Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

Raonffa
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2026, 15:27

Trenutno kao nikada u zadnjih 15-ak godina imamo potencijala na skoro svakoj poziciji i to je pravo dobra stvar pa je nekako i rezultat u drugom planu.

Dosta je ovdje igrača koji nemaju faktički nijedan zvaničan meč za reprezentaciju ili ih mogu izbrojati na prste jedne ruke. U skladu sa tim ne bih se iznenadio da zijanimo protiv Kosova baš zbog te neke neuigranosti i neiskustva.

Sa druge strane ako su ovdje pojedinci toliko talentovani, mislim da prolaz protiv Kosova ne bi smio doći u pitanje, jer Kosovari ipak nisu toliko napredovali u rukometu i mislim da još uvijek možemo reći da smo protiv njih favoriti pa u kakvom god sastavu bili.

Svaki meč i svaka pobjeda sigurno znači mnogo za ovu našu generaciju, a eventualni dvomeč sa Faranima bi im bio super dodatno iskustvo protiv reprezentacije gdje nisu favoriti ali opet nema razloga da se predaju unaprijed.

Ja se samo nadam da će oni što prije uvezati par plasmana na Euro (jer je to lakše), odnosno da što mlađi to urade kako bi u narednim godinama napredovali i individualno u karijerama a i kroz reprezentaciju. Nažalost, prošla serija odlazaka reprezentacije na Euro je došla u periodu kada je većina naših glavnih igrača već bila na zalasku karijera ili barem na nekom svom maksimumu i od njih se i nije moglo očekivati ništa više od plasmana i turističkog odlaska na Euro.

Ova mlađaraija potencijalno ipak može uraditi više i zato ću recimo ovaj dvomeč protiv Kosova pratiti sa više pažnje nego neke naše mečeve na Evropskim prvenstvima, koliko god to možda glupo zvučalo ali shvatate poentu vjerovatno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrugSaban
Kontakt:

Post Postao/la DrugSaban » 04 feb 2026, 16:31

Adin Faljic presao u Flensburg

Konkurencija trenutno prejaka ali Golla ce u Melsungen, Jorgensen u Veszprem, ostaje Blagotinsek.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 feb 2026, 17:59

Raonffa je napisao/la:
04 feb 2026, 15:27
Trenutno kao nikada u zadnjih 15-ak godina imamo potencijala na skoro svakoj poziciji i to je pravo dobra stvar pa je nekako i rezultat u drugom planu.

Dosta je ovdje igrača koji nemaju faktički nijedan zvaničan meč za reprezentaciju ili ih mogu izbrojati na prste jedne ruke. U skladu sa tim ne bih se iznenadio da zijanimo protiv Kosova baš zbog te neke neuigranosti i neiskustva.

Sa druge strane ako su ovdje pojedinci toliko talentovani, mislim da prolaz protiv Kosova ne bi smio doći u pitanje, jer Kosovari ipak nisu toliko napredovali u rukometu i mislim da još uvijek možemo reći da smo protiv njih favoriti pa u kakvom god sastavu bili.

Svaki meč i svaka pobjeda sigurno znači mnogo za ovu našu generaciju, a eventualni dvomeč sa Faranima bi im bio super dodatno iskustvo protiv reprezentacije gdje nisu favoriti ali opet nema razloga da se predaju unaprijed.

Ja se samo nadam da će oni što prije uvezati par plasmana na Euro (jer je to lakše), odnosno da što mlađi to urade kako bi u narednim godinama napredovali i individualno u karijerama a i kroz reprezentaciju. Nažalost, prošla serija odlazaka reprezentacije na Euro je došla u periodu kada je većina naših glavnih igrača već bila na zalasku karijera ili barem na nekom svom maksimumu i od njih se i nije moglo očekivati ništa više od plasmana i turističkog odlaska na Euro.

Ova mlađaraija potencijalno ipak može uraditi više i zato ću recimo ovaj dvomeč protiv Kosova pratiti sa više pažnje nego neke naše mečeve na Evropskim prvenstvima, koliko god to možda glupo zvučalo ali shvatate poentu vjerovatno.
Znas da sam ja covjek od kosarke ne od rukometa pa ako moze reci kakvih to talenata sad imamo :D

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 04 feb 2026, 21:09

MElloo je napisao/la:
04 feb 2026, 17:59
Raonffa je napisao/la:
Znas da sam ja covjek od kosarke ne od rukometa pa ako moze reci kakvih to talenata sad imamo :D
Talenata imamo al' rukometasa slabo. Sve zajedno da ih skupis nema tu 2,5 igraca. Pola ne znas ni ko su niti gdje uopste igraju. Na sta smo se srozali, od onakvih igraca i selektora do maltene anonimusa. Smajooo, vrati pare od omladinskih selekcija!
Zadnja izmjena: Maverick, dana/u 04 feb 2026, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 04 feb 2026, 21:53

po meni ovako:

imamo 2 mlada i jako dobra igraca:
cordalija i peric

imamo 3 top talenta:
avdic, hadzimuhamedovic i hadzic

imamo 2 jako dobra igraca u srednjim godinama:
grgic i haseljic

i imamo nekoliko bas solidnih igraca:
alilovic, majstorovic, faljic, sahinovic, mehmedovic, vuksic, ...

a tu je i veteran panic

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 04 feb 2026, 23:26

Čordalija osim fizičkih predispozicija nema ništa, daleko bilo da osporavam potencijal i činjenicu da je u velikom klubu, ali on trenutno nike nikakva prevaga na golu, čak šta više za mene je Dino Hodzić naš njbolji golman, sad da li je još povrijeđen ili je došlo do konflikta sa Doborcem ne znam al znam da se od zadnjeg EP na kojem smo igrali ne poziva.Bez kvalitetnog golmana u rukometu nema rezultata a mi ga trenutno nemamo.Slažem se sa forumašima koji kažu da među pozvanim igračima nema kvaliteta, jednostavno godine nerada i predugo igranje sa istim igračima dovelo je do totalne stagnacije i sada jednostavno nema kvaliteta.Odbranu sa Faljićem, Panićem, Mahmutćehajićem donekle Avdićem možemo i složiti ali nam je ofanzivni potencijal i dalje tanak.Naš najveći problem igre u napadu su loši bekovi, svileni, bježe od kontakta, statični, sporo ukrštaju, nisu sposobni da loptu spuste na pivota ili stvore višak za krilo, jednostavno za moderan rukomet igraju presporo i sa malo kontakta.Jedini igrač koji može ući u seriju golova iz vana je Mislav Grgić, ostali vrlo teško, jednostavno spore noge i bježanje od kontakta.Možda malo svježine unese Hadzimuhamedović na lijevo beku, ima dobar šut, tehnički je odličan al ni on ne voli kontakt.Na desnom beku ofanzivno nemamo nikakve kvalitet,Panić spor, u klubu rjetko igra napad i to se osjeti u njegovoj igri.Nisam upratio igre Čolakovića u Švicarskoj al dok je bio u BiH jasno se vidilo da nema kvalitet za utakmice na reprezentativnom nivou.Na srednjem je prva opcija Alilović, ne loša šuterski, slab razigravač, Vukšić fizički hendikepiran za ozbiljan rukomet iako ima srce i viziju u igri, bilo bi dobro da Hadzić dobije više minuta iako je on po konstituciji još dijete.Faljić kao pivot odličan u odbrani, ofanzivno solidan, ostali nisu za ozbiljnog rukometa.Najbolje smo popunjeni na desnom krilu, Peric i Haseljić odlični u oba pravca, ali zbog loših desnih bekova i slabog golmana-odbrane taj njihov kvalitet ofanzivno be dolazi do izražaja.Lijeva krila daleko lošija od desnih ali mogu dati ruke.Dakle sve je to daleko od kvaliteta, potrebnog za prolaz na SP,teško će se proći i Kosovo, a Farani su klasa više, nećemo ih stići ni pogledom, kaznit će svaku našu grešku u napadu lakim golovima, a mi ih imamo i previše da bi došli do pozitivnog rezultata u dvomeču s njima.Pohvalno je da smo podmladili ekipu, sad što u toj mladosti još uvijek nema dovoljno kvaliteta, drugi je par cipela, al ovo je jedini ispravan put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2026, 23:43

MElloo je napisao/la:
04 feb 2026, 17:59
Raonffa je napisao/la:

Evo odgovorio je dole @edinjo lijepo na tvoje pitanje, samo što bih rekao za ove talente da nisu baš top talenti nego talenti, top mi je malo prejaka riječ.

A drug @ovisnik je realno bez dlake na jeziku opisao trenutno stanje. Ovo što je napisao za golmana Dinu Hodžića, pretpostavljam da misli na Haruna Hodžića, mada možda momka zovu Dino a da je to ne znam jer Dino Hodžić mi je nepoznato skroz :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 feb 2026, 23:48

ovisnik je napisao/la:
04 feb 2026, 23:26
Čordalija osim fizičkih predispozicija nema ništa, daleko bilo da osporavam potencijal i činjenicu da je u velikom klubu, ali on trenutno nike nikakva prevaga na golu, čak šta više za mene je Dino Hodzić naš njbolji golman, sad da li je još povrijeđen ili je došlo do konflikta sa Doborcem ne znam al znam da se od zadnjeg EP na kojem smo igrali ne poziva.Bez kvalitetnog golmana u rukometu nema rezultata a mi ga trenutno nemamo.
Steta je sto on ne igra nekog pivota, valjda mu bilo mrsko trcat. :mrgreen:

Svaka cast ako ga nije neki menadzer uvalio u Kielce, po meni nema ni blizu kvalitet za takve ekipe. Onoliki golman, a lopta ga ne moze ni okrznuti kako treba.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 05 feb 2026, 11:02

Vec godinama nemamo prave bekove (mislim na lijeve i desne bekove)!!

Mali Tarik Velic nas je napustio i postao "slovenac". Oko Tarika Mlivica se nismo ni potrudili, kao ni oko njegovog mladjeg brata Malika.

Slovenija je inace puna nasih rukomentih talenta. Doborac se mora potruditi i prvo naci 2-3 nase talentovane djece (na poziciji lijevog i desnog beka) i jos naturalizovati nekog srbina/hrvata na tim pozivijama. kad se samo sjetim bekova poput mijacinovica, z. martinovica, radoncica, malesevica, kelecevica, prcea, terzica, d. martinovica, sirce, ... i sad ove, pa osim grgica i avdica ih mozes zaboraviti, nazalost!

Doborac ide inace dobrim putem (sto se tice pomladjivanja!), samo mora znati da (iz sadanjeg pogleda) mora naci bolje igrace od trivunovica, colakovica, kalamande, semica itd na bekovskim pozicijama. Nista protiv tih momaka licno, ali moramo tu naci bolje! ili mlade kojibas bas obecavaju ili dobre igrace koje cemo naturalizovati! Do tad treba ove mlade (koji su inace srednji bekovi) pokusati iskoristiti na l/d bekovskim pozicijama.

I Da naravno sam i ja za to da se harun ponovo pozove u A-repku, oporavio se je od povrede!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.