Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
naravno .. ne samo zdravlje nego pare, žene itd
i da se ne pojavi neko treći da im se obojici posere u supu
i da se ne pojavi neko treći da im se obojici posere u supu
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Realno u ovoj kalendarskoj godini jedino on ili Sinner mogu uzeti Grand slam. A to već traje treću godinu. Nema na vidiku neki igrač koji može uzeti GS. Bude li godišnje uzimao 2 idućih 10god to je to
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
simpa:
Nadam se da je Carlos gej,puno je lakse s muskarcima,zene ti uzmu dusu kad se zaljubis
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Konkurencija je uzasna,to je vjerovatno i najveci problem.Niti jedan igrac, osim njih dvojice,nije sposoban uzeti slem,najveca nada covjek koji ima haman 40 godina to je problem .Njih dvojica prvu sedmicu slemova bukvalno imaju treninge i to takticke gdjr nrkad svjesno i setove pustaju.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Sinner je svjesno pustio 0:2 Dimitrovu,a onda sacekao da se povrijedi,pa osvojio Wimbledon 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Nista mi ludje nema nego procitati da neko tvrdi da svjesno pustaju da gube setove. Pa to je tako besmisleno da nema veze sa logikom. Cuj dati protivniku motiv za igru pa onda dovesti se do toga da mozda i izgubis jer si eto svjesno pustio.
I Novak je svjesno Musettiju pustio 2-0 jer je znao da ce se ovaj povrijediti.
I Novak je svjesno Musettiju pustio 2-0 jer je znao da ce se ovaj povrijediti.
- LenyYoro15
- Kontakt:
Carlos Alcaraz at 22.7 years of age (UPDATE):
GRAND SLAMS:
Australian Open: DONE x1
Roland Garros: DONE x2
Wimbledon: DONE x2
US Open: DONE x2
MASTERS 1000:
Indian Wells: DONE x2
Miami: DONE x1
Monte Carlo: DONE x1
Madrid: DONE x2
Rome: DONE x1
Canada: ---- (QF)
Cincinnati: DONE x1
Shanghai: ---- (QF)
Paris: ---- (QF)
ATP Finals: ---- (F)
Olympics: Silver
Year End No.1 : DONE x2 (2022 ; 2025)
Weeks at No.1 : 56 ... and counting
Records:
- youngest ever ATP No.1
- youngest ever to End a year at No.1
- youngest ever to win Slams at all three surfaces
- youngest ever to reach finals at all four Grand Slams
- youngest ever to reach career Grand Slam

GRAND SLAMS:
Australian Open: DONE x1
Roland Garros: DONE x2
Wimbledon: DONE x2
US Open: DONE x2
MASTERS 1000:
Indian Wells: DONE x2
Miami: DONE x1
Monte Carlo: DONE x1
Madrid: DONE x2
Rome: DONE x1
Canada: ---- (QF)
Cincinnati: DONE x1
Shanghai: ---- (QF)
Paris: ---- (QF)
ATP Finals: ---- (F)
Olympics: Silver
Year End No.1 : DONE x2 (2022 ; 2025)
Weeks at No.1 : 56 ... and counting
Records:
- youngest ever ATP No.1
- youngest ever to End a year at No.1
- youngest ever to win Slams at all three surfaces
- youngest ever to reach finals at all four Grand Slams
- youngest ever to reach career Grand Slam
Davidenko u primeu bi ovog Alcaraza preslušao.
Rafa > Carlitos > NoVax. 
Za to mu fali jos 13 a nema ni 23 godine. Do 30 ce on presisat Noleta.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Carlos je ovom pobjedom (pobijedio je kralja u njegovom kraljevstvu, a pobjeđivao ga je i u još dva finala u njegovom drugom kraljevstvu Wimbledon) istakao kandidaturu za narednog GOATa, naravno treba mu jos minimalno 10 godina na ovom nivou i svake godine po makar 2 GS za to, ali da je danas izgubio i pored takvih 10 godina i 25 GS titula i sta sve ne pisalo bi da je izgubio od Noleta koji je imao 40 godina. A u ovom finalu sam pokušao navijati za Novaka ali kad mu vidim podršku sa tribina neka mi muka u stomaku i odmah krenem navijati za kontra njeg pa ko god to bio.
Zadnja izmjena: Sport90, dana/u 01 feb 2026, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
- LenyYoro15
- Kontakt:
Najvažnija stvar u konkestu tog rekorda u slemovima je to što je direktno u 3 finala slema dobio Novaka.
Wimbledon - 2023
Wimbledon - 2024
Australian Open - 2026
Sada je 24-7 za Novaka, a moglo je biti 27-4. Ogromna razlika. Najviše zavisi o dugovječnosti i količini povreda kojih će biti svakako. Ako bi bio zdrav onoliko koliko su Roger i Novak, to znači da je konkurentan praktično do 36. godine bez velikog prekida.
Wimbledon - 2023
Wimbledon - 2024
Australian Open - 2026
Sada je 24-7 za Novaka, a moglo je biti 27-4. Ogromna razlika. Najviše zavisi o dugovječnosti i količini povreda kojih će biti svakako. Ako bi bio zdrav onoliko koliko su Roger i Novak, to znači da je konkurentan praktično do 36. godine bez velikog prekida.
Od 18-22 godine 7 GS, od 22-26 14 i od 26-30 21 GS titula, to je ako ostane zdrav sa ovim nivom tenisa itekako moguce. Naravno da ce se za koju godinu pojaviti jos neko ke ce moci njima dvojici pomrsiti racune ali da uzima 7GS titula za 4 godine je itekako realno. A onda od 30 pa do kraja karijere sve je moguce, tu ce vec mnogo zavisiti od njehovog tijela i mladje konkurencije.
- superFrankie
- Kontakt:
Zasluzeno Alcaraz dolazi do pobjede, steta samo sto Nole malo duze nije uspio biti na barem pribliznom nivou kao u prvom setu radi interesantnijeg finala. Ali i ovako kapa do poda za polufinale i odredjeni otpor u finalu. Jako mi je drago zbog Alcaraza, ako se sve kockice u karijeri posloze, vrlo lako moze biti rekorder po titulama. Bilo kako bilo ocekuju nas godine dobre borbe izmedju Alcaraza i Sinnera
Borba Nolo,al sve me to malo podsjeca vec na Federera pred kraj.Gruhaj sve sto mozes u taj prvi set,nekako ga i dobijes a onda poslije lagano propadanje uz povremeno koprcanje
Sve u svemu i obzirom na sve okolnosti ovo mu je bila sansa za taj 25. ali cak i uz w/o i predaju nije uspio da nanize Sinnera i Alcaraza sto je sad neophodno da uzmes slam osim ako se oni nekad ne okliznu u ranijim rundama.
No neka Nole ,na ovom turniru smo imali priliku vidit eto i Nadala i Federera na tribinama.Djokovic je ostao posljednji iz te ere tako da koliko god ga godinama nisam nesto simpatisao,bit ce mi zao kad se i on penzionise.Skontas i sam kako staris izmedju ostalog i prema karijerama tih sportista
Karlitos sa druge strane ima sansu da srusi sve rekorde.Koliko god isao taj marketing o rivalstvu Alcaraz-Sinner realnost je takva da je Alcaraz mladji i da dere Talijana u gotovo svim ozbiljnijim mecevima.Tako da ako tu ne bude tezih povreda Spanca i ukoliko se ne umijesa neko treci,cetvrti koji ce ih bar povremeno moc dobit u zavrsnicama slamova onda ovaj zasigurno ide u ozbiljne brojke.Ako zeli do rekorda morat ce pocet imat sezone sa po 3GS.
Sve u svemu i obzirom na sve okolnosti ovo mu je bila sansa za taj 25. ali cak i uz w/o i predaju nije uspio da nanize Sinnera i Alcaraza sto je sad neophodno da uzmes slam osim ako se oni nekad ne okliznu u ranijim rundama.
No neka Nole ,na ovom turniru smo imali priliku vidit eto i Nadala i Federera na tribinama.Djokovic je ostao posljednji iz te ere tako da koliko god ga godinama nisam nesto simpatisao,bit ce mi zao kad se i on penzionise.Skontas i sam kako staris izmedju ostalog i prema karijerama tih sportista
Karlitos sa druge strane ima sansu da srusi sve rekorde.Koliko god isao taj marketing o rivalstvu Alcaraz-Sinner realnost je takva da je Alcaraz mladji i da dere Talijana u gotovo svim ozbiljnijim mecevima.Tako da ako tu ne bude tezih povreda Spanca i ukoliko se ne umijesa neko treci,cetvrti koji ce ih bar povremeno moc dobit u zavrsnicama slamova onda ovaj zasigurno ide u ozbiljne brojke.Ako zeli do rekorda morat ce pocet imat sezone sa po 3GS.
Ne treba uopšte gledati na rekorde nego uživati u ovim partijama koje nam pružaju on i Sinner.
Alcaraz je rođen za najveće stvari, a to je bilo vidljivo protiv Tsitsipasa u 3. kolo 2021. godine na US Openu. Tad sam ga drugi put gledao i vidio da ima taj X faktor koji nema niko od Next gena.
Pored teniske kompletnosti, njegova mentalna snaga je elitna. Definicija clutch tenisera. O atleticizmu je suvišno i pričati.
Drago mi je zbog svih stručnjaka koji su mislili da je Alcaraz zapravo joystick Ferrera. A zapravo, da nije doveo Samu Lopeza u tim, vjerovatno još ne bi popravio nedostatke i mane na brzim podlogama jer to Ferrero nije vidio. Iako je JCF najzaslužniji što je Alcaraz ovakva zvijer jer je postavio temelje.
Alcaraz je rođen za najveće stvari, a to je bilo vidljivo protiv Tsitsipasa u 3. kolo 2021. godine na US Openu. Tad sam ga drugi put gledao i vidio da ima taj X faktor koji nema niko od Next gena.
Pored teniske kompletnosti, njegova mentalna snaga je elitna. Definicija clutch tenisera. O atleticizmu je suvišno i pričati.
Drago mi je zbog svih stručnjaka koji su mislili da je Alcaraz zapravo joystick Ferrera. A zapravo, da nije doveo Samu Lopeza u tim, vjerovatno još ne bi popravio nedostatke i mane na brzim podlogama jer to Ferrero nije vidio. Iako je JCF najzaslužniji što je Alcaraz ovakva zvijer jer je postavio temelje.
Znaci do kraja godine ako uzme jedan od njih dvojice i tu postavljaju novi rekord. 9-ti GS za redom da uzima jedna od njih dva. Dominacija.
I da Sinner ce ja mislim dati sve od sebe u Parizu da i on odradi carera GS ove godine kad je vec i Carlos. A to ce biti bas tesko protiv Carlosa na toj podlozi.
Novak Djokovic says he will not talk about anything he was struggling with physically during his match against Carlos Alcaraz at Australian Open:
“I never liked to talk about things that I go through physically or health wise. It’s going to come across as I’m looking for excuses and taking away credit of the winner. So it’s not gonna change this time. I’m just gonna congratulate Carlos and he was the deserved winner on the court today.”
(via Australian Open Press)
Ne zeli da prica ,ali prica .Classic Nolo
“I never liked to talk about things that I go through physically or health wise. It’s going to come across as I’m looking for excuses and taking away credit of the winner. So it’s not gonna change this time. I’m just gonna congratulate Carlos and he was the deserved winner on the court today.”
(via Australian Open Press)
Ne zeli da prica ,ali prica .Classic Nolo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

.jpg)