Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
Gdje se dim iz dimnjaka u legendu plete, i gdje svako brdo čuva svoje dijete, tu se zora budi uz miris starog kova, Zeničane prati snaga pradjedova.
Nije to samo grad od betona i dima, već srce što kuca u svim grudima. Od Kamberovića polja do Jalije stare, tu se kuju priče što nikad ne kvare.
Kad Bilino polje od pjesme zadrhti, tu se vjernost mjeri, jača i od smrti. Čelik se voli k’o rođeni brat, to je ponos grada, to je vječni sjaj.
Možda je zrak nekad težak i siv, al' nigdje se čovjek ne osjeća tako živ. Jer Zeničanin ima tu iskru u oku, dobrotu široku i tugu duboku.
Pa nek’ Bosna teče, nek’ sjećanja plove, Zenica će uvijek sanjati snove. Gorda i radna, prkosna i mila.
Nije to samo grad od betona i dima, već srce što kuca u svim grudima. Od Kamberovića polja do Jalije stare, tu se kuju priče što nikad ne kvare.
Kad Bilino polje od pjesme zadrhti, tu se vjernost mjeri, jača i od smrti. Čelik se voli k’o rođeni brat, to je ponos grada, to je vječni sjaj.
Možda je zrak nekad težak i siv, al' nigdje se čovjek ne osjeća tako živ. Jer Zeničanin ima tu iskru u oku, dobrotu široku i tugu duboku.
Pa nek’ Bosna teče, nek’ sjećanja plove, Zenica će uvijek sanjati snove. Gorda i radna, prkosna i mila.
Kad prođeš kroz Blatušu, polahko uspori, tu svaki kamen o ponosu zbori. Pa niz Glavnu pukneš, srce ti zaigra, Zeničanin svaki brz je k’o čigra.
Na Odmutu ekipa, vazda ista priča, tu se rađaju legende, tu nema slabića. A gore na Crkvicama, gdje se sunce rađa, svaka je kafa od šećera slađa.
Spusti se do Jalije, gdje Bosna žubori, tu se o ljepoti najljepše zbori. Pa skreni u Tetovo, tamo gdje je vatra, radnička klasa što se ne adaptira.
Na Bilinu trava miriše na pobjede, tu se brišu brige i sve stare ozljede. Kad Robijaši dignu šalove u zrak, izgubi se tuga, nestane i mrak.
A kad poželiš mira, bježi na Smetove, da tamo ostaviš sve svoje terete. Pogledaj grad što se u kotlini stis’o, najljepšu je priču on o nama pis’o.
Možda smo tvrdi, k'o taj čelik sivi, al' ovdje se, brate, punim srcem živi. Nema te rime što može da opiše, kako Zenica miriše kad padnu kiše.
Na Odmutu ekipa, vazda ista priča, tu se rađaju legende, tu nema slabića. A gore na Crkvicama, gdje se sunce rađa, svaka je kafa od šećera slađa.
Spusti se do Jalije, gdje Bosna žubori, tu se o ljepoti najljepše zbori. Pa skreni u Tetovo, tamo gdje je vatra, radnička klasa što se ne adaptira.
Na Bilinu trava miriše na pobjede, tu se brišu brige i sve stare ozljede. Kad Robijaši dignu šalove u zrak, izgubi se tuga, nestane i mrak.
A kad poželiš mira, bježi na Smetove, da tamo ostaviš sve svoje terete. Pogledaj grad što se u kotlini stis’o, najljepšu je priču on o nama pis’o.
Možda smo tvrdi, k'o taj čelik sivi, al' ovdje se, brate, punim srcem živi. Nema te rime što može da opiše, kako Zenica miriše kad padnu kiše.
Nije Zenica samo dim i sivo lice, to su osmijesi s Londže i stare ulice. Kad prođeš kroz Mokušnice, baci jedan pogled, tu se život uči, tu se hvata zalet.U Radakovu zgrade k’o stražari stoje, tamo se nikad nikoga ne boje. A niz Bulevar kad kreneš u šetnju dugu, zaboraviš odmah i muku i tugu.Zna se u nas red – kafa se pije polako, al’ kad se radi, zapne se muški i jako. Nismo mi od onih što se puno žale, mi smo od čelika, nismo mi od šale.Pa nek' sija Kamberović, nek' se Bosna pjeni, najbolji su ljudi u ovoj areni. Od asfalta vrelih do zelenih gora, Zenica je naša – naša prva zora.
Tesko je objasniti ponasanje zatucanih zenicana, pogotovo ovog pacijenta iznad.

Kad krene kolona ka Bilinom Polju, svi nose u srcu tu najbolju volju. Nek’ protivnik svaki tu koljena savije, jer zenička zastava se najljepše vije.Tu se historija piše pod svjetlom reflektora, to je naš hram, to je naša gora. Dok huk sa tribina k’o oluja kolje, nema na svijetu ljepše bogomolje.I kad se pobijedi, i kad se gubi, zeničko se tlo sa ponosom ljubi. Jer svako dijete što u gradu niče, sanja da postane dio te priče.
Svaka cast Sejo. Dobre su sve, ali ova ti je bas jaka. Ne znam, mozda je to samo moja interpretacija, ali iako pjesma zvuci optimisticno, ona kao da je djelimicno lamentacija nad stanjem radnicke klase u ovom kapitalistickom sistemu.SeadT je napisao/la: ↑29 jan 2026, 17:55Nije Zenica samo dim i sivo lice, to su osmijesi s Londže i stare ulice. Kad prođeš kroz Mokušnice, baci jedan pogled, tu se život uči, tu se hvata zalet.U Radakovu zgrade k’o stražari stoje, tamo se nikad nikoga ne boje. A niz Bulevar kad kreneš u šetnju dugu, zaboraviš odmah i muku i tugu.Zna se u nas red – kafa se pije polako, al’ kad se radi, zapne se muški i jako. Nismo mi od onih što se puno žale, mi smo od čelika, nismo mi od šale.Pa nek' sija Kamberović, nek' se Bosna pjeni, najbolji su ljudi u ovoj areni. Od asfalta vrelih do zelenih gora, Zenica je naša – naša prva zora.
Na Bilinom Polju kad se krene u juriš, tu ne smiješ, brate, nikad da zažmuriš. Jer tu se ne gleda ko je kakve boje, tu svi k’o jedan za Čelik stoje.Zadrhti trava pod nogama borca, tu se ne štedi ni oca ni tvorca. Kad s juga krene ona pjesma stara, u svakom se djetetu ponos razgara.Nek' grmi, nek' sijeva, nek' padaju kiše, Zenica samo za taj grb diše. To nije sport, to je nešto bolje, to je život čitav – to je Bilino Polje.A poslije tekme, pravac na kafu, da se pretresu golovi u jednom dahu. U svakoj mahali, od vrha do dna, Čelik je ljubav, a Zenica – sna.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Zeničani gdje kupujem kartu za zapadnu tribinu kada dodjem 11.2. na utakmicu i da li se može gdje kupiti neki artikal vašeg kluba. Parking mi je kolega dobavljač iz Zenice obezbjedio ispred Almy Business Centra. Da li na vašem forumu ima tema Prva liga Federacije jer ovo je prešlo svaku granicu zdravog razuma, ako ima neka neko postavi link nemoguće je naći.
Možeš kupiti kartu na istočnoj strani Bilinog Polja, tačnije u Fan Shopu, a koji to ima još forum?
Nisam mjesec ulazio na temu kad ono ko da sam vratio u sezonu 23/24 opet psovke između ovih "VELIKANA". Još na kraju i ovaj pjesnik se vratio.
https://forum.sp.ortbc.ba/viewtopic.php ... a7#p155945Marokanci58 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:26Zeničani gdje kupujem kartu za zapadnu tribinu kada dodjem 11.2. na utakmicu i da li se može gdje kupiti neki artikal vašeg kluba. Parking mi je kolega dobavljač iz Zenice obezbjedio ispred Almy Business Centra. Da li na vašem forumu ima tema Prva liga Federacije jer ovo je prešlo svaku granicu zdravog razuma, ako ima neka neko postavi link nemoguće je naći.
Evo link, učini nam uslugu i ne vraćaj se više ovdje.
između b i c obriši tačku, i nadamo se da ovdje nećeš pisati u budućnosti
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Pjesnik
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Tip se pravi dalabu, iz Zenice je, cim je poceo pisati ovdje iz Avaxa se vidjelo....prva recenica mu bila, Azmir gleda da izadje iz Slobode.....lupa ko Maxim po diviziji.....zna on odlicno gdje im je forumSky9 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:53https://forum.sp.ortbc.ba/viewtopic.php ... a7#p155945Marokanci58 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:26Zeničani gdje kupujem kartu za zapadnu tribinu kada dodjem 11.2. na utakmicu i da li se može gdje kupiti neki artikal vašeg kluba. Parking mi je kolega dobavljač iz Zenice obezbjedio ispred Almy Business Centra. Da li na vašem forumu ima tema Prva liga Federacije jer ovo je prešlo svaku granicu zdravog razuma, ako ima neka neko postavi link nemoguće je naći.
između b i c obriši tačku, i nadamo se da ovdje nećeš pisati u budućnosti![]()
nebitan je, kako godSkver je napisao/la: ↑29 jan 2026, 19:27Tip se pravi dalabu, iz Zenice je, cim je poceo pisati ovdje iz Avaxa se vidjelo....prva recenica mu bila, Azmir gleda da izadje iz Slobode.....lupa ko Maxim po diviziji.....zna on odlicno gdje im je forumSky9 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:53https://forum.sp.ortbc.ba/viewtopic.php ... a7#p155945Marokanci58 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:26Zeničani gdje kupujem kartu za zapadnu tribinu kada dodjem 11.2. na utakmicu i da li se može gdje kupiti neki artikal vašeg kluba. Parking mi je kolega dobavljač iz Zenice obezbjedio ispred Almy Business Centra. Da li na vašem forumu ima tema Prva liga Federacije jer ovo je prešlo svaku granicu zdravog razuma, ako ima neka neko postavi link nemoguće je naći.
![]()
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Jasno je meni to hamelj ide samo sa hameljom. Aj sad razligu nazad u sisin analni otvor, za boljeg svakako nisi.
Srce, čast i ponos!
-
Marokanci58
- Kontakt:
Dobrodošao svaki radni dan u Etnu na piće, prošli put si odbio poziv sada ovo pišeš. Ne razumijem, je li bilo prijateljski? Javim ti se kada Bratstvo bude na Tušnju da sjednemo. Naravno sumnjam i da ideš na utakmice ali samo će mi neko pojasniti kako postaviti sliku sa stadiona pa da vidimo ko je na stadionu.Skver je napisao/la: ↑29 jan 2026, 19:27Tip se pravi dalabu, iz Zenice je, cim je poceo pisati ovdje iz Avaxa se vidjelo....prva recenica mu bila, Azmir gleda da izadje iz Slobode.....lupa ko Maxim po diviziji.....zna on odlicno gdje im je forumSky9 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:53https://forum.sp.ortbc.ba/viewtopic.php ... a7#p155945Marokanci58 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:26Zeničani gdje kupujem kartu za zapadnu tribinu kada dodjem 11.2. na utakmicu i da li se može gdje kupiti neki artikal vašeg kluba. Parking mi je kolega dobavljač iz Zenice obezbjedio ispred Almy Business Centra. Da li na vašem forumu ima tema Prva liga Federacije jer ovo je prešlo svaku granicu zdravog razuma, ako ima neka neko postavi link nemoguće je naći.
![]()
Sta kazes, Azmir napusta Slobodu, info iz kafane......nemas blage veze ni ko sam, ni sta sam.....ostavi se ti Slobode....nije to za tebe....Marokanci58 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 19:38Dobrodošao svaki radni dan u Etnu na piće, prošli put si odbio poziv sada ovo pišeš. Ne razumijem, je li bilo prijateljski? Javim ti se kada Bratstvo bude na Tušnju da sjednemo. Naravno sumnjam i da ideš na utakmice ali samo će mi neko pojasniti kako postaviti sliku sa stadiona pa da vidimo ko je na stadionu.Skver je napisao/la: ↑29 jan 2026, 19:27Tip se pravi dalabu, iz Zenice je, cim je poceo pisati ovdje iz Avaxa se vidjelo....prva recenica mu bila, Azmir gleda da izadje iz Slobode.....lupa ko Maxim po diviziji.....zna on odlicno gdje im je forumSky9 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 18:53
https://forum.sp.ortbc.ba/viewtopic.php ... a7#p155945
![]()
Trola (na nivou 9-godišnjaka) ovdje i izmišlja.Skver je napisao/la: ↑29 jan 2026, 19:43Sta kazes, Azmir napusta Slobodu, info iz kafane......nemas blage veze ni ko sam, ni sta sam.....ostavi se ti Slobode....nije to za tebe....Marokanci58 je napisao/la: ↑29 jan 2026, 19:38Dobrodošao svaki radni dan u Etnu na piće, prošli put si odbio poziv sada ovo pišeš. Ne razumijem, je li bilo prijateljski? Javim ti se kada Bratstvo bude na Tušnju da sjednemo. Naravno sumnjam i da ideš na utakmice ali samo će mi neko pojasniti kako postaviti sliku sa stadiona pa da vidimo ko je na stadionu.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.