FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
170
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
63
18%

Ukupno glasova: 358

Bersaga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga » 04 feb 2026, 15:37

Dobro nam došao Muhareme. Da li je neko pojačanje to će nam teren pokazati.

Ne bih volio da ode Karamarko, neka ga bar do kraja sezone. Smatram da je bolji od ostale konkurencije na toj poziciji. Ovo govorim ako su neke normalne okolnosti, ako je u pitanju situacija kao sa Boljevićem pa želi da ide, onda neka mu je sretno. Koji iznos za njega pripada pod "dobra ponuda"? Realno prema svim parametrima ne može se ništa mnogo očekivati.

Promijenilo mi je mišljenje o Muharemu to što nije plaćeno obeštećenje koje se spominjalo i što momak može pokriti obje krilne pozicije, to je već nešto drugo.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 15:38

Opusteno ima jos tri dana za transfere
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 04 feb 2026, 15:49

GavranBeli je napisao/la:
04 feb 2026, 15:32
Ferroviere1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 15:19
04 feb 2026, 14:48

Pa objasni nam majmune sta smo uradili u odnosu kad nismo imali strateškog partnera koja razlika? Ne glumi advokata nego ako imas nesto napiši sta glumis pametnjakovića nekog. Covjek ima svoje mišljenje, kakvi mufloni ne smije covjek nista napisati od buzdovana
Obradov, Pejic, Konings, Rakic, Sutkovic, Trupe, Sedorf, mislim jel trebam navesti razlog pisanja ovih igraca (evo jedan hint A.A) + sve i jedan transfer je izlazio iz kluba.

Sad imas Acu Pejica sa zavidnim CV-om, Prokop koji je masinerija sam si se mogo uvjerit, Nastic takodjer+Muki koji se tek treba dokazat a ja mu vjerujem da hoce. Ne sumnjam da ce doci jos neko ali jasan je cilj za ovu sezonu a s tim u pojacanja koja ce tek konkurisati za ekipu koja ce se slagat na ljeto.

Zadrzan je kostur ekipe nije se nabacalo milion igraca kao sto je i receno sistemski su se dovela pojacanja a ne prinove s tim sto ovi gore prvi navedeni ne mogu bit ni zamjena igracima dovedenim u ovom prelaznom roku.

Za mjesec dana ni jedan info iz kluba nije izasao pazi ni jedan, a sama potvrda koliki smo trn u oku su novinarske bombe i tema pl bih.

A i za Menala ne vjerujem da je istina dok sam igrac ne potrvdi ili klub, bombali su nas mjesec dana sa svim i svacim jer smo klub sa najvecom bazom navijaca gdje glupi novinari zaradjuju od nasih klikova. A i da jeste istina je samo pokazatelj da Nijaz nije levat i da nas nece niko uzimat lopatom ko one tamo.

Nijaz sto je najavio i uradio je, tek je drugi mjesec zapoceo ne mozete doci i proseravati se na temu bezveze kako neko nesto nije uradio. Zivite u bajci gdje mislite da klub koji je godinama bio u dubiozi gdje se uzimalo kralo sakom i kapom da ce se odjednom vratit stari Zeljo, nece treba vremena a ta ce vremena doc aBd strpljenja i sabura ljudi.
I sta si ti nama sad napisao nista. Ostali smo bez Boljevica, Dan-a, Marina. Doveli smo sta smo doveli, osim Prokopa nista specijalno. I da nema strateškog isto bi novi trener vratio mrtvog Krpica i Radovca, u slučaju odlasaka doveo bi isto kao sad kad imas strateškog. Znaci nisi doveo napadaca, ono najvažnije. Jer znamo kakva nam realizacija bila. Sve u svemu nista specijalno. Pa kod nas se pise da je Odinaka dobar igrač, tu znas kakav je ostatak ekipe.

I da ne zaboravim. Isto se desava kao ranije kad nije bilo strateškog. Dovedeš igrace a prošle pripreme opet kao prije.
Jesil ti puko?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 feb 2026, 15:51

Arma00 je napisao/la:
04 feb 2026, 15:23
Grozdanić kao zamjena za Karamarka !?
:kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 04 feb 2026, 15:58

04 feb 2026, 15:32
Ferroviere1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 15:19
04 feb 2026, 14:48

Pa objasni nam majmune sta smo uradili u odnosu kad nismo imali strateškog partnera koja razlika? Ne glumi advokata nego ako imas nesto napiši sta glumis pametnjakovića nekog. Covjek ima svoje mišljenje, kakvi mufloni ne smije covjek nista napisati od buzdovana
Obradov, Pejic, Konings, Rakic, Sutkovic, Trupe, Sedorf, mislim jel trebam navesti razlog pisanja ovih igraca (evo jedan hint A.A) + sve i jedan transfer je izlazio iz kluba.

Sad imas Acu Pejica sa zavidnim CV-om, Prokop koji je masinerija sam si se mogo uvjerit, Nastic takodjer+Muki koji se tek treba dokazat a ja mu vjerujem da hoce. Ne sumnjam da ce doci jos neko ali jasan je cilj za ovu sezonu a s tim u pojacanja koja ce tek konkurisati za ekipu koja ce se slagat na ljeto.

Zadrzan je kostur ekipe nije se nabacalo milion igraca kao sto je i receno sistemski su se dovela pojacanja a ne prinove s tim sto ovi gore prvi navedeni ne mogu bit ni zamjena igracima dovedenim u ovom prelaznom roku.

Za mjesec dana ni jedan info iz kluba nije izasao pazi ni jedan, a sama potvrda koliki smo trn u oku su novinarske bombe i tema pl bih.

A i za Menala ne vjerujem da je istina dok sam igrac ne potrvdi ili klub, bombali su nas mjesec dana sa svim i svacim jer smo klub sa najvecom bazom navijaca gdje glupi novinari zaradjuju od nasih klikova. A i da jeste istina je samo pokazatelj da Nijaz nije levat i da nas nece niko uzimat lopatom ko one tamo.

Nijaz sto je najavio i uradio je, tek je drugi mjesec zapoceo ne mozete doci i proseravati se na temu bezveze kako neko nesto nije uradio. Zivite u bajci gdje mislite da klub koji je godinama bio u dubiozi gdje se uzimalo kralo sakom i kapom da ce se odjednom vratit stari Zeljo, nece treba vremena a ta ce vremena doc aBd strpljenja i sabura ljudi.
I sta si ti nama sad napisao nista. Ostali smo bez Boljevica, Dan-a, Marina. Doveli smo sta smo doveli, osim Prokopa nista specijalno. I da nema strateškog isto bi novi trener vratio mrtvog Krpica i Radovca, u slučaju odlasaka doveo bi isto kao sad kad imas strateškog. Znaci nisi doveo napadaca, ono najvažnije. Jer znamo kakva nam realizacija bila. Sve u svemu nista specijalno. Pa kod nas se pise da je Odinaka dobar igrač, tu znas kakav je ostatak ekipe.

I da ne zaboravim. Isto se desava kao ranije kad nije bilo strateškog. Dovedeš igrace a prošle pripreme opet kao prije.
Pitanje je bilo sta je drugacije sad u odnosu kad nismo inali strateskog, ja ti argumentovano odgovorim ti meni kazes sta sam ja tebi napisao? Citas sta ti se cita izvlacis iz konteksta a svako sa razumijevanjem moze shvatit sta je receno.
Ne mogu da vjerujem da napises osim Prokopa nista specijalno Nastic je u prvoj tekmi pokazo da je klasa a Aleksu jos nisi ni vidio.
Objasni nedvosmisleno sta si ti mislio sa ovim svojim komentarom, po nekom mom zakljucku ispadas isfrustriran sto konacno funkcionisemo kao klub a ne kao mahala.
Meni je najvise drago sto mi zena iz twinsa nece prenosit ko nam je novi igrac :rol:

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 16:07

Nista ti meni nisi naveo, a da si pročitao sta sam napisao skontao bi. S strateškim i bez, da si ostao bez istih igraca isto bi doveo nove. Imas dva igrača koji su kao nesto prošli priprema ostalo nema ih prvih pet kola. Sezona skoro gotova. Imas Krpica i Radovca koji nisu pola godine igrali. Da ti ponovim sve opet jer ocigledno ne čitaš ti a ne ja. I opet da ti ponovim nisi doveo napadaca gdje ti najviše gori jer nam je realizacija bila 0. Ni to nisi riješio. Osim bombonja navijaca Dzeko, Berisa, kunto, panto nista specijalno.

Sad mi trebamo pisati da je odlično kad nije.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2026, 16:09

Puna podrska rukovodstvu, upravi i strateskom partneru
Zeljo je na pravom putu nakon dugo godina patnje!
Pametno rade, a da su neke neznalice sve bi rastjerali i doveli 20 novih igraca na polusezoni…
Ne mozes s autom krenuti u trecoj brzini, sve ima svoje i treba strpljenja i podrske, a na kraju sezone ide ozbiljnije!
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 feb 2026, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 04 feb 2026, 16:13

04 feb 2026, 16:07
Nista ti meni nisi naveo, a da si pročitao sta sam napisao skontao bi. S strateškim i bez, da si ostao bez istih igraca isto bi doveo nove. Imas dva igrača koji su kao nesto prošli priprema ostalo nema ih prvih pet kola. Sezona skoro gotova. Imas Krpica i Radovca koji nisu pola godine igrali. Da ti ponovim sve opet jer ocigledno ne čitaš ti a ne ja. I opet da ti ponovim nisi doveo napadaca gdje ti najviše gori jer nam je realizacija bila 0. Ni to nisi riješio. Osim bombonja navijaca Dzeko, Berisa, kunto, panto nista specijalno.

Sad mi trebamo pisati da je odlično kad nije.
Jutra nedocekao aBd.
Fk Željezničar.

MarcosSenna
Kontakt:

Post Postao/la MarcosSenna » 04 feb 2026, 16:13

Karamarko je bi odličan ali ja bih odmah uzeo pare za njeha da ne ode besplatno dogodine i forsirao Osmanovića na toj poziciji. Osmanović mi djeluje skroz ok, mlad je, lijeva noga, da nije napravio kiks na debiju skroz bi ga drugačije gledali. Imaš i Nastića koji može pokriti to u najgorem slučaju. Ne moraš uzimati zamjenu po svaku cijenu i gomilati dalje igrače u kadar. Zimski je rok, prvaci biti nećemo ali smo se solidno pojačali za borbu za Evropu, prava pojačanja očekujem na ljeto tek. Po meni je ovo sasvim dobro urađen posao, valjalo bi još krilo opasno i na ljeto dijeliti otkaze.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 04 feb 2026, 16:15

Za sve koji ne znaju, po stilu pisanja @GavranBeli je 99% hulahopka, ne odgovarajte mu i ne ulazite u diskusiju s njim, jer njegova svrha pisanja su ove gluposti koje konstantno pise, pa tako ako ništa drugo ne ulazite u raspravu koja dodatno kontaminira temu.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 16:18

NoDi80 je napisao/la:
04 feb 2026, 16:09
Puna podrska rukovodstvu, upravi i strateskom partneru
Zeljo je na pravom putu nakon dugo godina patnje!
Pametno rade, a da su neke neznalice sve bi rastjerali i doveli 20 novih igraca na polusezoni…
Ne mozes s autom krenuti u trecoj brzini, sve ima svoje i treba strpljenja i podrske, a na kraju sezone ide ozbiljnije!
Sve to stoji. Samo su činjenice da se nije ništa specijalno uradilo pogotovo mjesto napadaca. I kao sto rekoh opet prosle pripreme a ti OSTAJES bez standardnog igraca, a ove sto si doveo pola ih nije proslo pripreme.

Hulahopka nije ovo teme Sarajeva pitarcino nemoj da me citiras vise. Na temu pitara pa tamo nastavi da pljujes Amara Osima, bivše igrace, bivše trenere.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 04 feb 2026, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.

lexluthor
Kontakt:

Post Postao/la lexluthor » 04 feb 2026, 16:19

Ja stvarno nisam htio biti zlonamjeran, samo sam postavio logicno pitanje ili konstataciju, opet kazem volio bih da me demantuju ali i neke informacije iz kluba govore da se nijaz pogubio, da je ostao u 2000 tim. Ide gradom i prica kako igraci imaju velike plate. Ok, jel to znaci da cemo opet slusati pricu “isti a jeftiniji”

Nema potrebe za vrijedjanjem, samo iznosim svoje misljenje.

Ptice na grani znaju da nam trebaju bek(desni) krilo i napadac. I sta su oni od tog svega doveli? Lijevog beka, zadnjeg veznog, centralnog veznog i nekog laznog wunderkinda za spica.

Sve ce nam se samo kazati u nedelju.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 04 feb 2026, 16:27

Dobro Zeljo ikako postoji kakvi smo navijaci postali gdje nam nista zivo ne valja... Nekad biberi turanjani a sad momci iz Austrije Poljske(provjerena imena) i opet ne valja. Daleko vam Grbavica bila negativci

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 16:33

Za vas na temi jesu navijaci poput hulahokpe aka Pablo koji pljuje Amara, bivše trenere, nase mlade igrače da pise daleko im kuca od Grbavice i slično. To su za vas navijaci mufloni. Pitarcina dvije godine pise Amar Osim lopov, daleko mu kuca a vi mufloni se ne javljate. I vidim ćete nekome nešto pisati.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 04 feb 2026, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 feb 2026, 16:33

Šta će nam napadač, kad ih imamo 5.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 04 feb 2026, 16:33

lexluthor je napisao/la:
04 feb 2026, 14:25
Volio bih da me neko demantuje.
Sad ću ja da te demantujem. Da sumiramo šta su to trenutni uradili u nešto jače od mjesec dana. Krenimo od toga šta ih je dočekalo pri dolasku u klub:
- neisplaćena decembarska plata.
- neisplaćeni doprinosi.
- neisplaćene rate prema PU.
- nula maraka u kasi.
Osim toga dobar dio para koje su planirane u tekućoj godini su naplaćene unaprijed i potrošene. Plus su prošli digli kredit da isplate plate jer nisu imali odakle da isplate a tobože prihodi rekordni. Trebalo je to isplatiti a u kasi nula maraka. Treba još reći da su neplaćanjem doprinosa i rata PU reprogrami bili ugroženi.

Šta su još uradili:
- prodali smo Bolju. Rekli su mu da besplatno neće otići iako je dobio obećanje od prošlih da može ići besplatno ako dobije bolju ponudu od naše. Kako ima 30 godina dobro smo ga prodali. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Turci poslali ponudu da potpišu Alića, naši su odbili jer je nama bila premala. Rečeno im je koliko moraju platiti ako ga žele odmah.
- plaćeno obeštećenje Hartbergu. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Muharem došao besplatno iako se pričalo da plaćamo 150.000€ što nije bilo tačno. Na kraju došao samo na procente.
- Aleksa došao nije se cjenkao sekunde jedne jedine. Dobio je produženo jer čeka rođenje djeteta. Da ne pričam da niko nije čuo do potpisa.
- Blizu su da prodaju Karamarka.
- Pričali sa strašnim igračima i slali ponude od 150-200k obeštećenja i dali plate da budu najplaćeniji igrači ekipe i među najplaćenijim igračima lige. To što nisu došli je drugi par cipela. Jedan klub je odbio našu ponudu, solidnu, a igrač im neće produžiti saradnju i otići će na ljeto za dž. Eno ga sad sjedi na klupi i sa klupe počinje. Drugi otišao u ligu gdje je dobio nekoliko puta ono što smo mu nudili.
- Dobio si nekoliko skauta kod nas i u regionu. Baš na preporuku jednog od skauta je i došao Muharem. Dugogodišnji uspješni sportski radnik u BiH i šire.
- Dobićeš u junu direktora omladinskog pogona koji je špica kad je riječ o radu sa omladinskim kategorijama.
- Traje priča oko kampa i jako su blizu rješenja.
- Pojačan stručni štab. I na ljeto će ga još pojačati.

I sad pričamo sa nekoliko igrača gdje ni jednog jedinog nema u člancima i medijima a ekstra su igrači. Sa pola igrača koji su se spominjali u medijima se nije ni pričalo. A sad mogu nabrojati petoricu sa kojim se pričalo a nije ih bilo ni u medijima ni na forumima. Špic Mure što je otišao u Maribor nije ni bio opcija. Samo obično dizanje cijene. Kao i nekolicina ostalih. Bičakčić nas nije odbio i nisu u pitanju pare bile, nego dužina trajanja saradnje. On je tražio samo do ljeta ali da nema opcije produženja nego da on odluči da ima bolju situaciju ako budu pričali o još jednoj godini saradnje kad mu isteknu ta četiri mjeseca.

Menalo će skoro duplo dobiti kod kona nego što je imao u Rijeci.

Šta ćemo sa Adžemom? Šta ćemo sa igračima koji imaju enormna primanja a tehnički su višak u ekipi i sklonjeni su u stranu a niko ne raskida? Šta ćemo sa Koningsom koji ima platu nekoliko tisuća eura mjesečno a ima saradnju do ljeta iduće godine? Hoće li se neko počešati što je došao igrač a ne mogu mu se papiri riješiti a ima saradnju sa nama? Šta ćeš sa igračima koji neće raskid? Dobro su se pojednci napeli da Sanin ne uđe u klub nikako ali eto nije im uspjelo.

Toliko od mene. Odmorio sam od foruma jedan period ali gomila gluposti me natjerala da opet pišem. Ako bude još dobronamjernih i zabrinutih biću ja tu da progledaju.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 04 feb 2026, 16:35

Bersaga je napisao/la:
04 feb 2026, 15:37

Ne bih volio da ode Karamarko, neka ga bar do kraja sezone. Smatram da je bolji od ostale konkurencije na toj poziciji. Ovo govorim ako su neke normalne okolnosti, ako je u pitanju situacija kao sa Boljevićem pa želi da ide, onda neka mu je sretno. Koji iznos za njega pripada pod "dobra ponuda"? Realno prema svim parametrima ne može se ništa mnogo očekivati.

Nemam nikakvu insajdersku informaciju ali neka logika mi govori između 50 i 100 hiljada eura. Vrijedi on 350 hiljada eura prema transfermarktu ali zadnjih 6 mjeseci ugovora. Ja bi volio da sve promašim pa da dođe zvanična informacija da je otišao za 300 hiljada, niko sretniji od mene ali sumnjam. Žao mi je što je ovako ispalo prvenstveno zbog EU papira i najboljih godina za fudbalera u kojima je on.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 feb 2026, 16:38

Mislim da je dobro sto smo prodali Karamarka, dosta nesiguran i lose igra zadnje vrijeme

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 16:39

I svi ti koji su nisu davali plate, dizali kredite, I dalje su u klubu. Samo na drugim pozicijama.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 04 feb 2026, 16:42

muharemovicdzelo je napisao/la:
04 feb 2026, 16:33
lexluthor je napisao/la:
04 feb 2026, 14:25
Volio bih da me neko demantuje.
Sad ću ja da te demantujem. Da sumiramo šta su to trenutni uradili u nešto jače od mjesec dana. Krenimo od toga šta ih je dočekalo pri dolasku u klub:
- neisplaćena decembarska plata.
- neisplaćeni doprinosi.
- neisplaćene rate prema PU.
- nula maraka u kasi.
Osim toga dobar dio para koje su planirane u tekućoj godini su naplaćene unaprijed i potrošene. Plus su prošli digli kredit da isplate plate jer nisu imali odakle da isplate a tobože prihodi rekordni. Trebalo je to isplatiti a u kasi nula maraka. Treba još reći da su neplaćanjem doprinosa i rata PU reprogrami bili ugroženi.

Šta su još uradili:
- prodali smo Bolju. Rekli su mu da besplatno neće otići iako je dobio obećanje od prošlih da može ići besplatno ako dobije bolju ponudu od naše. Kako ima 30 godina dobro smo ga prodali. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Turci poslali ponudu da potpišu Alića, naši su odbili jer je nama bila premala. Rečeno im je koliko moraju platiti ako ga žele odmah.
- plaćeno obeštećenje Hartbergu. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Muharem došao besplatno iako se pričalo da plaćamo 150.000€ što nije bilo tačno. Na kraju došao samo na procente.
- Aleksa došao nije se cjenkao sekunde jedne jedine. Dobio je produženo jer čeka rođenje djeteta. Da ne pričam da niko nije čuo do potpisa.
- Blizu su da prodaju Karamarka.
- Pričali sa strašnim igračima i slali ponude od 150-200k obeštećenja i dali plate da budu najplaćeniji igrači ekipe i među najplaćenijim igračima lige. To što nisu došli je drugi par cipela. Jedan klub je odbio našu ponudu, solidnu, a igrač im neće produžiti saradnju i otići će na ljeto za dž. Eno ga sad sjedi na klupi i sa klupe počinje. Drugi otišao u ligu gdje je dobio nekoliko puta ono što smo mu nudili.
- Dobio si nekoliko skauta kod nas i u regionu. Baš na preporuku jednog od skauta je i došao Muharem. Dugogodišnji uspješni sportski radnik u BiH i šire.
- Dobićeš u junu direktora omladinskog pogona koji je špica kad je riječ o radu sa omladinskim kategorijama.
- Traje priča oko kampa i jako su blizu rješenja.
- Pojačan stručni štab. I na ljeto će ga još pojačati.

I sad pričamo sa nekoliko igrača gdje ni jednog jedinog nema u člancima i medijima a ekstra su igrači. Sa pola igrača koji su se spominjali u medijima se nije ni pričalo. A sad mogu nabrojati petoricu sa kojim se pričalo a nije ih bilo ni u medijima ni na forumima. Špic Mure što je otišao u Maribor nije ni bio opcija. Samo obično dizanje cijene. Kao i nekolicina ostalih. Bičakčić nas nije odbio i nisu u pitanju pare bile, nego dužina trajanja saradnje. On je tražio samo do ljeta ali da nema opcije produženja nego da on odluči da ima bolju situaciju ako budu pričali o još jednoj godini saradnje kad mu isteknu ta četiri mjeseca.

Menalo će skoro duplo dobiti kod kona nego što je imao u Rijeci.

Šta ćemo sa Adžemom? Šta ćemo sa igračima koji imaju enormna primanja a tehnički su višak u ekipi i sklonjeni su u stranu a niko ne raskida? Šta ćemo sa Koningsom koji ima platu nekoliko tisuća eura mjesečno a ima saradnju do ljeta iduće godine? Hoće li se neko počešati što je došao igrač a ne mogu mu se papiri riješiti a ima saradnju sa nama? Šta ćeš sa igračima koji neće raskid? Dobro su se pojednci napeli da Sanin ne uđe u klub nikako ali eto nije im uspjelo.

Toliko od mene. Odmorio sam od foruma jedan period ali gomila gluposti me natjerala da opet pišem. Ako bude još dobronamjernih i zabrinutih biću ja tu da progledaju.
Bravo brate, vrhunski napisano, gašenje ovih dežurnih kritičara na baterije. Pitanje je da li mogu zadržati pažnju i ovo pročitati jer je važno ući na forum napisati dvije rečenice kako je sve loše bez argumenata i nestati. Fuj.

"Jedan klub je odbio našu ponudu, solidnu, a igrač im neće produžiti saradnju i otići će na ljeto za dž. Eno ga sad sjedi na klupi i sa klupe počinje."
Ovo mi izgleda da se odnosi na Matonda, ali nije ni važno sada.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Edin TM87, Levin i 62 gosta.