Došao je autom. Tu je.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- jurisicduska
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.hz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:02Neki ovde izgleda ne shvataju da valja igraca placati. Nemozes dovesti igracinu a placati ga grisinijem. Dolazak iz bilo koje lige u nasu PL ti je "sa konja na magarca". Ako i pristane moras ga kvalitetno platiti i motivirati da igra. Ljudi svatite da igraci nece u BiH!!!! Dakle, mozes dovesti iskusnog igraca al da ga platis dobro ili klinca koji je u razvoju koji ce zapeti da se pokaze da sto prije nabere u neku jacu ligu, trece nema!
To su Mamici presjekli pa me cudi i ovo sa Menalom. Vjerovatno je posudba ili sitni otkup jer nam na to poziviji fali brzi igrac sa nekim iskustvom.
- jurisicduska
- Kontakt:
Pa Menalo je bukvalno brzi igrac s iskustvomBajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:47Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.hz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:02Neki ovde izgleda ne shvataju da valja igraca placati. Nemozes dovesti igracinu a placati ga grisinijem. Dolazak iz bilo koje lige u nasu PL ti je "sa konja na magarca". Ako i pristane moras ga kvalitetno platiti i motivirati da igra. Ljudi svatite da igraci nece u BiH!!!! Dakle, mozes dovesti iskusnog igraca al da ga platis dobro ili klinca koji je u razvoju koji ce zapeti da se pokaze da sto prije nabere u neku jacu ligu, trece nema!
To su Mamici presjekli pa me cudi i ovo sa Menalom. Vjerovatno je posudba ili sitni otkup jer nam na to poziviji fali brzi igrac sa nekim iskustvom.
Svratio prvo u Capljinujurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:45Došao je autom. Tu je.
-
Komercijala19
- Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:45Došao je autom. Tu je.
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci
Pa kazem. Zato su ga i doveli jer boljeg na trzistu trenutno nema. Za nase prilike naravnojurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:49Pa Menalo je bukvalno brzi igrac s iskustvomBajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:47Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.hz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:02Neki ovde izgleda ne shvataju da valja igraca placati. Nemozes dovesti igracinu a placati ga grisinijem. Dolazak iz bilo koje lige u nasu PL ti je "sa konja na magarca". Ako i pristane moras ga kvalitetno platiti i motivirati da igra. Ljudi svatite da igraci nece u BiH!!!! Dakle, mozes dovesti iskusnog igraca al da ga platis dobro ili klinca koji je u razvoju koji ce zapeti da se pokaze da sto prije nabere u neku jacu ligu, trece nema!
Bajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:54Pa kazem. Zato su ga i doveli jer boljeg na trzistu trenutno nema. Za nase prilike naravnojurisicduska je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:49Pa Menalo je bukvalno brzi igrac s iskustvomBajroni je napisao/la: ↑02 feb 2026, 22:47
Bas tako. Tipican primjer su ti Adem, Cimi i Rile. Dosli za da odrade ugovor bez puno srkleta za solidnu lovu.
Da, to je ono sto i ja mislim. Treba ti par iakusnih igraca i par kvalitetnih klinaca. Ostalo popunis ovim sto imas. To je neki omjer za nasu ligu. Menalo je skroz Ok igrac za nase lige i u platnom rangu koji mozemo gurati. Nerealno je ocekivati bilo sta drugo tipa neka zanosna pojacanja koja prvo nece u BiH a drugo, ne mozes ga placati.
P.S. Daj bar jos jednog spica, to je ono sto smo sad pravo tanki!
U novi boj ...
Svi traze spica. U nasoj ligi osim Juricica i Bilbije i nemas nikoga. Pa cak ni u okruzenju: Beljo, Livaja, Prevljakhz033 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 23:49
Da, to je ono sto i ja mislim. Treba ti par iakusnih igraca i par kvalitetnih klinaca. Ostalo popunis ovim sto imas. To je neki omjer za nasu ligu. Menalo je skroz Ok igrac za nase lige i u platnom rangu koji mozemo gurati. Nerealno je ocekivati bilo sta drugo tipa neka zanosna pojacanja koja prvo nece u BiH a drugo, ne mozes ga placati.
P.S. Daj bar jos jednog spica, to je ono sto smo sad pravo tanki!
Evo ne moras vjerovati mojim izvorima mozes ukucati Aldin Turkes salary i vidjeti da je imao mjesecno 55k$ bruto u Winterthuru i da smo mi platili obestecenje za njega da ga dovedemo (ako se dobro sjecam, a ako ne manje vazno) i de ti meni samo pojasni kako da covjek koji je bio standardan tu predje kod nas za manje para (i to po tvojoj prici bar za 50%-60%) i da igra u Bijeljini, Prijedoru i sl?bvsic je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:59Turkes nema pola od te cifre koju si naveoKyle88 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:50Mi imamo para dovoljno da kupimo i placamo dobrog napadaca, tipa Turkes ima 15-20k € mjesecno kod nas a Fruk je imao 10k € u Rijeci dok nije potpisao novi ugovor, znaci samo treba naci…
Helem, od Menala i nemam neka ocekivanja bit ce bolji u utakmicama protiv jacih, Kyeremeh sa bh. pasosem i malo boljom završnicom
Nesto mi ne stima ovdje…
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Prvo trebas se informisati, Fruk je bio igrac ekipe iz Serije A posudjen u Rijeku i oni mu mozda jesu dali 10k a ostatak talijani, poslije ga je Miskovic otkupio od Fiorentine mislim za milionsku cifru i dao mu opciju kao i vecini tamo igraca da od sljedece njegove prodaje ima igrac procenat koji je ogroman.Kyle88 je napisao/la: ↑03 feb 2026, 00:47Evo ne moras vjerovati mojim izvorima mozes ukucati Aldin Turkes salary i vidjeti da je imao mjesecno 55k$ bruto u Winterthuru i da smo mi platili obestecenje za njega da ga dovedemo (ako se dobro sjecam, a ako ne manje vazno) i de ti meni samo pojasni kako da covjek koji je bio standardan tu predje kod nas za manje para (i to po tvojoj prici bar za 50%-60%) i da igra u Bijeljini, Prijedoru i sl?bvsic je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:59Turkes nema pola od te cifre koju si naveoKyle88 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 11:50
Mi imamo para dovoljno da kupimo i placamo dobrog napadaca, tipa Turkes ima 15-20k € mjesecno kod nas a Fruk je imao 10k € u Rijeci dok nije potpisao novi ugovor, znaci samo treba naci…
Helem, od Menala i nemam neka ocekivanja bit ce bolji u utakmicama protiv jacih, Kyeremeh sa bh. pasosem i malo boljom završnicom
Nesto mi ne stima ovdje…
Tek sad vidjeh na Tiktoku, Stojcev u podcastu kod Sanela, zaplakao na pomen Džene. Bas teška scena.
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Hoce li Menalo moci biti u kadru u petak ako sutra potpise ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
- jurisicduska
- Kontakt:
Rijeka platila 4 miliona eura obestecenje za Fruka.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑03 feb 2026, 00:56Prvo trebas se informisati, Fruk je bio igrac ekipe iz Serije A posudjen u Rijeku i oni mu mozda jesu dali 10k a ostatak talijani, poslije ga je Miskovic otkupio od Fiorentine mislim za milionsku cifru i dao mu opciju kao i vecini tamo igraca da od sljedece njegove prodaje ima igrac procenat koji je ogroman.Kyle88 je napisao/la: ↑03 feb 2026, 00:47Evo ne moras vjerovati mojim izvorima mozes ukucati Aldin Turkes salary i vidjeti da je imao mjesecno 55k$ bruto u Winterthuru i da smo mi platili obestecenje za njega da ga dovedemo (ako se dobro sjecam, a ako ne manje vazno) i de ti meni samo pojasni kako da covjek koji je bio standardan tu predje kod nas za manje para (i to po tvojoj prici bar za 50%-60%) i da igra u Bijeljini, Prijedoru i sl?
Nesto mi ne stima ovdje…
Plata 200 k eura godišnje novim ugovorom a starim je bila 100 k eura godišnje. I na to ima procente od svog transfera sto nije mali iznos sigurno 20%.
Dakle Rijeka je do sad u njeg uložila jedno 10 miliona maraka (5 M eura) , ok prodat će ga za 20 miliona maraka (10 M eura), rečenica “Fruk je imao 10k € u Rijeci dok nije potpisao novi ugovor, znaci samo treba naci” ne stoji jer je u Fruka uloženo ko u nas kadar čitav.
-
kraljlavova
- Kontakt:
Danas je preselio na bolji svijet veliki navijač FK Sarajevo. Haris Šaran
-
propoklopac
- Kontakt:
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
Adem ovo utakmica sto je odigro pokazo je gdje je on gdje je guliasvili.rimljanin90 je napisao/la: ↑02 feb 2026, 17:44Kakve veze karijera ima od toga ko je bio bolji proslu polusezonu?VolimoSarajevo je napisao/la: ↑02 feb 2026, 17:241.Nisu ista pozicija
2. Smijesno je porediti njih dvojicu
3.Guli nece imat karijeru ni slicnu Ademu,da sam sebi stima klubove.
Menalu nestalo goriva...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
El Fatihakraljlavova je napisao/la: ↑03 feb 2026, 09:19Danas je preselio na bolji svijet veliki navijač FK Sarajevo. Haris Šaran
Sarajevo ljubavi moja!
Ljudina. Baš mi je drago, što je postao pomočnik Stankoviću u Zvezdi, i to ga je Dejan lično zvao.propoklopac je napisao/la: ↑03 feb 2026, 09:53Golem Stojcev, golem Dzeno bas iskene emocije. S kakvom ljubavi i poštovanjem lik prica o nasem klubu, za tako kratko vrijeme provedeno ovdje, milina slušati.
Trenutno korisnika/ca: Laganini1986 i 32 gosta.