Po meni je dugoročno poprilično neodrživo.superFrankie je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:33To za plate podrzavam, dugorocno je jako odrzivo i sve se vise klubova okrece tome. Mada, trebalo bi praviti odredjene ustupke za klase od igraca. Sto se tice provjerenog igraca, ne mislim nuzno na najbolje stopere na svijetu, ali na nekog od koga znas sta dobijas, takav bi igrac pristao da se uklopi u platni sistem. Prije bih da su doveli Senesija npr, a ne nekog macka u vreci. Zato kazem da mi je i draze sto su Sarra vratili nego potrosili 70m za igraca koji nema jednu kompletnu ozbiljnu sezonu fudbala iza sebejose je napisao/la: ↑02 feb 2026, 10:44Dok se ne promijeni politika vezana za ograničenje plata, neće se moći dovoditi "provjerena" imena. Ti igrači žele dobru platu i to odmah.
A ako daš njemu dobru platu, eto ti odmah ovih koji trenutno igraju tu da traže povećanje. A vlasnici očigledno smatraju da trošenje na velike plate nije opcija.
Dakle, za nadati se samo da će neko od ovih mladih na posudbama izrasti u solidnog stopera, jer druge opcije trenutno nema.
Evo ti prvi primjer Enzo Fernandez: Hoće ga Real i PSG, vjerovatno mu nude ogromnu platu. Čovjek rekao da ga ne zanima, da želi ostati u Chelsea i da želi da potpiše novi ugovor. To naravno podrazumijeva da Chelsea treba da iskešira lovu za dosta jaču platu inače ništa od obostrane ljubavi. Enzo zna da ako se za to ne izbori, da će ga raja iz reprezentacije zajebavati na okupljanjima, jer će svaki levat tamo imati bolju platu.
Isto će se desiti i sa Palmerom, Caicedom i sl. Možeš ti njih držati na ugovoru do 2030-ineke, ali imaćeš nezadovoljnog igrača koji će ti kvariti atmosferu.
A ako će taktika biti da ćeš takve igrače prodavati za masnu lovu, pa onda opet dovoditi žutokljunce, onda treba klubu promijeniti ime u Ajax 2 i lagano u rebuilding svakih 4-5 godina.