Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 feb 2026, 15:11

CAGarfia je napisao/la:
01 feb 2026, 14:26
Ne treba uopšte gledati na rekorde nego uživati u ovim partijama koje nam pružaju on i Sinner.

Alcaraz je rođen za najveće stvari, a to je bilo vidljivo protiv Tsitsipasa u 3. kolo 2021. godine na US Openu. Tad sam ga drugi put gledao i vidio da ima taj X faktor koji nema niko od Next gena.

Pored teniske kompletnosti, njegova mentalna snaga je elitna. Definicija clutch tenisera. O atleticizmu je suvišno i pričati.

Drago mi je zbog svih stručnjaka koji su mislili da je Alcaraz zapravo joystick Ferrera. A zapravo, da nije doveo Samu Lopeza u tim, vjerovatno još ne bi popravio nedostatke i mane na brzim podlogama jer to Ferrero nije vidio. Iako je JCF najzaslužniji što je Alcaraz ovakva zvijer jer je postavio temelje.
Ljudi pricaju o njegovoj fizickoj spremnosti ali mene vise zadivljuje psihicka stabilnost pa on je mentalno vrlo blizu, ako ne i na nivou Djokovica iz 2011. godine, evo danas se sjecam ima 0-40 3 break lopte i Novak spasi sve tri, pa dobije jos jednu i tu mu spasi i petu cini mi se iskoristi ali ono sto je mene najvise dojmilo u tim momentima jeste njegov izraz lica i govor tijela. Znaci nista, isto kao da se nista nije desilo frajera ne dotice uopste gubitak poena u takvom mecu u takvim trenutcima a to je ono sto ce ga uciniti velikim igracem i sampionom. Zamisljam Zvereva u toj situaciji ja mislim da bi hodao po terenu ko da mu se svijet srusio citav, o izrazu lica da i ne govorim, e to su sitnice koje koje ljudi ne shvataju koliko znace na ovom nivou u ovom sportu. Jednostavno Carlos samo ide naprijed, prosli poen za njega u glavi zavrsi 2 sekunde nakon sto loptice izadje iz terena.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 01 feb 2026, 15:40

To je to.

Uostalom rezultati i epski mečevi koje je dobio govore za sebe. Počevši od petka i polufinala, finala RG 25, WB 23, pa i RG24 oba meča završnice, US22 protiv Sinnera. Već dosta mečeva gdje je pokazao ogromna muda i srce.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 feb 2026, 15:51

let3 je napisao/la:
01 feb 2026, 15:06
Kaunas je napisao/la:
01 feb 2026, 13:51
let3 je napisao/la:
01 feb 2026, 13:08

20 ako osvoji bice ekstra.
Za to mu fali jos 13 a nema ni 23 godine. Do 30 ce on presisat Noleta.
Nek osvoji 21 i mjera. Ne bi volio da pretekne Nadala :mrgreen:
Ma pojavit ce se jos jedan pored Alcaraza i Sinnera. Mora se jos neko pojaviti ko ce im kvariti slavlje.
Nema se tko pojaviti od 2012. i starijih. Nitko nije toliki talent. A 2013. je već mlađe 10 godina od Alcaraza, do tada može skupiti dovoljno.
Zadnja izmjena: Galion, dana/u 01 feb 2026, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 feb 2026, 16:19

misliš mlađi 100 godina :D

ma ne zna se to nikad, ali naravno ne pojavljuju se svaki dan takvi igrači
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 01 feb 2026, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 01 feb 2026, 16:20

Samo onaj prvi set Novakov.. Kakav nivo, kakva moć. Uhvati te u mašinu, ne možeš disati. GOAT nivo koji je samo njemu poznat.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 feb 2026, 16:21

CAGarfia je napisao/la:
01 feb 2026, 16:20
Samo onaj prvi set Novakov.. Kakav nivo, kakva moć. Uhvati te u mašinu, ne možeš disati. GOAT nivo koji je samo njemu poznat.
da, to je bilo savršeno, to niko drugi ne može

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 feb 2026, 17:45

jestamaji je napisao/la:
01 feb 2026, 16:19
misliš mlađi 100 godina :D

ma ne zna se to nikad, ali naravno ne pojavljuju se svaki dan takvi igrači
Haha, zamijenile mi se zbamenke :mrgreen:
Ne može se znati hoće li netko uspjet, ali se poprilično sigurno može znati da neće ;)
Već su i ova djeca dovoljno veliki klipani da se vidi da neće bit taj jednom u 20 godina igrač

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 01 feb 2026, 18:24

Odnos Đokovića i Alcaraza je fenomenalan i pun međusobnog poštovanja. Ne pamtim drugi par rivala da su se ovako obostrano častili superlativima, a i da jesu, ne vjerujem da je iskrenije.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 feb 2026, 19:20

Samo da napisem da je Novak tek sa 27 napunjenih godina osvojio svoj 7GS turnir. Tako da Carlos ime sve na svojoj strani da napravi velike stvari. Boze zdravlja kod njega i Jannika pa da imamo sta dobro gledati .

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 feb 2026, 21:38

Polako ljudi, jedna povreda moze promjeniti tok necije karijere i pored tolikog talenta, snage i umijeca, to je sastavni dio sporta. Bolje da pricamo o tome koga vi vidite kao nekog ko bi se mozda mogao prikljuciti ovoj dvojici i parirati im barem koliko je Murray parirao nekad big3 ekipi..

Meni je dobar ovaj Tien Lerner, mozda nesto bude od njega, takodjer Shelton mi je tu kao neko ko bi mozdaaaaaa mogao da digne jos malo nivo svoje igre, fizicke predispozicije su nevjerovatne tu je na nivou ove dvojice sigurno sto se tice snage i brzine. Je li vrijeme za SAD da dobiju svoju mega zvijezdu neku :hmmmmm:

HP46
Kontakt:

Post Postao/la HP46 » 01 feb 2026, 23:16

Spasi Carlitos tenis, bravo za malca. Ruzno bi bilo da je deduka NoVax stigao do 25 GS, vec ih je pola osvojio zbog najlosije konkurencije ikada. Sad mu slijedi deranje i na proljece i nadalje, sansi nema protiv ove dvojice. :yawn:

Lijepo je bilo vidjeti GOAT-a Rafu na tribinama. Jasno da fali previse tenisu i da je opala gledanost drasticno. :salut:

RG Sinner, WB Alcaraz, USO Sinner, moje prognoze. :yawn:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 02 feb 2026, 13:18

QUARTERBACK je napisao/la:
01 feb 2026, 21:38
Polako ljudi, jedna povreda moze promjeniti tok necije karijere i pored tolikog talenta, snage i umijeca, to je sastavni dio sporta. Bolje da pricamo o tome koga vi vidite kao nekog ko bi se mozda mogao prikljuciti ovoj dvojici i parirati im barem koliko je Murray parirao nekad big3 ekipi..

Meni je dobar ovaj Tien Lerner, mozda nesto bude od njega, takodjer Shelton mi je tu kao neko ko bi mozdaaaaaa mogao da digne jos malo nivo svoje igre, fizicke predispozicije su nevjerovatne tu je na nivou ove dvojice sigurno sto se tice snage i brzine. Je li vrijeme za SAD da dobiju svoju mega zvijezdu neku :hmmmmm:
Tien je zvijer i među pametnijim igračima na touru, ali teško da će on ikad biti ta liga zbog fizikalija.

Fonseca meni djeluje najbliži tome, ali i pred njim je dug put.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.