FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Treba li Neuer ostati još jednu godinu

1) Da
4
29%
2) Ne
7
50%
3) Svejedno
3
21%

Ukupno glasova: 14

dirkules
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dirkules » 31 jan 2026, 20:43

Neka i ovakvih utakmica, po intenzitetu HSV našpanovan na max, fizički jako, borbeno i disciplinovano kao Atleti :) sudija manje više lično, dopuštao dosta stvari kao što domaće ekipe znaju imati. Nedostajalo je ovog pristupa protiv nas u ligi ove sezone, a to jača ekipu i pokazuje da treba naučiti dobijati i ovakve utakmice.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jan 2026, 20:45

Ovaj sudija nije ni za seoskih turnira realno, nikakve kontrole nad mečom, toliko sjeckanja igre, pa onda ona situacija u nadoknadi gdje igrač Hamburga gura Stanišića u svog igrača i ovaj debil svira faul u napadu :rol:

Hamburg zasluženo, igrali su kako su mogli, sudija im je dopustio valjanje bez da ih šalje van terena.

Bayo se nije ni branio, ono nije odbrana, totalna nonšalancija, milion prodatih lopti, propuha nazad, Herminator ispada ko iz voza, Kimmich opet glup penal pravi. Tako da, nisu ni zaslužili više.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 31 jan 2026, 21:07

dirkules je napisao/la:
31 jan 2026, 20:43
Neka i ovakvih utakmica, po intenzitetu HSV našpanovan na max, fizički jako, borbeno i disciplinovano kao Atleti :) sudija manje više lično, dopuštao dosta stvari kao što domaće ekipe znaju imati. Nedostajalo je ovog pristupa protiv nas u ligi ove sezone, a to jača ekipu i pokazuje da treba naučiti dobijati i ovakve utakmice.
Upalio sam na drugom poluvremenu i bas sam isto rekao, neka i ovakvih protivnika i utakmica, previse se uspavamo pred one najvece tekme u LP.

Nemam naviku komentarisati sudije u Bundesligi protiv nas, ali ovaj bas nije znao gdje udara veceras.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 31 jan 2026, 21:23

Za razliku od fuggera kojima je poklonjena pobjeda mi smo se za ovaj bod krvavo izborili. Suđenje nije bilo dobro, bilo je grešaka na obje strane. Prvo, za onaj kickboxing start na golmana Kenjac je odmah trebao popit žutog, isto i Olise za taktički faul kojim je zaustavio kontru. Penal za nas je po meni bio prestrogo dosuđen, također na kraju je bio prekršaj Vuškovića kad je ovog odgurnuo ali meni osobno to nije bilo za penal. Isto kao ni napucana ruka uz tijelo Capalda. Kimmich je bar deset puta opsjedao suca i radio pritisak i za to je trebao dobit karton odavno, vidi se da je sucu falilo autoriteta.

Sve u svemu, podjela boda je zaslužena, čak i po statitici: xG 2,26-2,35, udarci 14-13, velike šanse 4-5 itd.

Za nadati se da ćete i protiv Werdera, Mainza, St. Paulija i Heidenheima isto igrati sa najboljim sastavom.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 31 jan 2026, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 31 jan 2026, 21:23

volio bih i da je HSV pobijedio. u ovom trenutku mi draža njihova pobjeda nego bayina. prvo što je hsv meni uvijek bio drag i veliki njemački klub, koji je i ove sezone pokazao koliko znači za Njemački nogomet sa instantnim dovođenjem dobrih i zvučnih pojačanja. njihov stadion je meni jedan od najljepših u evropi, kao i atmosfera tamo, i taj grad, HSV je jako moćan. a onda ove sezone igraju i jako borbeno, što ih nije krasilo u zadnjim godinama pred ispadanje.

s druge strane bayo zadnje 4 utakmice ogadio neogomet, toliko mi je svejedno hoće li pobijediti ili izgubiti, kad njima nije bitno meni još manje. ponovo se vratio onaj sindrom Sane, umišljene zvijezdice, nikakve defanzive, ni sredine terena, napad se šetka, ma forma zadnje 4 utakmice jako loša, negledljivo. dobili jesu dvije na ime i milijardu TMa, jedva kako god.

i sutrašnjom pobjedom BVB je na -6 i još za mjesec imaju prednost domaćeg terena, pa da vidiom hoće li ovi nastaviti u ovakvom tempu boli ih za sve. sljedeće 4 utakmice bi trebale biti imperativ pobjeda, ni protivnici nisu u nekakvoj formi, jedino Hoffa. ali eto imaju 7 dana fine pauze za pripreme i reset, ne dohavizaju li se, problemi u najavi, još ako nas uštimani hoffa natrese usred minkena, ne bi me začudilo nimalo.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 31 jan 2026, 21:23

Sudija ne treba biti izgovor, razlika u klasi bi morala biti dovoljna za dobiti ovakve utakmice. Daleko od toga da HSV nije zaslužio bod, domaćini su ih navukli na svoj mlin igre bez igre, a mi nismo našli svoj tempo.

Za krila nažalost važi isto što sam pisao i prosli put, jesu Olise i Diaz iskreirali drugi gol, ali ponovno mnogo soliranja i gubljenja lopte bez veze. Musiali i Daviesu isto vidi se treba vremena.

Nadam se da je sve ovo samo tempiranje forme za mart i april, i moze im se s obzirom na razliku u prvenstvu, tako da ovih par lošijih rezultata treba uzeti s rezervom.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 31 jan 2026, 21:24

Da nije bilo spašenog gola Davisova igra bi se mogla ocjeniti sa negativnom nulom. Glup potez Kimicha kad je vidio kako se sudi, možda i jest bio penal ali u istom rangi kao nad Oliseom, Stanišom i rukom. Ima elemenata, ali i ne mora. Još je Olise i bio u posjedu lopte prema goli avaj je tek trebao pokupiti. Oćito se sa Oliseom n radi na psihičkom planu kadikad sam ja rekao da bi morall jer pokazuje sklonosti Sanizaciji. Samo još čekam da ga neko izuje iz cipela na ciše mjeseci. Što ne ubaci Klauzulu malo??

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 31 jan 2026, 21:38

ledar je napisao/la:
31 jan 2026, 21:23
Za razliku od fuggera kojima je poklonjena pobjeda mi smo se za ovaj bod krvavo izborili. Suđenje nije bilo dobro, bilo je grešaka na obje strane. Prvo, za onaj kickboxing start na golmana Kenjac je odmah trebao popit žutog, isto i Olise za taktički faul kojim je zaustavio kontru. Penal za nas je po meni bio prestrogo dosuđen, također na kraju je bio prekršaj Vuškovića kad je ovog odgurnuo ali meni osobno to nije bilo za penal. Isto kao ni napucana ruka uz tijelo Capalda. Kimmich je bar deset puta opsjedao suca i radio pritisak i za to je trebao dobit karton odavno, vidi se da je sucu falilo autoriteta.

Sve u svemu, podjela boda je zaslužena, čak i po statitici: xG 2,26-2,35, udarci 14-13, velike šanse 4-5 itd.

Za nadati se da ćete i protiv Werdera, Mainza, St. Paulija i Heidenheima isto igrati sa najboljim sastavom.
Jeste bilo gresaka na obje strane posto su se strane promjenili u proluvremenu. Sta serendas matereti kakve dvije strane. 4 moguca penala on dosudi onaj jedini protiv Bayerna. Ili nije nijadan ili su svi.Kakav kik golmana jesti corav nije bilo ni blizu golamana osim u momentu kad je on napucao Harija, cisti gol ponisten, fal nad Harrije u zonu suta odmah posle toga ne svira. Cuj one budale "ne treba se vaditi na suduju", pa trebas se na murac vaditi, kad ti frajer neda igrati, sjecka igru dopusta valjanje i svakojake gurbetluke. Dosudi faul u napadu kad njihov igrac rukama baci naseg na svog suigraca :guz: :guz: :guz: Sjebe ti nekoliko golova, uz napljene domace smradove, haj ti tu pobjedi. Bilo je 3-4 nasih koji su odigrali katastrofa ali je glavni KRIVAC onaj gad smuseni od sudije yemomu Hund mather.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 31 jan 2026, 21:58

Dilah je napisao/la:
31 jan 2026, 21:38
4 moguca penala on dosudi onaj jedini protiv Bayerna. Ili nije nijadan ili su svi.Kakav kik golmana jesti corav
Iskreno, meni nije bio nijedan za penal. Kickbox Kenjca je bio za karton, ide na golmana ko Bruce Lee, a Kimmich je odavno trebao popit kartončinu za neprestani pritisak na suca, takvo ponašanje je skandalozno i suci bi ga trebali sasjeć u korjenu.
Osim prestrogo dosuđenog penala (koji se mogao ali nije morao dosudit) sudac nije imao nekih krucijalnih grešaka. Za gubitak bodova morate se obratit na drugu adresu.

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 31 jan 2026, 22:19

Nakon poraza od Augsburga kući, pobjede u Eindhovenu, trebali smo imati malo i sreće da odnesemo sva tri boda.

Ruku na srce HSV je igrao bolje nego Augsburg kada smo bili poraženi. Pozitivna stvar u ovim lošijim rezultatima u Bundesligi jeste da su se vratili skoro svi povrijeđeni igrači, kojima ipak treba vremena kako bi ušli u formu.

Laimer koliko god smiješno zvučalo, doprinosio je ekipi svojom dinamikom i borbenošću. Njegovim izostankom i igračima koji su se vratili a nisu u optimalnoj formi Bayernova igra izgleda nonšalantno. A imali smo i par viroznih igrača u ekipi.

Slijedeće dvije utakmice jako bitne. Prvo Hoffenheim koji drži odlično treće mjesto u ligi i onda Leipzig koji nas čeka u četvrtfinalu DFB Pokala. E tu bi već trebali bitni na potrebnom nivou.

Ne mogu a da ne napišem kako je Karlov 'medeni mjesec' prošao, čemu su po meni najviše kumovale stvari van terena na čelu sa hinjom Ballackom

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 31 jan 2026, 22:38

Slobodanpad1945 je napisao/la:
31 jan 2026, 22:19
Ne mogu a da ne napišem kako je Karlov 'medeni mjesec' prošao, čemu su po meni najviše kumovale stvari van terena na čelu sa hinjom Ballackom
Stvorio je sebi veliki teret, ionako je imao sreće da su određeni igraći bili povređeni i njemu sve sjelo. Treba to ponavljati, vjerovatno sa dosta manje minutaže. I isto toliko simpatija.

Inače, protivnicima nije mnogo preostalo nakon ove dominacije iz prvog dijela sezone. Borba, zalaganje (večeras je domaćin više pretrčao što je rijetkost kod Bayerna) pomaganje :mrgreen: ... i eto neki dijelić sreće uz nadu da se našima nešto ne igra. Ovaj put je i sudija usrao motku da valja.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 31 jan 2026, 23:07

ledar je napisao/la:
31 jan 2026, 21:23
Iako se s tobom u većini stvari slažem, ovdje baš i ne mogu. Pa niste ni vi protiv St. Paulija igrali sa istom željom kao danas. Niti insinuacije da smo poklonili (ili pustili) pobjedu Augsburgu piju vode. Više elemenata utiče na to kako ekipa i sa kojim sastavom igra. A sad da netko kaže u Bayernu: e s ovim protivnikom ćemo povući ručnu, je blago rečeno o dugu štapu.

Inače HSV je veliki klub i iskreno se nadam da ce ostati u ligi, jeste da su danas igrali i pomalo antifudbal, ali cilj opravdava sredstvo.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 31 jan 2026, 23:18

Dobro haj razumijem navijačku strast, ali reći da nije bio penal nijedan od 4 sa čime se mogu složiti, a sekundu posle da je onaj jedan i mogo biti i nije, a 3 koji su isti taki??? 😂😂 3:1 za Bayern ( na penalima nas sjebo za 2 gola) . Smješan si sa koprcanjem oko Harrija, apsolutno nije ugrozio golmana i u takvoj situaciji može dići nogu do nebesa. Golman je njega opaučio. Čis gol nam poništio i to je 4:1, dakle ukupno 6:3 što je uz dvije prečke i realan rezultat. Gol kojeg je Davies odbranio bi svakako bio poništen jer je bio očigledan korner za Bayern!!!

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 31 jan 2026, 23:22

Pa to je jasno kao dan. Kud' ćeš veće inspiracije nego kada igraš protiv Bayerna. Samim tim postaje jasnije da Bayern lomi protivnike samo kad su na 100% levelu. Malo opuštanja i lošije izdanje nekoliko igrača dovodi do ovoga.

Ne mogu davljenici ( među njima nažalost i HSV) biti na ovom nivou protiv sličnim sebi. Mada bi trebali, tu se osigurava opstanak i dobra zaliha.
Ovo je samo vrh sezone i jedan bljesak.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2026, 23:48

armando je napisao/la:
31 jan 2026, 20:13

Jedino je Mathäus odvratniji od njih :urnebes:
Gledam na njemačkom Sky i lik me svaki put iznervira. Još kad znaš da mu ovo prija i da će se kao Lattek do smrti vrtiti po teveu.
Eh, koliko bih volio da se Sammer više eksponira.
I meni je danas bio malo iritantan s onim kritikovanjem Kanea zbog toga što mnogo diskutuje sa sudijom. Pa i sam Matthäus je puno diskutovao na terenu. I naravno zna biti kod igrača ono dosadno diskutovanje i glumatanje (Portugalci po tome poznato), a danas Kane naravno u jednoj mjeri opravdano, u drugoj mjeri opet pod adrenalinom. I naravno da igrač treba biti našpanovan da gori na terenu, pa donekle i da diskutuje. A Lothar ima mnogo pametnih i dobrih komentara, ali s ovim danas jeste bio naporan. Tako isto ko Hamann, kod kojeg cijenim što se ne uvlači našoj upravi u dupe, pa ako je kakva i kritika u pitanju, ako je argumentovana, onda je to ok. ALi on je opet znao pretjerati s tom pričom kako naša ekipa cijelu sezonu u svakoj utakmici i previše trči, pa bi mogla zbog toga ispuhati.
A ovo za Sammera spomeni tamo na drugim temama quasi-kralju i quasi-navijaču BVB-a (moglo bi se reći i šverceru i čovjeku koji malo smije kući pričati pa se malo isprazni na po kojoj temi ovog foruma :D ), pa da on o Matthiasu koju pametnu kaže, ono u smislu da Sammer nema pojma... :D :D Sammer inače šta je god dotakao u njemačkom fudbalu, to se pozlatilo i nas je onda 2013. digao, mentalno prije svega, nakon one šugave sezone sa svim drugim mjestima. Ali ne kontaju svi ljudi u čemu su sve Sammerovi kvaliteti. ;)

I sada se moram vratiti na ono što si ti rekao nakon Augsburga, pa posebno za ovu utakmicu reći da u ovim utakmicama se pokazuje da liga niti je slaba, a i da često može da ponudi visoko kvalitetne utakmice. Drugi je par cipela što naša ekipa često borbu za titulu učini dosadnom, prevelikom dominacijom i time što ne skidamo nogo s pedale.

Danas je HSV odigrao s mu.dima, petljom i dugo ovako nisu pristupili utakmici. Naravno mi kada visoko pobijedimo, ne znači da protivnik se i tada preda totalno (primjer Leipziga prije kojeg kola, super su jaki bili u prvom poluvremenu, a raštimali smo ih u drugom), ali jednostavno danas je HSV od samog početka vjerovao, imao tu petlju. I ne mogu ja kritikovati ovakav pristup kada to podržavam od naše ekipe, pa mi smo prije 20 i kusur godina tako LP osvojili, nismo mi tada ManU i Real igrački raskovali, nego pobijedili mentalitetom, jedinstvom, borbom i vjerom. Pored toga što smo i imali kvalitet, ali da ne idem u detalje, puno sam se posro već.... :) Što onda ovo HSV-ovo ne bi bilo legitimno? Nije tu bilo nekih nefer stvari, bar ne previše. Prije svega su ginuli na terenu i bili požrtvovani, ali imali i par sjajnih akcija. Bilo je tu dobrog fudbala. A naravno da ih onda mora malo i sreća protiv nas poslužiti.

Što se penala za HSV tiče, on je po meni ok, bio je kontakt, pogodio ga je Kimmich. Sada ledar gleda da bude skroz realan pa kaže da je to prestrogo, a znam da tamo na temi Bundeslige se s njim nisam skroz slagao, a tu je naravno bio drugi spomenuti dežurni kritičar, kada se tvrdilo da je prelagno dosuđen određeni penal za Bayern (tada je bio onaj jedan protiv Gladbacha kada je Olise na putu prema golu fauliran). Ako je igrač na putu prema golu i bude fauliran to je penal.
Za nas jedino se mogao svirati onaj na kraju kada Vušković gura Stanišića, koji tako gurnut obara drugog igrača HSV-a. Ali u suštini tu niti je naš igrač na putu prema golu, niti čak ni okrenut prema golu, pa i ne želim da nam se to svira (može doduše u LP ne bunim se... :D :D ).

I generalno mi ta neka priča o sudijama, te oni protiv nas u LP, pa sad i u BuLi to je za proljeva. Bilo je sudijskih odluka presmiješnih, koje sam znao prokomentarisati, danas se sudija jeste donekle pogubio, ali nije nešt krucijalno pogriješio i od prilike je remi bio sasvim realan ishod.

To je isto kada ovde se krene s pričom o povredama, koje kreću na proljeće. Treba jednom shvatit sve je to sastavni dio i sve top ekipe to imaju. Ja znam u ove zadnje 2-3 sezone posebno, da su Liverpool pa i Real i još neki top klubovi znali imati bolnice tokom većeg dijela sezone. Znači nije to nešto što samo nas pogađa. Mi kao da uvijek trebamo u nečemu imati opravdanje.

I generalno danas sam više uživao u utakmici, u fudbalu, borbi, dinamici, neizvjesnosti, dok protiv Augsburga em je utakmica bila kilava, em je došao taj prvi poraz sezone.
A sada je prilika da se protiv Hoffenheima odigra jedan dobar susret i njih stavi na distancu. Tu ima sad prilike opet za naboj, želju. A naravno onda riješiti Leipzig u kupu, pa dalje polako.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 feb 2026, 01:54

Zlaja83 je napisao/la:
31 jan 2026, 23:07

Iako se s tobom u većini stvari slažem, ovdje baš i ne mogu. Pa niste ni vi protiv St. Paulija igrali sa istom željom kao danas. Niti insinuacije da smo poklonili (ili pustili) pobjedu Augsburgu piju vode. Više elemenata utiče na to kako ekipa i sa kojim sastavom igra. A sad da netko kaže u Bayernu: e s ovim protivnikom ćemo povući ručnu, je blago rečeno o dugu štapu.
Nisam mislio da ste pustili nego nije bio ni približan pristup kao protiv nas, igrali ste mlitavo, bezvoljno, ko da su vas puškom natjerali. Do čega je ne znam, mi smo jadni već desetljećima i nismo ni po čemu vaš takmac, tako da me čudi ovakva žestina i naboj baš protiv nas, igrali ste ko da vam život ovisi, ko da igrate finale lige prvaka. Konstantan pritisak na suca, i Kimmicha i Kanea, skakali ste baš na svaku odluku koja je bila protiv vas. Kompany je imao puno fanova u Hamburgu i svi su ga imali u lijepoj uspomeni iz igračkih dana, ali svojim performansom tijekom utakmice i izjavama nakon nje izgubio je dosta kredita i kod navijača i kod ovdašnjih ljubitelja fudbala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 feb 2026, 12:25

Kenan se mora vratiti za 2 godine, taman kad Diza napuni 31 godinu. Kakvog igraca smo pustili besplatno.

Licina kako se vec preziva, otisao je u Juve 2, ispratit da vidimo kako ce on napredovati.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 01 feb 2026, 13:05

Manuel Neuer on the refereeing today: "If the referee is a topic of conversation after the game, it's never a good sign.
Ali izlijetanje u prazno, glupi penali, općenita bolikučina su eto dobar znak u šizo svijetu budala...
But if you're asked about him so often, it doesn't speak well for him"
Kad su na početku sezone dodijeljivani penali za tvoj klub šakom i kapom često i bezveze, onda je sve bilo za 5 ali kako to obično biva, u ozbiljnom dijelu sezone nema tako lakih penala, bar za vas...

Inače salijetanje suca za gluposti također doesn't speak well for u as a team, donkey.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 feb 2026, 13:09

Neutral je napisao/la:
01 feb 2026, 12:25
Kenan se mora vratiti za 2 godine, taman kad Diza napuni 31 godinu. Kakvog igraca smo pustili besplatno.
Možda i moguće, za nekih 150+ M Eura.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 feb 2026, 14:26

Pogba je napisao/la:
01 feb 2026, 13:09
Neutral je napisao/la:
01 feb 2026, 12:25
Možda i moguće, za nekih 150+ M Eura.
Ugovor do 2029, za dvije godine 2028, zadnja godina ugovora, dobri odnosi klubova :kafa:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.