KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Ono što se najavljivalo svakog leta poslednjih desetak godina, danas bi trebalo da se ostvari. Na današnjoj Skupštini košarkaškog kluba Crvena zvezda (18 časova) trebalo bi da dođe do spajanja tog kluba i FMP-a i da predsednik novog kluba, pod imenom Crvena zvezda Beograd, bude Nebojša Čović. Iz razgovora sa nekoliko od 35 članova skupštine „crveno-belih”, saznali smo da postoji konsenzus oko ovakvog prestrojavanja, kao i da na mesto predsednika skupštine dođe nekada prvi čovek kluba Živorad Anđelković.
Cilj je, kako je najavljivao Čović, vlasnik KK FMP iz Železnika, da Zvezda od davljenika postane klub s najvišim ambicijama. Ne tako davno stečajni upravnik je marširao Malim Kalemegdanom a bivši igrači sekli i odnosili konstrukcije koševa, a od današnje skupštine njeni članovi očekuju da prekine višegodišnju agoniju i da otvori vrata ka lepšoj budućnosti.
Klub iz Železnika bi faktički prestao da postoji, a Crvena zvezda bi od beskućnika mogla da bira gde će da igra i da trenira pošto FMP ima tri hale (i gradi četvrtu). Odnedavno, kada je brak Zvezde i velikog zvezdaša (Čović) postao izvestan, igrači oba kluba su počeli da treniraju zajedno. Ostaje još da se vidi ko će da ih trenira, a Čovićev prvi kandidat je Svetislav Pešić. Njih dvojica već dugo pregovaraju o tome. Pešić, koji je u sezoni 2009/2010 odveo „crveno-bele” do finala prvenstva, traži čvrste garancije da ovo neće biti projekat za jedno leto i da neće opet morati, zbog neispunjenih obećanja, da odjuri s Malog Kalemegdana glavom bez obzira.
Cilj je, kako je najavljivao Čović, vlasnik KK FMP iz Železnika, da Zvezda od davljenika postane klub s najvišim ambicijama. Ne tako davno stečajni upravnik je marširao Malim Kalemegdanom a bivši igrači sekli i odnosili konstrukcije koševa, a od današnje skupštine njeni članovi očekuju da prekine višegodišnju agoniju i da otvori vrata ka lepšoj budućnosti.
Klub iz Železnika bi faktički prestao da postoji, a Crvena zvezda bi od beskućnika mogla da bira gde će da igra i da trenira pošto FMP ima tri hale (i gradi četvrtu). Odnedavno, kada je brak Zvezde i velikog zvezdaša (Čović) postao izvestan, igrači oba kluba su počeli da treniraju zajedno. Ostaje još da se vidi ko će da ih trenira, a Čovićev prvi kandidat je Svetislav Pešić. Njih dvojica već dugo pregovaraju o tome. Pešić, koji je u sezoni 2009/2010 odveo „crveno-bele” do finala prvenstva, traži čvrste garancije da ovo neće biti projekat za jedno leto i da neće opet morati, zbog neispunjenih obećanja, da odjuri s Malog Kalemegdana glavom bez obzira.
Kaže Barbarić da su moguća nova partnerstva za ulaganje u klub. Sve bi se trebalo znati do 1. 3.

Centar je neophodan prije finala kupa, te planirane poraze, lako ćemo asimilirati sa pobijedama nad Igokeom i titulamaCAZIN je napisao/la: ↑05 feb 2026, 09:40Potpis!Jadnimi je napisao/la: ↑05 feb 2026, 07:35Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika.![]()
No prije toga treba pobijediti italijane.
Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.
Sem onih koji su tu zalutali, nitko nije plakao nakon poraza od prva 3 u ABA grupi.
Zoran Radulovic sinoc bio na utakmici
Halilović u odbrani je okej ali u napadu katastrofa, volio bih da smo doveli nekog baš jakog centra ali hajde neka se poboljšaju za sljedeću sezonu na toj poziciji i na ostalim deficitarnim. Kada sve pogledamo Halilović je najveći promašaj ove sezone kod nas svi ostali igraju u skladu sa svojim mogućnostima ili na granici maksimuma.Jadnimi je napisao/la: ↑05 feb 2026, 10:16Centar je neophodan prije finala kupa, te planirane poraze, lako ćemo asimilirati sa pobijedama nad Igokeom i titulamaCAZIN je napisao/la: ↑05 feb 2026, 09:40Potpis!Jadnimi je napisao/la: ↑05 feb 2026, 07:35
Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika.![]()
No prije toga treba pobijediti italijane.
Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.![]()
Sem onih koji su tu zalutali, nitko nije plakao nakon poraza od prva 3 u ABA grupi.
Probati pobjediti Igokeu dva puta re pokušati iznenaditi Cluj u Sarajevu (kad je mogla Igokea kod kuće što ne bi mogli i mi).
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Potpisujem komentar ,napokon neko realno da nesto gledaJohnCleese je napisao/la: ↑05 feb 2026, 07:46Bosna je slabija i od rumuna, a tek od talijana iz ove nase grupe.
Tu mislim organizaciono, igracki, budzetom.....drugi par opanaka je sto Bosna od postavljanja Pasalica igra konstanto blizu svojih gornjih limita pa pravi ekstra rezultate sto je odlicno naravno.
Ne treba se navikavati da je sve ovo u posljednja dva i po mjeseca bas normalno a jos manje zanositi se i ocekivati nerealne stvari u blizoj buducnosti
Probati nastaviti ovako, uzivati u sezoni, sto manje autobus putovanja i bez povreda ako moze![]()
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Kako glup komentar,da ne kazem neku drugu goru rijec.Student94 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 08:56Rostock hahahahah pa mi smo favoriti protiv njih kakva njemacka liga o cemu vi pricate. Samo da izbjegnemo Spance ostali su svi fair game, dizete PAOK gledao sam ih ove sezone oni su u rangu nas i Igokee. Regine isto nista specijalno uhvatili nas na teskom gostovanju namucio bi nas i Orlovik pod tim uslovima.
Koja je to liga Bosna?
Koji su budzeti njemackih klubova,a koji budzeti klubova u BIH ligi.
Garantujem da nisi vidio ni 20%dvorana u Njemackoj,naravno da ne znas ni kakva je u Rostocku.
Sta ima Bosna,mole da se dođe u dvoranu,toliko o navijacima.
80%grckih klubova je bolje od polovine pa i vise klubova iz ABA lige.
Bosna ne bi danas mogla parirati Arisu,Aeku,PAOK-u,to bi bili ubjedljivi porazi,dokaz da ne gledas i lazes da si gledao PAOK.
Da jesi ne bi ovako glup komentar dao.
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Ali vidi sta ti poredis dvorane i ekipe, budzete…..Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 21:35Kako glup komentar,da ne kazem neku drugu goru rijec.Student94 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 08:56Rostock hahahahah pa mi smo favoriti protiv njih kakva njemacka liga o cemu vi pricate. Samo da izbjegnemo Spance ostali su svi fair game, dizete PAOK gledao sam ih ove sezone oni su u rangu nas i Igokee. Regine isto nista specijalno uhvatili nas na teskom gostovanju namucio bi nas i Orlovik pod tim uslovima.
Koja je to liga Bosna?
Garantujem da nisi vidio ni 20%dvorana u Njemackoj,naravno da ne znas ni kakva je u Rostocku.
Bosna ne bi danas mogla parirati Arisu,Aeku,PAOK-u,to bi bili ubjedljivi porazi,dokaz da ne gledas i lazes da si gledao PAOK.
Pa nije da ocekivamo da ce promo ili vogosca dobiti svabe…
Bosna ima budzet ima igrace ima kvalitet….. da je rostoc favoriti i nije bas..
Rostock kuci izgubi od tima kojem je glavni igrac Zoltan Perl i ovdje se pise o njima kao da su Bayern ili Alba
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.DjaniTarik je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:36Ali vidi sta ti poredis dvorane i ekipe, budzete…..Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 21:35Kako glup komentar,da ne kazem neku drugu goru rijec.Student94 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 08:56Rostock hahahahah pa mi smo favoriti protiv njih kakva njemacka liga o cemu vi pricate. Samo da izbjegnemo Spance ostali su svi fair game, dizete PAOK gledao sam ih ove sezone oni su u rangu nas i Igokee. Regine isto nista specijalno uhvatili nas na teskom gostovanju namucio bi nas i Orlovik pod tim uslovima.
Koja je to liga Bosna?
Rostock igra slabije u gostima,to je šansa za Bosnu ako se budu igrale dvije utakmice na poene razliku.
Bosna ne igra dobro u gostima,to su pokazali u gotovo svim utakmicama i zato sam skeptican za ovu utakmicu u Njemackoj,ako nam oni budu protivnik,a vjerujem da hoce.
Rostock nije neki top klub u Njemackoj ali ga treba respektovati,a vidim ovdje neki se poceli sprdati, misle da ce Bosna lako protiv njih,nece ni sa mađarskim klubom.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Bosna bolje igra u gostima nego kod kuće. U Njemačkoj je lijepa atmosfera jesu pune dvorane al lijepo je igrati i siguran sam da bi bilo nase dijaspore . Al nije toliko ni bitno , najvažnije da se pobjedi Reggiana a onda ko god dodju u četvrtfinalu , nema Bosna nikakav imperativ ako se prodje u polufinale extra a i ako ne nije tragedija. I ove godine ekipe iz ABA lige kad su igrali u europi protiv Švaba imaju omjer 9-1 . Samo Bajern dobio zvezdu sve druge utakmice porazi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:29Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.DjaniTarik je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:36Ali vidi sta ti poredis dvorane i ekipe, budzete…..Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 21:35
Kako glup komentar,da ne kazem neku drugu goru rijec.
Koja je to liga Bosna?
Rostock igra slabije u gostima,to je šansa za Bosnu ako se budu igrale dvije utakmice na poene razliku.
Bosna ne igra dobro u gostima,to su pokazali u gotovo svim utakmicama i zato sam skeptican za ovu utakmicu u Njemackoj,ako nam oni budu protivnik,a vjerujem da hoce.
Rostock nije neki top klub u Njemackoj ali ga treba respektovati,a vidim ovdje neki se poceli sprdati, misle da ce Bosna lako protiv njih,nece ni sa mađarskim klubom.
Nema podatak da Young igra duplo bolje na gostovanjimabordobijeli je napisao/la: ↑06 feb 2026, 11:05Bosna bolje igra u gostima nego kod kuće. U Njemačkoj je lijepa atmosfera jesu pune dvorane al lijepo je igrati i siguran sam da bi bilo nase dijaspore . Al nije toliko ni bitno , najvažnije da se pobjedi Reggiana a onda ko god dodju u četvrtfinalu , nema Bosna nikakav imperativ ako se prodje u polufinale extra a i ako ne nije tragedija. I ove godine ekipe iz ABA lige kad su igrali u europi protiv Švaba imaju omjer 9-1 . Samo Bajern dobio zvezdu sve druge utakmice porazi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:29Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.DjaniTarik je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:36
Ali vidi sta ti poredis dvorane i ekipe, budzete…..
-
bordobijeli
- Kontakt:
Zaboravio sam i Cluj i oni su 2 dobili njemce znaci 11-1 u korist ABA lige , izderali ih ko novinuCAZIN je napisao/la: ↑06 feb 2026, 11:11Nema podatak da Young igra duplo bolje na gostovanjimabordobijeli je napisao/la: ↑06 feb 2026, 11:05Bosna bolje igra u gostima nego kod kuće. U Njemačkoj je lijepa atmosfera jesu pune dvorane al lijepo je igrati i siguran sam da bi bilo nase dijaspore . Al nije toliko ni bitno , najvažnije da se pobjedi Reggiana a onda ko god dodju u četvrtfinalu , nema Bosna nikakav imperativ ako se prodje u polufinale extra a i ako ne nije tragedija. I ove godine ekipe iz ABA lige kad su igrali u europi protiv Švaba imaju omjer 9-1 . Samo Bajern dobio zvezdu sve druge utakmice porazi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:29
Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.
Rostock nije neki top klub u Njemackoj ali ga treba respektovati,a vidim ovdje neki se poceli sprdati, misle da ce Bosna lako protiv njih,nece ni sa mađarskim klubom.![]()
- Shategabri
- Kontakt:
Šta znači da Bosna ne igra dobro u gostima?Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:29Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.DjaniTarik je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:36Ali vidi sta ti poredis dvorane i ekipe, budzete…..Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 feb 2026, 21:35
Kako glup komentar,da ne kazem neku drugu goru rijec.
Koja je to liga Bosna?
Izgubili na knap od CZ, od Budućnosti, Reggiane nakon vazdan truckanja autobusom i utakmice, isto tako i od Murcie.
Da, i od Cedevite.
Rekao bih sve očekivani porazi.
S druge strane, dobili su Cedevitu Junior, dobili Beč, Spartak, Oradeu, Iliriju.
Jedino gdje su možda mogli još uzeti u gostima je Mega, al to nije na dušu Pašaliću.
Kad se sve sabere, sasvim ok učinak na gostovanjima.
Daleko od slabog.
Koševo Zapad
Ma nema lik pojma ba, igokea tsmburala lani ove bogalje, tamo sto je bayern dobar mozda i ulm ostalo karnana u rangu aba 2 lige. Sutra Bosna kad prodje ako Bog da opet ce nesto naci da omlazava i glumi nakog poznavaoca poslije Bosninog ulaska u top 8 trebo je ugasit svoj profil i ne pisat vise na temu sto se bosne tice,
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Lik hladno misli da su njemačka i grčka liga bolje od ABA lige.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Opra lik zivotom, kako je poceo pisati na temu nista pametno procitao nisam.marlostanf1eld je napisao/la: ↑06 feb 2026, 13:12Lik hladno misli da su njemačka i grčka liga bolje od ABA lige.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Da dvorane su pune,lijepe.bordobijeli je napisao/la: ↑06 feb 2026, 11:05Bosna bolje igra u gostima nego kod kuće. U Njemačkoj je lijepa atmosfera jesu pune dvorane al lijepo je igrati i siguran sam da bi bilo nase dijaspore . Al nije toliko ni bitno , najvažnije da se pobjedi Reggiana a onda ko god dodju u četvrtfinalu , nema Bosna nikakav imperativ ako se prodje u polufinale extra a i ako ne nije tragedija. I ove godine ekipe iz ABA lige kad su igrali u europi protiv Švaba imaju omjer 9-1 . Samo Bajern dobio zvezdu sve druge utakmice porazi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:29Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.DjaniTarik je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:36
Slazem se da nema imperativ,i ovo je dobar rezultat s obzirom da je to prva sezona.
Sto se tice omjera ABA logasa protiv Svaba logicno je da imaju takav omjer s obzirom na losu igru Bayerna do skora,grozni Hamburg koji je zalutao u Eurocupu,Ulm i
Chemnitz koji igraju ispodprosjeka za svoje mogucnosti.
Ali kada se gleda cjelokupno svi timovi ABA lige i BBL lige nije to tako velika razlika,uvjeren sam.
ABA liga se samo vrti oko Zvezde-Partizana,djelimicno Buducnosti i Cedevite,i to je to.
Necu nikad reci da je Njemacka liga neka savrsena liga,ali Svabe potcjenjivati,to je unaprijed propast.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Cedevita Junior,,Ilirija, neki dobri primjeri?Shategabri je napisao/la: ↑06 feb 2026, 11:33Šta znači da Bosna ne igra dobro u gostima?Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 feb 2026, 08:29Dvorane-zato sto ce biti znatno drugacija atmosfeta nego sto se naviklo,ko poznaje njemce zna o cemu govorim.DjaniTarik je napisao/la: ↑05 feb 2026, 22:36
Izgubili na knap od CZ, od Budućnosti, Reggiane nakon vazdan truckanja autobusom i utakmice, isto tako i od Murcie.
Da, i od Cedevite.
Rekao bih sve očekivani porazi.
S druge strane, dobili su Cedevitu Junior, dobili Beč, Spartak, Oradeu, Iliriju.
Jedino gdje su možda mogli još uzeti u gostima je Mega, al to nije na dušu Pašaliću.
Kad se sve sabere, sasvim ok učinak na gostovanjima.
Daleko od slabog.
Oradeu nema šanse da bi dobili da se utakmica igra sad.
Izgubili od Lublina,poraz od Mege,ima tu rezultata sa kojima se ne moze ni pohvaliti.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Da cjelokupno gledajuci sve timove jedne i druge lige,da smatram da su jaci od ABA lige koja se svodi na 3-4tima.marlostanf1eld je napisao/la: ↑06 feb 2026, 13:12Lik hladno misli da su njemačka i grčka liga bolje od ABA lige.
Osta li su prosjek i ispodprosjeka