Izvinjavam se. Uvrijedio sam Rodrija Hadžiahmetovića je li tako? I Cimirota, Anela Hadžića itd...231983 je napisao/la: ↑01 feb 2026, 15:09Auh, smjelo Boga mi.Daduli je napisao/la: ↑01 feb 2026, 15:05Novi Rahimić sigurno nije . Niti ćemo ikad imati takvog zadnjeg veznog. Usudio bih se čak reći i najboljeg zadnjeg veznog u bilo kojoj ex Yu reprezentaciji poslije rata. Nije čak ni novi Bešić. Ali je miljama ispred onog što smo imali poslije Bešića.
Sad čekamo da Dijareja/tučepi prolije svoje frustracije putem tastature...
Ivan Šunjić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivan Šunjić
Glory Glory Man United
Druže, rekao si bilo kojoj ex yu reprezentaciji, nisi ograničio samo na BiH. Da jesi, vjerovatno bi bio upravu, ovako si dobro pretjerao heh.
Pa da, Rahimic najbolji od svih ex yu DM.. nema šanse, nije ni među 5, da ne kazem deset.
Evo iz glave 5 s kojim ne moze u istu recenicu a kamo li reci da je bolji: Modric, Rakitic, Brozovic, Matic, Gudelj.
A kako su to Modric, Rakitic zadnji vezni ?
A panjina Gudelj je bolja verzija Elvisa Sarica.
A panjina Gudelj je bolja verzija Elvisa Sarica.
Panjina Gudelj igra u Sevilli vec sedmu sezonu zaredom, ni ja ga ne volim nimalo, ali hajmo malo biti realni...
A to sto tebi na PESu ne pise da su Modric i Rakitic DM, ne znaci da oni to ne znaju igrati ili da nisu to igrali. Konacno, danasnji fudbal, zapravo odavno fudbalska igra vise ne robuje tim formalnostima DM, CM, AM bla bla..
-
signalidunapark
- Kontakt:
Za Modrića bi se možda i moglo reći da je igrao na DMF-u, iako je u RM to odrađivao Casemiro, a u HR Brozović...ali Rakitić ni u snu snova nije igrao DMF-a.231983 je napisao/la: ↑01 feb 2026, 18:38Panjina Gudelj igra u Sevilli vec sedmu sezonu zaredom, ni ja ga ne volim nimalo, ali hajmo malo biti realni...
A to sto tebi na PESu ne pise da su Modric i Rakitic DM, ne znaci da oni to ne znaju igrati ili da nisu to igrali. Konacno, danasnji fudbal, zapravo odavno fudbalska igra vise ne robuje tim formalnostima DM, CM, AM bla bla..
Dakle, i u Sevilli, i u Barceloni i u rep. Hrvatske je IGRAO DMF. Raspitaj se, vidi s nekim pametnijim. Ne kazem da mu je to originalna pozicija, ali je igrao i to na vrhunskom nivou. A da ni u snu snova nije igrao, heh...signalidunapark je napisao/la: ↑01 feb 2026, 18:41Za Modrića bi se možda i moglo reći da je igrao na DMF-u, iako je u RM to odrađivao Casemiro, a u HR Brozović...ali Rakitić ni u snu snova nije igrao DMF-a.231983 je napisao/la: ↑01 feb 2026, 18:38Panjina Gudelj igra u Sevilli vec sedmu sezonu zaredom, ni ja ga ne volim nimalo, ali hajmo malo biti realni...
Na ovom forumu je glavna stvar kontrirati nekome jbt, de se malo obrazujte, citajte, poslusajte nekoga pametnoga pa onda za tastaturu. Kad covjek cita ovaj forum rekao bi da smo kakva velesila koliko znamo o svemu i svacemu.
Znaci Busquets i Casemiro su DMF kao i Rakitic i Modric. 
Brozovic .
Pa trebao si stati prije nego si nazvao Modrica i Rakitica zadnjim veznim. Bukvalno cijeli svijet poredi Modrica sa Xavijem, Inijestom i slicnim centralnim veznjacima. A samo ti sa Busquetsom, Casemirom i slicnima. Pa malo se zapitaj ko je ogranicen.
Da nisam započeo ovu raspravu ne bih vjerovao da na fudbalskom forumu usude se da pišu osobe koje ne znaju razliku između zadnjeg i centralnog veznog.
Glory Glory Man United
Pa ti kao da si sa neba pao nedavno je lik pricao na Esmirovoj temi da su sve ofanzivne pozicije iste. I da bi Esmir trebao sve pokrivati od krila na obe strane, krlnog napadaca, ofanzivnog veznog, i napdaca
Previše vi to jednostrano gledate. Pjanić je recimo u Romi igrao CM a često i AM. Ja sam ga tada najviše volio gledati, iako ne mirišem Romu. U Juventusu je 4 godine igrao DM, a potom onda i u reprezentaciji. On nije igrao DM jer je razbijač protivničkih napada kao što su Rahimić, Bešić ili Šunjić (ne poredim kvalitete istih), čak je bio i relativno loš u tim stvarima. Njega je Allegri stavio na DM jer ima odličan pregled igre i tehniku. Mogao je pokretati kontre kada uoči priliku za istu, a s druge strane znao je sakriti loptu i onemogućiti protivničke kontre. Od njega su kretali napadi. Sjetite se njegovih posljednjih igara za repku kada bukvalno nije imao s kim igrat pa se spuštao čak među štopere da uzme loptu, a onda je nema kome dodati jer su drugi klocevi. Čak je više puta i izjavljivao da najviše voli kad je lopta kod njega.
Ivan je potpuno drugi tip igrača a igra istu poziciju. Njegova najveća vrlina je destrukcija protivničke igre, i taj zadatak ima i kod nas i u Pafosu.
Ivan je potpuno drugi tip igrača a igra istu poziciju. Njegova najveća vrlina je destrukcija protivničke igre, i taj zadatak ima i kod nas i u Pafosu.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], katalinski i 34 gosta.