FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
31
10%
Treći
95
30%
Četvrti
71
22%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
22
7%

Ukupno glasova: 321

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 07 feb 2026, 00:05

Jesmo se natovarili ovim HNL ekipama... :rol: :rol:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 feb 2026, 00:06

adoado je napisao/la:
06 feb 2026, 23:31
slika

E ovo je odličan posao :salut:
E ako je s pravom otkupa, ovo je posao !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 07 feb 2026, 00:15

Ok, Renan umjesto Turkeša ali umjesto koga Menalo??? Marudža?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 feb 2026, 00:15

Bravo momci, Menalo odma pokazao zasto je doveden.
Meni danas Kupresak najbolji a Ristovski najlosiji.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 feb 2026, 00:26

mirzatele je napisao/la:
06 feb 2026, 22:31
Bravo momci!!!

Turkeš :crazy: :crazy: Kad se sjetim kako ga je onaj debil GalileoGalilei hvalio i govorio da je bolji od Čatakovića :crazy: :crazy:

Idemo dalje prema prvom mjestu :opaopa:
Sta vrijedjas momka stalno smiri malo dozivljaj
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 07 feb 2026, 00:30

fera je napisao/la:
07 feb 2026, 00:26
mirzatele je napisao/la:
06 feb 2026, 22:31
Bravo momci!!!

Turkeš :crazy: :crazy: Kad se sjetim kako ga je onaj debil GalileoGalilei hvalio i govorio da je bolji od Čatakovića :crazy: :crazy:

Idemo dalje prema prvom mjestu :opaopa:
Sta vrijedjas momka stalno smiri malo dozivljaj
Ma Galileo trola, opušteno
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 feb 2026, 00:33

Evo citam i nemogu da vjerujem da neko pise da Telalovic odigra bolje od ignjatkova..

Imao je 2 dodira u prvih 5-6 minuta ona peta i ono kad je gurnuo loptu u for i onaj ga crnac povuko za dres i sve ostalo nula bodova. 95% hodao a usao u drugom pol kad su igraci vec koliko toliko potroseni. Kretanje trcanje borenje kondicija je na strani ignjatova.

Telalovicu jeste ovo prva utakmica u premijer ligi i Ono kad je jeste nesto ofanzivni i ima bolju tehniku sto je u ivom trenutku nedovoljno za prvih 11.

BANIC je nas najbolji igrac odkad je oporavio od povrede. Trenutno najbolji golman lige, dobar na lini dobar na izlijetanju dobro igra nogom cak nije ni nizak. Eno rogic slobodan nikoga nece, rockov rogic musija sehinovic dizdarevic sve goli ****.

Maroodza ima jednu gresku u orvom poluvremenu (okliznuo se) drugi najbolji igrac danas

Ristovski ok
Bralic dobar 2x suto dobro glavom
Cimirot ok (nije se okreto oko svoje ose)
Ignjatkov ok
Talaloviv ok (podrzat djete i polahko mu davat minutazu)
TURKES; danas je prvi put pokazao malo zivosti trudio se napravio je sansu marodzi i go elezija dobro je ometo golmana (-2 ocjena)
Began ok imo je katastrofalnu gresku kad je banic odbranio)
Adem ok predasistencija asistencizboren penal nazalost promasi
Renato malo igro
Menalo dobar energican brz dao go, al razlika njega i gulija he u tome sto se gulisa moze dosta vise puta ponavljat a Menalo je vise za golove orjentisan (bolja je opcija duplo od gulise kao centralni napadac)

Elezi ok dao go borio se sl nekako nesnazno
Izgleda

Krdzalic; ja sam se iznenadio kad sam ga vidio da je na klupi, znam da su govorili da nece bit spreman do aprila

Keremeh da ima pamet biblije on bi igro u manchester city koju brzinu ima, meni je on bez lopte mnogo brzi od gulise, kratko je igro za ocjenu

Od 11 utakmica u prvenstvu u 8 nismo primili go

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 feb 2026, 00:57

BordoAhbab je napisao/la:
07 feb 2026, 00:02
rimljanin90 je napisao/la:
07 feb 2026, 00:00
I jesam li ja s marsa pao pa tek sad vidim da je stjepanovic u siroki otiso, otkud to?
Navodno nije zadovoljio kod nas pa otisao u Siroki, malo cudno jer se solidno pokazao na pripremama
A nije nego mu nisu nista javili,to im je furka.
Nisu smjeli dopustiti da ode u Siroki,proveo citave pripreme sa nama,zna svaku mogucu varijantu i taktiku.

Sad mi je jos vise zao sto napadaca nismo doveli.Ovaj mali iz Osijek bas zanimljiv,jasno je kakav se tim slaže lagano.

Nadam se da ce igra napredovati vremenom,moramo vise preuzimati odgovornosti i rizika,brze krenuti naprijed.Turkes i Bega su stvarno kriza.Hujbera i Menala od prve naredne.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 07 feb 2026, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 07 feb 2026, 01:00

Nije to bilo baš dobro koliko se priča. Radnik je preslaba ekipa bila večeras, napravili su mali milion grešaka u osnovnim stvarima. Sve se ja slažem da je prva utakmica, ali ovaj Radnik je bio spreman za puno veću razliku. Pored svega toga, mogli su nam zagorčati život, sreća imamo Banića, da je bila jača ekipa bilo bi veselo. Mi smo igrali toliko statično, toliko se ukopavamo iznova i iznova, toliko smo spori itd. Ne znam čemu konstatno vraćanje lopte, čemu neodigravanje kada imaš čistu situaciju za to, zašto se ne odvažuju na neke konkretne stvari, to će mi zauvijek stajati upitnik iznad glave. Iz mirnih momenata mi sebi napravimo konfuziju kao što je recimo ona poprečna lopta Beganovića. Ne znam da li im Mario naređuje, ali nepojmiljivo mi je da to ide tako anemično i da se igra toliko dosadno.

Kuprešak je u prvom dijelu imao previše prostora, nikakve inspiracije da nešto drugačije uradi već samo nabij pa ako koga zakači, dobro i jeste. Ljajić osim asistencije nije postojao. Odavno govorim da je Ignatkov beskoristan na zadnjem veznom osim u situacijama kad treba čvrstina na sredini. Tehnika mu je nula, konstatno kasni sa predajama lopte i nenormalno dugo je pegla. Telalović okej za prvu utakmicu, Turkeša ne treba mi spominjati, hvala Bogu pa se vraća Renan.
Gojković mora igrati čim prije i drago mi je zbog Menala. Opet ponavljam i tvrdim, Elezi je za nas prebitan igrač, nevjerovatno koliko se kreće, kako je srčan i kako zna uletiti iz drugog plana.

Vidjećemo šta će biti u nastavku, ali nadam se da više neću vidjeti ovu bezidejnost i ovako mrtvu energiju kao da nisu imali dana pauze. Ove ekipe kao što je bio Radnik večeras se rješavaju vrlo brzo. Treba znati i smiriti loptu i slažem se u potpunosti, ali prva utakmica u nastavku i ti navijačima pružiš 500 dodavanja prema nazad i puzanje po terenu.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 07 feb 2026, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 07 feb 2026, 01:00

Sad bas gledam na transfermarktu jesmo skupi u pm sta je ovo 7mil samo,toliko nekakvih transfera izlaznih a nemas u timu jednog dva igraca preko milke.

BordoAhbab
Kontakt:

Post Postao/la BordoAhbab » 07 feb 2026, 01:05

Imamkarbarum je napisao/la:
07 feb 2026, 01:00
Sad bas gledam na transfermarktu jesmo skupi u pm sta je ovo 7mil samo,toliko nekakvih transfera izlaznih a nemas u timu jednog dva igraca preko milke.
ako se sve poslozi sa mladim igracima vec sljedeci update na transfermarktu bi mogli imat 3-4 igraca sa cijenom blizu ili preko miliona. polako slazemo ekipu, dovodimo mlade igrace, ulazemo u buducnost

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 07 feb 2026, 01:07

Ima li neko kakav video od tog iz Osijeka ili makar kakav je igrac ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 07 feb 2026, 01:18

Cestitke momci, bravo.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 07 feb 2026, 01:21

Imamkarbarum je napisao/la:
Ta cijena na TM uopšte nije bitna. Znali smo imati ekipu preplaćenih gowana od 13 miliona eura, pa slaba fajda. Spoj iskustva i mladosti, samo nam to treba.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 feb 2026, 01:21

Radnik ti je iz 3-0 vratio se na 3:4 za 16 minuta. Radnik je jaca ekipa od rudara sloge posusja sb sloga za dlaku nije uzela bod zrinjskom u 94 minuti.

Slazem se da ja da je puno bilo vracanje lopti u rikverc, al brate u ovoj utakmici je bilo manje rikverc lopti nego i u jednoj prije utakmici pod cvitanovicem.

Bilo je dubinski lopti od cimirota od ristovskog bilo je ubacaja sa strane

Da nabroim na brzinu

Sut elezija nakon spustanje turkesa
Sut turkesa
Go eleza
Ubacaj Marodze po zemlji za turkesa fenomenaln centar sut
Telalovic petom adem u blok
2x sut bralic
Go Menala

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 07 feb 2026, 01:27

Pitar6785 je napisao/la:
07 feb 2026, 01:21
Radnik ti je iz 3-0 vratio se na 3:4 za 16 minuta. Radnik je jaca ekipa od rudara sloge posusja sb sloga za dlaku nije uzela bod zrinjskom u 94 minuti.

Slazem se da ja da je puno bilo vracanje lopti u rikverc, al brate u ovoj utakmici je bilo manje rikverc lopti nego i u jednoj prije utakmici pod cvitanovicem.

Da nabroim na brzinu

Sut turkesa
Go eleza
2x sut bralic
Go Menala
Najveći problem po meni danas je bio što smo maltene isključivo napadali preko lijeve strane. Jasno je meni da Began nije poput Amara Dedića, da može redovno probiti ili nešto slično, ali već na poluvremenu da su imali jači kadar, mogli su nas pročitati i ugroziti nam pobjedu.

Lujkaa
Kontakt:

Post Postao/la Lujkaa » 07 feb 2026, 02:14

Pocela repriza na areni

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 07 feb 2026, 04:08

Ma Elezi odigro odličnu utakmicu, treba pohvaliti momka trudi se svaku utakmicu daje 100%, nekad ga ne primjetiš, a toliko dobrog posla odradi u međuvremenu
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 feb 2026, 05:02

aezakmi je napisao/la:
07 feb 2026, 01:27
Pitar6785 je napisao/la:
07 feb 2026, 01:21

Da nabroim na brzinu

Sut turkesa
Go eleza
2x sut bralic
Go Menala
Najveći problem po meni danas je bio što smo maltene isključivo napadali preko lijeve strane. Jasno je meni da Began nije poput Amara Dedića, da može redovno probiti ili nešto slično, ali već na poluvremenu da su imali jači kadar, mogli su nas pročitati i ugroziti nam pobjedu.
Ovo je teska utakmica, radnik ce bit tvrd orah, imaju brzu ekipu i iskusnu plus dobar im je i trener koje je vec duzi perijod u klubu, i koji u cugu radi tako reci bez pauze 5 godina kao sef u seniorima.

Bez renana bez menala bez gojkovica krdzalica mujkica keremeha mamasa, lose vrijeme u antali u bosni mislim da smo odigrali dobru utakmicu, i danasnja utakmica pomeni je bila jedna od bolji sto se tice pasovs i u rikverc i u prostor, dodavanja, nije bilo puno dodavanja oko naseg 16terca (nije da nije bilo nikako al je bilo dosta manje)

Radnik je ima 2 dobre sanse gdje prva bila nerazumna zasto je Began ono uradio, i druga sansa je bila greska Elezija, prem da mislim da je bio ofside.

Zrinjski nije nista bolje izgledao protiv sloge a sloga nije kaca od ovog radnika.

Mozemo konstatovat to da se vec sada vide mali napredci u fazi napada i sredine (tako reci neosjeti se osustvo GULIJA MLINARICA) sto je vazno, takodje treba reci istinu da odbrana pravi slican broj gresaka ko u prvom djelu (1-3 sanse nam protivnici stvaraju po utakmici BANIC NAS CUPA) nadam se da ce to bolje bit sa hubijarom i gojkovicem posebno dok se Renato neoslobodi cinimi se da ima straha kod njeg sto je normalno

BANIC IGRAC UTAKMICE i ako ovako nastavi branit prije euro tekmi produzit mu ugovor za jos 2 godine minimum

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 07 feb 2026, 07:10

GalileoGalilei je napisao/la:
Nije to bilo baš dobro koliko se priča. Radnik je preslaba ekipa bila večeras, napravili su mali milion grešaka u osnovnim stvarima. Sve se ja slažem da je prva utakmica, ali ovaj Radnik je bio spreman za puno veću razliku. Pored svega toga, mogli su nam zagorčati život, sreća imamo Banića, da je bila jača ekipa bilo bi veselo. Mi smo igrali toliko statično, toliko se ukopavamo iznova i iznova, toliko smo spori itd. Ne znam čemu konstatno vraćanje lopte, čemu neodigravanje kada imaš čistu situaciju za to, zašto se ne odvažuju na neke konkretne stvari, to će mi zauvijek stajati upitnik iznad glave. Iz mirnih momenata mi sebi napravimo konfuziju kao što je recimo ona poprečna lopta Beganovića. Ne znam da li im Mario naređuje, ali nepojmiljivo mi je da to ide tako anemično i da se igra toliko dosadno.

Kuprešak je u prvom dijelu imao previše prostora, nikakve inspiracije da nešto drugačije uradi već samo nabij pa ako koga zakači, dobro i jeste. Ljajić osim asistencije nije postojao. Odavno govorim da je Ignatkov beskoristan na zadnjem veznom osim u situacijama kad treba čvrstina na sredini. Tehnika mu je nula, konstatno kasni sa predajama lopte i nenormalno dugo je pegla. Telalović okej za prvu utakmicu, Turkeša ne treba mi spominjati, hvala Bogu pa se vraća Renan.
Gojković mora igrati čim prije i drago mi je zbog Menala. Opet ponavljam i tvrdim, Elezi je za nas prebitan igrač, nevjerovatno koliko se kreće, kako je srčan i kako zna uletiti iz drugog plana.

Vidjećemo šta će biti u nastavku, ali nadam se da više neću vidjeti ovu bezidejnost i ovako mrtvu energiju kao da nisu imali dana pauze. Ove ekipe kao što je bio Radnik večeras se rješavaju vrlo brzo. Treba znati i smiriti loptu i slažem se u potpunosti, ali prva utakmica u nastavku i ti navijačima pružiš 500 dodavanja prema nazad i puzanje po terenu.
Druže šta možeš napravit protiv ekipe koja stoji sa 10 igrača na 40 metara od svog gola. Puno bolje, kvalitetnije i uigranije ekipe od nas nekad nisu u stanju da pronađu riješenje protiv tog niskog ili duplog bloka kako se već zove, J. Jeličić to nekad najbolje objasni. jednostavno nekad nemaš nikakve ideje šta napravit kad je ogromna koncentracija igrača na malom prostoru i uvijek kad smo ih uspjeli malo izvući naročito njihova krila uspjeli smo nešto napravit e sad što Kuprešak nije toliko kvalitetan da se nešto više napravi to je drugi par opanaka što bi se reklo. Radnik je sinoć cijelu utakmicu igrao u tom niskom bloku i čekao naše greške, što je baš čudno jer se ekipe malo otvore kad prime gol ali oni su bili konstatno sa 9/10 igrača iza lopte ne sjećam se niti jedne situacije da su izišli u presing.

Protiv ovakvih ekipa i u ovakvim utakmicama samo je pobjeda bitna da ekipa ne pada psihički kao što nam se dešavalo ranije.
Da neki igrači su podbacili i odigrali ispod očekivanja i to stoji ali baš sad za apsolutnu kritiku nije, ovakve ekipe se baš na ovaj način riješavaju. Pobjedom gradiš samopouzdanje i ideš dalje.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mnon46 i 24 gosta.