FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
31
10%
Treći
95
30%
Četvrti
71
22%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
22
7%

Ukupno glasova: 321

Napapijri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Napapijri » 01 feb 2026, 10:23

ŠTA_JE je napisao/la:
01 feb 2026, 10:15
Neka Menalo dodje nemam nista protiv ali nije to nikakva pljačka. I u rijeci igra ne igra. Nikakva transfer bomba ne moze biti igrac iz rijeke. Da je Fruk pa ok to bi bila bomba ali menalo samo korektan igrac na svojoj poziciji i tjt. Nikakva bomba dakle ni svršavanje.
Konacno da neko objasni. Dovodi se kao zamjena Guliashviliju, a realnost je da kvalitetom vise lici na Kyeremeha.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

Herson

Post Postao/la Herson » 01 feb 2026, 10:40

ŠTA_JE je napisao/la:
01 feb 2026, 10:15
Neka Menalo dodje nemam nista protiv ali nije to nikakva pljačka. I u rijeci igra ne igra. Nikakva transfer bomba ne moze biti igrac iz rijeke. Da je Fruk pa ok to bi bila bomba ali menalo samo korektan igrac na svojoj poziciji i tjt. Nikakva bomba dakle ni svršavanje.
Rijeka je svemirski brod i za nas i za sve ostale klubove u ligi. Svaki od njihovih 11 igrača koji je počeo utakmicu protiv Istre, imao bi mjesto kod nas u prvoj postavi. To nije nikakvo predimenzioniranje stvari, to je realnost. Te priče o bombama i svršavanju ne bih ni komentarisao. Šta je uopšte bomba igrač? Ko daje tu kvalifikaciju?

Mudražija iz Lokomotive je mogao biti top pojačanje, Bevis iz Radničkog, ali takve ne možeš platiti jer su preskupi, a i da im ponudiš brdo novca teško da bi došli ovdje jer je to za njih korak unazad u karijeri.
Zadnja izmjena: Herson, dana/u 01 feb 2026, 10:43, ukupno mijenjano 1 put.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 feb 2026, 10:41

Mozda jeste da mu karijera ide u padu, msm nije to ni pad, igra za sampiona Hrvatske, ima okej minute od augusta samo sto nema neki ucinak. Smijesno je kvalitetom poredit njega i Kyerrmeha, pogotovo za nasu ligu.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 01 feb 2026, 10:45

Vidite i sami da Giuli ni u španskoj drugoj ligi ne dobija ozbiljne minute. U redu, nov je u ekipi i to se može promijeniti, ali doveden je kao pojačanje, a ne kao talent kome ćeš godinama davati vrijeme.

Menalo bi za nas, pogotovo u ligi, bio top igrač. Ne razumijem ni kako neko može da navede Fruka kao primjer „bomba transfera“, to je za nas potpuno druga galaksija. Čak je i Janković drugo sunčev sistem. Menalo je na rubu naše galaksije, slično kao Ljajić, koji je imao bolju karijeru, ali je 6–7 godina stariji

trunks1946
Kontakt:

Post Postao/la trunks1946 » 01 feb 2026, 10:47

Ma Menalo je top igrač za našu ligu, pojačanje za svaku ekipu u našoj ligi sigurno. Moje mišljenje je da je on bio tek 3-4 opcija za Mamica ali kad su ostali propali daj šta daš,takav je zimski prijelazni rok najteži..
orde del male

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 01 feb 2026, 10:56

hansbosna je napisao/la:
01 feb 2026, 10:45
Vidite i sami da Giuli ni u španskoj drugoj ligi ne dobija ozbiljne minute. U redu, nov je u ekipi i to se može promijeniti, ali doveden je kao pojačanje, a ne kao talent kome ćeš godinama davati vrijeme.

Menalo bi za nas, pogotovo u ligi, bio top igrač. Ne razumijem ni kako neko može da navede Fruka kao primjer „bomba transfera“, to je za nas potpuno druga galaksija. Čak je i Janković drugo sunčev sistem. Menalo je na rubu naše galaksije, slično kao Ljajić, koji je imao bolju karijeru, ali je 6–7 godina stariji
Pa kakve ce minute dobit igro protiv Barse 60 i onda ovu je imao kartone nije mogao i dobio 30 min u sljedecoj. Vidit cemo veceras

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 01 feb 2026, 11:02

Italijan potvrdio za Menala.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 01 feb 2026, 11:06

Preko koje noći smo mi postali regionalni velikan koji u svoje redove može dovoditi igrače koji na TM koštaju 3.5 miliona eura. Ne znam kakva su vaša očekivanja od ove sezone, ali meni je potpuno jasno. Imamo sređen igrački kadar koji je spreman odgovoriti na zahtjeve PL i Kupa. Mamić želi kroz polusezonu vidjeti mlađe igrače koji su očigledno talentovani kako se snalaze na terenu i ima li kakvog tu materijala. Menalo je prije svega širina koja nam treba u napadu, a potom i kvalitet. Nakon potpunog uvida sređivanje kadra će biti na ljeto kada će se na osnovu viđenog kreirati tim za titulu. Pa sam Cvitanović kaže da imaju dugoročne planove i da ne traže instant rezultat, a ovde se piše o Bevisu, Fruku i ko zna već kojim imenima.

Jasno je da svi imamo velika očekivanja, ali prestanite mračiti, uživajte jbt.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 01 feb 2026, 11:13

Ovoj ekipi treba Menalo i da Kenemeh bude na nivou, postepeno uvoditi ovu djecu koja imaju veliki potencijal, mali Mehmedovic je pravi biser.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 01 feb 2026, 11:19

MSOZ101 je napisao/la:
01 feb 2026, 11:06
Preko koje noći smo mi postali regionalni velikan koji u svoje redove može dovoditi igrače koji na TM koštaju 3.5 miliona eura. Ne znam kakva su vaša očekivanja od ove sezone, ali meni je potpuno jasno. Imamo sređen igrački kadar koji je spreman odgovoriti na zahtjeve PL i Kupa. Mamić želi kroz polusezonu vidjeti mlađe igrače koji su očigledno talentovani kako se snalaze na terenu i ima li kakvog tu materijala. Menalo je prije svega širina koja nam treba u napadu, a potom i kvalitet. Nakon potpunog uvida sređivanje kadra će biti na ljeto kada će se na osnovu viđenog kreirati tim za titulu. Pa sam Cvitanović kaže da imaju dugoročne planove i da ne traže instant rezultat, a ovde se piše o Bevisu, Fruku i ko zna već kojim imenima.

Mozda se mogao probati dovesti napadac, da se Turkes ne vraca, jedino to.
Ako cemo igrati bez krila, a hocemo, Menalo nam ne treba realno. Jer za ovaj sistem imamo sasvim dobru ekipu, prema trenutnoj situaciji. Sve sto nam treba sada je kontinuitet.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 feb 2026, 11:19

hansbosna je napisao/la:
01 feb 2026, 10:45

Ne dobija ozbiljne minute, u prvom meču protiv Barcelone 60 minuta, pa onda 36’ za vikend :rol:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 01 feb 2026, 11:23

Šta mislite može li se ocekivati u vrhu napada Kera i Menalo ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 01 feb 2026, 11:25

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
01 feb 2026, 11:19
MSOZ101 je napisao/la:

Ako cemo igrati bez krila, a hocemo, Menalo nam ne treba realno. Jer za ovaj sistem imamo sasvim dobru ekipu, prema trenutnoj situaciji. Sve sto nam treba sada je kontinuitet.
Turkeš može biti ok opcija, ako uhvati ritam kao što je to već dokazao. To nije igrač koji će igrati lopte na 40m od gola već mu treba lopta u 16m, a to mu nismo omogućili tokom priprema pa se zbog toga navukao gnjev na njega.

Menalo nam treba jer će poput Gulija imati slobodu kretanja, a Ljajić i Elezi će imati druge zadatke ako budu zdravi tokom čitave polusezone.

Herson

Post Postao/la Herson » 01 feb 2026, 11:29

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
01 feb 2026, 11:19
MSOZ101 je napisao/la:

Za ovaj sistem ti trenutno baš treba igrač poput Menala. Neće igrati po krilima nego kao drugi napadač uz Renana u sistemu sa 3 pozadi. Igrao je to već u Rijeci i Dinamu.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 feb 2026, 11:34

mirzatele je napisao/la:
30 jan 2026, 23:32
Stiže i Menalo i još jedan napadač
Rekoh vam :kafa:
Menalo najvjerovatnije sutra zvanično a ovaj drugi je jako blizu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 feb 2026, 11:47

Zutti je napisao/la:
01 feb 2026, 09:52
Jasno mi je sve. Loše izgledamo na pripremama, prvi put nemamo neku bombu od roka pa vam dosadno, tromi smo, veći dio mečeva igrali preko qurca, al kad kažete da ćemo u ofanzivnom dijelu propasti jer nismo doveli zamjene i kvalitetom i kvantitetom, tu već prestajem čitati. Ko ne prati Sarajevo pomislio bi da smo ekipa s najviše datih golova u ligi, da imamo prvog strijelca i ostala sranja. Morate shvatiti da smo mi ekipa koja je, izuzev derbija kad se neko čudo desilo, na 9 ligaških utakmica koje je Cvitanović vodio dali 10 golova. Jedva gol po utakmici, al onda dođe neko i pametuje kako ćemo propasti jer nismo doveli zamjenu za Gulija, jer Mlinarić (ne)ide, jer je Butić otišao... Morate shvatiti da u tom pogledu ne može gore i da prestanete biti dosadni o propadanju bez strašnih ofanzivaca koji su napustili klub.
Ma Mihael ide, to je gotova stvar, zakomplikovalo se jednom, sad je sve riješeno i sretno mu.
Realno možemo upasti u problem bez Gulija, svi smo ga puno kritikovali, ali ne možeš jednostavno zamjeniti stvari koje je radio zadnjih par mečeva( pogotovo na derbiju, gdje je bukvalno rečeno pojeo protivnika ).
Butića nije preteško zamjeniti, i to bi u teoriji trebao Turkeš, možda sam i ja previše okrut prema njemu, ali meni lično najveće razočarenje( po drugi put ) priprema, nikakve energije, izgleda na terenu kao da ga je neko puškom natjerao da igra.
Zamisli( nedo Bog ) probleme ofanzivne kakve možemo upasti bez objektivno gledajući dva bitna ofanzivca, ako smo i sa njima imali određenih problema povodom realizacije? Srećom, ima neko ko o tome razmišlja, pa evo danas bi se trebalo riješiti sve u vezi Menala, i podržavam potez. Nije slučajno da smo slali ponude za napadača( čitaj Asprilla ), jer vidi i Zoran da treba svježine u napadu.
A naravno da su svi ovi igrači zamjenjivi, nema niko toliko fenomenalan da sistem vremenom ne može izbaciti kvalitetnog pojedinca.
Samo mi je smiješno da svaka kritika na to da Turkeš i Renan ne mogu iznijeti sezonu kvalitetno se odgovara sa tim da je neko glup jer ne podržava igranje djece, pri tome imamo slovom i brojem 0 akademaca na toj poziciji :mrgreen:
Najviše se nadam da će uspjeti dozvolu za igranje Drece, to bi najveće pojačanje bilo( dugoročno ).

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 01 feb 2026, 11:52

Ne bi nikakve zaključke pravio prije sljedećeg petka, nakon prve ligaške utakmice ćemo vidjeti na šta to izgledaju planovi sš. Radnik, Čelik, Sloga, Posušje sve su tekme koje bi trebali uzeti.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 01 feb 2026, 11:55

Menalo i slicni njemu nisu i ne mogu biti nikakva mega giga pojacanja.
Takvi igraci su dobra pojacanja za ovu ligu i to je sve,i sasvim dovoljno.
Cak nisu prvi pik nego vise kao rezervna opcija sto dovoljno govori o izboru igraca i redoslijedu biranja.

Generalno nikad “smijesniji” prelazni rok u kompletnoj ligi s naglaskom na prve 3-4 ekipe,sto opet govori o necemu i gledanju na drugi dio sezone.

Najvece pojacanje lige ove sezone ako vec nije mogao bi biti Ceferin!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 feb 2026, 11:59

Jel neko gledao Rijeku( Menala )ove sezone? Po statistici solidna polusezona Menala, zato me i čudi da ga se riješavaju, ne vidim razlog osim da Luka nema želje da bude rotacija.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 feb 2026, 12:00

Nikad bolji prelazni rok, rijesio si se skarta, doveo par mladih igraca, ciljana pojcanja a ne kamion igraca na koje ste navikli svake godine, zbog toga vam je los i smijesan prelazni rok.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, fera, Google Adsense [Bot], PingoFTW, soe, Velaxsa i 46 gostiju.