Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

f16
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la f16 » 01 feb 2026, 15:44

Perisic ima sto godina
hajduk živi vječno

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2026, 15:44

RollingPaper je napisao/la:
01 feb 2026, 15:41
DeeWa je napisao/la:
01 feb 2026, 15:37
Kad sam vidio hvalospjeve, brže bolje sam otišao da vidim koliko je to golova danas zabio i onda me dočeka šok i nevjerica. Najlošije trenutno ocijenjeni igrač tima. Čak i golman ima veću ocjenu od njega koji nije imao mnogo posla. Jel ga stvarno ti strani analiticari toliko sabotiraju pa ne vide ono što se u bosni vidi?
Pa evo Perisic ima manju ocijenu od njeg pa sta sad? Jel to znaci da je Perisic kar.ina?
Vec se pisalo na drugim temama da te ocjene kur.cu ne vrijede, nego stvarno desavanje na terenu i ono sto svi vide, a ne kojekakvi algoritmi i slicno.
Glupost uopste porediti njega i Esmira.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 feb 2026, 15:53

Kad neigra trener supak.Kad igra nevaljaju ocjene.Lakapo prihajamo.Tek mu je 20 halo nije Mesi.Kad sa 20 igra u početnoj PSV sta će bit za 2 godine.Sabura malo nisu trke.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 feb 2026, 15:55

Alipasino je napisao/la:
01 feb 2026, 15:53
Kad neigra trener supak.Kad igra nevaljaju ocjene.Lakapo prihajamo.Tek mu je 20 halo nije Mesi.Kad sa 20 igra u početnoj PSV sta će bit za 2 godine.Sabura malo nisu trke.
:thumbup:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 feb 2026, 16:01

f16 je napisao/la:
01 feb 2026, 15:44
Perisic ima sto godina
Pa sta, Perisic je klasa, ode covjek u Inter.

Yebo vas te ocijene, prije mjesec dana sam gledo Dedica najbolji na terenu bio a ocjena 6.5

Kakve ocjene i ku*ac, da su te ocjene mjerodavne ne bi skauti isli gledat igraca, pratili bi ocjene

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 01 feb 2026, 16:06

Ne valja ovo ljudi... Ovo koliko sam ja gledao u drugom poluvremenu, nije baš da ne igraju po njegovoj strani. Fascinantno je da nikad nije na pravom mjestu, ima nelogične kretnje totalno, a i saigrači mu dodaju kad baš nemaju drugu opciju...
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 01 feb 2026, 16:15

lolcina je napisao/la:
01 feb 2026, 16:06
Ne valja ovo ljudi... Ovo koliko sam ja gledao u drugom poluvremenu, nije baš da ne igraju po njegovoj strani. Fascinantno je da nikad nije na pravom mjestu, ima nelogične kretnje totalno, a i saigrači mu dodaju kad baš nemaju drugu opciju...
Jest da se nekad izgubi pa bude na drugoj strani terena i ostane tu, nekad ide naprijed…
Dobra stvar je da je još mlad i da ima tehniku. Mnoge te druge stvari se mogu popraviti mnogo lakše, a progres se već vidi u jednoj sezoni. Zamisli za 3–4 godine kakav će biti ako ovako nastavi.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 01 feb 2026, 16:17

Danas vec lici na ozbiljnog igraca

Bezveze palamudite

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 01 feb 2026, 16:19

To što mu se ne dodaje nije zavjera protiv njega nego se sklanja od akcije, sakrije se negdje između dva protivnička igrača, ili bude pozicioniran tako da kad primi loptu jedino što može uraditi je vratiti je nazad ili prvom do sebe.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 feb 2026, 16:19

Ne shvatam zasto se ne odluci nekad na sut iz vana, pogotovo pri ovom rezultatu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 01 feb 2026, 16:23

Nama je bitno da ovdje uzima minute do baraza, da nije skroz klupiran. Zna i on da ce u repki imati drugaciju i vazniju ulogu.

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 01 feb 2026, 16:24

Ne palamudite puno

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 feb 2026, 16:24

Bio je solidan zadnjih par minuta. Ogromna je stvar da je u ovakvoj utakmici dobio 90 minuta

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 01 feb 2026, 16:37

Vucevich je napisao/la:
01 feb 2026, 16:24
Bio je solidan zadnjih par minuta. Ogromna je stvar da je u ovakvoj utakmici dobio 90 minuta
Samo je sreca sto je bilo 3:0 do 20. min.
Da je bilo koji drugi rez. bio, na poluvremenu bi ga mijenjao.
U sbakom slucaju, vazno je da je tu, u rotaciji, neka uči, vrijeme je pred njim. Trenutno nije ni blizu onoga sto ocekujemo da ce biti, ali progres je ocigledan i treba osaburiti.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 feb 2026, 16:51

Esmir danas :lolno:
slika

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 01 feb 2026, 16:52

231983 je napisao/la:
01 feb 2026, 16:37
Vucevich je napisao/la:
01 feb 2026, 16:24
Samo je sreca sto je bilo 3:0 do 20. min.
Da je bilo koji drugi rez. bio, na poluvremenu bi ga mijenjao.
U sbakom slucaju, vazno je da je tu, u rotaciji, neka uči, vrijeme je pred njim. Trenutno nije ni blizu onoga sto ocekujemo da ce biti, ali progres je ocigledan i treba osaburiti.
Kakve gluposti lupate , Psv igra tako da im je svaki napad po automatizmu i on je odigrao ono sto se ocekivalo od njeg , sta su to ostali uradili u prvom poluvremenu da je on bio toliko los , imam osjecaj da ovde ni ne gledaju utakmicu nego na osnovu ocjene na sofascoru komentarisu , kad bi on odstupio od automatizama i kreno da dribla i sutira kad hoce tek bi onda na klupi zavrsio ovako nece, psv igro drugo poluvrijeme skroz pod rucnom ne bi niko nista napravio u drugom .

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 01 feb 2026, 17:12

Ovdje kako vidim svi očekivate igru od njega ko na FiFI, dribling kroz noge i da igra za raju, pa ljudi ovo je PSV i derbi utakmica a ne treča federalna i Vratnik.
Ja vjerujem da je trener tražio od njega ovo, i za nagradu ga je ostavio 90min, tražio odgovornost u odbrani, tražio pas igru, bez puno mudrovanja i sve to je Esmir ponudio danas. Istina u ofanzivi zbog toga nekoliko put kasnio, al definitivno če na ovaj način postat igrač!
Haris

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 01 feb 2026, 17:24

Ma tesko se i istaci u ovakvoj ekipi. Sve se igra napamet,svaka akcija se zna unaprijed,vecinom se igralo na prvu ili 3 kontakta sa puno posjeda. Prednost Mana ispred njega je sto je brzi i on koristi ovu igru gdje cesto dobije loptu. Dok je esmir sporiji i vise igra na poziciji izmedju 10-11. Sve vise sam ubjedjen da nije za krila nego za neku free rolu gdje bi bio i na 10 i 11 kako mu pase.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 01 feb 2026, 17:33

Vala baš, ja ne znam otkud nama toliko visoko misljenje o sebi, na osnovu čega, da smo mi nesto bitni i da mi možemo.
Ja ne znam da smo mi u ičemu toliko dobri i jaki osim u kocki i kladionicama gdje smo prvi i evropi i alkoholu odmah iza nedodirljivih rusa.

I još nevjerovatno koliko smo sportski i posebno fudbalski nepismeni.
Ovdje se Esmir smatra nekim megatalentom koji moze i treba svaku utakmicu uzeti loptu na pola igralista, predbiblati sve i zabiti gol. A on to nije i ne moze jos ...mozda nikad i nece moci ali ipak nadamo se da ce moći.

Esmir da bi bio to sto većina ocekuje a to je igrac koji odlucuje i donosi prevagu...treba mu kontinuitet igara i utakmica da igra standardno da i fizicki i psihicki ojača, osjeti se bitnim i stabilnim i tek onda takav igrac moze imat neki znacajniji učinak.
Zato ovo sad sto igra, sve je proces fubaoskog odrastanja, nesto odigra, ponekad neki fin pas i asistencija i to je maximum u ovom trenutku.

Naprotiv, danas je bas bio rastrcan u oba smjera, odgovoran, ulazio vise puta u sredinu, trazio loptu, otvarao prostor ulaskom u sredinu jer ocito mu je i to bio jedan od zadataka....

Danas bas izgledao kompaktno i zrelo kao i cijela ekipa ...niko se specijalno nije istakao a golovi su plod timske igre kod kojih je indirektno i Esmir ucestvovao kao dio tima.

Ja ga bolje volim vidjeti ovakvog cijelu utakmicu nego petnestak minuta sa nekom manje bitnom aistencijom i nezrelom i nedisciplinivanom igrom.

Osim toga, Francuska, Belgija, Spanija, Njemacka...imaju desetak ovakvih Esmiraa i slicnih, pa prema tome ne trebamo se zalijetati u nadi da cemo mi za koju godinu biti neka mega sila kada je u pitanju reprezentacija.

Jednostavno, sreca da su se pojavili ovi momci koji ce nam pomoci samo da odrzimo prikljucak za ovim boljim repkama iz vrhaa i da bar budemo u igri za velika takmicenja, jer nazalost uvijek ce kod nas biti provlačenje i borba da bi bar plasman osigurali jer kao sto rekoh ove veće repke koje se nesto pitaju imaju ovakih kao mi koje smo mi jedva docekali, koliko hoćeš.

Ali eto bar pozitivna stvar, imat cemo se cemu nadati bar i boriti se, necemo stalno biti kanta za nabijanja kao zadnjih 10 godina.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 01 feb 2026, 17:35

Neko je iznad napisao ogromna stvar da dobija 90 minuta . Bit ce on mashina. Respekt treneru sto to odmjereno radi s njim.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina i 6 gostiju.