FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
67
19%
2. Borbu za Evropu
170
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
63
18%

Ukupno glasova: 358

muharemovicdzelo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la muharemovicdzelo » 04 feb 2026, 18:15

Karamarko ide sigurno. Pristali su naši na ponudu. Ostaje samo još da prođe ljekarski. Dobijamo pristojno obeštećenje.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 04 feb 2026, 18:17

muharemovicdzelo je napisao/la:
04 feb 2026, 16:33
lexluthor je napisao/la:
04 feb 2026, 14:25
Volio bih da me neko demantuje.
Sad ću ja da te demantujem. Da sumiramo šta su to trenutni uradili u nešto jače od mjesec dana. Krenimo od toga šta ih je dočekalo pri dolasku u klub:
- neisplaćena decembarska plata.
- neisplaćeni doprinosi.
- neisplaćene rate prema PU.
- nula maraka u kasi.
Osim toga dobar dio para koje su planirane u tekućoj godini su naplaćene unaprijed i potrošene. Plus su prošli digli kredit da isplate plate jer nisu imali odakle da isplate a tobože prihodi rekordni. Trebalo je to isplatiti a u kasi nula maraka. Treba još reći da su neplaćanjem doprinosa i rata PU reprogrami bili ugroženi.

Šta su još uradili:
- prodali smo Bolju. Rekli su mu da besplatno neće otići iako je dobio obećanje od prošlih da može ići besplatno ako dobije bolju ponudu od naše. Kako ima 30 godina dobro smo ga prodali. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Turci poslali ponudu da potpišu Alića, naši su odbili jer je nama bila premala. Rečeno im je koliko moraju platiti ako ga žele odmah.
- plaćeno obeštećenje Hartbergu. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Muharem došao besplatno iako se pričalo da plaćamo 150.000€ što nije bilo tačno. Na kraju došao samo na procente.
- Aleksa došao nije se cjenkao sekunde jedne jedine. Dobio je produženo jer čeka rođenje djeteta. Da ne pričam da niko nije čuo do potpisa.
- Blizu su da prodaju Karamarka.
- Pričali sa strašnim igračima i slali ponude od 150-200k obeštećenja i dali plate da budu najplaćeniji igrači ekipe i među najplaćenijim igračima lige. To što nisu došli je drugi par cipela. Jedan klub je odbio našu ponudu, solidnu, a igrač im neće produžiti saradnju i otići će na ljeto za dž. Eno ga sad sjedi na klupi i sa klupe počinje. Drugi otišao u ligu gdje je dobio nekoliko puta ono što smo mu nudili.
- Dobio si nekoliko skauta kod nas i u regionu. Baš na preporuku jednog od skauta je i došao Muharem. Dugogodišnji uspješni sportski radnik u BiH i šire.
- Dobićeš u junu direktora omladinskog pogona koji je špica kad je riječ o radu sa omladinskim kategorijama.
- Traje priča oko kampa i jako su blizu rješenja.
- Pojačan stručni štab. I na ljeto će ga još pojačati.

I sad pričamo sa nekoliko igrača gdje ni jednog jedinog nema u člancima i medijima a ekstra su igrači. Sa pola igrača koji su se spominjali u medijima se nije ni pričalo. A sad mogu nabrojati petoricu sa kojim se pričalo a nije ih bilo ni u medijima ni na forumima. Špic Mure što je otišao u Maribor nije ni bio opcija. Samo obično dizanje cijene. Kao i nekolicina ostalih. Bičakčić nas nije odbio i nisu u pitanju pare bile, nego dužina trajanja saradnje. On je tražio samo do ljeta ali da nema opcije produženja nego da on odluči da ima bolju situaciju ako budu pričali o još jednoj godini saradnje kad mu isteknu ta četiri mjeseca.

Menalo će skoro duplo dobiti kod kona nego što je imao u Rijeci.

Šta ćemo sa Adžemom? Šta ćemo sa igračima koji imaju enormna primanja a tehnički su višak u ekipi i sklonjeni su u stranu a niko ne raskida? Šta ćemo sa Koningsom koji ima platu nekoliko tisuća eura mjesečno a ima saradnju do ljeta iduće godine? Hoće li se neko počešati što je došao igrač a ne mogu mu se papiri riješiti a ima saradnju sa nama? Šta ćeš sa igračima koji neće raskid? Dobro su se pojednci napeli da Sanin ne uđe u klub nikako ali eto nije im uspjelo.

Toliko od mene. Odmorio sam od foruma jedan period ali gomila gluposti me natjerala da opet pišem. Ako bude još dobronamjernih i zabrinutih biću ja tu da progledaju.
:bow:

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 18:29

Postujem svakako sta je @dzelo napisao, al to je upravo to sto sam pisao. Nista mi specijalno nismo uradili. Sve se svodi na trebalo, poslali, a gleda se ono krajnje da li si doveo nekog. Nista mi od tog nemamo, mozes ti poslat ponudu Modricu a znaš da ce te odbiti karikiram svakako.

Opet se ponavljam ulaziš u polusezonu bez stopera koji prošao pripreme. Sta smo mi kao klub dobili od strateškog trenutno nista. Platio Prokopa, prodao XY igraca, u dijelu kad tražiš evropu. Znaci Sve isto kao ranije, iste stvari se dešavaju. Kontinutitet tima važniji od bilo čega. Al jedino nama nije.
Imamo Krpica i Sukilovica dobro je to.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 04 feb 2026, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 04 feb 2026, 18:30

lexluthor je napisao/la:
Sad ću ja da te demantujem. Da sumiramo šta su to trenutni uradili u nešto jače od mjesec dana. Krenimo od toga šta ih je dočekalo pri dolasku u klub:
- neisplaćeni doprinosi.
- nula maraka u kasi.
Osim toga dobar dio para koje su planirane u tekućoj godini su naplaćene unaprijed i potrošene. Plus su prošli digli kredit da isplate plate jer nisu imali odakle da isplate a tobože prihodi rekordni. Trebalo je to isplatiti a u kasi nula maraka. Treba još reći da su neplaćanjem doprinosa i rata PU reprogrami bili ugroženi.

Šta su još uradili:
- prodali smo Bolju. Rekli su mu da besplatno neće otići iako je dobio obećanje od prošlih da može ići besplatno ako dobije bolju ponudu od naše. Kako ima 30 godina dobro smo ga prodali. Nemam namjeru da pišem cifru.
- Turci poslali ponudu da potpišu Alića, naši su odbili jer je nama bila premala. Rečeno im je koliko moraju platiti ako ga žele odmah.
- Muharem došao besplatno iako se pričalo da plaćamo 150.000€ što nije bilo tačno. Na kraju došao samo na procente.
- Aleksa došao nije se cjenkao sekunde jedne jedine. Dobio je produženo jer čeka rođenje djeteta. Da ne pričam da niko nije čuo do potpisa.
- Pričali sa strašnim igračima i slali ponude od 150-200k obeštećenja i dali plate da budu najplaćeniji igrači ekipe i među najplaćenijim igračima lige. To što nisu došli je drugi par cipela. Jedan klub je odbio našu ponudu, solidnu, a igrač im neće produžiti saradnju i otići će na ljeto za dž. Eno ga sad sjedi na klupi i sa klupe počinje. Drugi otišao u ligu gdje je dobio nekoliko puta ono što smo mu nudili.
- Dobio si nekoliko skauta kod nas i u regionu. Baš na preporuku jednog od skauta je i došao Muharem. Dugogodišnji uspješni sportski radnik u BiH i šire.
- Dobićeš u junu direktora omladinskog pogona koji je špica kad je riječ o radu sa omladinskim kategorijama.

I sad pričamo sa nekoliko igrača gdje ni jednog jedinog nema u člancima i medijima a ekstra su igrači. Sa pola igrača koji su se spominjali u medijima se nije ni pričalo. A sad mogu nabrojati petoricu sa kojim se pričalo a nije ih bilo ni u medijima ni na forumima. Špic Mure što je otišao u Maribor nije ni bio opcija. Samo obično dizanje cijene. Kao i nekolicina ostalih. Bičakčić nas nije odbio i nisu u pitanju pare bile, nego dužina trajanja saradnje. On je tražio samo do ljeta ali da nema opcije produženja nego da on odluči da ima bolju situaciju ako budu pričali o još jednoj godini saradnje kad mu isteknu ta četiri mjeseca.

Šta ćemo sa Adžemom? Šta ćemo sa igračima koji imaju enormna primanja a tehnički su višak u ekipi i sklonjeni su u stranu a niko ne raskida? Šta ćemo sa Koningsom koji ima platu nekoliko tisuća eura mjesečno a ima saradnju do ljeta iduće godine? Hoće li se neko počešati što je došao igrač a ne mogu mu se papiri riješiti a ima saradnju sa nama? Šta ćeš sa igračima koji neće raskid? Dobro su se pojednci napeli da Sanin ne uđe u klub nikako ali eto nije im uspjelo.

Toliko od mene. Odmorio sam od foruma jedan period ali gomila gluposti me natjerala da opet pišem. Ako bude još dobronamjernih i zabrinutih biću ja tu da progledaju.
Problem je sto pola ljudi vise voli da se za prelazni rok dovede 10 igraca pa kakvi god da su, samo da se nesto desava. Na to smo navikli, pa sad kad se to promjenilo prpa. Ne kontaju da su 10 dana potrosili samo dok su rijesili sve papire i dugovanja iza nove godine. Nije fifa pa da otjeras 10 igraca i dovedes nove i ocekujes odmah rezultate.
Odavno jaci tehnicki nismo imali vezni red, Milosevic,Prokop, cak i Ohand koji je dokazao da moze, ali se utopio u sivilo trebale su mu pripreme. Onda si nazad doveo Aleksu odlicnog defanzivnog veznog, pored njega imas i Ericka.
Napadaca je jako tesko ubosti u nasoj ligi, pogotovo u januaru.
Fk Željezničar.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 04 feb 2026, 18:33

Cuj ovog raspalog pitara hulahopke on fol zna kako to treba da bude. Gunj koji psuje najtrofejnijeg trenera kluba za koji satro navija. Ne znamo kako se pitarima dopušta da pišu ovdje godinama. Fuj

Zamislite da takav gunj ovdje drzi prilike nekom, osoba koja je pisala za Amara Osima nikad vise nece kročiti na Grbavicu kao on neki faktor. Usljivko on ce nekome pisati da li je hulahopka ili nije.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 04 feb 2026, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 04 feb 2026, 18:40

Ferroviere1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 18:17
lexluthor je napisao/la:
- neisplaćeni doprinosi.
- nula maraka u kasi.

Šta su još uradili:

:bow:
Adžem i badžo su nam poharcili pare od Jabbera, jedino dobro sto je doveo su Gojak i Dragović koji imaju potencijal.
Ostalo, teške k....

Dobro je onaj u gori vatra rekao Zaime j*** si nas za sva vremena, to je i Adžem nama uradio i sebe dobro ugradio. Nema ga u javnosti od decembra, gdje li je se potrbusio i smislja prevare..

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 04 feb 2026, 18:53

GavranBeli je napisao/la:
04 feb 2026, 18:33
Cuj ovog raspalog pitara hulahopke on fol zna kako to treba da bude. Gunj koji psuje najtrofejnijeg trenera kluba za koji satro navija. Ne znamo kako se pitarima dopušta da pišu ovdje godinama. Fuj

Zamislite da takav gunj ovdje drzi prilike nekom, osoba koja je pisala za Amara Osima nikad vise nece kročiti na Grbavicu kao on neki faktor. Usljivko on ce nekome pisati da li je hulahopka ili nije.
Koji si ti retard

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 04 feb 2026, 18:57

Otkle sada da nemamo ni za kifle a predsjednik u decembru rece da redovno izmirujemo sve obaveze, prihodi nikad veci od shopa, posjete na stadionu izvrsne, clanarina, a znamo da od Jabera jos nisu isplacene sve transe. Sta je ovo? :shock:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 04 feb 2026, 19:19

NerminFatic je napisao/la:
04 feb 2026, 18:57
Otkle sada da nemamo ni za kifle a predsjednik u decembru rece da redovno izmirujemo sve obaveze, prihodi nikad veci od shopa, posjete na stadionu izvrsne, clanarina, a znamo da od Jabera jos nisu isplacene sve transe. Sta je ovo? :shock:
Pa ocito nije sve bas tako. Ljudi su tu mjesec dana. Sigurno da su nasli nekih stvari koje nisu bile kako se govorilo.
Mi navijaci smo generalno nestrpljivi,i zelimo sve odmah. Ali nama realno brat bratu 3 prelazna roka trebaju da ekipu dovedemo u red.
Ovo do sada jest napredak,a i ovako ekipa nam ne obecava,bez obzira sto si doveo 3 -4 odlicna igraca. Hajde ovog zadnjeg uzimamo sa rezervom ali imam osjecaj da bi bas on mogao biti najvece pojacanje.
Ja se nadam jos jednom krilu,jer zaista nam gori na toj poziciji.

Blank123
Kontakt:

Post Postao/la Blank123 » 04 feb 2026, 19:19

Prodajemo igraca u prvoplasiranu ekipu Poljske, koliko god da je nezgodan trenutak i da ce nam faliti Karamarko, ova prodaja ne moze biti losa stvar. Trebamo poceti prodavati igrace da se vratimo na trziste i dobro smo poceli…

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 04 feb 2026, 19:22

Karamarka se nismo trebali odreci, ako vec imas ‘pare’ trebali su mu ponudit ugovor jos na 2god i povecat mu platu za 30% , pristao bi sigurno

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 04 feb 2026, 19:22

Blank123 je napisao/la:
04 feb 2026, 19:19
Prodajemo igraca u prvoplasiranu ekipu Poljske, koliko god da je nezgodan trenutak i da ce nam faliti Karamarko, ova prodaja ne moze biti losa stvar. Trebamo poceti prodavati igrace da se vratimo na trziste i dobro smo poceli…
Dva transfera sa odštetom u jednom prelaznom roku, nije neka pljačka ali dobar povratak na tržište, nazalost nemamo previse kvaliteta u izlogu, možda jos Cveta ako zaigra za repku i uradi nešto da se proda, ostalo teško..

Blank123
Kontakt:

Post Postao/la Blank123 » 04 feb 2026, 19:29

LoveFootball1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 19:22
Blank123 je napisao/la:
Dva transfera sa odštetom u jednom prelaznom roku, nije neka pljačka ali dobar povratak na tržište, nazalost nemamo previse kvaliteta u izlogu, možda jos Cveta ako zaigra za repku i uradi nešto da se proda, ostalo teško..
Imas tu jos igraca koji se mogu prodati na ljeto ako ovu polusezonu odrade dobro. Cveta, Alic je eto imao vec ponudu, moze se i Odinaka prodati ako bude nastavio igrati ko na pripremama, Muharem isto ako bude dobar… Kako god bitno je ako vec odlaze bitni igraci da ne odlaze za dzabe. Nadam se nekom krilu i zamjeni za Karamarka do kraja roka…

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 04 feb 2026, 19:35

Blank123 je napisao/la:
04 feb 2026, 19:29
LoveFootball1987 je napisao/la:
04 feb 2026, 19:22
Blank123 je napisao/la:
Imas tu jos igraca koji se mogu prodati na ljeto ako ovu polusezonu odrade dobro. Cveta, Alic je eto imao vec ponudu, moze se i Odinaka prodati ako bude nastavio igrati ko na pripremama, Muharem isto ako bude dobar… Kako god bitno je ako vec odlaze bitni igraci da ne odlaze za dzabe. Nadam se nekom krilu i zamjeni za Karamarka do kraja roka…
Sve su ovo sitni izlazni transferi, drago mi je sto Tursku skidamo sa one stvari, za male pare dovode fakat dobre igrače koje kasnije prodaju po Turskoj za finu cifru.

Nazalost, ovu priču sa holandjanima cemo dobro iskihati, nadati se da ce Ismail stasati u kvalitetnog igrača i da ce nam donijeti dobro obestecenje.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 04 feb 2026, 19:37

Realno imali smo mi i boljih štopera, Karamarko je samo malo iznad prosjeka, dodaj da ga raja voli i to kad upakujes, najbolji štoper. Odlične pare, za prosječnog igraca..
Sretno i Hvala!
Zadnja izmjena: Mamba21, dana/u 04 feb 2026, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 04 feb 2026, 19:37

Blank123 je napisao/la:
+

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 feb 2026, 19:42

Hvala i sretno Marine...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 04 feb 2026, 19:49

Levin je napisao/la:
04 feb 2026, 19:42
Hvala i sretno Marine...
Ode Splitska šminka...

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 04 feb 2026, 19:54

Hvala Marinu na svemu. Jedino je bedak što odlazi nakon određenih priprema i 4 dana do početka prvenstva, ali novac, i prodaja u jednu od jačih liga u Evropi (otvaranje tržišta) je svakako pozitivna stvar.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 04 feb 2026, 19:58

Ovo što je Dželo napisao je forum kakav je prije bio i kakav želim da čitam. Svaka čast Dželo. Ove botove ignorišite.

Što se tiče Karamarka, on je otišao na Tajland sa djevojkom i hodao u Željinom dresu, za njega su vrata našeg kluba uvijek otvorena, volimo te Marine ❤️
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Giba87, Hrasno15, Kajkutenjoyer, VolimoSarajevo i 91 gost.