogu, Rakić eventualno uloga kao u prvom dijelu. Hamza je svakako najbolji u ovoj grupi, dodaš tu da nemamo nekog ko je zacementiran na toj poziciji i to je to.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Seher1921
Kontakt:

Post Postao/la Seher1921 » 27 jan 2026, 20:33

Halo strucnjaci da izbacimo iz kluba Nijaza i Stojanovica pa da vi odlucujete koga da dodvedemo ili evo haj nek ostanu ali da prvo procitaju sga forum pise pa da onda odluce

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 jan 2026, 20:35

Mene više brine što nemamo nikako zamjenu za Cvetu i Vinija, što Seedorf-a mijenja samo Šukilović i što nemamo nijednog klasičnog defanzivnog veznog.

Jaganjac i Rakić će biti dobri samo ako budu imali kvalitetne lopte kao i svaki napadač. Mislim da ste prilično nepravedni prema dvojcu u napadu. Nadam se da će sviju demantovati.

P.S. Rakić je dijete Crvene Zvezde a ne Partizana. Realno, Zvezda je svemirski brod za bečku Austriju (kao i većina ozbiljnih klubova u bivšoj Jugoslaviji) pa vi pričajte šta hoćete. Kakve smo mi igrače izbacili u našoj historiji oni bi im spomenike pravili. Nemojmo sebe podcjenjivati molim vas.

Nejse, nadam se da ćemo malog potpisati, prema onome što sam vidio ima šlifa.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 27 jan 2026, 20:37

Azzuri je napisao/la:
Zasto je Evropa pod moranje? Prije je tako bilo, da bi se šta zaradilo. Valjda nismo vise u toj situaciji.

I ko smo mi vise da diskutiramo oko pojačanja??? Došli su ljudi na čelo kluba sa svojim parama i oni ce ih investirati tamo gdje misle da je taj igrač dobra investicija.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 27 jan 2026, 20:47

Sarun je napisao/la:
27 jan 2026, 20:37
Azzuri je napisao/la:
Zasto je Evropa pod moranje? Prije je tako bilo, da bi se šta zaradilo. Valjda nismo vise u toj situaciji.

I ko smo mi vise da diskutiramo oko pojačanja??? Došli su ljudi na čelo kluba sa svojim parama i oni ce ih investirati tamo gdje misle da je taj igrač dobra investicija.
Ma Evropa nam mora biti važna zbog koeficijenta, nikad se koeficijent neće popraviti ako jednu sezonu izađemo i prođemo pretkolo, pa drugu budemo šesti, pa treću ispadnemo u prvom pretkolu. Moramo bar pokušati imati status nositelja u prvom pretkolu za početak. Druga stvar je budžet, čak i bez Mirvića imali smo budžet da imamo sigurnu Evropu, druga je stvar što su psihički bolesne i osobe sklone ugrađivanju raspolagale sa njim pa imamo ovakve poluproizvode na dvogodišnjim i trogodišnjim ugovorima. A treća stvar je marketing, Grbavica bude među ispunjenim stadionima uvijek. Sigurno nam ne ovisi funkcionisanje Kluba, ali taj plasman treba biti prioritet uvijek.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 27 jan 2026, 20:51

Normalno je da cemo diskutovati oko pojacanja. Svi hocemo dolaskom investitora da vidimo nesto kvalitetniji zbog toga je valjda doveden. Igrace poput ovog koji je imao tešku saobracajnu nesrecu se mogu dovoditi i bez investitora.
Evropa nam treba zbog milion razloga, cuj sta ce nam evropa kakvi debilni komentari. Dok Zrinjski i raspali Borac igraju grupnu fazu, nasi navijaci pisu sto moramo u evropu. Stvarno nekad covjek da pomisli da smo retardiran narod bez riječi.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 27 jan 2026, 21:01

Od četvorice napadača koje imamo, plus ako dođe ovaj mali Krpić je centarfor ipo.. bože sačuvaj..
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 27 jan 2026, 21:13

Ima li neko da napise o načinu na koji smo igrali ove utakmice, šta zahtijeva Slavisa?

Ja sam gledao prvo poluvrijeme zadnje utakmice i nenormalno mi se svidjela izgradnja napada, gdje je zadnja linija morala biti sigurna na lopti, bez nabijanja napamet.

Plus mi je isto Vini, koji sigurno zaslužuje vise pažnje i vremena.

Isto sam mogao primijetiti da se na slikama iz teretane niko ne smije, sto znaci da novi kondicioni dobro radi.

Hoće li se Radovac vratiti u život?

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 27 jan 2026, 21:16

Da mi imamo dobre napadace, pa dovodis ovog ako bude, bude, to nije problem. Al u situaciji kad nam to bas gori, pokazuje samo neozbiljnost kao ranije sto niko normalan ne želi valjda. Vrijeme da se vise izdignemo, da napravimo neki iskorak za evropu. Svi smo svjesni da preko noci ne moze nista al ni ovaj princip nece nista dobro donijeti.

Kod Slavise pozitivno sto se vidi u odnosu na ranije nema preskakanja igre, nabijanja, pokušava se nesto odigrati to je trenutno veliki pomak u odnosu na ranije.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 27 jan 2026, 21:25

Treba pustiti Slavišu da radi, čovjek zna svoj posao 100%. Ne bih se iznenadio da protiv Posušja izađe ovaj sastav:

Muftić
Odinaka-Seedorf-Karamarko-Nastić
Erick-Prokop-Milošević
Cvetanoski-Jaganjac (U-21)-Vini

Ili možda još hrabrija varijanta i po meni bolja:

Ćosić (U-21)
Odinaka-Seedorf-Karamarko-Nastić
Erick-Prokop-Milošević
Cvetanoski-Krpić-Vini

Ako slučajno dođe taj Husković onda Husković umjesto Krpića. U obje varijante imamo respektabilnu i fino posloženu ekipu koja bi nam trebala obezbijediti Evropu na ljeto.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 jan 2026, 21:37

GavranBeli je napisao/la:
27 jan 2026, 20:51
Normalno je da cemo diskutovati oko pojacanja. Svi hocemo dolaskom investitora da vidimo nesto kvalitetniji zbog toga je valjda doveden. Igrace poput ovog koji je imao tešku saobracajnu nesrecu se mogu dovoditi i bez investitora.
Evropa nam treba zbog milion razloga, cuj sta ce nam evropa kakvi debilni komentari. Dok Zrinjski i raspali Borac igraju grupnu fazu, nasi navijaci pisu sto moramo u evropu. Stvarno nekad covjek da pomisli da smo retardiran narod bez riječi.
Mogu ali u kurcu nikad ne bi doveli igraca iz Austrije ni one nq klupi, jer bi prije igrali cvajtu nego dosli kod nas
Da nije usao investitor trazili bi slobodne igrace koji malo kostaju i trazili bi prvoj ligi federaciji, rs i otpatke iz prve lige
Pricas nerealno i nisi objektivan da nema investitora Ovcina bi nam dosao i tako ti
I sad kad imamo pare tesko je dovesti odmah igracine, jer renome kluba i ligie nije na nekom nivou
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bonton, bvsic i 48 gostiju.