FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
170
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
63
18%

Ukupno glasova: 358

sassari
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sassari » 01 feb 2026, 23:22

ja ne znam na koga će šef računati ali ekipa je ostala na okupu. Otišao Lagumdžija došao Pejic, ne može biti gori da ga j…
Otišao Boljevic bez nekog učinka u ovoj polusezoni…
Došlo par igrača, ovaj napadač dolazi i ja ne bih vise nekog dovodio… al dovest će garant.
Nadati se da će neko od starih proigrati, vjerujem da ćemo biti čvršći, jači… Nadati se najboljem.
Vjerujem ovim ljudima, Brkoviću posebno, na nama je da se strpimo i damo maksimalnu podršku kao i uvijek!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 01 feb 2026, 23:34

Ja se nadam da ce u ovoj novoj sedmici vec par igraca biti bivsi.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 01 feb 2026, 23:43

ELDIABLO20 je napisao/la:
01 feb 2026, 23:34
Sumnjam iskreno za bilo koga ko je bio na pripremama, očekujem samo zvanične objave za Garčevća, Simonija, Ibrahema i Garciu
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 feb 2026, 23:46

Moje pare nisu, Mirvićeve su, tako da me visina obeštećenja apsolutno ne interesuje.
Ono što me interesuje, zašto nismo sačekali ljeto, i doveli kako treba napadača?
Je li stvarno ima tolike preporuke i da ljudi u klubu toliko očekuju od momka koji je prošao teške stvari od početka profesionalne karijere? I zaista misle da se on može u roku od nekih pola godine vratiti i pokazati puni potencijal?
Ja sumnjam.. da ne kažem nešto gore. Ali ja sam navijač, a ljudi u klubu sigurno imaju moje povjerenje kao niko do sada..
I nadam se da griješim.
Ali svakako mislim da se nije trebalo žuriti, i da se tu morala gledati neka klasa od igrača,koja je u ritmu i koja zabija..tipa Vizinger. Vraćam se na početak,ako nema sada, sačekaj ljeto, jer svakako će ti Jaganjac igrati kao u-21.
Što znači da je Muharem rizik, koji te može koštati ali i višestruko donijeti, ako se digne do ljeta.
Poslovni ljudi žive od rizika, mi obični takav potez nikada ne bi povukli..
Sretno momčino :thumbup:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 feb 2026, 23:47

AhmedNurudin je napisao/la:
01 feb 2026, 23:06
Levin je napisao/la:
01 feb 2026, 22:49
01 feb 2026, 22:26
Ma jednostavno odšteta se u današnjem fudbalu mora platiti, ali moram priznati da sam i ja skeptičan. Za mjesec dana će napuniti 23 godine što se baš u današnjem svijetu fudbala ne smatra mladim igračem. Siguran sam da bi neka opcija jednogodišnje posudbe uz obavezu otkupa ako ispuni neke ciljeve po broju golova recimo bila manje riskantna, pa čak i po cijenu veće odštete jer bi bio siguran da ga možeš prodati za puno više. Sve u svemu neko je preuzeo sigurno ozbiljnu odgovornost. Momku još jednom želim svu sreću u Željinom dresu.
Dečku ugovor ističe za 5 mjeseci. Za mjesec puni 23 godine a pošto nije napunio još 23 godine mora se uračunati trening kompenzacija tako da ova cifra od 150k euro itekako ima smisla.

Uglavnom, nek je njemu sretno sa nama a i nama sa njim ali davati ovaj novac za igrača koji je potpuno izgubio smjer u karijeri i bez ikakve statistike je, u najmanju ruku, rizično.
Negdje se morao "otvoriti novčanik". Očito ovdje. Rijeka je mnoge sa izgubljenim karijerama vraila na "pravi put" a recimo pada mi na pamet i Petkovic iz Dinama, koji je kao ugašen došao u DInamo a ostalo je legenda. To su mi argumenti u glavi za transfer ali doza straha postoji svakako.
Petković prije nego je stigao u Dinamo imao 25 utakmica i 3 postignuta pogotka u Serie A (sezonu prije). U punoj takmičarskoj formi došao.

Ne sumnjam ja da smo mi otvorili novčanik i za Prokopa i za Aleksu. To mi je imalo smisla. Ovo baš i ne ali hajde, nek nam je sa srećom.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 01 feb 2026, 23:51

avalPacidoroP je napisao/la:
01 feb 2026, 23:46
Moje pare nisu, Mirvićeve su, tako da me visina obeštećenja apsolutno ne interesuje.
Ono što me interesuje, zašto nismo sačekali ljeto, i doveli kako treba napadača?
Je li stvarno ima tolike preporuke i da ljudi u klubu toliko očekuju od momka koji je prošao teške stvari od početka profesionalne karijere? I zaista misle da se on može u roku od nekih pola godine vratiti i pokazati puni potencijal?
Ja sumnjam.. da ne kažem nešto gore. Ali ja sam navijač, a ljudi u klubu sigurno imaju moje povjerenje kao niko do sada..
I nadam se da griješim.
Ali svakako mislim da se nije trebalo žuriti, i da se tu morala gledati neka klasa od igrača,koja je u ritmu i koja zabija..tipa Vizinger. Vraćam se na početak,ako nema sada, sačekaj ljeto, jer svakako će ti Jaganjac igrati kao u-21.
Što znači da je Muharem rizik, koji te može koštati ali i višestruko donijeti, ako se digne do ljeta.
Poslovni ljudi žive od rizika, mi obični takav potez nikada ne bi povukli..
Sretno momčino :thumbup:
Cuj pare nisu tvoje Mirviceve su. A sutra kad proda Muftica za milion uzme sebi govorit ce te suprotno. Pare su Zeljine ako ce se plaćati neki debili koji ce mozda biti pojacanje a možda neće nije put kojim treba ići klub.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 01 feb 2026, 23:52

Levin je napisao/la:
01 feb 2026, 23:47
Levin je napisao/la:
01 feb 2026, 22:49

Dečku ugovor ističe za 5 mjeseci. Za mjesec puni 23 godine a pošto nije napunio još 23 godine mora se uračunati trening kompenzacija tako da ova cifra od 150k euro itekako ima smisla.

Uglavnom, nek je njemu sretno sa nama a i nama sa njim ali davati ovaj novac za igrača koji je potpuno izgubio smjer u karijeri i bez ikakve statistike je, u najmanju ruku, rizično.
Negdje se morao "otvoriti novčanik". Očito ovdje. Rijeka je mnoge sa izgubljenim karijerama vraila na "pravi put" a recimo pada mi na pamet i Petkovic iz Dinama, koji je kao ugašen došao u DInamo a ostalo je legenda. To su mi argumenti u glavi za transfer ali doza straha postoji svakako.
Petković prije nego je stigao u Dinamo imao 25 utakmica i 3 postignuta pogotka u Serie A (sezonu prije). U punoj takmičarskoj formi došao.

Ne sumnjam ja da smo mi otvorili novčanik i za Prokopa i za Aleksu. To mi je imalo smisla. Ovo baš i ne ali hajde, nek nam je sa srećom.
"Inače, iako su Petkoviću tek 24 godine, već je promijenio “more” klubova. Otkad je prije šest godina kao osamnaestogodišnjak otišao iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju, nosio je dresove čak sedam talijanskih klubova. Osim za Cataniju igrao je i za Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu. Ukupno je u Seriji A odigrao 42 utakmice, nije uspio zabiti nijedan gol, a posljednji je put bio strijelac još 21. studenoga 2016. za Trapani u remiju (1:1) sa SPAL-om."

Bruno nije zabio 620 dana pred dolazak u Dinamo, i na debiju autogol protiv saburtala u kvalifikacijama :urnebes: . Ja sam se pogrešno izrazio gore nmvz, važno da je da smo se skontali. Meni nekako najviše na Petkovu karijeru do sada liči.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 feb 2026, 00:01

01 feb 2026, 23:52
Levin je napisao/la:
01 feb 2026, 23:47

"Inače, iako su Petkoviću tek 24 godine, već je promijenio “more” klubova. Otkad je prije šest godina kao osamnaestogodišnjak otišao iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju, nosio je dresove čak sedam talijanskih klubova. Osim za Cataniju igrao je i za Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu. Ukupno je u Seriji A odigrao 42 utakmice, nije uspio zabiti nijedan gol, a posljednji je put bio strijelac još 21. studenoga 2016. za Trapani u remiju (1:1) sa SPAL-om."

Bruno nije zabio 620 dana pred dolazak u Dinamo, i na debiju autogol protiv saburtala u kvalifikacijama :urnebes: . Ja sam se pogrešno izrazio gore nmvz, važno da je da smo se skontali. Meni nekako najviše na Petkovu karijeru do sada liči.
Heh, moja greška, gledao sam sezonu prije. :mrgreen:

Nadam se da ćeš mu naslutiti sličnu karijeru. :kafa:

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 02 feb 2026, 00:16

01 feb 2026, 23:43
ELDIABLO20 je napisao/la:
01 feb 2026, 23:34
Sumnjam iskreno za bilo koga ko je bio na pripremama, očekujem samo zvanične objave za Garčevća, Simonija, Ibrahema i Garciu
Nema potrebe da imamo 5 napadaca, onda imas Obradova koji je visak…na njih jos dodaj Ibraheema i kompaniju.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 feb 2026, 00:32

Kad već govorite o napadačima bar pogledajte statistiku ove polusezone u PL BiH ..

slika

Osim Juričića i Bilbije koji igraju u ekipama sa realno najbojim veznjacima u ligi jedino su Mlinarić i Ćumić iz Radnika kao napadači u prvih 15 strijelaca. Sve ostalo krila i veznjaci.

U našoj ligi nije jednostavno biti napadač. Moraš imati prije svega kvalitetnu ekipu iza sebe, pa tek onda. Mislim da se tek sada možemo nadati boljoj efikasnosti sa ovim veznim redom. Još jedno kvalitetno krilo i mislim da se to može podići na veći nivo.

Btw, ovog Ghorzija i Mohedana je trebalo uzeti. Po meni odlični igrači.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 02 feb 2026, 00:51

Ljudi moji treba momku dati priliku, šansu. Ne treba ga odma osuđivati momak je u trenaznom procesu ja garantujem 1000%

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 feb 2026, 01:04

Opusteno, sta se vi sekirate za Mirviceve pare, pa nece iz vaseg dzepa dati. Srerno momku, da se vrati na pravi put.
Fk Željezničar.

Emindoks20
Kontakt:

Post Postao/la Emindoks20 » 02 feb 2026, 01:12

Ne obecava na prvu ali mislim da se sve treba gledati na terenu, sacekajmo ako su oni htjeli dati te pare nek daju, budel gori od ovih trenutno nek ga klupiraju bacen novac nece se na silu valjda iko trpiti pa makar imali plate po 20 hiljada. Teren je mjerilo sretno mu

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 feb 2026, 01:19

:thumbup:
Do jucer smo mogli samjati igrace iz prve lige Austrije, a danas postavljamo nove standarde i tek smo na pocetku
Surdanovic par sezona najbolji vezni Zrinjskig, a vecinu karijere je proveo u drugoj ligi Austrije
slika
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 02 feb 2026, 01:24

NoDi80 je napisao/la:
02 feb 2026, 01:19
:thumbup:
Do jucer smo mogli samjati igrace iz prve lige Austrije, a danas postavljamo nove standarde i tek smo na pocetku
Surdanovic par sezona najbolji vezni Zrinjskig, a vecinu karijere je proveo u drugoj ligi Austrije
slika
Ma nije ni austrijska liga neka pljacka. Ja mislim da ovaj sto treba doci ce biti teski promasaj od igraca tako mi izgleda lik .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 feb 2026, 01:26

Pact1921 je napisao/la:
02 feb 2026, 01:24

Ma nije ni austrijska liga neka pljacka. Ja mislim da ovaj sto treba doci ce biti teski promasaj od igraca tako mi izgleda lik .
Huskovic (22) ima 80 utakmica prve lige, 37 druge lige, 12 u kupu i 10 u Europi
Igrao je grupnu fazu konferencijske protiv Villareala,Lecha, Fenera, zabijao protiv Legie dva puta, a zabijao je Sturmu, Rapidu…
Ima utakmica jacih utakmica u nogama nego svi nasi igraci do 25 godina
Neko poredjenje Jaganjac (21) ima samo 19 utakmica za Zelju, 16 utakmica za Istru i par minuta za Adanu
Sigurno ce nam valjati, samo je bitno da se dobro uklopi u ekipu, a igrao je sa Prokopom u Hartberg i trebalo bi biti lakse
Sutra bi trebao doci i Pejic, a radi se i na krilnom igracu
Zeljo sve jaci, treba da budemo podrska klubu bez ikakvih podjela
Kad bude novi jug gotov, ima da grmi ko nikad do sad
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 02 feb 2026, 01:45

NoDi80 je napisao/la:
02 feb 2026, 01:26
Pact1921 je napisao/la:
02 feb 2026, 01:24

Huskovic (22) ima 80 utakmica prve lige, 37 druge lige, 12 u kupu i 10 u Europi
Neko poredjenje Jaganjac (21) ima samo 19 utakmica za Zelju, 16 utakmica za Istru i par minuta za Adanu
Sigurno ce nam valjati, samo je bitno da se dobro uklopi u ekipu, a igrao je sa Prokopom u Hartberg i trebalo bi biti lakse
Sutra bi trebao doci i Pejic, a radi se i na krilnom igracu
Zeljo sve jaci, treba da budemo podrska klubu bez ikakvih podjela
Kad bude novi jug gotov, ima da grmi ko nikad do sad
Jest ali u tih 80 utakmica 10 golova. To je 0.125 gol po utakmici ili jednostavnije jedan gol svakih 8 utakmica. Mi od onog prvog krpicevog mandata nemamo spica koji ce doci i u 35 utakmica zabiti 20 golova. Od 2020/21 sezona ta sezona kad je krenula kriza. Te sezone si imao juricica koji je zabio 8 golova. Nakon toga tek prosle sezone je neko zabio vise to jest krpic 11 ovdje ja mislim striktno na spica.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 feb 2026, 01:57

Pact1921 je napisao/la:
02 feb 2026, 01:45

Jest ali u tih 80 utakmica 10 golova. To je 0.125 gol po utakmici ili jednostavnije jedan gol svakih 8 utakmica. Mi od onog prvog krpicevog mandata nemamo spica koji ce doci i u 35 utakmica zabiti 20 golova. Od 2020/21 sezona ta sezona kad je krenula kriza. Te sezone si imao juricica koji je zabio 8 golova. Nakon toga tek prosle sezone je neko zabio vise to jest krpic 11 ovdje ja mislim striktno na spica.
Nije to bas toliko mjerilo za mladje igrace pogotovo kad pricamo da je igrao grupnu fazu konferencijske protiv Villareala, Lecha
Igrao je u Europi protiv Fenerbahce, zabijao Legiji dva puta
Puno je brate teze igrati stalno protiv Sturma, Salzburga, Rapida, Laska, Wolfsberga nego protiv Rudara, Posusja, Sloge, Radnika uz duzno postovanje svima
Pogledaj Bilbiju 70 utakmica van BiH i samo 6 golova
Evo Juricic prije Borca 47 utakmica 11 golovaa u nasoj ligi
Pa evo taj Vizinger je tek sa 22, 23 tek dosao u Austriju iz Slovenije, pa Mlinaric prije Veleza samo 6 golova i seniorskoj karijeri
Vidjecemo sve za 7 dana brate protiv Posusja, mozda i ostali pocnu zabijati
Rakic, Jaganjac su zabili koji gol, Krpic je zabio Koperu i poslije je ostranjen
Medjutim ne treba ni Krpica otpisati zabio je 14 prosle sezone
Uz Huskovica imacemo puno vise opcija i to je bitno za Zelju
Pejic se takodjer prikljucuje ekipi, a mozda i novo krilo dodje koje ce olaksati napadacima posao
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 02 feb 2026, 06:35

Treba postaviti ključno pitanje ko će biti zastićeno godište. Po meni smo morali ganjati (pa i platiti ako treba) zastićeno godište koje moze dati ruke. Naš najveci problem je napad i tu svakako bi trebali ganjati "ubicu" za nasu ligu a mozda to ovaj momak i postane i uvijek bi napadaca platio koliko treba ali ne bas u ovoj trenutnoj situaciji. Svakako ima neuporedivo bolji pedigre od svih nasih napadaca izuzev krpica ali koji nema nikakvu karijeru izvan BiH. Sada se postavlja pita je ko ce biti zasticeno godiste. Dovodjenjem prokopa i pejica kao dva igraca sa pedigreom daleko iznad nase lige odluceno je da to nece biti vezni red (plus tu su vec deni, mhand i erick za gojaka nece biti minuta). U odbrani svakako ne moze niko jer nemamo nikog (jos doveden nastic koji je da se razumijemo za mene extra igrac za ovu ligu). Muftic po svemu sudeci ostaje jedinica ovu polusezonu (za mene bi bilo najbezbolnije kao i pitari godinama sto su golmane gurali da i nama bude zasticeno golman). Dakle ostaje ofanzivni dio. Dovodi se napadac, ok ima renome i moze eksplodirati ali gdje ce onda jaganjac ili rakic. Na krilu su jos gori nego u samom napadu. Nisam pametan. Po meni je bolje u ovoj situaciji do ljeta da smo ganjali vrh krilo umjesto vinija (spominjao se bayala ali pretpostavljam da on nije realan ali svakako neko takav) a da sa onom dvojicom hablecina izguramo sezonu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: doncarlo, ristagrad, Venom i 41 gost.