Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Edincapitano
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la Edincapitano » 07 feb 2026, 01:26

izdzezveubrazil je napisao/la:
07 feb 2026, 00:12
Bolje mu je da nauči biti timski igrač što prije. Mada je to izgleda kod ovih divljaka svakako nemoguće.
Ma pod hitno u Leverkusen poslje ljeta, nema on ovdje vise nista traziti.

Dokazao je da ima talenat i da moze, sad vidjecemo ako moze u Leverkusenu gdje nema zajebancije kao u Salzburgu.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 07 feb 2026, 07:52

hurem je napisao/la:
06 feb 2026, 23:21
Mlad je i ovo mu je prva seniorska sezona.
Imat će odličnih i loših utakmica, sto je sasvim razumljivo.
Najvažnije da svaki put izadje jači i da uvidi da je još mnogo, mnogo posla pred njim. U podcastima je pokazivao da je svjestan toga. Nadati se da ga par golova neće ponijeti pa da umisli sebi nešto.
A doći će i serija dobrih utakmica za njega bez obzira na toksičnost u klubu u kojem igra. Mada nije ni on neka cvjecka. :)
Ako serija od 4 gola i 1 assistencije u zadnje 4 tekme u kojim je igrao nije dobra serija onda ne znam sta jest… lik bukvalno medju 5 najveci talenata u evropi a mi se nasli nesto zaliti.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 feb 2026, 08:02

Dosta vise sam ocekivao od Salzburga po pitanju brusenja njegovog talenta. Hvala im na slobodi koju su dali Kerimu, sto su prepoznali talenat, ali ama bas nista nisu uradili po pitanju sazrijevanja i napretka igraca, takticke zrelosti, discipline...
Nece mu sigurno biti lako kad predje u ozbiljniji klub/ligu. Ovo je tek djelic onoga sta Kerim moze u karijeri, aBd da i ostvari puni potencijal.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 feb 2026, 09:19

Beduin je napisao/la:
07 feb 2026, 08:02
Dosta vise sam ocekivao od Salzburga po pitanju brusenja njegovog talenta. Hvala im na slobodi koju su dali Kerimu, sto su prepoznali talenat, ali ama bas nista nisu uradili po pitanju sazrijevanja i napretka igraca, takticke zrelosti, discipline...
Nece mu sigurno biti lako kad predje u ozbiljniji klub/ligu. Ovo je tek djelic onoga sta Kerim moze u karijeri, aBd da i ostvari puni potencijal.
Nekad su bili ozbiljan klub, danas isto neka raspustena banda. Kao i austrijska liga, kad je ovakav Salzburg prvi na tabeli, kud ces dalje…

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 feb 2026, 11:01

RollingPaper je napisao/la:
07 feb 2026, 09:19
Beduin je napisao/la:
07 feb 2026, 08:02
Nekad su bili ozbiljan klub, danas isto neka raspustena banda. Kao i austrijska liga, kad je ovakav Salzburg prvi na tabeli, kud ces dalje…
Tacno onakav Salzburg prvi na tabeli sve govori o ligi i fudbalu tamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 feb 2026, 13:31

Sindikat12 je napisao/la:
07 feb 2026, 07:52
hurem je napisao/la:
Najvažnije da svaki put izadje jači i da uvidi da je još mnogo, mnogo posla pred njim. U podcastima je pokazivao da je svjestan toga. Nadati se da ga par golova neće ponijeti pa da umisli sebi nešto.
A doći će i serija dobrih utakmica za njega bez obzira na toksičnost u klubu u kojem igra. Mada nije ni on neka cvjecka. :)
Ako serija od 4 gola i 1 assistencije u zadnje 4 tekme u kojim je igrao nije dobra serija onda ne znam sta jest… lik bukvalno medju 5 najveci talenata u evropi a mi se nasli nesto zaliti.
A ko se žali?!
I nije dobra serija nego se nazirala dobra serija i još uvijek možemo reci da se nazire ako ne zakaže u narednim utakmicama kao i sinoc.
Dao po dva gola u dvije utakmice od posljednih pet (od toga jedna krajem decembra) i eto u dobroj seriji je?! A zanemarit ćemo da je imao katastrofalan novembar i decembar prije tog naziranja dobre serije?!
I dobra serija ne podrazumijeva samo golove nego konstantnost dobrih igara a ne toplo-hladno.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 07 feb 2026, 13:43

hurem je napisao/la:
07 feb 2026, 13:31
hurem je napisao/la:
A ko se žali?!
I nije dobra serija nego se nazirala dobra serija i još uvijek možemo reci da se nazire ako ne zakaže u narednim utakmicama kao i sinoc.
Dao po dva gola u dvije utakmice od posljednih pet (od toga jedna krajem decembra) i eto u dobroj seriji je?! A zanemarit ćemo da je imao katastrofalan novembar i decembar prije tog naziranja dobre serije?!
I dobra serija ne podrazumijeva samo golove nego konstantnost dobrih igara a ne toplo-hladno.
Kakav ba katastofalan Decembar? Igrao 2 tekmi u decembru, u jednoj zabio 2 gola u drugoj protiv Freiburga solidan.

Nakon pauze u 3 tekme sto je igrao zabio u jednoj 2 gola u drugoj assistencija, jucer je malo zakazao.

On ako nije odigrao ovo poslje pauze jako dobro (osim sinoc) onda ja i ti pratimo razliciti sport.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 07 feb 2026, 13:59

hurem je napisao/la:
Ti bas volis da umanjis ucinak i Alajbegovica i Bajraktarevica ne znam sto :D , cuj imat ce i losih utakmica po cemu je sinoc odigrao losu utakmicu sto nije dao gol :D , imao 3 utakmice sa ucinkom i sinoc nista losiji nije bio samo sto sut nije sjeo i nekoliko puta je izblokiran a moglo je uci u gol lagano , trenutno ubjedljivo nas najbolji igrac i ako ne bude u prvih 11 u martu i Dzeko bude uzeo njegovo mjesto onda sami protiv sebe idemo .

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 07 feb 2026, 14:01

Nevjerovatno sta se sve pise za dijete od 18 godina koji igra svoju prvu sezonu u profesionalnom fudbalu, on je u procesu ucenja ucenja ucenja, neka grijesi, neka se razvija, ne znam stvarno sta neki ljudi ocekivaju, on je jos malo dijete, za 5 godina ce imati tek 23 godine i jos uvijek biti mlad igrac, a 5 godina je puno vremena. Smanjite ocekivanja, pustite ga da se razvija ko igrac, da uci, da grijesi, njemu se recimo jos ne zna tacno koju ce poziciju igrati u buducnost, on jos raste i moguce je da bude 190m+ i postane napadac, ili box to box osmica itd itd, samo da bude zdrav i bez povreda ako Bog da i ostalo ce doci samo, ne brinem se za ovog momka

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 feb 2026, 14:02

07 feb 2026, 13:43
hurem je napisao/la:
07 feb 2026, 13:31

A ko se žali?!
Kakav ba katastofalan Decembar? Igrao 2 tekmi u decembru, u jednoj zabio 2 gola u drugoj protiv Freiburga solidan.

Nakon pauze u 3 tekme sto je igrao zabio u jednoj 2 gola u drugoj assistencija, jucer je malo zakazao.

On ako nije odigrao ovo poslje pauze jako dobro (osim sinoc) onda ja i ti pratimo razliciti sport.
Stvarno mi je bezveze raspravljati se s tobom.
Miješaš pojmove, pogrešno razumijevas neke stvari Itd.
Imao je katastrofalan novembar sto zbog bolesti sto zbog loše forme. Isto je nastavio u decembru kada je prosjedio na klupi protiv Linza, protiv Freiburga dobio svega 15 minuta i eto zabio prije zimske pauze dva gola Wolfsbergeru za prekid loše serije.
Nakon pauze zabija Baselu 2 gola, potom asistencija protiv Ville, te s klupe protiv Wolfsbergera 8 minuta i sinoc slaba partija protiv Austrije.
O kakvoj dobroj seriji pričamo?!
Znaš li ti uopće šta je dobra serija?!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 feb 2026, 14:05

UtdBiH21 je napisao/la:
07 feb 2026, 13:59
hurem je napisao/la:
Ti bas volis da umanjis ucinak i Alajbegovica i Bajraktarevica ne znam sto :D , cuj imat ce i losih utakmica po cemu je sinoc odigrao losu utakmicu sto nije dao gol :D , imao 3 utakmice sa ucinkom i sinoc nista losiji nije bio samo sto sut nije sjeo i nekoliko puta je izblokiran a moglo je uci u gol lagano , trenutno ubjedljivo nas najbolji igrac i ako ne bude u prvih 11 u martu i Dzeko bude uzeo njegovo mjesto onda sami protiv sebe idemo .
Naprotiv, mislim da sam realan po pitanju obojice od prvog dana. Na momente sam znao pretjerati kao i većina, u pozitivnom smislu. Nema tu nikakve negative. Samo realno sagledavanje stvari.
Ako bude zdrav Memic, on će imati prednost u odnosu na Alajbegovica u barazu, bas kao i protiv Rumunije i Austrije, izuzev ako se nešto drastično ne promijeni u igri Kerimovoj kada je disciplina u pitanju, nešto slično sto je odigrao protiv Ville treba da ponovi i u narednim utakmicama.

Alajbegovic treba da popravi taj segment bas kao sto je Bajraktarevic. One izjave Bosza od neki dan kao i jesenas su išle u prilog selektoru a ne kvazi stručnjacima s foruma. Bas kao i priča direktora. Esmir je shvatio neke stvari i hvala Bogu da jeste. Zato se i vidi zrelost na svakom dijelu terenu. To u narednom periodu želimo da vidimo i od Alajbegovica. Konstantno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”