Premijer liga BiH - aktuelno

segasega
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la segasega » 28 jan 2026, 18:59

1981oldschool je napisao/la:
28 jan 2026, 18:51
segasega je napisao/la:
28 jan 2026, 18:41
28 jan 2026, 18:32
Izjava za N1 Admira Rahimića, predsjednika FK Velež Mostar

Nevažno je da li je spomenik srušen ili "uklonjen". Sama činjenica da je nestao preko noći, bez jasnog obrazloženja, bez javne riječi i bez poštovanja prema žrtvama, govori sama za sebe. To nije administrativni čin – to je čin brutalnosti prema sjećanju.
Velež nije samo fudbalski klub. Velež je ideja. Ideja otpora nepravdi, solidarnosti i hrabrosti da se stane na stranu čovjeka kada je to najteže. Imena 77 naših palih igrača nisu fusnota istorije, već temelj moralnog identiteta ovog kluba i ovog grada.
Sport, kada je istinski sport, ne bježi od vrijednosti. Naprotiv – on ih čuva, prenosi i brani. Antifašizam nije ideološki ukras prošlosti, već civilizacijski minimum sadašnjosti. Ko pokušava da izbriše simbole te borbe, zapravo pokazuje strah od istine koju oni nose.
Spomenici mogu nestati, ali pamćenje ne može biti uklonjeno bagerom.
Sjećali smo se.
Sjećamo se.
I sjećat ćemo se.
FK Velež Mostar ostaje na strani časti!!!

E sportsport pišite vi o raznim glupostima iz sporta, a ovakve vijesti ignorisite. Prodane gnjide
A zašto jednostavno ne napravite na Fortici spomenik pa nek ga gledaju onda vječno kao vi križ sa Huma
Nismo mi oni, svako X godina izađe zlo koje je potiskivano pa bude kao pušteno sa lanca, ali uvijek na kraju svjetlo pobjedi. Svako normalan bi ovo osudio, i sve ostalo sto rade, ali evo samo pogledaj ovaj portal( poplaceni mali miševi bez mozga i časti)ušutio se ko picka zadnja, ne smije se od ustasa i cionista ništa progovoriti jer su odma majorizirani, prekopirali taktiko od cionista. Ali ti kazem, sad je in biti fasista, vidiš da je to popularno, ali svjetlo uvijek pobjedi, sporo je ali uvijek dođe!
Nije in biti fašista,već smo mi antifašisti se usutili i hinjski to sve posmatramo..i prepustili samici jada fašista sa vlada pogotovo u vašem gradu...imate recimo na kilometar od stadiona Vrapcici u pravcu Jablanice grafit Zrinjski ultras...i on stoji ponosno

Akrep
Kontakt:

Post Postao/la Akrep » 28 jan 2026, 19:03

let3 je napisao/la:
28 jan 2026, 18:58
Akrep je napisao/la:
28 jan 2026, 18:45
let3 je napisao/la:
28 jan 2026, 15:23

Kad vec pomenu moralno vertikalisanje, fascinantno je koliko se trudite da nekako ne primjetite sve one Tobetove bljuvotine :tokralju:
Vidim slomiste se objasnjavajuci mu da prestane sa takvom pricom :lol:
Razocarao si me, mislio sam da si ti nas.
Ili su i tebe zaebali ko brata Muhu i navukli te u viber grupu pa ti otkrili identitet i sada se bojis pa pises ono sto ti prekodrinski cetalji narede??
Ako te neko na bilo koji nacin maltretira javi mi I pomoci cu ti jer ne vjerujem da ti podrzavas tu gamad.
Jasta sam, nego vas :mrgreen:

Samo niko od ovih tvojih da se usudi da ti kaze kako nije fino nazivati svoje komsije cetnicima, ustasama, zemuncima i slicno.
I nisi ti meni nikad bio sporan, navikli smo svi ovdje na najgore uvede koje su normalizovane - vec ovi bordo moralisti koji su uspjeli nekako da ne prrimjete sve one tvoje bljuvotine o zeljovcima, a zato uredno skacu na svaku pizdariju koji neki zeljovac napise :tokralju: :lol:
Pod “nas” sam mislio da si patriota i da i tebi smetaju cetalji koje vam dovode njihova braca narkomani sa juga. I cetalji ubaceni na forum koji vam odredjuju sta cete pisati i koga i kako vrijedjati. Zna se da je to organizovano i da ovi glupani koji vas predstavljaju to ne pisu na pamet.

Ja samo stvari nazivam pravim imenom i pisem ono sto svi vide i znaju. Zato smetam mnogima :bih: :bih:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 jan 2026, 19:05

Na to mjesto ide spomenik zrtvama holokausta, Covic ce ga licno sagraditi sa sve kapicom na glavi :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jan 2026, 19:08

Akrep je napisao/la:
28 jan 2026, 19:03

Pod “nas” sam mislio da si patriota i da i tebi smetaju cetalji koje vam dovode njihova braca narkomani sa juga. I cetalji ubaceni na forum koji vam odredjuju sta cete pisati i koga i kako vrijedjati. Zna se da je to organizovano i da ovi glupani koji vas predstavljaju to ne pisu na pamet.

Ja samo stvari nazivam pravim imenom i pisem ono sto svi vide i znaju. Zato smetam mnogima :bih: :bih:
Naravno da sam patriota i naravno da mi smetaju cetalji, a pogotovu naravno da mi niko ne moze odeđivati sta cu pisati ovdje :mrgreen: ukljucujuci i ove moje, sa kojima sam se nerijetko i kacio zbog nekih stvari.

Drugim rijecima, pogesnoj se adresi obracas ahbabu :bih: :salut:

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 28 jan 2026, 19:14

segasega je napisao/la:
28 jan 2026, 18:59

Nije in biti fašista,već smo mi antifašisti se usutili i hinjski to sve posmatramo..i prepustili samici jada fašista sa vlada pogotovo u vašem gradu...imate recimo na kilometar od stadiona Vrapcici u pravcu Jablanice grafit Zrinjski ultras...i on stoji ponosno
Šta mlatiš ti kakav grafit Ultras Zrinjski? Da idemo šarati grafite, rušiti njihove spomenike, obijati kuće, mafijat i slično. Bjeri mazlume jedan Red Army su navijaći i ništa neće promjeniti taj navijački princip koji prenosimo jedan na drugog. **** više degenerici jedni

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jan 2026, 19:15

L-Train je napisao/la:
28 jan 2026, 19:05
Na to mjesto ide spomenik zrtvama holokausta, Covic ce ga licno sagraditi sa sve kapicom na glavi :yawn:
Covic je veleizdajnik ove drzave u svakom pogledu. Zna se kako se postupalo sa kvislinzima.
Mi da smo normalna drzava kao sto nismo, davno bi mu se sudilo i strpalo bandita na visedecenijsku robiju.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 28 jan 2026, 19:16

Danko Goldstein: Revizionisti su zločinci kao i oni '41.

slika

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 28 jan 2026, 19:18

Threeplanetrees je napisao/la:
28 jan 2026, 19:14
segasega je napisao/la:

Šta mlatiš ti kakav grafit Ultras Zrinjski? Da idemo šarati grafite, rušiti njihove spomenike, obijati kuće, mafijat i slično. Bjeri mazlume jedan Red Army su navijaći i ništa neće promjeniti taj navijački princip koji prenosimo jedan na drugog. **** više degenerici jedni
ma gdje cete vi to, prava raja, eventualno se upadne u stan i u komu coeka malo baci da se odmori, ili pak sacekuse po haustorima, ili smekanje. pravi oni navijaĆi

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 28 jan 2026, 19:24

28 jan 2026, 18:51
segasega je napisao/la:
28 jan 2026, 18:41
28 jan 2026, 18:32
Izjava za N1 Admira Rahimića, predsjednika FK Velež Mostar

Nevažno je da li je spomenik srušen ili "uklonjen". Sama činjenica da je nestao preko noći, bez jasnog obrazloženja, bez javne riječi i bez poštovanja prema žrtvama, govori sama za sebe. To nije administrativni čin – to je čin brutalnosti prema sjećanju.
Velež nije samo fudbalski klub. Velež je ideja. Ideja otpora nepravdi, solidarnosti i hrabrosti da se stane na stranu čovjeka kada je to najteže. Imena 77 naših palih igrača nisu fusnota istorije, već temelj moralnog identiteta ovog kluba i ovog grada.
Sport, kada je istinski sport, ne bježi od vrijednosti. Naprotiv – on ih čuva, prenosi i brani. Antifašizam nije ideološki ukras prošlosti, već civilizacijski minimum sadašnjosti. Ko pokušava da izbriše simbole te borbe, zapravo pokazuje strah od istine koju oni nose.
Spomenici mogu nestati, ali pamćenje ne može biti uklonjeno bagerom.
Sjećali smo se.
Sjećamo se.
I sjećat ćemo se.
FK Velež Mostar ostaje na strani časti!!!

E sportsport pišite vi o raznim glupostima iz sporta, a ovakve vijesti ignorisite. Prodane gnjide
A zašto jednostavno ne napravite na Fortici spomenik pa nek ga gledaju onda vječno kao vi križ sa Huma
Nismo mi oni, svako X godina izađe zlo koje je potiskivano pa bude kao pušteno sa lanca, ali uvijek na kraju svjetlo pobjedi. Svako normalan bi ovo osudio, i sve ostalo sto rade, ali evo samo pogledaj ovaj portal( poplaceni mali miševi bez mozga i časti)ušutio se ko picka zadnja, ne smije se od ustasa i cionista ništa progovoriti jer su odma majorizirani, prekopirali taktiko od cionista. Ali ti kazem, sad je in biti fasista, vidiš da je to popularno, ali svjetlo uvijek pobjedi, sporo je ali uvijek dođe!
Nervozan si ,mora da se sir podveleski slabo prodavao na pijaci u Vrapcicima, bit ce bolje, ne sekiraj se :urnebes:
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 28 jan 2026, 19:27

Zaboljesutra je napisao/la:
28 jan 2026, 15:58
28 jan 2026, 15:29
slika

slika

Malo komunisti, pa ustaše, pa zionisti, ali uvijek gnjide!!!
Uefe je tražila da onaj spomenik srušimo radi licence jer ne podržavaju nikakve spomenike totalitarnim režimima i komunističe nakarade na stadionima inače bi morali igrati europu u Zenici plus treba nam ondje prostor za njihova vozila ,nemamo prostora oko stadiona.
Nudili smo Veležu da preuzmu spomenik i instaliraju ga na svom novom stadionu ali su odbili sa gnušanjem pošto tvrde da su komunisti ubili više bošnjaka u Mostaru kad su stigli Partizani i to bošnjaka koji su tada bili u NDH nego hrvata.Nudili smo ga i Veležu Nevesinje ali njima bio skup prevoz.
Vratiće se Valter, .......

segasega
Kontakt:

Post Postao/la segasega » 28 jan 2026, 19:30

tutankamon1905 je napisao/la:
28 jan 2026, 19:18
28 jan 2026, 19:14
segasega je napisao/la:

ma gdje cete vi to, prava raja, eventualno se upadne u stan i u komu coeka malo baci da se odmori, ili pak sacekuse po haustorima, ili smekanje. pravi oni navijaĆi
Nisam mislio da sve to sto si napisao radite već što vam u Polju napisan grafit velikim slovima pored puta znaci kilometar od vašeg stadiona...zamislite da na Lasvi na ulazu u Zenicu stoji neki grafit sa šahovnicom...ne pričajte već sutite

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 jan 2026, 19:32

Zrinjski pravi seljacki klub postao u zadnje vrijeme.

Tenzije u ligi vece nego 2002,mislim da je svima preko glave.Jer ovo nisu ultras trendovi nego ni klubovi ni najmanje respekta vise nemaju.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 28 jan 2026, 19:34

Rigoletto je napisao/la:
28 jan 2026, 18:54
Na našem stadionu radimo što nas je volja :thumbup:
Nije vas stadion niti ce ikad biti,stadion je gradski

Herson

Post Postao/la Herson » 28 jan 2026, 19:35

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 jan 2026, 19:32

Tenzije u ligi vece nego 2002,mislim da je svima preko glave.Jer ovo nisu ultras trendovi nego ni klubovi ni najmanje respekta vise nemaju.
Zrinski je to uvijek i bio. Ne može to promijeniti par osvojenih trofeja.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 28 jan 2026, 19:37

Mamu im je e b em UGROŽENU

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 jan 2026, 19:37

NajvecaRadosti je napisao/la:
28 jan 2026, 19:32

Ma ovo je cista politicka odluka. Nema to veze ni sa navijacima, ni sa sportom generalno.
Decenijama je stajao taj spomenik pod BB, sve do danas.
I sad se ustase sjetile da ga sruse :thumbdown: ovo ne moze proci bez aminovanja Covica, yebo mu pas mater sovinisticku veleizdajnicku.

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 28 jan 2026, 19:39

segasega je napisao/la:
28 jan 2026, 19:30
Nisam mislio da sve to sto si napisao radite već što vam u Polju napisan grafit velikim slovima pored puta znaci kilometar od vašeg stadiona...zamislite da na Lasvi na ulazu u Zenicu stoji neki grafit sa šahovnicom...ne pričajte već sutite
Šta ima neko šarati tuđi grafit koji je urađen na njihovoj teritoriji. Nije Red Army kao oni koji su neku noć pošarali dva grafita u Bijelom Polju. Red Army njih na španskom napadne kada oni rade svoj dok oni ne smiju Red Army kada radi na istom mjestu preko puta. Pišeš stvari u koje se ne razumiješ

Ledara
Kontakt:

Post Postao/la Ledara » 28 jan 2026, 19:40

Spomenik je stajao decenijama sve sa šahovnicom na njemu.

Manja je blasfemija realno da ga se samo izmakne.
O brate rođače, o brate ćutuče
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode

primussucks
Kontakt:

Post Postao/la primussucks » 28 jan 2026, 19:44

28 jan 2026, 19:39
segasega je napisao/la:
28 jan 2026, 19:30
Šta ima neko šarati tuđi grafit koji je urađen na njihovoj teritoriji. Nije Red Army kao oni koji su neku noć pošarali dva grafita u Bijelom Polju. Red Army njih na španskom napadne kada oni rade svoj dok oni ne smiju Red Army kada radi na istom mjestu preko puta. Pišeš stvari u koje se ne razumiješ
Prvi ste vi isarali grafite na vrhu avenije na kojima su dva pokojna clana UM.Nemoj da serendas.Neki dan je presaran grafit u potocima pa su ovi uzvratili.Ne kazem da to rade grupe,vec pojedinci..To mora stati .Spomenik je samo uklonjen zbog parkinga i traži mu se novo mjesto Da a se mene pita,ja bih ga poklonio Velezu da stave ispred svoga stadiona.To bi bila lijepa prica
Zadnja izmjena: primussucks, dana/u 28 jan 2026, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.

Seher1921
Kontakt:

Post Postao/la Seher1921 » 28 jan 2026, 19:46

leo1946 je napisao/la:
28 jan 2026, 09:28
Seher1921 je napisao/la:
27 jan 2026, 22:56
Sve kontas ove fukare su dotakle dno a oni jos dublje prokopaju
slika
Nije ni smijesno. Zalosno. Kakvi sabani sunce ti ljubim.
https://www.facebook.com/share/v/18LcKR3ypF/

Sve ima gore od goreg hahahha

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 129 gostiju.