FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
69
19%
2. Borbu za Evropu
172
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
65
18%

Ukupno glasova: 365

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 06 feb 2026, 01:20

Gledaj obdanista yebem li vam familiju u pic.ku

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 06 feb 2026, 01:22

Imaju tri mjesta za Posusje sa mnom i rodjakom, ako ko hoce bujrum pp da se dogovorimo

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 06 feb 2026, 01:26

Riquelme1921 je napisao/la:
05 feb 2026, 19:44
Mogao bi i Šabić krenuti umjesto Hamze..
i hoće vjv
hajduk živi vječno

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 06 feb 2026, 04:26

f16 je napisao/la:
06 feb 2026, 01:26
Riquelme1921 je napisao/la:
05 feb 2026, 19:44
Mogao bi i Šabić krenuti umjesto Hamze..
i hoće vjv
O stanju naša 3 napadača dovoljno govori činjenica da Stojanović više vjeruje 35godišnjem Krpiću koji nije igrao utakmicu 6 mjeseci.
Grupa iznad svakog pojedinca.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 06 feb 2026, 07:12

Zamisli.vjerovati napadaču koji od marta 2025 do augusta 2025 dok je igrao dao jedan gol ravno jedan tj. 11 utakmica jedan gol od augusta pauza do januara. A tad je bio u trenaznom i sad kad nam baš gori očekivati nešto bolje. Velika razlika u odnosu na druge, nema sta. E cuj trener vjeruje Krpicu :urnebes:

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 06 feb 2026, 08:20

GavranBeli je napisao/la:
06 feb 2026, 07:12
Zamisli.vjerovati napadaču koji od marta 2025 do augusta 2025 dok je igrao dao jedan gol ravno jedan tj. 11 utakmica jedan gol od augusta pauza do januara. A tad je bio u trenaznom i sad kad nam baš gori očekivati nešto bolje. Velika razlika u odnosu na druge, nema sta. E cuj trener vjeruje Krpicu :urnebes:
Ide opet ona seljacka igra…izbij gore pa sta bude.
Samo da prodje ova polusezona i onda dovesti napadaca da valja…ove sad da spojis ne mozes dobiti pola napadaca :)

segasega
Kontakt:

Post Postao/la segasega » 06 feb 2026, 08:56

Dal se može u Posušje svojim autom.mislim kakva je situacija dole može li se na ostale tribine uci.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 06 feb 2026, 08:57

segasega je napisao/la:
06 feb 2026, 08:56
Dal se može u Posušje svojim autom.mislim kakva je situacija dole može li se na ostale tribine uci.
Da. Čak postoji opcija da se približiš gostujućem sektoru.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 06 feb 2026, 09:25

moglo bi danas sunce izac 😁

Liceulice
Kontakt:

Post Postao/la Liceulice » 06 feb 2026, 09:25

segasega je napisao/la:
Može, parkiraš ispred gostujućeg sektora, kupiš kartu i uđeš.
1921-1987

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 06 feb 2026, 09:28

Nemoj s svojim autom, ide onaj s rođakom preko blidinja brze

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 06 feb 2026, 09:39

avalPacidoroP je napisao/la:
06 feb 2026, 01:22
Imaju tri mjesta za Posusje sa mnom i rodjakom, ako ko hoce bujrum pp da se dogovorimo
Evo ja bih išao, ali kako.

Krenut ce tema o ljubavi prema Želji i složit cemo se.
Krenut ce tema o porodici, prijateljima i složit cemo se.
Krenut ce tema o poslu, životu, problemima i složit cemo se.
E onda ceš ti započeti pricu o bezgriješnosti Amara i eto male svađe.

Šala, mala, svima vama koji idete sretan put i da nam donesete dobar rezultat.

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 06 feb 2026, 10:16

muharemovicdzelo je napisao/la:
05 feb 2026, 00:28
lexluthor je napisao/la:
04 feb 2026, 20:15
Hajmo redom, malo ko nesto i znam

Sve obaveze prema poreskoj se redovno izmirivale!
-nula maraka u kasi? Ne bih rekao s obzirom da od dzabera treba da dodje jos cca 300.000 eur.
- Boljevic otisao dzaba al se odrekao bonusa za evropu,
-alic kako cujem hoce ide svakako, vidjecemo sta ce biti s njim, — karamarko ide, ako budu transparentni vidjecemo za koji iznos.

-Muharem sto je dosao upitnik, budemo vidjeli kakav je.

-Za skaute ne znam, moguce je al kako ja cujem sve ove ulazne transfere je odradio samir muratovic, to kako radi vidjeli smo dok je bio u tuzla citiju. Kao sto su prethodnici se natovarli na nizozemce ovi su na bazen iz austrije. Pojacan struxni stab??? Sa dinom iz penzije il sa cicom i gusom?? To da pricamo s nekim igracima je prica za malu djecu, isto kao sto su pricali s dzekom pa ligata napisa da to nije realno uopste. Ovo sto je doslo to je realno i to je ono sto smo ostvarili to s kim smo pricali je nevazno.
Kamp?
Direktor omladinskog? Sve to je neka bliza il dalja buducnost i dok ne bude spada u domen bajki.
Mene samo zanima zasto nisu doveli 2 kapitalca, toliko su mogli ako je prica bila na presu da ce iskljucivo dovoditi igrace koji su najbolji na svojim pozicijama.

Opet kazem, nisam uopste zlonamjeran, niko sretniji od mene ako sve bude top, ja ovde dodjem i pojedem sve sto sam posro.

Kazes menalo duplo dobio od kona, to je znaci nekih 15 k eur. Jel puno to za nekog ko je rekao da hoce sa zeljom grupnu fazu da igra?? Il misli tu grupnu fazu dohvatiti sa dva krila od koje ni jedno ne moze odigrati citavu utakmicu???

Adzem? Realno fula, evo na tom polju su doveli bar na papiru boljeg trenera. Sve ostalo je u zraku i opravdano se ljudi pitaju je li sve ovo moglo i bez investitora…
Za decembar ništa nije uplaćeno. Ni plate, ni doprinosi, ni rata reprograma. Trenutni UO je došao 29.12.2026. godine a rok za uplatu plata i ostalog je prošao. Znači to su prošli trebali da uplate. Nisu uplaćeni ni doprinosi od 11. mjeseca. Zašto su digli kredit od 500k da isplate plate ako ima para? Rata koju spominješ je bila garancija da se dobije kredit. I čim stigne, samo će se proslijediti banci. Nije tačno da je Bolja otišao džaba. Rečeno mu je ako hoće čiste papire mora on da donese x plata i dobiće čiste papire, druga opcija je bila da klub plati obeštećenje u iznosu xxx.000 eura i da će onda ići. Drugačije ne. I to obećanje koje su mu dali se ne pika. Sogdiana je uplatila i on je otišao. Čuj hoće da ide. Klub nije pijaca. Turci su nudili 100k, naši su digli cijenu i rekli da ga ispod toga neće pustiti i da drugačije neće pričati. Ko hoće da ide, ići će ali onako kako klub kaže. Ako ga žele u timu, moraju da plate. To se odnosi na Alića. Karamarko je otišao na ljekarske. Klub će dobiti pristojno obeštećenje. Kako mu saradnja ističe u maju, jako pristojno obeštećenje. Ogromne pare nisu ali nakon godina izostanka prodaje igrača jako dobro će doći da se čuje da smo prodali igrače posebno kad u izlogu imaš još kandidata. Još je bitno da nije Turska pogana liga. Poljska i još lider na tabeli.

Što se igrača tiče koji hoće da idu, mogu da idu, ali ne onako kako oni misle. Ne duguje im se ništa, dobijaju plate, premije, plaćaju se doprinosi, imaju saradnje koje traju. Naprasno niko neće otići iz kluba. Lahko je Aliću bilo igrati kad nije bilo konkurencije, bio loš ili dobar igraćeš ako nemaš kartona i ako nemaš ozljedu jer zamjena ne može igrati ni u federalci. Pokaži se majstore pa se prodaj još bolje. Uradi i sebi i klubu bolje. Ako te prate i ako si interesantan, ponuda će biti ili se on plaši da će popušiti mjesto u početnih 11 pa bi on da ide.

Skauti su tu. Ne želim da iznosim imena, kad klub formira kompletnu strukturu, dobićemo potrebne informacije, ko, gdje i šta. I nije tačno da je Samir Muratović odradio prelazni rok. Za Muharema je dao preporuku ali ne samo on, nego i još neki skauti i ljudi, sa ostalima pojačanjima sumnjam da ima bilo šta. Nije jedini skaut, a i trener ima konekcije, kao i predsjednik. U konačnici, trener i predsjednik donose odluke.

Muharem je došao za procente. Dijele se procenti ako ga prodamo a plata mu je manja od većine ostalih napadača u timu. Zašto ne pokušati i dati mu šansu? Ranjenici se broje na kraju bitke. Nemamo šta izgubiti. Ne košta puno a dobitak može biti ogroman.

Hoćeš reći da nije pojačan stručni štab? Stručni štab je sklepan u hodu i na ljeto će biti promjena. Dini je 69 godina ali idalje je stručnjak za mnoge što su prošli kroz klub. Hoćeš reći da je Ado D. stručniji od njega? Malo osluškuj šta trener priča za Čiču. Baš je sretan sa njim i puno mu pomaže. Kondicioni godinama radi vani - Olimpija, Auda, Rodina, godinama kondicioni u repci od kadeta do seniora. Gušo je tu jer nisu mogli naći drugo rješenje jer su imali prečih problema od njega. Na ljeto će vjerovatno doći drugi trener golmana a siguran sam da će doći i do još promjena. Najizglednije je da će samo Čiča ostati ako bude po trenutnom suditi. Možda Genjca ne budemo gledali ubuduće na klupi Želje.

O kampu ne želim pričati. Kad bude pružena ruka naš klub će se oglasiti.

Šta je bliža ili daljnja budućnost? Rečeno ti je da će od 01.06. biti direktor na radnom mjestu a da će do 01.08. biti riješena kompletna reorganizacija omladinskog pogona - uključujući trenere, koordinatore, doktore, kondicione, trenere golmana, sekretara i ostalo. Dobio si rok konkretan. Ako to ne bude urađeno do 01.08. onda trebaš da pljuješ. Konkursi su raspisani. To su ozbiljni ljudi koji kad daju riječ održaće je. Ako su dali obećanje da će doći onda će doći. Pričam o budućem direktoru. Uostalom reći će ti se kad zvanično stupi na funkciju. Trenutno radi i ima saradnju do juna.

Pa napisao sam ti. Slali su ponude. Konkretno jedna ponuda je iznosila 150k obeštećenja i blizu 200k plate samom igraču. Pričam o eurima. Klub odbije a igrač ode u ligu gdje je dobio troduplo. Drugu ponudu pošalješ, igrač voljan da dođe, klub odbije. Eno sad sjedi na klupi i otiće na ljeto za dž. Pričaš sa Nalićem, daš mu ponudu da bude najplaćeniji igrač ekipe, frajer pošalje poruku noć prije nego što je trebao potpisati da neće. Babo mu rekao da ne ide kod nas, vjerovatno jer smo ga izradili par puta kad je trebao postati naš trener. Karta mu kupljena, bilo spremno da dođe i zajebe. Možeš li ti utjecati na to? Ja ću reći onako kako jeste. Odbio je i šta. Njemu na čast. Ja nemam problem sa šprdanjem i ne želim da pričam nešto što nije tako. Eto kao nismo mu ni nudili ništa. Samo istina pa čak i kad ne ide u našu korist. Ako si spreman da platiš 150k obeštećenja i 200k plate godišnje, pričamo o eurima, šta je to? Šala? Zajebancija? Nemojte mi reći da je to neozbiljno. Sad da napišem sa kojim se imenima pričalo sjebali biste se ali neću jer poštujem ljude koji su mi rekli. A nijedan nije spomenut nigdje, ni u člancima ni na forumima. Tražiš babarogu špica i lik ti kaže ne interesuje me liga i nema tih para za koje bih došao. Nije riječ o Džeki. Šta ćeš ti tu? Spreman si da platiš a on neće. Plus u kadru imaš 8-9 igrača sa enormnim primanjima a ne služe ničemu i imaš 5-6 onih koji nemaju minutaže, da su po 1000 maraka mjesečno, puno je. Koliko god spremni bili da ulože pare neće se ići grlom u jagode. Sanin je došao da nešto uradi ali i da zaradi. Neće se sigurno dati nekome plata 8000€ a u ekipi imaš igrača sa tim primanjima a ne služi ničemu a pritome ima saradnju još određeni period. Gomilati i onako nagomilan kadar, nema smisla. Isplatiti raskide do u fening isto nema smisla. To je u startu ogroman ali ogroman minus. Najmanje 25k eura trošiš mjesečno na igrače koji su fikusi i koji nemaju učinka.

I kako je to molim te nebitno kome smo slali ponude i kako je to nebitno sa kim smo pričali? Zašto su onda trošili dragocjeno vrijeme ako je nebitno? Pričali ste kako nema para, ja kažem kako su se slale ponude i kolike, ti kažeš ma nebitno je to. Kako? Što smo slali ponudu ako ga nismo htjeli? Imate problem jer ne kontate. Imaš igrača koji ne gledaju samo u pare. Bitno im je i ostalo. Saigrači, atmosfera, stanje u ekipi, trener, liga, suđenje. Na to ne možeš utjecati. Šta ćeš ti igraču reći koji je bio u gospodskim ligama, kako ćeš mu objasniti skidanje majica nakon utakmice? Šta ljudi misle? Osim para i huka Doline nemaš čime da počastiš igrača. Pričamo realno. Eto da smo niko i ništa radije bi otišli u Želju i igrali kup, nego otišli u Zrinjski i igrali sa CPL, bi sigurno. Puno se mi trebamo oznojiti da postanemo interesantniji od kona, Zrinjskog, Borca, da bi igrači radije došli kod nas nego kod njih. Nisu ni oni preko noći postali centar, bježali su ranije igrači od njih.

Menalo kako ja znam 2.5 godine sa opcijom produženja na još godinu i preko 15k eura. Negdje sam čuo i tačno ali ne želim da garantujem. Primjera radi Gojak ima 20 u Rijeci a 13-14 igrač ekipe je i ne igra stalno. Bolje sačekati Matonda do ljeta i njemu dati te pare. Doći će sigurno. Matonda možeš negdje i prodati. Menala sigurno nećeš. Momak je dobar igrač ali ja smatram da je te pare bolje preusmjeriti u 3 godine mlađeg igrača.

Trebate malo razlučiti - menadžeri ne gase mobilne. Samo nude igrače. Neki nisu mogli igrati ni u Tominom Želji ali opet ih nude. Pratite sad situaciju. Menadžer dođe na sastanak i kaže predsjedniku imam igrača dobrog. Predsjednik pita kolika su mu primanja. Menadžer kaže XX hiljada eura mjesečno. Predsjednik kaže da mu ne paše a i nema mjesta jer ionako ima preplaćenih igrača u timu. Kroz nekoliko sati ide članak naručen od menadžera Željo hoće tog i tog. Znači nema ništa a sutradan ide članak taj i taj odbio Želju. A nikada ništa nije ni bilo. Isto sa Bičakčićem, odbio nas a mi nismo pristali da on odlučuje o trajanju saradnje i tražili +1 da bude uključeno. Sa Vizingerom se nije ni pričalo, nekoliko dana ranije se znalo da ide u Maribor i samo se dizala cijena. Da bi kod Sinana izašao članak: Feđa Dudić otima igrača Željezničaru. O nekim glupostima koje su se mahalale ne želim ni da pričam.

Ti si lud ako misliš da će se u jednom roku promijeniti 10 igrača i potpisati 10 kao što se radilo ranije. Rekonstrukciju tima ozbiljnu očekuj na ljeto i tad možeš pričati. Uostalom, kako sam ja upućen prelazni rok za igrače sa saradnjama traje do petka (06.02.) a slobodne igrače sa čistim papirima možeš bilo kad da potpišeš. Ko kaže da neće biti još pojačanja i da neće biti još odlazaka? Trener neki dan reče da pričamo sa igračima (množina) i da se nada da će uspjeti srediti šta žele i gdje nam fale igrači. Kad predsjednik izađe ili trener i kaže za nas je prelazni rok završen onda možeš da pišeš šta nam nedostaje i šta ti smatraš da smo trebali uraditi. O pojačanjima ćemo suditi krajem maja kad vidimo šta se uradilo, ko je dao doprinos a ko ne i gdje smo na kraju. Slažem se da bi bilo bolje prije sklopiti ekipu da se uigraju ali ako znači da ćemo potpisati bolje igrače ako malo sačekamo onda biram radije drugu opciju.

Šta je fula? Malo je reći fula. Ne želim da iznosim detalje, žao mi je što sam i sam bio pao na priču da nisu u pitanju mutnje radnje a jesu, bile su i to itekako. I njega treba platiti. Hoćemo li o tome malo? Hoćemo li o badžama malo, kako badžan dijeli paketiće sa Željinim grbom mimo kluba? Gdje je on našao igrače i rekao da moraju doći. Šta ćemo sa Garcijom? Saradnja potpisana a znali su da se ne mogu papiri riješiti? Golman Šutković došao kao kompenzacija za Freemana, jer je rečeno da neće ni on doći ako ne dođe i golman. A znalo se da Ćosić neće biti prodan. Kao ni Muftić. Imam još kamaru toga ali neću. A puno je gore od spomenutog. Okomili se na Salčina, pa nije Salčin sam bio u UO. Morali su i ostali glasati. Znamo da je u UO bilo onih koji ionako nisu htjeli da Sanin uđe u klub pa su rado dizali ruke da se gomila igrački kadar i da se rade promjene iako su zamoljeni da se to ne radi, da se ne upošljaju dodatne osobe i da se ne dižu plate. I mimo te molbe su oni potpisali 5-6 igrača koji minute nisu odigrali. Zamijenili direktora omladinskog pogona i našli osobu od 70 godina. Još su se neke funkcije izmišljale da se uhljebe, zamisli funkciju konsultant (savjetnik) direktora. Gdje to ima? Ima kod nas. Onda naplatiš pare unaprijed, ljudi dođu i očekuju nešto će ih dočekati u periodu kad nema utakmica i kad treba strpljenja da se poslože kockice a ono nula.

Predsjednik reče da će biti plan rada UO kroz mjesec dana, znači da će uskoro, vakat je, sa tačno određenim datumima kad, šta i kako. Reći će vam se samo kad vidite spisak i šta je i kako je planirano. Znači imaćete konkretne informacije.

Biće potrebno dosta strpljenja i podrške da se posloži stanje. Preko noći nismo pali niti ćemo se preko noći vratiti tamo gdje pripadamo.
Pda. Bilo je samo pitanje vremena kada ce se krenuti sa blacenjem prethodnika sto je uobicajena praksa prilikom promjene vlasti. I nema veze sto je proslogodisnji budzet najveci u historiji kluba. Sto je sa transferom Jabera izasao na skoro 12 miliona. Sto su otovorena dva nova fan shopa od cega jedan u samom centru grada, sto gradimo juznu tribinu, sto su sve plate redovne, sto smo potpisali novi reprogram poreznog duga, otpisali visemilionske kamate i dosli na neznatnu mjesecu ratu. Sve to treba spinovati, a nemalo vas koji ste pusikurci Nosonje ocito to radite po nalogu. Srecom naucila je raja nesto kroz sve ove godine i nisu Zeljovci tako naivni kao sto su nekad bili. Treba vas samo pustiti da pisite ovdje da svi vidimo sta Nosonja okolo prica.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 06 feb 2026, 10:25

Kakvih prethodnika skoro svi ostali u klubu, samo druge pozicije.
Uvijek je bila prica kad novi dodju, nisu mogli nista jer su im stari ostavili dugove. I naravno uvijek je bilo treba strpljenja.
Sve su to interesne grupe samo kako koje vrijeme pojave se. Nikad neće biti da pišu u toku sezone kad se igracima skidaju dresovi. I onda imaš ove bolide s teme kako svršavaju na postove a dok su bili ti u klubu dizali ih u nebesa. Sad kao svršavaju na postove istine. Bolescina. Da čovjek ima vremena povadit postove ovih sto aplaudiraju satro na postavljeni post, vidjet samo licemjerstvo i kretenizam.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 06 feb 2026, 11:02

FK Željezničar bi u narednih nekoliko dana trebao potvrditi raskid ugovora sa Josipom Pejićem.

JEAAAAA

Brufen

Post Postao/la Brufen » 06 feb 2026, 11:06

Ima l' kakvi igraca na vidiku?😁
Gol za golom eto nove pobjede...!
Hajde Zeljo zabij gol, samo tebi pjevamo...!
Jug, jug, jug, jug je samo jedan!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 06 feb 2026, 11:13

U ponoc ide bomba
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 06 feb 2026, 11:18

Bice igraca, da li smo ponude sve preko 200 milja eura plate al odbili nas. Šta mi možemo tu. Dze ce Pejic u Siroki Brijeg

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 06 feb 2026, 11:20

Hajde Pejicu i povedi ih jos 5-6 sa sobom!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 06 feb 2026, 11:44

segasega je napisao/la:
Moze, Posusje uvijek korektno, moze se u koloni sa grupom krenuti, preko 500 ljudi ide.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, NazorUso i 61 gost.