marlostanf1eld je napisao/la: ↑05 feb 2026, 07:34
Pitar6785 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 02:05
Esmir Ako bude ovako se borio i igrao sigurno ce dobit velku minutazu i samim tim za betonirat se u prvih 11.
Bajrektarevic je po meni bolji igrac od alajbegovica dosta bolji. E sad ovaj drugi je mladji pa cemo vidjet
Bravo Bajraktarevicu
Alajbegović je za klasu bolji i kompletniji igrač.
Ako cemo vec praviti komparacije tih igraca, sa onolikom dozom sebicnosti i slobode koju trenutno ima Alajbegovic bi u PSV-u bio zacementiran na klupi. Esmir je daleko manje bio sebican pa ga trener kritikuje, zakuje na klupu, ogranicava mu slobodu u igri te uci/tjera kako igrati i odbrani, vracati se nazad. Zamisli sad ovakvog Kerima u ovakvom PSV kod ovakvog trenera.
Alajbegovic jeste talenat, igra odlicnu i ucinkovitu sezonu, ali igra i u daleko slavojoj ligi i u daleko slabijem klubu nego Esmir. Kakav bi bio u PSV-u ne mozemo znati, ali bi sigurno Esmir bio daleko bolji u Salzburgu, nego sad, gledano statisticki. Ali ovo sto radi u zadnje vrijeme je itekako zrelo, ucinkovito, podredjeno timu i rezultatu.
I ja bih ga volio vidjeti sa malo vise slobode, sigurno da ce je imati u dogledno vrijeme (bilo u ovom klubu ili nekom drugom), ali je lijepo vidjeti sinoc kako se vraca nazad, pomaze u odbrani, ima igru u oba pravca (iako trpi ofanziva jer je tesko igrati takav ritam pa biti fokusiran i na realizaciju, donosenje odluka...). Sinoc najzrelija njegova partija po svemu sto sam do sad gledao. Barem za moj ukus
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤